Το δέμα το παρέλαβα τη Δευτέρα που μας πέρασε και έκτοτε έχω ξυριστεί κάθε μέρα εκτός απο την Παρασκευή.
Ξεκίνησα με τα ξυραφάκια Derby μιας και είχα διαβάσει ότι δεν είναι ιδιαίτερα αιχμηρά και φιλικά προς τους αρχάριους. :mnew Φοβόμουν μην κοπώ και το πήγαινα απαλά απαλά... χωρίς καθόλου πίεση... όταν λέμε καθόλου, καθόλου:P. Όμως έτσι οι τρίχες δεν κόπηκαν στην αρχή πολύ καλά. Έτσι το πρώτο ξύρισμα ήταν αρκετά επιφανειακό και έμεινα δυσαρεστημένος:/. Δεν περίμενα βέβαια θαυμάσια αποτελέσματα, είχα διαβάσει ότι θέλει λίγο καιρό να συνηθίσεις.

Την επομένη δε φοβήθηκα να βάλω λίγη παραπάνω πίεση και η διαφορά ήταν αισθητή. Πάλι καθόλου κόψιμο (μα γιατί ακούγεται παντού για τα κοψίματα:P. Και να προσπαθούσα να κοπώ θα ήταν πολύ δύσκολο:P, εδώ και άτσαλες κινήσεις έκανα και πάλι δεν κόπηκα. Μήπως φταίει που χρησιμοποιώ τα Derby? ), αλλά το ξύρισμα ήταν καλύτερο.
Τις τελευταίες μέρες ξυρίστηκα σε 3-4 περάσματα, το πρώτο με τη φορά, και τα υπόλοιπα across the grain που λεν κι οι Αγγλοσάξονες (κάθετα προς τη φορά των τριχών). Δεν ήταν όμως πολύ βαθύ ξύρισμα. Σήμερα ξυρίστηκα κόντρα σε μερικά σημεία και το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν δέρμα μπεμπέ (χωρίς κοψίματα!).
Κάνω επίκληση στην εμπειρία σας:P. Συγκεντρωτικά, για όποιον είχε την υπομονή να φτάσει μέχρι εδώ κάτω ( :thnx

1) Είναι απαραίτητη η άσκηση πίεσης; Δεν εννοώ την πίεση που ασκείται με τα πολυ-λέπιδα ξυράφια ή τις ηλεκτρικές μηχανές, αλλά μια ελαφριά πίεση.
2) Την 4η μέρα το ξυραφάκι πρέπει να είχε στομώσει γιατί το δέρμα μου είχε ερεθιστεί αρκετά. Οπότε 3 μέρες τα Derby και τέρμα; Λίγο μου φαίνεται, μήπως κάποιο λάθος στην τεχνική προκαλεί ελάττωση του χρόνου ζωής των ξυραφιών;
3) Είναι εφικτό το βαθύ ξύρισμα χωρίς να πάει κανείς κόντρα; Αλλά με across the grain πέρασμα;
4) Τι κάνετε με τα γ*&$@*@*@@;α σπυράκια; Όποτε ξυρίζομαι, είτε με μηχανή είναι αυτό, είτε με ξυράφι, μου βγαίνουν σπυράκια. Δεν ανοίγουν με το ξύρισμα που έκανα αυτή τη βδομάδα, με τα νέα εργαλεία, αλλά καθιστούν το δέρμα πολύ πιο επιρρεπές στους ερεθισμούς και σε ελαφρές αμυχές.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Υ.Γ.: Κύριε Συντονιστά (:P), σιγά, δεν πειράζει, με το πάσο σου:P.