Cumaea σαπούνι ξυρίσματος

Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Πρόκειται για ένα χειροποίητο, φυτικό σαπούνι ξυρίσματος Ελληνικής παραγωγής.
Μου το έδωσε δώρο η γυναίκα μου πριν λίγο καιρό μαζί με το ASΒ της εταιρίας.

Εικόνα

Είναι με βασιλικό, μέντα, λεβάντα και αιθέριο έλαιο μέντα.

Συστατικά: extra παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο, λάδι καρύδας για πλούσιο αφρό, εκχυλίσματα βοτάνων, βιταμίνες Α+Ε, γλυκερίνη, σταχτόνερο, ΝαΟΗ και αιθέρια έλαια.

Τιμή: Κοστίζει €6.5, αρκετά καλή τιμή για τα συστατικά του.

Αφρός και ενυδάτωση: Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να δημιουργήσω αξιοπρεπή αφρό από αυτό το σαπούνι. Το έχω μουλιάσει όπως είχε προτείνει ο Στέφανος στο "ξύρισμα της ημέρας" αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν ενυδατώνει αρκετά ο αφρός και είναι γεμάτος φουσκάλες και με αρκετό "αέρα". Μακάρι να μπορούσα να κάνω αφρό (αν είναι δυνατόν βέβαια), γιατί τα συστατικά του σαπουνιού φαίνονται αρκετά καλά.

Άρωμα: Πολύ διακριτικό, μάλλον ένα μίγμα από τα αιθέρια έλαια που περιέχει. Δεν μπορώ να διακρίνω κάτι που να είναι πιο δυνατό.

Ποιότητα: Φαίνεται πολύ καλής ποιότητας και το πήλινο που το συνοδεύει έχει χαραγμένο με χρώμα το όνομα της εταιρίας. Αρκετά ωραίο, αλλά χωρίς κάλυμα.

Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες του αφρού μόλις έχω ευκαιρία.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

.οΟ(δεν υπαρχει πιθανοτητα και δυνατοτητα, οταν υπαρχει ελαιολαδο ο αφρος να γινει οπως χωρις. ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ)

Γιαυτο και δεν καταλαβαινω τη "μανια" με το ελαιολαδο στα ελληνικα σαπουνια ξυρισματος, απο το Splentit μεχρι και ολα οσα κυκλοφορουνε. Ναι μεν καλο για τη "μουρη", αλλα μεχρι εκει.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

H επιμονή των Ελλήνων κατασκευαστών με το ελαιόλαδο έχει να κάνει προφανώς με το ότι πρόκειται για το προιόν σήμα κατατεθέν της χώρας μας.

Και αυτό είναι σεβαστό και θεμιτό.

Πιστεύω πως κάποια στιγμή κάποιος θα καταφέρει να φτιάξει ένα σωστό σαπούνι και εύχομαι να έρθει σύντομα αυτή η ώρα.

Όσο για το αν αφρίζει η όχι ένα σαπούνι που περιέχει ελαιόλαδο ,να σας θυμίζω ότι μέχρι πριν μερικές δεκαετίες , χρησιμοποιούσαμε ΜΟΝΟ τέτοια σαπούνια.

Ας δούμε τις όποιες τέτοιες προσπάθειες με συμπάθεια, γιατί πρόκειται για προσπάθειες να παραχθούν φυσικά προιόντα και δεν καταφεύγουν οι κατασκευαστές αυτοί στον εύκολο δρόμο ,στην χημεία δηλαδή.
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Όντως το ελαιόλαδο είναι σήμα κατατεθέν, αλλά να φτιάξεις σαπούνι με σωστές αναλογίες δεν είναι ακατόρθωτο. Από ότι καταλαβαίνω χρειάζεται περισσότερο λάδι καρύδας, καστορέλαιο και palm oil (δεν ξέρω πως μεταφράζεται). Το ελαιόλαδο είναι όντως καλό και απαραίτητο συστατικό, αλλά όχι το μόνο λάδι για αξιοπρεπές σαπούνι ξυρίσματος.
Αυτά από τις λίγες γνώσεις μου.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Οι Έλληνες κατασκευαστές σαπουνιών παράγουν μέτρια προϊόντα (για ξύρισμα) γιατί δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι απαιτήσεις απο ένα σαπούνι ξυρίσματος, λογικό αφού δεν ανήκουν στην κουλτούρα μας. Το μόνο που κοιτάνε είναι να είναι αλκαλικό,μοστράρουν και το ελαιόλαδο σήμα κατατεθέν όπως αναφέρθηκε, ο τσολιάς λείπει και έτοιμο το προϊόν. Αμ δεν είναι έτσι. Αλλά αν δεν έχεις κάνει ποτέ σου μπάνιο θα μπορούσες να φτιάξεις σαπούνι μπάνιου;
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Νομιζω εχω καλυφθει, χωρις να εξαναγκαστω να βγαλω το Kriss Super V :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29394 times
Been thanked: 29550 times

+1 στον Απόστολο.

Δυστυχώς, αν παλαιότερα ήταν αποκλειστική η χρήση αυτών των σαπουνιών ήταν γιατί ουσιαστικά δεν υπήρχαν εναλλακτικές.
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Δημήτρη σε κάθε περίπτωση το μπωλ φαίνεται ωραίο.
Περιμένουμε εντυπώσεις και από το balm.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Παιδιά και το ελαιόλαδο να έλειπε απο μέσα πάλι ιδιο θα ηταν το αποτέλεσμα!!!! Ακούστε και εμένα που ξέρω κάτι παραπάνω επι του θέματος.....Δεν είναι μόνο το θέμα να κάνει αφρό ..... το μετά εχει σημασία....
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
StavrosM
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 8 times
Been thanked: 14 times

Το 90% των σαπουνιών είναι για να καθαρίζουν !!!! (καθαρισμός, ενυδάτωση, μέτριος & πυκνός αφρισμός)
Το 2% είναι για ξύρισμα και (ενυδάτωση, αντισηπτικό, ανακουφιστικό-δροσιστικό, πλούσιος και πυκνός-κρεμώδης αφρός)
το 8% είναι για ιατρικούς σκοπούς (90% απολύμανση , 9% καθαρισμός & 1% ενυδάτωση)

Αυτά εμείς οι Έλληνες δεν τα καταλάβαμε ποτέ (αναφέρομαι στους παραγωγούς)

Έχω πολλές συνταγές για σαπούνι ξυρίσματος και σχεδόν όλες έχουν σαν βάση το ελαιόλαδο....
Σαπούνι ξυρίσματος, όπως προαναφέρθηκε, με βάση το ελαιόλαδο δεν κάνει δουλειά,
Χρειάζεται και το ελαιόλαδο όμως για καλή και με διάρκεια ενυδάτωση
"Ουδείς Επικυνδυνέστερος Εχθρός εκ του Ευεργετηθέντος Αχάριστου"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”