Εδώ και κάμποσο καιρό ένας φίλος μου έδωσε μια μηχανή Gillette την οποία του είχανε δώσει πριν 6-7 χρόνια στο στρατό αν δε κάνω λάθος.Έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα απλά θέλει το καθαρισμά της.
Θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε για το αν είναι γνήσια η κάποια απομίμιση.Απο ότι βλέπετε και εσείς εκτός απο την ονομασία της Gillette δε βλέπω να αναγράφεται κάπου αλλού κάποιος κωδικός η γράμμα.Αν θέλετε κάτι άλλο να σας πω το οποίο δε βλέπετε , ευχαρίστως.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
H βαση της κεφαλης μοιαζει απο αλουμινιο. Οποτε δεν ειναι Gillette (δεν υπηρξε ποτε παραλλαγη κεφαλης Tech απο αλουμινιο - αλλα ουε και θυμαμαι απο,τι εχω διαβασει, η Gillette να χρησιμοποιησε ποτε αυτο το μεταλλο). Το ανω μερος της ομως μοιαζει παρα πολυ και με τις 3 Tech κεφαλες που εχω. Η λαβη δεν ειναι καποια που ειχε βγαλει η Gillette. Σε γενικες γραμμες εχεις εναν Φράνκενσταϊν, τον οποιο αν και οταν θα καθαρισεις και δοκιμασεις, θα θελαμε πολυ να μαθουμε πως ξυριζει! :megagrin
Ακριβως. Εχω και απο τις 2 εκδοσεις. Σε ενα γραφει "Made in Germany" με κωδικο αλλα και το σημα της Gillette, ενω τα αλλα 2 γραφουν μονο "Made in England", χωρις σημα. Αλλα η γραμματοσειρα ειναι η ιδια, και η ποιοτητα 1:1 η ιδια. Στο δικο σου, η βαση της κεφαλης αλλα και η λαβη δεν ειναι Gillette. Αυτο ειναι de facto. Το πανω μερος της κεφαλης ομως, ναι. Η βαση εχει αρκετες διαφορες με τη γνησια... Ειμαι περιεργος να δω πως καθεται η λεπιδα μεσα..
Θα τη καθαρίσω μαζί και του πατέρα μου και θα σου ανεβάσω κάποια φωτό με λεπίδα μέσα.Απλά έχω τόσες δουλειές εκτός μαγαζού που όλο λεω θα τις καθαρίσω και όλα κάτι τυχαίνει.Πάντως απο Gillette κάποια στιγμή θα ήθελα να έχω στη συλλογή μου τη Fat Boy ή Slim Adjustable :megagrin !
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Δεν ειμαι ειδικος μα νομιζω ειναι μια κακη αντιγραφη των S/T/W4
Μαλλον απο Αργεντινη,σχεδιο τελη του '60 αρχες του '70
Δεν ξερω αν ηταν υπηρεσιακη χορηγια και μαλιστα αρχες του 2000.
Πριν από 5 χρόνια που υπηρετούσα, μας είχαν πάει σε κάτι αποθήκες του τάγματος για «τακτοποίηση». Εκεί σε ένα κιβώτιο που άνοιξα κατά τύχη, βρήκα 3 από τις εν λόγω μηχανές, αχρησιμοποίητες στο κουτί τους. Αμέσως αποφάσισα να οικειοποιηθώ μια για συλλεκτικούς λόγους, αφού τότε δεν πίστευα ότι χρησιμοποιούνται στην εποχή μας οι DE. Με είδε όμως ένας συνάδελφος που ήθελε και αυτός μια, δημιουργήθηκε ένα σχετικό σούσουρο και τελικά μείναμε και οι δυο με άδεια χέρια. :dash
Το κουτί της μηχανής ήταν χάρτινο, σε μέγεθος όμοιο με αυτό που έχουν οι Merkur, (νομίζω είχε «παράθυρο» στο εμπρός μέρος) και ήταν βαμμένο κόκκινο και μπλε με εμφανή την επιγραφή Gillette σε όλες τις πλευρές. Η μηχανή, απ’ όσο θυμάμαι, έμοιαζε χρωμιωμένη και όχι αλουμινένια.
Έχω την εντύπωση ότι στην συγκεκριμένη αποθήκη δεν είχε προστεθεί τίποτα μετά τι 1995-96, αλλά από τα υπόλοιπα αντικείμενα που υπήρχαν σε αυτό το κουτί, υποθέτω οτί ήταν από την δεκαετία του ’80.
Εδώ και 2 μήνες που έχω μυηθεί στο κλασσικό ξύρισμα, ουκ ολίγες φορές έχω θυμηθεί το παραπάνω περιστατικό, γι'αυτό την επόμενη φορά που θα δω τον συνάδελφο... :!@#!
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)