Δεν ξερω γιατι αλλα μαλλον με εχετε βαλει σε ενα κλιμα ρε μαγκες που δεν το εχω ξαναζησει.Εχω αρχισει καμια εβδομαδα να ξυριζομαι με safety και αυτο που νιωθω ειναι μαγκο.Εχω τρεις μερες να ξυριστω(επειδη εχω ρεπο αλλιως ξυριζομαι καθε μερα)και δεν σας κανω πλακα πως θελω να ξυριστω.αλλα οχι απλα περιμενω.ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ.Επειδη μπηκα σε κατηγορια με staight και ειμαι νεουδι ακομα.
Θελω να κανω συλλογη με ξυριστικα ειδη σιγα σιγα παντα και οσο παει.Θα ηταν ασχημο να παρω και καποια straight razors οπως θα κανω και με τα safety razor,πινελα,after shave κτλ.Πιστευετε πως θα ηταν καλο να παρω αμα γουσταρω και καποια καλα straight ή πιστευεται πως μπορει να μπει πολυ γρηγορα η μακακια να δοκιμασω το μαχαιρι πανω μου και να νομιζουν οτι με εσφαξαν????Εντελει βιαζομαι πολυ ή να τα κανω ολα σε βαθος χρονου??(αν δεν εχουμε πτωχευσει)
:thnx :thnx
Συλλογη θα γινει????????
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Δεν ειναι παραξενα αυτα που λες ολοι ετσι ειμαστε. Δεν νομιζω οτι βιαζεσαι απλα δεν μου αρεσει αυτο ,αν και καταλαβαινω τι ενοοεις, το θελω να κανω συλογη. Η συλογη θα ερθει μονη της και οχι αναγκαστικα διοτι μετα θα εχεις 10 μαχαρια και απλα θα τα δειχνεις. Γνωμη μου παρε ενα δυο η και τρια de και δουλεψε τα. Συχρονως παρε και ενα straight. Ξεκινα διαβαζοντας και βλεποντας βιντεο και προσπαθησε με το straight. Θα δεις πως θα παει. Σιγα σιγα μπαινοντας στο νοημα και δοκιμαζοντας θα ερθει και η συλογη γιαυτο να εισαι συγουρος.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Όπως λέει και ο Νίκος όλοι τα έχουμε περάσει αυτά, περαστικά :beah2
Για το θέμα συλλογή μου δίνεις την ευκαιρία να πω δυο λόγια, καθώς είμαι συλλέκτης σε άλλα όμως πράγματα. Άλλο είναι να έχεις πολλές μηχανές, μαχαίρια,παλιά σαπούνια άντε και κάνα σπάνιο κομμάτι και να τα απολαμβάνεις, ενός είδος δηλαδή "συλλογής" παράλληλα με το Hobby, στην ουσία όλοι έχουμε και μια συλλογή και άλλο να μπούμε στην λογική του συλλέκτη παλαιών ειδών ξυρίσματος. Αυτό το τελευταίο απαιτεί όπως κάθε συλλογή αφοσίωση,οικονομικούς πόρους, χρήμα και χρόνο δηλαδή για να αποκτήσεις κάτι που έχει αξία μόνο για εσένα και το σινάφι σου,ενώ για τον πιο πολύ κόσμο είσαι απλά ένας βλαμμένος.
Οι συλλέκτες δεν είναι απλοί άνθρωποι. Χαρακτηρίζονται από εμμονές, πολλές φορές ματαιοδοξία αλλά πάνω απο όλα εκείνοι ξέρουν γιατί συλλέγουν. Αυτά περι συλλογής. Υπήρξα συλλέκτης αλλά πλέον δεν είμαι και ούτε θα ξαναυπάρξω.
Τώρα αν αναφερόμαστε στο απλά μαζεύω πράγματα που που αρέσουν, όπως κάνω εγώπ.χ.με τα βιβλία, και γενικά με παλιά πράγματα τότε ναι μαζί σου!
Για το θέμα συλλογή μου δίνεις την ευκαιρία να πω δυο λόγια, καθώς είμαι συλλέκτης σε άλλα όμως πράγματα. Άλλο είναι να έχεις πολλές μηχανές, μαχαίρια,παλιά σαπούνια άντε και κάνα σπάνιο κομμάτι και να τα απολαμβάνεις, ενός είδος δηλαδή "συλλογής" παράλληλα με το Hobby, στην ουσία όλοι έχουμε και μια συλλογή και άλλο να μπούμε στην λογική του συλλέκτη παλαιών ειδών ξυρίσματος. Αυτό το τελευταίο απαιτεί όπως κάθε συλλογή αφοσίωση,οικονομικούς πόρους, χρήμα και χρόνο δηλαδή για να αποκτήσεις κάτι που έχει αξία μόνο για εσένα και το σινάφι σου,ενώ για τον πιο πολύ κόσμο είσαι απλά ένας βλαμμένος.
Οι συλλέκτες δεν είναι απλοί άνθρωποι. Χαρακτηρίζονται από εμμονές, πολλές φορές ματαιοδοξία αλλά πάνω απο όλα εκείνοι ξέρουν γιατί συλλέγουν. Αυτά περι συλλογής. Υπήρξα συλλέκτης αλλά πλέον δεν είμαι και ούτε θα ξαναυπάρξω.
Τώρα αν αναφερόμαστε στο απλά μαζεύω πράγματα που που αρέσουν, όπως κάνω εγώπ.χ.με τα βιβλία, και γενικά με παλιά πράγματα τότε ναι μαζί σου!
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
- Georgelap
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 10 times
H συλλογη αντικειμένων (ξυραφια, βιβλια, αναπτηρες κτλ) ειναι κατι που πρεπει να σεβεσαι πολυ περισσοτερο απο Χριστους Βουδες και λοιπες παπαριες...
Συγχωρεστε με για την εκφραση, αλλα πλεον δεν μπορω να δωσω αξια σε ανοησιες...
Αποστολε το να μαζευεις πραγματα που σου αρεσουν, θεωρειτε συλλογη... οποτε λιγακι ατοπο αυτο που γραφεις
Παντα δικος σας,
Εγω! :megagrin
Συγχωρεστε με για την εκφραση, αλλα πλεον δεν μπορω να δωσω αξια σε ανοησιες...
Αποστολε το να μαζευεις πραγματα που σου αρεσουν, θεωρειτε συλλογη... οποτε λιγακι ατοπο αυτο που γραφεις
Παντα δικος σας,
Εγω! :megagrin
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Επικοινωνία:
Η δεύτερη γραμμή σου απίστευτα ανώριμη. Για τα υπόλοιπα, σεβαστή η άποψη σου.
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Συμφωνώ με την ανάλυσή σου πλήρως!Apostolos έγραψε:Όπως λέει και ο Νίκος όλοι τα έχουμε περάσει αυτά, περαστικά :beah2
Και εγω έχω αγάπη προς τα παλαιά πράγματα, κυρίως βιβλία, δίσκους βιβιλίιου και χαρτες, αλλά συλλέκτης ειναι κάτι άλλο.
Χάρης
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 249 times
Δεν ξερω πως προσδιοριζετε η ενοια της συλλογης εκεινο που ξερω οτι με μερικα αντικειμενα μπορεις να δεθεις συναισθηματικα , να σου θυμιζουν καταστασεις ή παιδικα χρονια . Το μυαλο του ανθρωπου δρα διαφορετικα για τον καθε εναν και ειναι ενας τροπος αμυνας με σκοπο την εσωτερικη εξισοροπηση χωρις την θεληση μας . Μπορω να κατανοησω την αναγκη καποιου να συλλεγει αντικειμενα, ειναι μια αναζητηση σαν ενα ταξιδι με εναν προορισμο . Εαν ομως συλλεγεις μονο για να αποκτησουν υπεραξια τα αντικειμενα και να αυξησεις τον πλουτο αυτο δεν ξερω πως να το κρινω και εδω που τα λεμε δε με απασχολει καθολου.
καθείς εφ' ω ετάχθη .
καθείς εφ' ω ετάχθη .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Έχω πάνω από 100 straights, καμμιά 40-αριά DEs, 150+ κρέμες/σαπούνια ξυρίσματος, 40+ balms/υδατικές, κλπ. Το ίδιο με τις φωτογραφικές μηχανές, SLR αλλά και compact.
Τα χρησιμοποιώ όλα, στο μέγεθος του δυνατού. Για μένα προσωπικά ό,τι έχω είναι για να χρησιμοποιείται και να ευχαριστιέται κι όχι μόνο για βιτρίνα. Η ζωή είναι μικρή. Είμαι συλλέκτης; Όχι (αν ρωτήσετε εμένα). Στην ουσία όμως συλλέγω.
Ο Στηβ (στο TSR) συλλέγει, από ξυράφια μέχρι παλιά πόστερ της Gillette. Το ίδιο και με όλους που συλλέγουν διάφορα άλλα πράγματα, από έργα τέχνης μέχρι γραμματόσημα. Αν κάτι σε κεντρίζει, δεν υπάρχουν όρια.
Αναφορικά με αυτό που έγραψε ο Γιώργος και σχολίασε ο Απόστολος, παπαριές είναι όταν διάφοροι πάνε να μας πουλήσουν ότι ο Χριστός έκανε αυτό για τον τάδε λόγο, κι ότι ο Βούδας έκανε εκείνο για τον τάδε λόγο. Το "φόρα έτσι" και το "κάνε έτσι" ή "κοιμήσου έτσι" ή "ζήσε έτσι" είναι βλακείες που κάποιοι βγήκαν και είπαν. Προσωπικά έτσι (και το πολύ μέχρι εκεί) λαμβάνω πως το είπε ο Γιώργος.
Τις θρησκείες τις έκαναν οι άνθρωποι κι όχι ο Χριστός ή ο Βούδας. Δε θέλει να έχεις διδακτορικό από το Αριστοτέλειο για να καταλάβεις πως πρέπει να ζεις τη ζωή σου με καλή ενέργεια, να είσαι σύμφωνος με τη φύση σου, να μη αφαιρείς τη ζωή, κλπ. Αυτά είπαν, ανάμεσα σε άλλα, ο Χριστός κι ο Βούδας.
Αν τώρα κανείς διανοηθεί να συγκρίνει πως η ενασχόληση με μιά συλλογή από ξυράφια μπορεί να είναι πιό επικοδομητική από τη μελέτη της στάσης ζωής, έργου και φιλοσοφίας του Χριστού ή του Βούδα, τότε τα λόγια πραγματικά περιττεύουν για οποιοδήποτε περεταίρω σχόλιο.
Τα χρησιμοποιώ όλα, στο μέγεθος του δυνατού. Για μένα προσωπικά ό,τι έχω είναι για να χρησιμοποιείται και να ευχαριστιέται κι όχι μόνο για βιτρίνα. Η ζωή είναι μικρή. Είμαι συλλέκτης; Όχι (αν ρωτήσετε εμένα). Στην ουσία όμως συλλέγω.
Ο Στηβ (στο TSR) συλλέγει, από ξυράφια μέχρι παλιά πόστερ της Gillette. Το ίδιο και με όλους που συλλέγουν διάφορα άλλα πράγματα, από έργα τέχνης μέχρι γραμματόσημα. Αν κάτι σε κεντρίζει, δεν υπάρχουν όρια.
Αναφορικά με αυτό που έγραψε ο Γιώργος και σχολίασε ο Απόστολος, παπαριές είναι όταν διάφοροι πάνε να μας πουλήσουν ότι ο Χριστός έκανε αυτό για τον τάδε λόγο, κι ότι ο Βούδας έκανε εκείνο για τον τάδε λόγο. Το "φόρα έτσι" και το "κάνε έτσι" ή "κοιμήσου έτσι" ή "ζήσε έτσι" είναι βλακείες που κάποιοι βγήκαν και είπαν. Προσωπικά έτσι (και το πολύ μέχρι εκεί) λαμβάνω πως το είπε ο Γιώργος.
Τις θρησκείες τις έκαναν οι άνθρωποι κι όχι ο Χριστός ή ο Βούδας. Δε θέλει να έχεις διδακτορικό από το Αριστοτέλειο για να καταλάβεις πως πρέπει να ζεις τη ζωή σου με καλή ενέργεια, να είσαι σύμφωνος με τη φύση σου, να μη αφαιρείς τη ζωή, κλπ. Αυτά είπαν, ανάμεσα σε άλλα, ο Χριστός κι ο Βούδας.
Αν τώρα κανείς διανοηθεί να συγκρίνει πως η ενασχόληση με μιά συλλογή από ξυράφια μπορεί να είναι πιό επικοδομητική από τη μελέτη της στάσης ζωής, έργου και φιλοσοφίας του Χριστού ή του Βούδα, τότε τα λόγια πραγματικά περιττεύουν για οποιοδήποτε περεταίρω σχόλιο.
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29366 times
- Been thanked: 29505 times
Θα παρακαλούσα να μην συνεχιστεί άλλο το κομμάτι που εισέρχεται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις. Ας περιοριστούμε στο ξυριστικό μέρος.
Ευχαριστώ,
Αντώνης.
Ευχαριστώ,
Αντώνης.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Επικοινωνία:
Να κάνω μια ακόμη επεξήγηση.
Ουσιαστικά αν ερμηνεύσουμε κυριολεκτικά τις λέξεις όποιος "μαζεύει", "συλλέγει". Ακόμη και δύο ποτήρια να έχω στην ουσία έχω μια συλλογή από δύο ποτήρια. Τώρα, αν σταματήσουμε να παίζουμε με τις λέξεις εγώ αναφέρθηκα στην συλλογή και την συγκεκριμένη έννοια του όρου που αφορά την διαδικασία απόκτησης αντικειμένων από συλλέκτη. Η διαδικασία αυτή έχει όρους και κανόνες. Τώρα αν εγώ μαζεύω ότι τηλεκάρτες βρω μπροστά μου, ετυμολογικά είμαι συλλέκτης, αλλά με την έννοια που έχει όχι η λέξη αλλά οι ιδιότητες αυτού που συλλέγει τότε δεν είμαι συλλέκτης. Συλλογή χωρίς αξία δεν είναι συλλογή, ξεναλέω μπας και γίνω κατανοητός, με αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε συλλέκτη και όχι με κυριολεκτική ερμηνεία του όρου.
Ουσιαστικά αν ερμηνεύσουμε κυριολεκτικά τις λέξεις όποιος "μαζεύει", "συλλέγει". Ακόμη και δύο ποτήρια να έχω στην ουσία έχω μια συλλογή από δύο ποτήρια. Τώρα, αν σταματήσουμε να παίζουμε με τις λέξεις εγώ αναφέρθηκα στην συλλογή και την συγκεκριμένη έννοια του όρου που αφορά την διαδικασία απόκτησης αντικειμένων από συλλέκτη. Η διαδικασία αυτή έχει όρους και κανόνες. Τώρα αν εγώ μαζεύω ότι τηλεκάρτες βρω μπροστά μου, ετυμολογικά είμαι συλλέκτης, αλλά με την έννοια που έχει όχι η λέξη αλλά οι ιδιότητες αυτού που συλλέγει τότε δεν είμαι συλλέκτης. Συλλογή χωρίς αξία δεν είναι συλλογή, ξεναλέω μπας και γίνω κατανοητός, με αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε συλλέκτη και όχι με κυριολεκτική ερμηνεία του όρου.
Το αν κάποιος είναι συλλέκτης,σύμφωνα με την ερμηνεία που έδωσα παραπάνω, προσδιορίζεται με το που μπορεί να φτάσει για ένα απόκτημα. Σχεδόν όλοι θα ήταν διατεθειμένοι να εξαπατήσουν ή να κλέψουν (όντας έντιμοι στην υπόλοιπη ζωή τους) ενώ σε περιπτώσεις γραμματοσήμων, πινάκων έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις φόνων. Στην ουσία η συλλογή είναι μία ασθένεια.hero έγραψε:Δεν ξέρω πως προσδιορίζετε η ενοια της συλλογης
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard