Robert Williams custom straight razors

NavalArchitect

Μάγκες,

Αν κανείς ενδιαφέρεται για customs, δώστε βάση, γιατί μου ήρθε σήμα απ'τον Robert Williams ότι έχει ξεκινήσει φουλ παραγωγή σε νέο χώρο στο Ohio.

Αν θυμάστε μερικοί, είχα γράψει αυτό εδώ το post μήνες πριν.

Σήμερα το πρωί ώρα Κορέας ο Robert επανήλθε λέγοντάς μου πως είναι πλέον σε νέο χώρο/εργαστήριο στο Ohio και έχει ξεκινήσει παραγωγή κανονικά. Πέρυσι το καλοκαίρι του είχα παραγγείλει 2+2 custom straights, και ο ορίζοντας παράδοσης που μου είχε δοθεί τότε ήταν 12 μήνες περίπου. Τα ακριβή specs των ξυραφιών δεν είχαν συζητηθεί εκτενώς, είχα απλά κάνει 4 σχέδια (διαλέγοντας scales, grind, tang, blade size, style, etc.) αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει μιας κι ο τύπος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να τα φτιάχνει.

Του είχα στείλει προκαταβολή (PayPal) $200, ένα κατοστάρικο για κάθε ξυράφι απ'τα δύο πρώτα που είναι 'σίγουρα'. Τα δύο options θα τα κάνω exercise αν θέλω, κι επειδή τώρα που ταξιδεύω τό'χω γυρίσει στο DE λέω να μην τα πάρω. Άρα πάω μάλλον μόνο για δύο.

Αν κανείς από εσάς θέλει ένα ή δύο από τα 'οπσιόν' ξυράφια, έρθετε σας παρακαλώ άμεσα σε επαφή μαζί μου μέσω ΠΜ ώστε να μιλήσουμε και να ειδοποιήσω τον Robert για να μην δώσει τη σειρά των '+2' αλλού.

Η δουλειά του R. Williams είναι πάρα μα πάρα πολύ καλή, και το να έχεις καινούργιο ξυράφι είναι πολύ σημαντικό από πλευράς απόδοσης, συντήρησης και διάρκειας. Όσοι αγόρασαν εδώ και καιρό ποτέ δεν το μετάνοιωσαν. Ένα ξυράφι του Robert κοστίζει από $400 και πάνω, ανάλογα με το αν θες να χαράξεις τη ράχη, ανάλογα με το υλικό της θήκης, κλπ.

Η δουλειά του Robert είναι εδώ και επίσης εδώ.
NavalArchitect

Σήμερα έδωσα την τελική παραγγελία στον Ρόμπερτ.

Τα δύο τελικά ξυράφια που θα μου φτιάξει θα είναι περίπου σαν αυτά εδώ:

1. Square point, satin finish, standard filework as shown (if that is 'standard'), buffalo horn scales, 13/16", 1/4 hollow, H.C.S.

Εικόνα

2. Spanish point, satin finish, standard filework, buffalo horn scales, 13/16", 1/4 hollow, H.C.S. Σε αυτό εδώ ζήτησα τα scales στο μεγάλο άκρο να είναι πιό squarish.

Εικόνα

Τα δύο ξυράφια με το σημερινό exchange rate $/Eur κοστίζουν 740 Euro ($900, σύνολο και για τα δύο). Υποθέτω η τιμή δεν περιλαμβάνει τα ταχυδρομικά, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Θα ξεκινήσει να τα φτιάχνει αύριο ή μεθαύριο, και θέλει περίπου 10 ώρες δουλειάς για το καθένα. Τα ξυράφια είναι minimum spec, δηλαδή οτιδήποτε εξεζητημένο σε υλικό, π.χ. απαγορευμένα υλικά για τα scales, Damascus steel για τη λεπίδα, mirror finish για τη λεπίδα, συγκεκριμένο filwework για τη ράχη ή stamping στα πλαινά του tang, κλπ. είναι έξτρα.

Σαν παράδειγμα να αναφέρω πως η επιλογή Damacus ανεβάζει αυτόματα την τιμή περίπου 200 Ευρώ, το mirror finish ή το filework/stamping ανεβάζουν επίσης τις ώρες δουλειάς που πρέπει να βάλει στο ξυράφι. Η οποιαδήποτε επιλογή για το profile (full hollow, 1/2, wedge, κλπ.) δεν έχει καμμία επιβάρυνση στην τιμή, όπως επίσης το ίδιο ισχύει και για το size (5/8", 6/8", 8/8", 11/16", κλπ.) ή τη μορφή της λεπίδας (French point, Barbers, Spanish, Spanish oblique, κλπ.)

Επίσης, αναφορικά με τα scales, τα 'στάνταρντ' υλικά είναι Cocobolo, Snakewood, Ebony, Buffalo horn (black), Micarta, κλπ. Ό,τι δηλαδή κι αν βάλει κανείς από αυτά, η τιμή δεν ανεβαίνει.

Tα ξυράφια παραδίδονται shave ready, τουλάχιστον από όσο λέει ο ίδιος ο Ρόμπερτ "...όσο shave ready μπορώ να τα εγγυηθώ ότι είναι, δεδομένου πως δεν ξυρίζομαι μαζί τους..." Στο honing ποτέ δεν βάζει ταινία, εκτός από τις λεπίδες που είναι Damascus.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29366 times
Been thanked: 29505 times

Έχω μείνει άφωνος Κωνσταντίνε, δεν έχω να πω κάτι, απλά καλορίζικα. Αν και πλέον δεν περίμενα και κάτι λιγότερο από εσένα, θα με απογοήτευες.
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24744 times
Been thanked: 7864 times

Με γειά Κωνσταντίνε!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

Μεγειά Κωνσταστίνε

Υπέροχα πραγματικά !!
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

Καλώς να τα δεχθείς και να τα απολαυσεις!
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Μπράβο Κωνσταντίνε , άριστες επιλογές και βέβαια αναμένουμε νέα σου!!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
NavalArchitect

Παιδιά σας ευχαριστώ, αλλά καθήστε, δεν έγιναν και δεν εστάλησαν ακόμη...

Θα βάλω φωτό όταν μου στείλει ο Ρόμπερτ.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Ωραίος Κωνσταντίνε, μεγειά! Εξαιρετικά αποκτήματα!
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
NavalArchitect

Τα δύο ξυράφια που είχα παραγγείλει από τον Ρόμπερτ είναι έτοιμα:

1. Square point, satin finish, standard filework, buffalo horn scales, 13/16", 1/4 hollow, H.C.S.

Εικόνα

2. Spanish point, satin finish, standard filework, buffalo horn scales, 13/16", 1/4 hollow, H.C.S.

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”