Τί καφέ πίνετε;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 6359
- Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
- 15
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 652 times
- Επικοινωνία:
Με αφορμή το άλλο θέμα, ψηφίζετε έως δύο επιλογές αυτούς που προτιμάτε περισσότερο και αναλογα με την εποχή. Μπορείτε μελλοντικά να αλλάξετε την ψήφο σας.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- y.v
- Δημοτικό
- Δημοσιεύσεις: 541
- Εγγραφή: 13 Νοέμ 2011, 11:57
- 12
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 927 times
- Been thanked: 1832 times
- Ηλικία: 66
Eγώ πίνω καπουτσινο το πρωί και την υπόλοιπη μέρα εσπρεσσο.
Εκτος κι αν είναι να πιώ έξω, οπότε πίνω ή καπουτσίνο που το γάλα σκεπάζει ότι εν πάσει περιπτώσει μπορεί να σκεπάσει, ή αμα φοβηθώ πολύ για το τι μπορεί να μου φέρουν, πίνω καμιά μπύρα και ησυχάζω! :megagrin
Εκτος κι αν είναι να πιώ έξω, οπότε πίνω ή καπουτσίνο που το γάλα σκεπάζει ότι εν πάσει περιπτώσει μπορεί να σκεπάσει, ή αμα φοβηθώ πολύ για το τι μπορεί να μου φέρουν, πίνω καμιά μπύρα και ησυχάζω! :megagrin
Γιάννης B.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 6359
- Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
- 15
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 652 times
- Επικοινωνία:
Εγώ αν και μεγάλος λάτρης του καφέ στο παρελθόν, μετά απο εντολή γιατρού απέχω απο την καφείνη εδώ και 3 περίπου χρόνια. :cry
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Arisk
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 2119
- Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 19:39
- 13
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 790 times
Επειδη και εγω είμαι μια απο την ίδια σαν εσένα, την βόλευω με ντεκαφεινέApostolos έγραψε:Εγώ αν και μεγάλος λάτρης του καφέ στο παρελθόν, μετά απο εντολή γιατρού απέχω απο την καφείνη εδώ και 3 περίπου χρόνια. :cry
Άρης
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4045
- Εγγραφή: 31 Αύγ 2011, 17:49
- 12
- Τοποθεσία: Ηλιούπολη
- Has thanked: 1362 times
- Been thanked: 4911 times
- Ηλικία: 41
Η εντολή του γιατρού ήρθε επειδή το είχατε παρακάνει??
Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο φραππέ. Αλλά το χειμώνα το γυρίζω σε καπουτσίνο. Εσπρέσσο πίνω πολύ σπάνια και ακόμα πιο σπάνια (σχεδόν ποτέ) φρέντο εσπρέσσο/καπουτσίνο.
Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο φραππέ. Αλλά το χειμώνα το γυρίζω σε καπουτσίνο. Εσπρέσσο πίνω πολύ σπάνια και ακόμα πιο σπάνια (σχεδόν ποτέ) φρέντο εσπρέσσο/καπουτσίνο.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Value
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 268
- Εγγραφή: 03 Μαρ 2012, 20:16
- 12
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 117 times
Την παρακάτω πληροφορία, την δίνω με κάθε επιφύλαξη...
Όπως είχα πει και αλλού, φραπέ ξεκίνησα να πίνω κάπου προς το Λύκειο. Έπινα για πολλά χρόνια και είχα φτάσει ενίοτε να πίνω και τρεις καφέδες στη μέρα. Ως επί το πλείστον όμως, δυο φραπέ το καλοκαίρι ή νες το χειμώνα ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Κάποια στιγμή, είχα βρεθεί σε ένα κέντρο το οποίο πήγαινε ο πατέρας μου εκείνο το διάστημα και του έκαναν μασάζ για τη μέση του διότι έχει πολλά χρόνια πρόβλημα. Καμία σχέση με το μασάζ που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι στο μυαλό μας όπως διαπίστωσα. Εκεί έτρωγες ξύλο λέμε... :!@#!
Όταν πήγαινες πρώτη φορά, σε έβλεπε πρώτα ο ιδιοκτήτης του κέντρου, ο οποίος δήλωνε ιριδολόγος. Χωρίς να μακρηγορώ περισσότερο, αφού εξέτασε την ίριδά μου, με ρώτησε τι καφέ πίνω (γυαλίζει το ματάκι μου γιατρέ μου;). Του απάντησα ότι πίνω φραπέ. Κάθε πότε, με ρωτάει; Ε, του λέω δύο τη μέρα. "Δυυυυυυύοοοοο;" μου κάνει και τα μάτια του 'γίναν κάπως έτσι :shocking . Γιατί γιατρέ μου, του λέω; Κι εκεί μου δίνει την εξής απάντηση. Έναν, μου λέει, να πίνεις την ημέρα, αρκεί να σου τινάξει τα νεφρά στον αέρα.
Τότε πρέπει να ήμουν γύρω στα 28-29. Λίγα χρόνια μετά, ας πούμε συν-πλην πέντε (δεν κρατούσα ημερομηνίες με συγχωρείτε :beah2), διαπίστωσα ότι έχω πέτρα στο δεξί νεφρό μεγέθους 1,2εκ. περίπου. Ας μη μπω σε λεπτομέρειες, πάντως καλοπέρασα...
ΔΕΝ λέω ότι η πέτρα στο νεφρό συνδέεται απαραίτητα με τον φραπέ, ωστόσο, δεν το αποκλείω κιόλας. ΔΕΝ λέω ότι ο γιατρός είχε δίκιο, απλώς το αναφέρω. Είναι να το 'χει και η κούτρα σου το νεφρό σου να κατεβάζει πέτρες. Κι εμένα το 'χει προφανώς.
Όπως είχα πει και αλλού, φραπέ ξεκίνησα να πίνω κάπου προς το Λύκειο. Έπινα για πολλά χρόνια και είχα φτάσει ενίοτε να πίνω και τρεις καφέδες στη μέρα. Ως επί το πλείστον όμως, δυο φραπέ το καλοκαίρι ή νες το χειμώνα ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Κάποια στιγμή, είχα βρεθεί σε ένα κέντρο το οποίο πήγαινε ο πατέρας μου εκείνο το διάστημα και του έκαναν μασάζ για τη μέση του διότι έχει πολλά χρόνια πρόβλημα. Καμία σχέση με το μασάζ που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι στο μυαλό μας όπως διαπίστωσα. Εκεί έτρωγες ξύλο λέμε... :!@#!
Όταν πήγαινες πρώτη φορά, σε έβλεπε πρώτα ο ιδιοκτήτης του κέντρου, ο οποίος δήλωνε ιριδολόγος. Χωρίς να μακρηγορώ περισσότερο, αφού εξέτασε την ίριδά μου, με ρώτησε τι καφέ πίνω (γυαλίζει το ματάκι μου γιατρέ μου;). Του απάντησα ότι πίνω φραπέ. Κάθε πότε, με ρωτάει; Ε, του λέω δύο τη μέρα. "Δυυυυυυύοοοοο;" μου κάνει και τα μάτια του 'γίναν κάπως έτσι :shocking . Γιατί γιατρέ μου, του λέω; Κι εκεί μου δίνει την εξής απάντηση. Έναν, μου λέει, να πίνεις την ημέρα, αρκεί να σου τινάξει τα νεφρά στον αέρα.
Τότε πρέπει να ήμουν γύρω στα 28-29. Λίγα χρόνια μετά, ας πούμε συν-πλην πέντε (δεν κρατούσα ημερομηνίες με συγχωρείτε :beah2), διαπίστωσα ότι έχω πέτρα στο δεξί νεφρό μεγέθους 1,2εκ. περίπου. Ας μη μπω σε λεπτομέρειες, πάντως καλοπέρασα...
ΔΕΝ λέω ότι η πέτρα στο νεφρό συνδέεται απαραίτητα με τον φραπέ, ωστόσο, δεν το αποκλείω κιόλας. ΔΕΝ λέω ότι ο γιατρός είχε δίκιο, απλώς το αναφέρω. Είναι να το 'χει και η κούτρα σου το νεφρό σου να κατεβάζει πέτρες. Κι εμένα το 'χει προφανώς.
Βαλάντης
- coccolino
- Γυμνάσιο
- Δημοσιεύσεις: 1023
- Εγγραφή: 22 Ιαν 2012, 21:56
- 12
- Τοποθεσία: Athens - London - Edinburgh
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 206 times
- Ηλικία: 56
Μέγα κουσούρι ο καφές για μένα.
Τον χειμώνα πίνω νες γύρω στους 4-5 την ημέρα. Το καλοκαιράκι πίνω φρέντο και φραπεδάκι πάλι στα ίδια νούμερα (4-5).
Όταν είμαι σε ταξίδι και έχω πολλά meetings έχω φτάσει να πίνω και 10 καφέδες την ημέρα, από πελάτη σε πελάτη... τι θα πιείτε; καφεδάκι λέω. Τι να πιώ; νερό ή πορτοκαλάδα;
Όταν ήμουν στο εξωτερικό στο σπίτι μου είχα μια KRUPS που έφτιαχνε τα πάντα όλα, μιλάμε για ξεσάλωμα. Τώρα εδώ δυστυχώς δεν έχω χώρο αλλιώς θα είχα φέρει κανένα διαστημόπλοιο. Μου αρέσει πολύ ο εσπρέσσο αλλά όπου και να πας κάτι μπουγαδόνερα σου φτιάχνουν. Όταν πήγα στην Νάπολη πρίν από κανένα δίμηνο ευχαριστήθηκα εσπρέσσο! Τρομερή διαφορά και στην γεύση, και στην ποιότητα αλλά και στην τιμή...
Γιώργος
Τον χειμώνα πίνω νες γύρω στους 4-5 την ημέρα. Το καλοκαιράκι πίνω φρέντο και φραπεδάκι πάλι στα ίδια νούμερα (4-5).
Όταν είμαι σε ταξίδι και έχω πολλά meetings έχω φτάσει να πίνω και 10 καφέδες την ημέρα, από πελάτη σε πελάτη... τι θα πιείτε; καφεδάκι λέω. Τι να πιώ; νερό ή πορτοκαλάδα;
Όταν ήμουν στο εξωτερικό στο σπίτι μου είχα μια KRUPS που έφτιαχνε τα πάντα όλα, μιλάμε για ξεσάλωμα. Τώρα εδώ δυστυχώς δεν έχω χώρο αλλιώς θα είχα φέρει κανένα διαστημόπλοιο. Μου αρέσει πολύ ο εσπρέσσο αλλά όπου και να πας κάτι μπουγαδόνερα σου φτιάχνουν. Όταν πήγα στην Νάπολη πρίν από κανένα δίμηνο ευχαριστήθηκα εσπρέσσο! Τρομερή διαφορά και στην γεύση, και στην ποιότητα αλλά και στην τιμή...
Γιώργος
Γιώργος
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
- Arisk
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 2119
- Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 19:39
- 13
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 790 times
Εγώ ξεκίνησα ομοιοπαθητική γιατι τα 12ωρα δουλειάς με 3-4 espresso lungo μου τάραξαν το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και παθαινα ταχυκαρδιες (σωματοποιηση άγχους )Fotakas έγραψε:Η εντολή του γιατρού ήρθε επειδή το είχατε παρακάνει??
Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο φραππέ. Αλλά το χειμώνα το γυρίζω σε καπουτσίνο. Εσπρέσσο πίνω πολύ σπάνια και ακόμα πιο σπάνια (σχεδόν ποτέ) φρέντο εσπρέσσο/καπουτσίνο.
Άρης
- y.v
- Δημοτικό
- Δημοσιεύσεις: 541
- Εγγραφή: 13 Νοέμ 2011, 11:57
- 12
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 927 times
- Been thanked: 1832 times
- Ηλικία: 66
O espresso έχει μακράν την λιγότερη καφείνη από όλους τους καφέδες με εξαίρεση τον Ελληνικό.
Δεν πρέπει να συγχέεται η ένταση της γεύσης με την ποσότητα καφείνης
Οι λόγοι που έχει λιγότερη καφείνη είναι δύο
Πρώτον επειδή είναι απαιτητικός καφές οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται στην πλειοψηφία των εσπρεσσο προέρχονται από την ποικιλία Αράμπικα ή οποία έχει την μισή καφείνη από την Ρομπούστα.
Δεύτερον ό καφές παρασκευάζεται με εκχύλιση η οποία δίνει 25-30 ml και διαρκεί 25-30 δευτερόλεπτα. Το μεγαλύτερο ποσοστό της καφείνης διαλύεται από το νερό και εκχυλίζεται μετα τα 30 δευτερόλεπτα.
Ο Lungo κανονικά θα πρέπει να δίνει 60 ml στα 25 με 30 δευτερόλεπτα. (αν και η γεύση του κατα την γνώμη μου δεν είναι καλή για λόγους που είναι δύσκολο αυτή την στιγμή να σας εξηγήσω και θα πρέπει να τους αναζητήσετε λόγω της πολυπλοκότητας τους στο φόρουμ που είναι εξειδικευμένο για τον εσπρέσσο)
Δυστυχώς σε κανένα καφέ δεν τον παρασκευάζουν έτσι (διότι θέλει επαναρύθμιση κλπ του μύλου) αλλά απλώς αφήνουν τον καφέ να τρέξει περισσότερη ώρα.
Αυτό έχει σαν συνέπεια μεγαλύτερη ποσότητα καφείνης στο φλυτζάνι απ ότι στον κανονικό εσπρέσσο.
Για να έχετε την ίδια ποσότητα καφείνης με έναν κανονικό εσπρέσσο και πολύ καλύτερη γεύση από έναν lugo, ζητήστε Αmericano.
Eίναι ένας κανονικός εσπρέσσο με προσθήκη ζεστού νερού.
Δεν πρέπει να συγχέεται η ένταση της γεύσης με την ποσότητα καφείνης
Οι λόγοι που έχει λιγότερη καφείνη είναι δύο
Πρώτον επειδή είναι απαιτητικός καφές οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται στην πλειοψηφία των εσπρεσσο προέρχονται από την ποικιλία Αράμπικα ή οποία έχει την μισή καφείνη από την Ρομπούστα.
Δεύτερον ό καφές παρασκευάζεται με εκχύλιση η οποία δίνει 25-30 ml και διαρκεί 25-30 δευτερόλεπτα. Το μεγαλύτερο ποσοστό της καφείνης διαλύεται από το νερό και εκχυλίζεται μετα τα 30 δευτερόλεπτα.
Ο Lungo κανονικά θα πρέπει να δίνει 60 ml στα 25 με 30 δευτερόλεπτα. (αν και η γεύση του κατα την γνώμη μου δεν είναι καλή για λόγους που είναι δύσκολο αυτή την στιγμή να σας εξηγήσω και θα πρέπει να τους αναζητήσετε λόγω της πολυπλοκότητας τους στο φόρουμ που είναι εξειδικευμένο για τον εσπρέσσο)
Δυστυχώς σε κανένα καφέ δεν τον παρασκευάζουν έτσι (διότι θέλει επαναρύθμιση κλπ του μύλου) αλλά απλώς αφήνουν τον καφέ να τρέξει περισσότερη ώρα.
Αυτό έχει σαν συνέπεια μεγαλύτερη ποσότητα καφείνης στο φλυτζάνι απ ότι στον κανονικό εσπρέσσο.
Για να έχετε την ίδια ποσότητα καφείνης με έναν κανονικό εσπρέσσο και πολύ καλύτερη γεύση από έναν lugo, ζητήστε Αmericano.
Eίναι ένας κανονικός εσπρέσσο με προσθήκη ζεστού νερού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος y.v την 12 Μαρ 2012, 21:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιάννης B.
- Loizos
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 292
- Εγγραφή: 01 Οκτ 2011, 19:04
- 12
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 10 times
Εγώ πίνω συνήθως 2 διπλά εσπρεσάκια τη μέρα (όταν λέμε διπλό εννοούμε 50ml και όχι τον κουβά που σου σερβίρουν τις καφετέριες). Κάποιες μέρες αλλάζω τον ένα από τους δύο καφέδες μου σε capuccino ή σε φίλτρου. Να πω και λίγα πράγματα για την καφεΐνη γιατί υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με την ποσότητά της.
Την πιο λίγη καφεΐνη την έχουν ο ελληνικός και ο εσπρέσο. Ο Φίλτρου έχει 2-3 φορές περισσότερη καφεΐνη από τον εσπρέσο και ο στιγμιαίος 3-4 φορές περισσότερη. Αν δε ο καφές σας (εσπρέσο ή φίλτρου) είναι 100% arabica τότε έχει ακόμα λιγότερη. Στιγμιαίο έχω να πιω πάρα πάρα πολύ καιρό. Είναι σαν το ξύρισμα με γκαζοτενεκέ και fusion... Απλά δεν....
Γιάννη γράφαμε μαζί.... :megagrin (γιατί δεν ήρθες στο cupping σήμερα?)
Την πιο λίγη καφεΐνη την έχουν ο ελληνικός και ο εσπρέσο. Ο Φίλτρου έχει 2-3 φορές περισσότερη καφεΐνη από τον εσπρέσο και ο στιγμιαίος 3-4 φορές περισσότερη. Αν δε ο καφές σας (εσπρέσο ή φίλτρου) είναι 100% arabica τότε έχει ακόμα λιγότερη. Στιγμιαίο έχω να πιω πάρα πάρα πολύ καιρό. Είναι σαν το ξύρισμα με γκαζοτενεκέ και fusion... Απλά δεν....
Γιάννη γράφαμε μαζί.... :megagrin (γιατί δεν ήρθες στο cupping σήμερα?)