Κρέμα και Σαπόυνι....Τι τα χωρίζει και τι τα ενώνει;

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 89 times
Been thanked: 70 times

Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο...... (ελπίζω :shocking )

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των 2 οικογενειών;
Γιατί να επιλέξω το ένα ή το άλλο;
Πρέπει να είμαστε υποστηρικτές της μιας οικογένειας ή μπορούμε να κάνουμε ότι μας αρέσε,ανάλογα με την διάθεση μας;
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα 2 ταυτόχρονα;

Ξεστραβώστε μας λιγάκι εμάς τους νέοπες.....
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Κατ αρχην όλα ξεκινούν απο την μυρωδιά
Εαν το ίδιο βγαίνει κ σε κρέμα κ σε σαπούνι πχ Tabac, τότε παίζει ρόλο αν η κρέμα έχει σιλικόνη
Επίσης αν είσαι τυπος bowl or face lathering, η κρέμα ενδεικνυται στο μπωλ ενω το σαπούνι είναι πασπαρτού
Τελευταιο κ σημαντικό, Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!!!
Άρης
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Μαζί σου για την κολοκυθόπιτα φίλε Άρη και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Άλλοστε το ξύρισμα είναι πολύ προσωπικό για να υπάρχει σωστό και λάθος.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω τις ιδιότητες, τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα τους.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Χονδρικά, ισχύει το εξής:
Η κρέμα δουλεύεται πιο εύκολα ή/και πιο γρήγορα, ενώ μεταφέρεται πιο εύκολα αν είναι σε σωληνάριο.
Το σαπούνι κρατάει περισσότερο και άρα συμφέρει οικονομικά, αλλά είναι και πιο κλασσικό.
Ίσως, το σαπούνι να έχει και ποιο αγνά υλικά, αλλά αυτό δεν το ξέρω στα σίγουρα.

Μπορεί να υπάρχουν υποστηρικτές της μίας ή της άλλης μορφής, αλλά για μένα είναι θέμα διάθεσης.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29522 times
Been thanked: 29732 times

Φίλε μου υπάρχει θέμα αντίστοιχο εδώ.
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Καλημέρα.

Αντώνη το θέμα το είχα διαβάσει. Λέει για τις προσωπικές απαιτήσεις του καθενός. Αυτό που έψαχνα ήταν κάποια αντικειμενικά κριτήρια, στα οποία με βοήθησε ο Φώτης.

:thnx
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Σίγουρα είναι θέμα διάθεσης, γούστου κ.λπ.

Το σαπούνι κατα την γνώμη μου είναι το απόγειο του ξυρίσματος, για γνώστες όμως. Όλοι οι νέοι λένε ότι προτιμούν τις κρέμες ενώ όταν παλιώσουν προτιμούν τα σαπούνια.

Τα σαπούνια εκτός του ότι είναι πιο αγνά, είναι πολύ πιο φυσικά. Είναι όμως απείρως πιο δύσκολα να το κάνεις να δουλέψει. Αλλά όταν το κάνεις καταλαβαίνεις τι ακριβώς σημαίνει παραδοσιακό ξύρισμα.

Και οι κρέμες είναι δύσκολες στο να πετύχεις καλό αφρό αλλά μπορείς να κάνεις ένα αξιοπρεπές ξύρισμα με ένα αφρό '' εφετζίδικο '' που θα έλεγε και ο Δορυφέρων.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Apostolos έγραψε:Σίγουρα είναι θέμα διάθεσης, γούστου κ.λπ.

Το σαπούνι κατα την γνώμη μου είναι το απόγειο του ξυρίσματος, για γνώστες όμως. Όλοι οι νέοι λένε ότι προτιμούν τις κρέμες ενώ όταν παλιώσουν προτιμούν τα σαπούνια.

Τα σαπούνια εκτός του ότι είναι πιο αγνά, είναι πολύ πιο φυσικά. Είναι όμως απείρως πιο δύσκολα να το κάνεις να δουλέψει. Αλλά όταν το κάνεις καταλαβαίνεις τι ακριβώς σημαίνει παραδοσιακό ξύρισμα.

Και οι κρέμες είναι δύσκολες στο να πετύχεις καλό αφρό αλλά μπορείς να κάνεις ένα αξιοπρεπές ξύρισμα με ένα αφρό '' εφετζίδικο '' που θα έλεγε και ο Δορυφέρων.

Απόστολε νομίζω ότι σήμερα κατάλαβα το νόημα των βαρέων σου λέξεων....

Προσπάθησα να φτιάξωμαρέγκα με σαπούνι proraso και το μόνο που κατάφερα ήταν ένα χυλό όπου εξαφανίστηκε αμέσως από το πρόσωπο και δεν έμεινε και καθόλου στο μπωλ. Το ωραίο είναι ότι το πινέλο το υπερφόρτωσα για να έχω ένα πολύ καλό ξύρισμα. :dash

Για την ιστορία.....για να συνεχίσω το ξύρισμα, έφτιαξα μαρέγκα από κρέμα omega να μην φύγω και πολύ μακρυά από το αρχικό σχέδιο.... :dance3
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”