Σαπούνι Ξυρίσματος Benessere

Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1365 times
Been thanked: 4915 times

Εικόνα

Εικόνα

Το σαπούνι βγαίνει σε δύο εκδόσεις. Η μία είναι ‘Πορτοκάλι-Μέντα’ και η άλλη ‘Λεβάντα-Δενδρολιβανο’ (την δεύτερη δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα). Πωλείται σε αλουμινένιο δοχείο με βιδωτό καπάκι. Το σαπούνι είναι περίπου 1,5 πιο χαμηλά από το χείλος του δοχείου. Έτσι το πινέλο έχει έναν ‘’οδηγο’’, κάτι που βοηθάει αρκετά στο φόρτωμα.

Έχει σαν βάση το ελαιόλαδο και διατηρεί τις τυπικές ιδιότητες αυτού του είδους σαπουνιών. Απαιτεί μάλλον αρκετό νερό ή καλύτερα, αρκετά βρεγμένο πινέλο για να αφρίσει.

Εικόνα

Κατά το φόρτωμα, στα πρώτα δευτερόλεπτα υπάρχει μια έκρηξη άχρηστου αφρού. Όταν όμως τον ξεφορτώθηκα και συνέχισα να στροβιλίζω το πινέλο πάνω στην επιφάνεια, τότε αυτό φόρτωσε κανονικά. (σσ. στην παραπάνω εικόνα, είναι το πινέλο αμέσως μετά το φόρτωμα αλλά πριν το lathering).

Στις πρώτες δοκιμές, στο πρόσωπο, ο αφρός ήταν αρκετά εύθραυστος και λίγο ‘’ξηρός’’. Σήμερα έκανα μια δοκιμή με palm-lather και παρατήρησα ότι με λίγο δούλεμα ο αφρός γινόταν συμπαγής και με ικανοποιητική καλυπτικότητα κατά το άπλωμα αλλά με λίγο παραπάνω δούλεμα έχανε την ελαστικότητα του και είχε την τάση να συσσωρεύεται σε διάσπαρτα σημεία και όχι να απλώνεται ομοιόμορφα. Ξεπερνώντας αυτό το ‘’κατώφλι’’ ξανα-έγινε εύθραυστος.

Εικόνα

Μετά το ξύρισμα το δέρμα μου δεν ήταν ξηρό ή άγριο και σε καμία περίπτωση δεν είχα τραβήγματα. Χαρακτηριστικό ήταν το ότι μετά το palm-lather, έτριψα μεταξύ τους τις παλάμες μου η διαφορά ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή.

Αρωματικά, στην 1η έκδοση δεν υπερέχει ξεκάθαρα κάποιο από τα δύο συστατικά. Έχουν και τα δυο εξίσου αισθητή παρουσία και γι’αυτό το σαπούνι θυμίζει λίγο τις καραμέλες Strepsils. Στην 2η έκδοση νομίζω υπερέχει το Δενδρολίβανο
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
16
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ενδιαφερουσα παρουσιαση, ειδικα στο φωτογραφικο μερος..

Τι αφρο περιμενει να κανει κανεις οταν το προϊον εχει ελαιολαδο, οεο? Το σημαντικο ειναι στο "μηχανικο" μερος, το σαπουνι να λειτουργει αψογα. Δυστυχως δεν λες πιο πολλα (εκτος απο το: "Μετά το ξύρισμα το δέρμα μου δεν ήταν ξηρό ή άγριο και σε καμία περίπτωση δεν είχα τραβήγματα."), σε ο,τι αφορα την αισθηση που αφηνει, ποσο ευκολα ή δυσκολα γλυστραει η λεπιδα, εαν δημιουργει προστατευτικο φιλμ, τα υπολειμματα στο προσωπο ειναι ευκολα καθαριζομενα κλπ κλπ. Βεβαια ηταν η πρωτη χρηση, και ελπιζουμε οτι στις επομενες θα μπορεσεις να χηματισεις μια πιο σφαιρικη εικονα για το σαπουνι και τις ιδιοτητες του..

Παντως την ιστοσελιδα τους θα την περασω στην λιστα! :megagrin Μολις ειδα οτι το εχω... :hystericalbs1

ΥΓ: Το.. μαλλι δε μας ειπες ποσο πηγε! :shocking
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30841 times

Ο αφρός πάντως της φωτογραφίας δεν μου πολυγέμισε το μάτι. Βέβαια, όπως λέει και ο Στέφος, το ξυριστικό κομμάτι μας ενδιαφέρει κυρίως, στο οποίο και εγώ δεν κατάλαβα την ποιότητά του.
NavalArchitect

Ο αφρός είναι όντως airy, τουλάχιστον στις φωτό. Δεν θυμίζει σε καμμία περίπτωση καλή 'κρέμα' που έχει δημιουργηθεί, και δείχνει ότι είναι αδύναμος, ότι θέλει πολλή δουλειά ακόμη. Επίσης το review δεν ξεκαθαρίζει το επίπεδο της απόδοσης του σαπουνιού (δηλαδή τα πολύ βασικά: προστασία, γλίστρημα, ενυδάτωση κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το ξύρισμα).

Όμως...

Ο reviewer έκανε πολύ καλή δουλειά με τις φωτό, με τα συστατικά, με τις πληροφορίες για σχετική ευκολία δημιουργίας καλής σαπουνάδας, κλπ. Ένα σαπούνι θέλει λίγο καιρό να το μάθεις και να μπορέσεις να δώσεις ξεκάθαρα γνώμη για τα βασικά (προστασία, γλίστρημα, ενυδάτωση). Οπότε σωστά και καλύτερα να αφήσουμε να γίνουν αρκετά ακόμη ξυρίσματα από το Φώτη και μετά με το καλό μιά συμπληρωματική γνώμη, αν γίνεται.
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Τιμη;
Γιατι Do not cover after use;

:confused
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Θυμίζει τα κλασσικά προβλήματα αφρού σαπουνιών με βαση το ελαιόλαδο;
Μήπως να τους ζητήσουμε να βγάλουν ειδική έκδοση για μας με Sodium tallowate; :-)
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
ανδρεας
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Κύριοι διαβάζοντας τα συστατικά του σε μια φωτογραφία στο πίσω μέρος της συσκευασίας διέκρινα και την προπόλη. Ένα πολύ θρεπτικό συστατικό, το παράγουν οι μέλισσες. Μήπως να του δώσουμε μία 5η-6η ευκαιρία να αποδείξει την αξία του στις παρειές του δοκιμαστή.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30841 times

Ανδρέα δεν το καταδικάσαμε, άλλωστε πλην του Φώτη δεν νομίζω ότι το έχει κάποιος άλλος εδώ. Λέμε ότι από το review, που παρεπιπτόντως είναι πολύ καλό στο οπτικό κομμάτι, δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε αν ποιοτικά είναι καλό. Και φυσικά και εδώ, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα οι γνώμες είναι υποκειμενικές. Φυσικά και ένα προϊόν που δοκιμάζεις δεν το καταδικάζεις με την πρώτη δοκιμή, του δίνεις λίγες ευκαιρίες.
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Κανενα νεο;
Δορυφέρων έγραψε:Τιμη;
Γιατι Do not cover after use;
Εχω δοκιμασει "γαλα γαϊδουρας" που γραφει,δεν ηταν κατι σπουδαιο
Ιδιως απο αφρο ηταν μετριο μα το πηρα για το σωμα.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1365 times
Been thanked: 4915 times

Συμπληρωματικά

Μέχρι στιγμής, είχα δοκιμάσει το σαπούνι με Merkur Open Comb κεφαλή και Gillette Silver Blue λεπίδα, ένας συνδυασμός που από την πρώτη στιγμή αποδείχτηκε για μένα ιδανικός. Επίσης, το δοκίμασα με Slim Adjustable και Λεπίδα Gillette SharpEdge αλλά και Feather.

Η αίσθηση του αφρού στο δέρμα είναι κάπως παράξενη.
Το γλίστρημα της λεπίδας ικανοποιητικό. Αλλά τόσο οι Silver Blue όσο και οι SharpEdge μου ταιριάζουν και ήξερα εξαρχής ότι δεν είχα θα πρόβλημα. Ούτε η OC κεφαλή, ούτε η adjustable μου δημιούργησαν προβλήματα επίσης. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο το σαπούνι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της R101(2011) όταν το τολμήσω.

Μετά από κάθε πέρασμα, υπήρχε ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα, όχι στα επίπεδα του Tabac ή του Floris, αλλά όμως υπήρχε.

Σε γενικές γραμμές, το κύριο πρόβλημα του σαπουνιού είναι η διάρκεια του αφρού και όχι το μηχανικό μέρος, καθώς εκεί ανταποκρίνεται επαρκώς.

Η τιμή του ήταν 9€.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”