Σκληρά γένια....

enjo
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Μετά από 1 χρόνο και κάτι στο forum και πλήρη αλλαγή του στολου μου μετά από τις χρήσιμες πληροφορίες των παιδιών εδώ μέσα έχω μια απορία που θέλω να μου τη λύσετε.Παρόλο που ακολουθώ κατά γράμμα όλη τη διαδικασία πριν το ξύρισμα(μασάζ με ζεστό νερό ή ζεστή νωπή πετσέτα,καλό χτύπημα του αφρου και αρκετο δούλεμα στο πρόσωπο, γωνία ξυρίσματος) το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό.Δηλ. οι τρίχες με "τραβάν" και και δεν είναι πολύ ευχάριστη διαδικασία, και μιλάμε για γένια 2-3 ημερών που δειν είναι και πολύ πυκνά .Δοκίμασα μια μέρα να τα πάρω με ένα παροπλισμένο αφρό και την sensor excel και κοπήκαν σαν βούτηρο.Τι δεν κάνω καλά το φελέκι μου μέσα?Σημειών ότι ξυρίζομαι με Edwin JaggerDe89L , λεπίδες feather,bolzano, gillete,derby ενώ από σαπούνια και κρέμες μεγάλης γκάμας.
Τις πταίει?????? :confused
Δημήτρης

Carpe diem, quam minimum credula postero
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30840 times

Εφόσον κάνεις σωστή προετοιμασία, μήπως έχεις λάθος γωνία στην μηχανή; Δοκίμασες μικρές αυξομειώσεις να δεις πως συμπεριφέρεται σε αυτό; Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο, αν όλα γίνονται σωστά. Συμβαίνει και με φρέσκιες λεπίδες αυτό; Δοκίμασες άλλες, πχ Personna, Astra κλπ;
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Με EJ89 και Feather σε τραβάει;;;;
Σίγουρα είναι σωστή η γωνία;
Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω (σκληρά γένια και ευαίσθητο δέρμα) και έχω καταλήξει σε λιγότερα περάσματα με πιο επιθετικές μηχανές (Slim στο 9, Muhle R41 και πιο πρόσφατα Merkur 39C).

Πάντως ρε Δημήτρη δεν θα έπρεπε να σε τραβάνε, ιδιαίτερα οι Feather.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
enjo
Νήπιο
Νήπιο
14

Μπορώ να πω ότι το καλύτερο αποτέλεσμα το έχω με feather και maca root κρεμα.Έχω και την pre shave κρεμα της proraso αλλα δεν είδα αποτέλεσμα.Τις γωνίες τις προσέχω αλλά δεν είναι αυτό.Μέχρι που έφτασα στο σημείο να κάνω πατεντα pre shave oil από "συνταγή" ενός τύπου στο youtube με καστορέλαιο και αιθέρια έλαια αλλά 0 εις το πηλίκο.Βλέπω κάτι βιντεάκια με τύπους που δουλεύον την κρέμα 10 δευτερολεπτα και μετα ξυρίζονται χαλλλαρά, και τρελένομαι...........
Δημήτρης

Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Δημήτρη κάνε την coccolian μέθοδο pre-shave.
Δούλεψε αφρό με πινέλο για pre-shave, άπλωσε τον και μετά ξέπλυνε το πρόσωπό σου. Μετά άπλωσε τον κανονικό και κάνε ξύρισμα. Εγώ αυτό το pre-shave το κάνω κυρίως στο ντους με ένα πινέλο Omega που κάνει και καλή απολέπιση. Έχω δει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του ξυρίσματος.

Έχεις δοκιμάσει σαπούνια με λανολίνη ή tallow?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dimitris την 21 Νοέμ 2012, 19:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30840 times

Επιμένω ότι κάτι δεν κάνεις καλά με την μηχανή. Βρες τις γωνίες της. Δεν μπορεί να τραβάν τα γένια από άλλη αιτία. Θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι τα preshave και λοιπά έλαια...
enjo
Νήπιο
Νήπιο
14

dimitris έγραψε:Έχεις δοκιμάσει σαπούνια με λανολίνη ή tallow?
Ποια σαπούνια έχουν αυτά τα συστατικά? Το μοναδικό σαπούνι που έχω είναι αυτό της l'occitane.Τα υπόλοιπα ολα κρέμες(Art Of Shaving,Maca root,Tabac.Proraso,Kapo)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 21 Νοέμ 2012, 19:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Διόρθωση παράθεσης. Φιλικά, Αντώνης.
Δημήτρης

Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Εγώ θα σου έλεγα σε πρώτη φάση να επιβεβαιώσεις ότι η μηχανή σε σχέση με το πρόσωπο σου έχει την σωστή γωνία (περίπου 30 μοίρες). Σε δεύτερη φάση θα σου πρότεινα να αγοράσεις μια πιο επιθετική μηχανή και καλύτερα θα είναι αυτή να είναι μια open comb.
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Η futur
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

εγώ λέω να δοκιμάσεις να αλλάξεις λεπίδες... κάθε λεπίδα συμπεριφέρεται διαφορετικά σε κάθε μηχανή...για preshave δοκίμασε το 3Ρ
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”