Πρόσφατο ταξίδι στην Αγγλία

Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Γειά σας αδέρφια και συμπολεμιστές, ήθελα να γράψω 2-3-5-10 κουβέντες για το ταξίδι μου στο Λονδίνο και σκέφτηκα να το ανοίξω το θέμα στο καφενείο. Σε περίπτωση που νομίζετε (admins) ότι πρέπει να αλλάξει περιοχή το τσουλάτε ανάλογα :megagrin

Τα κακά νέα πρώτα: Είχα μαζί μου ένα Α4 χαρτί που σημείωνα τα πάντα, μάρκες, αρώματα, συσκευασίες, τιμές, εντυπώσεις από ότι έβλεπα (αρώματα, σαπούνια, πινέλα, κρέμες, κολώνιες.......) Το έχασα αυτό το χαρτάκι :dash :dash :dash :dash (προσπάθησα να κάνω κάτι πολύ οργανωμένο για να προσφέρω στο φόρουμ μια καλή κατάσταση/πληροφόρηση αλλά τον ήπια μεγαλοπρεπώς!!!!)

(1 λεπτό σιγής, σκουπίζω το δάκρυ που κύλησε και συνεχίζω)

Ξεκινάω λίγο ανάποδα, την Παρασκευή τελευταία μέρα του ταξιδιού πήγα στο Harrods για να δω αν έχει Boellis Panama (δεν είχε, μαζέψτε τα σάλια σας). Τι ήττα έφαγα ρε παιδιά εκεί μέσα;;; Τι το ήθελα και μπήκα;;; Σοκ και δέος, sound & light (ήχος και φως)....
Ο Αλ Φαγιέντ που το έχει είναι επιχειρηματίας με @@χίδια και όχι @@χίδια επιχειρηματίας, έχει διαφορά μεγάλη!

Έχει κι εγώ δεν ξέρω πόσες αποκλειστικές συνεργασίες με διάφορους μεγάλους οίκους και του βγάζουν προϊόντα που πωλούνται ειδικά και μόνο στο Harrods και δεν μπορείς να τα βρείς πουθενά αλλού έξω. Για να αναφέρω μερικές (Boss, D&G, Acqua di Parma..........).

Μύρισα κάτι EDT της D&G (3 αρώματα, Vetiver, Patchouli και Wood) που έχουν βγεί εδώ και περίπου 6 μήνες απ'ότι μου είπαν, τρομερά λέμε. Μικρές συσκευασίες απ'όσο θυμάμαι, όχι travel μην παρεξηγηθώ. Οι τιμές τους ήταν στις 105 ή 120 λίρες Αγγλίας (δεν θυμάμαι πολύ καλά, είδα τόσα πράγματα και τόσες τιμές που έπαθα κοκομπλόκο)

Μύρισα τα αρώματα του Tom Ford που μας είχε αναφέρει ο Κωνσταντίνος στα μικρά μπουκαλάκια, κορυφαία αρώματα, φυσικά οι τιμές πολύ υψηλές (240, 180, 220 λίρες). Το Arabian wood & Tuscan leather ήταν αυτά που ξεχώρισα. Σνίφαρα επίσης και και τα άλλα τα μεγαλύτερα σε μέγεθος αρώματα (εκπληκτικές μυρωδιές), αυτό που μου "έκατσε" ωραία στην μύτη ήταν το Tom Ford for Men σε διάφανο μπουκάλι, η τιμή του ήταν στις 70 λίρες νομίζω, όμως στο Duty Free στο Heathrow το είχαν στις 48 λίρες!

Τα Penhaligons ήταν πολύ ωραία προϊόντα κι αυτά, από κολώνιες ξεχώρισα την Sartorial, Blenheim, English Fern (όχι τόσο την Endymion, γούστα βέβαια είναι αυτά), από τιμές οι κολώνιες νομίζω ήταν πάνω από 100 λίρες; δεν θυμάμαι καλά :dash

T&H Sandalwood shaving cream το μύρισα αλλά με ξένισε λίγο, δεν είχε την μυρωδιά που έχει η TOBS για παράδειγμα (στην κρέμα ή ακόμα και στο σκληρό σαπούνι), δεν περίμενα το ίδιο πράγμα φυσικά, αλλά κάτι να φέρνει στο σανδαλόξυλο η μύτη μου.... δεν το έπιασε. Μπορεί βέβαια να ήταν λόγω του ότι είχα μυρίσει πρίν 1002 άλλα προϊόντα και ήταν τα ρουθούνια κατεστραμμένα πλέον :lachtot

Δοκίμασα την Floris No 89 EDT, τα ξέρετε ήδη τι να πώ; απλά να συμπληρώσω ότι είναι στην λίστα με τις άμεσες αγορές (αφού πιάσω δουλειά φυσικά).

Πάρα πολύ ωραία και τα 2 σαπούνια της Czech & Speake, ωραίες συσκευασίες (ωραίες και οι τιμές τους :!@#! το Νο 88 ήταν στις 99 λίρες ή λίγο πιο κάτω, και το άλλο σαπούνι το Oxford & Cambridge στα ίδια λεφτά). Φυσικά μιλάμε για τις αλουμινένιες συσκευασίες και όχι το refill. Άψογες συσκευασίες, νόμιζα ότι έπιανα στα χέρια μου κάτι υπερπολυτελές, τέτοια αίσθηση... Το σαπούνι (refill) μόνο του κοστίζει γύρω στις 18 λίρες (πληροφορία από τον φίλο dimitris), το αλουμινένιο μπωλ κάνει γύρω στις 65 λίρες μόνο του!!!, πρέπει να πας με τον Ζαμπίδη να το πάρεις μη σου την πέσει κανένας στον δρόμο.... :censored1

Και πάμε στα άλλα τώρα :devil :devil :devil

Geo.F.Trumpers (Jermyn st.) - Violet shaving cream, πολύ ωραία σε hardsoap & cream, η διαφορά της μυρωδιάς του σαπουνιού από την κρέμα είναι έντονη ρε παιδιά. Οι κρέμες είναι έντονες πολύ παραπάνω από τα σαπούνια σε μπώλ. Η τιμή της είναι 19 λίρες σε μπωλάκι ξύλινο, και 15 λίρες σε βαζάκι, το refill στις 9 λίρες (αυτό το προσκύνημα στην βιολέτα ήταν special request από μια ψυχή εδω μέσα). Οι τιμές που έβαλα εδώ ισχύουν για όλα τα γνωστά σαπούνια της εν λόγω εταιρίας σε αυτές τις συσκευασίες.

TOBS (Jermyn st.) - Την περασμένη φορά τα είχα μυρίσει όλα τα σαπούνια και τις κρέμες, οπότε απλά κοντοστάθηκα και τσέκαρα στην βιτρίνα τα πινέλα τους, ωραίες λαβές (Ivory imitation τα περισσότερα) και από θύσανους είχαν 2 ποιότητες (Pure badger, Super badger). Τα λεφτά τους σχετικά νορμάλ αν σκεφτεί κανείς ότι αυτά είναι πινέλα που βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο με της Simpsons & Vulfix αλλά επειδή βάζουν άλλο όνομα (Taylors, Trumper, etc.) αλλάζει και η τιμή προς τα κάτω:drool

Santa Maria Novella (Picadilly st.) - απέναντι ακριβώς από το TOBS έχει μια στοά που σε βγάζει ακριβώς στο γωνιακό μαγαζί της SMN (μαγαζί; φαρμακείο; χασάπικο; διαλέξτε και πάρτε...)

Την γνωστή μας κρέμα την έχουν 42 λίρες, είχε αφρό ξυρίσματος 300ml στις 18-19 λίρες αν θυμάμαι καλά, και άλλη μια κρέμα 36 λίρες 100ml (pre & after shave) την οποία μου είπε ότι μπορείς και να ξυριστείς με αυτήν ο συμπαθέστατος Τσάο (όνομα και πράγμα, όταν τον βρήκα έξω από το κατάστημα κλείδωνε και έφευγε :hystericalbs1 )

C&E (Regent st) - απλά είδα στην βιτρίνα τα νέα "μοντελάκια" West Indian Lime :megagrin δεν μπήκα μέσα είχαν αποσπάσει την προσοχή μου κάτι διπλανά μαγαζιά με κοστούμια και παπούτσια και είχα χάσει την μπάλα :whistle

Πάρτε και μερικές φωτό τώρα:

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Προκαταβολικά ζητάω συγγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών (iphone 4 έχω, όχι Nikon), καθώς επίσης και τα περιορισμένα σχόλια για αυτά που είδα, είχα σημειώσει πολλά χαρακτηριστικά αλλά δυστυχώς το ότι έχασα το ρημαδοχαρτί με τσάκισε. Σίγουρα ξεχνάω πολλά ακόμα, αλλά τι να κάνω; γεράματα...

ΥΓ: Boellis Panama & Classic Male Grooming δεν είδα πουθενά, στα Harrods όταν ρώτησα έναν χαρτογιακά νεαρούλη αν έχουν Boellis νόμιζε ότι του ζήταγα χώμα από το φεγγάρι, όταν του είπα ότι τα προϊόντα αυτά είναι πασίγνωστα και τα πουλάει το Brummels έπαθε καλπάζουσα και οξεία μαλακίτιδα γιατί είχε μείνει μαλάκας και με κοίταγε. Ελπίζω μέχρι αύριο να έχει ξεπαγώσει το παλληκάρι...
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Που να αρχισω, που να τελειωσω. Οκ. Απο τα απλα. Εαν εχει μπουκωσει η μυτη απο αρωμα, ζητα να σε δωσουν να μυρισεις καφε, κατα προτιμηση ολοκληρους κοκκους και οχι τριμμενο!

Το Calani Dubai ειναι η φτηνη εναλλακτικη του Νο 88. Η Blenheim Bouquet δεν μπορω να πω οτι με εχει συγκινησει. Με αρεσει ΠΑΑΑΑΑΑΡΑ πολυ το English Fern ομως.

Αυτα... :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Στέφανε το English Fern και το Sartorial ήταν αυτα που ξεχώρισαν αμέσως από τα αρώματα της Penhaligon. Ωραία αρώματα και τα 2. Φυσικά και του Tom Ford (αυτό ξέχασα να το γράψω) το Neroli Portofino μου άρεσε πολύ.

Το Calani Dubai θέλω να το δοκιμάσω γιατί έχω ακούσει καλά λόγια :megagrin αλλά ούτε αυτό είδα πουθενά στην Αγγλία (αν και νομίζω μόνο από e-shop το βρίσκεις; και μάλιστα Γερμανικό ή κάνω λάθος;)
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ναι τα σαπουνια της Calani ειναι χειροποιητα, και εδω θα τα βρεις στις πιο φτηνες τιμες τους. Στην Αμερικη μπορει και στο διπλασιο.

Προχθες σεξολογιστηκα με το Dubai... :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

:offtopic
Stefanos έγραψε:Το Calani Dubai ειναι η φτηνη εναλλακτικη του Νο 88.
Με ιντριγκάρεις, βραδιάτικα :stumm

:btt2
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Ευχαριστώ για το link Στέφανε, αν και νομίζω το έχεις ξαναβάλει παλαιότερα (έχω και αναλαμπές μνήμης μέσα στην θολούρα!!!)
Γιώργος

Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Γιωργο το neroli portofino του Tom Ford το μυρισα κ εγω στο Attica και επαθα την πλάκα μου.
Άρης
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Φανταστικά αρώματα δεν είναι; Και από συσκευασία είναι πολύ ωραία επίσης. Είναι νομίζω σχεδιασμένα πάρα πολύ όμορφα, το marketing είναι πολύ πετυχημένο αλλά και από άποψη ποιότητας αρώματος (ένταση αρώματος, διάρκεια και τα λοιπά) είναι κατά την ταπεινή μου άποψη σε άλλο σκαλί.

Η διαφορά τιμής που έχουν φυσικά είναι πιστεύω κομμάτι του marketing, μια υψηλή τιμή υποσυνείδητα σε κάνει να το ξεχωρίζεις σαν μια πολύ καλή επιλογή (όχι του "σωρού" δηλαδή) που αν θέλεις είναι για λίγους. Παίζοντας λοιπόν με αυτά τα βασικά στοιχεία (1. εμφάνιση, 2. ποιότητα, 3. τιμή) το target group ενω φαίνεται πολύ μικρό, απεναντίας είναι πάρα πολύ ευρύ.

Για να μην σου τα πρήζω Άρη μου , το άρωμα τα σπάει όντως!!!! :lachtot :hystericalbs1
Γιώργος

Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Ρώτησες μηπως τιμη?
Λεω να την πάρω την άλλη εβδομάδα :xp1
Άρης
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Είχα ρωτήσει και είχα σημειώσει και τις 2 συσκευασίες στο κωλόχαρτο που έχασα, τώρα που διάβασα το post σου μπήκα στο website του Harrods μπας και το βρω και τελικά το βρήκα! Πάρε ενα Adalat των 5mg και διάβασε:

50ml 135 UK Pounds
100ml 195 UK Pounds

Αν θές πάμε μαζί να την αγοράσεις, να πιάσουν τον ένα από εμας όμηρο και ο άλλος να πάει να φέρει τα λύτρα :hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1
Γιώργος

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”