Επιλογή safety razor για σκληρά γένια

Projectoras
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 6 times

Καλησπέρα σε όλους.
θα ήθελα τη βοήθειά σας για να διαλέξω ξυριστική μηχανή.Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι τα γένια μου είναι σκληρά.Για να σας δώσω να καταλάβετε,δεν μπορώ να μείνω αξύριστος παραπάνω από 4-5 μέρες γιατί μου προκαλούν φαγούρα (οι τρίχες γυρνάνε και δημιουργούν ερεθισμούς).Επίσης με γένια τόσων ημερών,έχω ενοχλήσεις όταν ξαπλώνω στο μαξιλάρι.
Μέχρι τώρα διαβάζοντας στο φόρουμ είχα καταλήξει στην merkur 34C αλλά σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερα να στραφώ σε open comb μηχανή λόγω της σκληρότητας στα γένια.Εσείς τι λέτε? Μπορείτε να μου προτείνετε συγκεκριμένα μοντέλα μηχανών?
Να αναφέρω επίσης ότι δεν έχω ξυριστεί ποτέ με safety razor παρά μόνο με τα κλασσικά ξυραφάκια bic,gillete και τώρα τελευταία fusion.
Ευχαριστώ πολύ
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Καλησπερα Κωνσταντίνε!

Μια μηχανη με χτενι ειναι σιγουρα πιο επιθετικη. Ενα ξυρισμα με ενα safety razor σε γλυτωνει απο τα παρατραγουδα και το καλο ειναι οτι μπορεις να ξυριζεσαι οσο συχνα θες εσυ. Για την επιλογη επιθετικης μηχανης ή οχι θα προτεινα να διαβασεις αυτο το νημα. Παρουσιαση της Mühle R41 (η οποια ειναι μαλλον ιδανικη για σενα, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ) με την κεφαλη του 2011 θα βρεις εδω. Για την Merkur 11c εδω. Και γενικοτερα ριξε μια ματια, εχουμε καποιες παρουσιασεις μηχανων και παραθεση εμπειριων. Εν τελει ειναι δικια σου αποφαση τι θα παρεις, ολα αυτα ειναι μονο κατευθυντηριες οδηγιες...

Φιλικα
Στεφος
Εικόνα
Projectoras
Νήπιο
Νήπιο
13

Φίλε Στέφανε σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Για την Mühle R41 διάβασα ότι είναι η πιο επιθετική μηχανή και φοβάμαι μήπως δεν την κουμαντάρω σαν αρχάριος που είμαι.
Επίσης ξέχασα να πω ότι πρέπει να είμαι ξυρισμένος κάθε μέρα,οπότε πρέπει να το συνυπολογίσουμε και αυτό στην επιλογή,έτσι δεν είναι?
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Αν είσαι πειθαρχημένος και μελετηρός σε ότι αφορά το θέμα του ξυρίσματος πάρε μια 11C. Αλλιώς και με μία 34C με μια επιθετική λεπίδα θα δείς αποτελέσματα.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Καθημερινο ξυρισμα + αρχαριος = 34c!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 231 times
Been thanked: 349 times

Κώστα κι εγώ έχω αρκετά σκληρά γένια και όταν ξυριζόμουν με πλαστικούρες, είτε κάθε 2-3 μέρες είτε κάθε μέρα (όπως κάνω εδώ και κάμποσα χρόνια), γέμιζα με σπυράκια από τρίχες που γύριζαν προς τα μέσα (φαινόμενο που στα αγλλικά θα το συναντήσεις σαν ingrown hair).
Αυτό το προκαλούν οι καινούριας τεχνολογίας πλαστικούρες ως εξής: αν παρατηρήσεις μπροστά από τις 2, 3, 4 ή και-γω-δεν-ξέρω-πόσες-λεπίδες, έχουν ένα λάστιχο. Το λάστιχο αυτό σκοπό έχει να τραβάει την τρίχα ώστε οι επερχόμενες λεπίδες να την κόψουν χαμηλά και να ξεμπερδεύεις το ξύρισμα με ένα πέρασμα. Όταν η τρίχα επιστρέψει στη θέση της μπορεί να μπει κάτω από το δέρμα και αν η φορά της είναι λίγο λοξή (όπως συμβαίνει συχνά στην περιοχή κάτω από το πηγούνι και το λαιμό), τότε μεγαλώνει μέσα στο δέρμα και δημιουργούνται σπυράκια και ερεθισμοί.
Το πρόβλημα αυτό σε μένα λύθηκε με το παραδοσικακό ξύρισμα, παρά το ότι ξυρίζομαι κάθε μέρα.
Τώρα όσον αφορά την επιθετικότητα της μηχανής, παρατήρησα ότι προσωπικά μου κάθονται καλύτερα οι μηχανές με safety bar από τις open comb (με χτένι) κι αυτό μάλλον λόγω δέρματος.
Θα πρέπει να δοκιμάσεις, λοιπόν, ξεκινώντας από μια ήπια μηχανή και να ανέβεις σε πιο επιθετικές μηχανές ή ακόμη καλύτερα να προτιμήσεις μια ρυθμιζόμενη (όχι όμως Merkur Futur για αρχή, αν βρείς καμιά μεταχειρισμένη gillette slim adjustable είναι εξαιρετική) και να ξεκινήσεις με χαμηλή ρύθμιση και να ανεβαίνεις μέχρι να βρείς τι σου κάθεται.
Βαγγέλης
Projectoras
Νήπιο
Νήπιο
13

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Τελικά η επιλογή είναι δύσκολη (34c vs open comb).Επίσης μεταχειρισμένη δεν θα ήθελα να πάρω.Οσον αφορά την 11c: κυκλοφορεί ακόμα ή αντικαταστάθηκε από την 15c ?
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 231 times
Been thanked: 349 times

Η 11C έχει σταματήσει απ'ότι ξέρω, αλλά μπορείς να τη βρεις ακόμη.
Έχει πχ ο Ξένος
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Δεν έχει ακριβώς. Λέει οτι θα φέρει μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά το ίδιο έλεγε και τον Απρίλιο.
Νομίζω οτι είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί σε ευρωπαϊκό κατάστημα.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Projectoras
Νήπιο
Νήπιο
13

Δηλαδή αν παω σε open comb ποιά άλλη προτείνετε εκτός της 11c? Τοσο καλύτερη είναι σε σχέση με τις υπόλοιπες της κατηγορίας?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”