boltsis έγραψε:Οπότε υπάρχει κάποιο σαπούνι που να μου δίνει και καλλυντική δράση
Όλα τα σαπούνια έχουν και καλλυντική δράση. Αυτό λέμε.
Πρέπει εσύ να επιλέξεις ποιο σου ταιριάζει καλύτερα, και ποιά είναι η καλύτερη σχέση για εσένα στο τρίπτυχο:
Απορρυπαντική δράση-
Καλλυντική δράση-
Άρωμα
Το συγκεκριμένο σαπούνι σε αυτό το νήμα έχει δυνατή απορρυπαντική δράση και μικρότερη λιπαντική.
Τα σαπούνια ελαιολάδου για παράδειγμα, (αν και υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους και δεν είναι όλα το ίδιο) έχουν πολύ περισσότερη καλλυντική δράση και πολύ πιο αδύναμη απορρυπαντική. Αν τα χέρια σου είναι μέσα στα λάδια και προσπαθείς να τα καθαρίσεις με ελαιοσάπουνο, θα πρέπει να τα πλύνεις 3 φορές για να καθαρίσουν.
Ο λόγος που τα ελαιοσάπουνα έχουν περισσότερο καλλυντική δράση όμως δεν είναι και τόσο ευγενής. Είναι διότι δεν φτιάχνονται από ελαιόλαδο αλλά από λάσπη ελαιοτριβείου και μούργα και άρα έχουν ένα σωρό αηδίες μέσα, παράγωγα του ελαιοτριβείου που δεν σαπωνοποιούνταν αλλά προσφέρουν δήθεν στην καλλυντική δράση του σαπουνιού. Για αυτό και βλέπεις αυτά τα σαπούνια να λασπώνουν στη σαπουνοθήκη και μερικοί πωλητές φτάνουν στο σημείο να σου προτίνουν να το καθαρίζεις και να το στεγνώνεις με πανί ή χαρτί το ελαιοσάπουνο μετά τη χρήση, σιγά να μη του βάζω και προδέρμ…
Για αυτό δεν τα χωνεύω τα ελαιοσάπουνα.
Επίσης να δηλώσω ότι δεν είμαι ούτε ειδικός στα σαπούνια ούτε έχω κάποια επαγγελματική δραστηριότητα που να σχετίζεται με αυτά ώστε να έχω ιδιαίτερες γνώσεις.
Αυτά που λέω είναι η προσωπική μου εντύπωση και γνώμη, μπορεί να είναι λανθασμένη αλλά έχω δικαίωμα να τη λέω.
Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων αν κάποιος ειδικός κάποτε διαβάσει το νήμα.