Edwin Jagger DE89 ή Mercur 11c ???

Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Παιδιά όπως καταλάβατε ήρθε η ώρα για την αγορά της 2ης double edge safety razor :drool .Τώρα θα μου πείτε οτι αυτές που αναφέρω στον τίτλο του θέματος δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.Δεκτόν.Απλά είμαι σε δίλημα ποια να πάρω.Βέβαια το δίλημα δεν θα ηταν μεγάλο αν η 11c δεν είχε καταργηθεί και είχαν μείνει ελάχιστα κομμάτια...(και πιέζει ο χρόνος για την συγκεκριμένη)Για τη 11c έχουν ειπωθεί πολλά στη σχετική ενότητα, απλά εκείνο που με προβληματίζει είναι οτι δεν είναι μια μηχανή πασπαρτού όπως η 34c, και δεν ξέρω (και ούτε εχω τη δυνατοτητα να δοκιμάσω)πως θα κάτσει στην δική μου επιδερμίδα..Πείτε μου κιόλας, για την 11c δεν ενδύκνειται το κόντρα για αρκετά ξυρίσματα? Και οταν θα ενδύκνειται θα είναι πιο τραχύ στην επιδερμίδα απο την 34c πχ ?? Τώρα πάμε στην Edwin Jagger DE89.Ημουν μεταξύ αυτής και της Muhle R89 (της οποίας μου αρέσει περισσότερο η λαβή) αλλά ο Στέφανος επανειλημένα εχει πει οτι η Edwin Jagger DE89 είναι μια βελτιωμένη Muhle R89 με επιπλέον επιχρωμίωση στην κεφαλή και έτσι έβαλα την jagger στις επιλογές μου.Ξέρω απο αυτά που έχω διαβάσει οτι είναι στην κλάση της 34c , οτι δηλαδή είναι και για αρχάριους και για προχωρημένους.Ηδη σήμερα έκανα το ενδέκατο ξύρισμα μου με την 34c και είμαι καταευχαριστημένος , βελτίωσα την τεχνική μου ,κανένα κόψιμο στα 11 ξυρίσματα , στα δυο τελευταία κανένας ερεθισμός, βαθύ ξύρισμα...Θέλω να πω οτι δεν θέλω κάτι παραπάνω απο θέμα αποτελεσματικότητας , θα είμαι ευχαριστημένος να είναι και στο ίδιο επίπεδο με την 34c,απλά θέλω η μηχανή που θα πάρω αλλά και κάποια μελλοντική να είναι ποιοτική και αποτελεσματική,αλλα και φιλική με την επιδερμίδα(τα πολύ επιθετικά είναι too much για μένα) Στο τέλος άφησα να μου λύσετε και μια απορία σχετικά με τη λαβή της Edwin Jagger DE89.θα σας παραθέσω κάποιες φωτογραφίες στις οποίες αλλού φαίνεται η λαβή με ραβδώσεις και αλλού λεία (τουλάχιστον στις φωτό)Τι ισχύει? Πρόκειται για την ίδια μηχανή και είναι τερτύπια της φωτογραφίας, η παίζει κάτι άλλο ??(ενοείται οτι θα την ήθελα με ραβδώσεις)

Εδώ φαίνονται καθαρά οι ραβδώσεις...
Εικόνα

Εικόνα

Εδώ πάλι όχι...
Εικόνα

Εικόνα
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Άρη δεν κατάλαβα που είναι το δίλημμα. Απο την στιγμή που έχεις 34 C και θέλεις να πάρεις μία επιπλέον μηχανή απο τις δύο που αναφέρεις θα πάρεις 11C αφού η ΕJ 89 είναι σαφώς πιο ήπια απο την 34C. Αν σου βγεί επιθετική τόσο που δεν την θέλεις (δεν το πιστευω) δεν νομίζω να μην μπορέσεις να την πουλήσεις - ανταλλάξεις στο forum.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Απόστολος έγραψε:Αν σου βγεί επιθετική τόσο που δεν την θέλεις (δεν το πιστευω) δεν νομίζω να μην μπορέσεις να την πουλήσεις - ανταλλάξεις στο forum.
Απόστολε έτσι όπως το θέτεις έχεις δίκιο....Απλά το ζητούμενο ήταν να πάω σε μια πιο σίγουρη αγορά για να αποφύγω το δυνατόν την περίπτωση που αναφέρεις παραπάνω..
aris22 έγραψε:Πείτε μου κιόλας, για την 11c δεν ενδύκνειται το κόντρα για αρκετά ξυρίσματα? Και οταν θα ενδύκνειται θα είναι πιο τραχύ στην επιδερμίδα απο την 34c πχ ??
Αν όμως γνωρίζει κάποιος περαιτέρω επ'αυτού ας πει κανα δυο λογάκια...
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24762 times
Been thanked: 7864 times

Ραβδώσεις: Edwin Jagger DE89L
Η άλλη είναι η "σκέτη" DE89.
Προσωπική μου άποψη είναι πως αν δεν έχεις πρόβλημα στο ATG με την 34C, δεν θα έχεις (με λίγη προσοχή) ούτε με την 11C.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29386 times
Been thanked: 29538 times

Συμφωνώ με τον Γιάννη. Και εγώ νομίζω ότι με κατάλληλη προετοιμασία, ακολουθώντας τους κανόνες και πολύ προσοχή δεν θα έχεις θέμα. Ξέρεις η 11C δεν είναι μονόδρομος στις open comb. Μπορεις να δεις και σε κάτι άλλο, πχ μια 25C με πιο μακρυά λαβή ή μια 15C.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Γιάννη και Αντώνη ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..Θέλω κοντόχοντρη λαβή όπως της 34c.To "kόλλημα" με την 11c πιστεύω είναι λόγω του οτι καταργήθηκε,και πιέζει ο χρόνος αν αποφασίσω να την πάρω(γμτ δεν την φέρνει και Ξένος που την έχει στα 34 ευρώ και αν την πάρω απο το 1barber θα σκάσω 54 ευρώ που σίγουρα δεν περισσεύουν)και λόγω της χοντρής λαβής της που με βόλεψε απο την 34c.Πάντως δεν αποκλείω και την 15c(δεν είναι 100% ίδια με την 11c εκτός απο το πάχος της λαβής?)Πάντως σε κάποια σημεία του λαιμού ούτε με την 34c τα παίρνω ATG...Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο.Αν αποφάσιζα να πάρω κάτι απο Edwin Jagger ή Muhle που να είναι στα ίδια επίπεδα με την 34c (επιθετικότητα, φιλικότητα και ασφάλεια στο ξύρισμα, παρόμοιες διαστάσεις (οχι τις long) ) τι θα μου προτείνατε να πάρω??? :thnx
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29386 times
Been thanked: 29538 times

Η 15C είναι η αντίστοιχη 33C σε open comb. Έχει την ίδια κεφαλή με την 11C με την διαφορά ότι είναι πιο ελαγριά και έχει πιο λεπτή λαβή. Για περισσότερες λεπτομέρειες δες εδώ.

Όσον αφορά την άλλη σου ερώτηση και οι δύο επιλογές είναι εξαιρετικές και ποιοτικές, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω στην επιλογή, ποιοτικά είναι πολύ καλές, οπότε τα κριτήρια και τα γούστα είναι πολύ προσωπικά.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Παιδιά η Edwin Jagger DE89L έχει το ίδιο μήκος με την DE89?? Διαφέρουν πουθενά αλλού εκτός απο τις ραβδώσεις??
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

Ίδιες είναι Άρη

δες και την barley που είναι πολύ ωραία
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Φίλε Πάνο εννοείς αυτή? Αν ναι πολύ μου άρεσε.Πόσο συνολικό μήκος έχει? (δεν το αναφέρει)Τι διαφορά έχει με την DE89L? Τελικά πάντως το αποφάσισα.Αντι να δώσω 54 € για την 11C, θα πάρω μια Edwin-Jagger (Barley ή DE89L) και μάλλον την 15C (απο Ελλάδα) και καθάρισα.....Α, παίζει κανα εκπτωτικό κουπόνι απο μαγαζί που να τις έχει (Barley ή DE89L)??? Έχω 10% απο SHAVING SHACK λόγω εγγραφής στο newsletter αλλά δεν έχει την barley :cry Βοηθείστε παιδιά η 34c :help1 νοιώθει μοναξιές και θέλει αδερφάκι...... :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”