Weißbier απο βαρελι δεν θα πετυχεις στην Ελλαδα.. Ειμαι 100000% σιγουρος. Και σιγουρα οχι γερμανικη.
Κυριος λογος ειναι οτι κανεις απο αυτους που την πουλανε δεν ξερει να την σερβιρει... Oυτε καν απο μπουκαλι, ποσο μαλλον απο μηχανημα! :megagrin
Μπύρα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 9900
- Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
- 13
- Τοποθεσία: [ Mering ]
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1189 times
- Ηλικία: 49
- Επικοινωνία:
- yakoumis
- Δημοτικό
- Δημοσιεύσεις: 561
- Εγγραφή: 09 Μαρ 2014, 17:37
- 10
- Τοποθεσία: Καλαμάκι
- Has thanked: 1197 times
- Been thanked: 1280 times
- Επικοινωνία:
Με το πέρας του ασιατικού αφιερώματος της γνωστής Γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ, η τιμή της Tiger έπεσε στα 44 λεπτά τα 330ml.
Πίνεται ευχάριστα και φυσικά ταιριάζει με πικάντικα (ινδικά, κινέζικα) και οχι μόνο. Πολλές μπουρμπουλίθρες (υπέρ της, για λάγκερ), κιτρινιάρικο χρώμα και γενικώς ενα σκαλί παραπάνω απο αμστελ/χαινεκεν/φιξ κτλ imo, αν και αυτό δεν είναι και κανα κατόρθωμα εδω που τα λέμε.
VFM και στη μπύρα - Με σύμβολο το ντίγρη - κυριολεκτικά!
Πίνεται ευχάριστα και φυσικά ταιριάζει με πικάντικα (ινδικά, κινέζικα) και οχι μόνο. Πολλές μπουρμπουλίθρες (υπέρ της, για λάγκερ), κιτρινιάρικο χρώμα και γενικώς ενα σκαλί παραπάνω απο αμστελ/χαινεκεν/φιξ κτλ imo, αν και αυτό δεν είναι και κανα κατόρθωμα εδω που τα λέμε.
VFM και στη μπύρα - Με σύμβολο το ντίγρη - κυριολεκτικά!
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
- sokinsilihok
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 8
- Εγγραφή: 07 Ιαν 2015, 10:31
- 9
- Τοποθεσία: Καλλιθέα Αττική
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 22 times
- Ηλικία: 46
- Επικοινωνία:
Υστερα απο παρότρυνση του Απόστολου, γραφω δύο (μονο) κουβέντες εδώ για το "προβλημα" μου
Μέχρι το 2012, επινα Φιξ γιατι δεν πίκριζε, η Καιζερ μου φαινόταν πικρη, αν και την έλεγαν καλή, ειχα δοκιμάσει κανα δυο μοναστηριακές (καθε αντρας πρεπει να εχει πιει μοναστηριακή ) και ξαφνικά.....
...Αρχισα βα φτιαχνω ΔΙΚΗ μου μπύρα. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΠΥΡΑ
Στην αρχή νομιζα οτι κατι εκανα, αλλα ήταν για κλάματα, ξεκίνησα να φτιαχνω ευκολες κονσερβες κιτ (ανακάτεμα, ζύμωση, εμφιαλωση ετοιμη) Weiss, ύστερα μια brown ale(ale είναι πιο σωστή λεξη, αν δεν είναι "lager") και μετά αλλη μια weiss
Τοτε εγινε το μπαμ, (οπως παιρνεις την αποφαση να αγοράσεις straight razor) αγορασα κατσαρολαρα και αντιστασεις, θερμοστατες και ξεκίνησα να διαλέγω υλικα απο το μηδεν , Βυνη(σε διαφορους χαρακτήρες, σκουρες, ξανθες, καβουρδισμενες, καραμελωμένες, καπνιστες) και λυκισκους (ΩΩΩΩΩΩ λυκισκους), μαγίες κλπ και εφτιαξα μπύρες σε αλλο επιπεδο, (που και που καμια σαβουρα) αλλα εκοψα τις λαγκερ (πρασινες, κοκκινες, κιτρινες, ολα τα ιδια ζουμια) σε βαθμο που αν μπει αμστελ στο ψυγείο μου καθεται 2-3 μήνες μεχρι να τυχει κανενα κουρκουτι,
Επειτα ξεκίνησα να δοκιμάζω μπυρες εμπορίου υψηλότερου επιπέδου (αναποδα το πήγα) με προτίμηση σε πικρες, αρωματικές που οταν τις πρωτοδοκιμάζεις γουρλώνεις τα μάτια.
Φτιάξαμε και ενα συλλογάκο ερασιτεχνών ζυθοποιών και γουστάρουμε
Το συμπέρασμα... είναι λυπηρό οτι στην Ελλάδα καποιοι μυρίστηκαν αρπαχτή και ξεκινησαν να φτιαχνουν ζυθοποιια (και καλα απαστερίωτες, και craft καταστασεις, αλλα όλοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων το γύρνανε στην αρπαχτή.
Μην φανταστείτε οτι αν δεν υπάρχει κατι καλύτερο δεν θα πιω και αμστελ, αλλα πχ μπροστα σε Μπυρα lidl(Οτιναναι) προτιμώ νερο
Υστερα απο ολη αυτη την χειροπιητίλα αρχισα να φτιάχνω και λουκανικα, παστουρμαδες, ψωμια.....κλασσικη εννοια του "εχεις ξεφυγει"
Τέλος με το τι κάνω εγώ.
Σας προτείνω λοιπόν τις παρακάτω να δοκιμασετε οπου τις πετυχετε με τα αστεράκια να δηλώνουν την ποιοτητα σε σχέση μεταξύ τους
Απο ελληνικές
*Siris Voreia IPA
***Siris Voreia Stout (μαυρίλα SUPER)
**Βεργινα Weiss (παγκοσμιας κλάσης)
*Βεργινα Red (κοκκινη καραμελένια γευση)
Septem όλη την σειρα με προτίμηση
***Pale ale
*** Citra (συνταγή ερασιτεχνη εξ ημών απο τον 1ο διαγωνισμο ερασ. ζυθοποιησης - αναμενεουμε την δευτερη συνταγη)
**Ζεος (την ξανθια απαστερίωτη στο πλαστικο μπουκαλι)
Corfu (not bad)
Σχεδόν ολες οι υπολοιπες πανω κατω ειναι κοκορετσόμπυρες (με την κακή εννοια για τις μπύρες γιατι το κοκορέτσι τα σπάει)
απο εισαγώμενες (λίγο πιο τσιμπημένες) αλλα αν το δείτε διαφορετικα και το ξυραφάκι bic ειναι φτηνο, ξαναξυρίζεστε με bic?
Τελευταια ήρθαν οι παρακάτω σειρες απο ξενες εταιρίες με ελληνες επισημους εισαγωγεις
Brewdog (Σκωτία) ναι! οι σκωτσέζοι φτιαχνουν γαμώ τις μπύρες MUST TRY: PUNK IPA και HARDCORE IPA (για ναπαθετε πλακα απο αρωμα
Thornebridge (Αγγλία)
Οτιδήποτε αμερικάνικο (εκτος απο bud, miller, coors, αυτες ειναι χειρότερες απο τις δικές μας)
Αυτα.... οποιος θελει να δοκιμάσει , με ξυρίζει και τον κερναω, νταραβέρι να γίνεται
Μέχρι το 2012, επινα Φιξ γιατι δεν πίκριζε, η Καιζερ μου φαινόταν πικρη, αν και την έλεγαν καλή, ειχα δοκιμάσει κανα δυο μοναστηριακές (καθε αντρας πρεπει να εχει πιει μοναστηριακή ) και ξαφνικά.....
...Αρχισα βα φτιαχνω ΔΙΚΗ μου μπύρα. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΠΥΡΑ
Στην αρχή νομιζα οτι κατι εκανα, αλλα ήταν για κλάματα, ξεκίνησα να φτιαχνω ευκολες κονσερβες κιτ (ανακάτεμα, ζύμωση, εμφιαλωση ετοιμη) Weiss, ύστερα μια brown ale(ale είναι πιο σωστή λεξη, αν δεν είναι "lager") και μετά αλλη μια weiss
Τοτε εγινε το μπαμ, (οπως παιρνεις την αποφαση να αγοράσεις straight razor) αγορασα κατσαρολαρα και αντιστασεις, θερμοστατες και ξεκίνησα να διαλέγω υλικα απο το μηδεν , Βυνη(σε διαφορους χαρακτήρες, σκουρες, ξανθες, καβουρδισμενες, καραμελωμένες, καπνιστες) και λυκισκους (ΩΩΩΩΩΩ λυκισκους), μαγίες κλπ και εφτιαξα μπύρες σε αλλο επιπεδο, (που και που καμια σαβουρα) αλλα εκοψα τις λαγκερ (πρασινες, κοκκινες, κιτρινες, ολα τα ιδια ζουμια) σε βαθμο που αν μπει αμστελ στο ψυγείο μου καθεται 2-3 μήνες μεχρι να τυχει κανενα κουρκουτι,
Επειτα ξεκίνησα να δοκιμάζω μπυρες εμπορίου υψηλότερου επιπέδου (αναποδα το πήγα) με προτίμηση σε πικρες, αρωματικές που οταν τις πρωτοδοκιμάζεις γουρλώνεις τα μάτια.
Φτιάξαμε και ενα συλλογάκο ερασιτεχνών ζυθοποιών και γουστάρουμε
Το συμπέρασμα... είναι λυπηρό οτι στην Ελλάδα καποιοι μυρίστηκαν αρπαχτή και ξεκινησαν να φτιαχνουν ζυθοποιια (και καλα απαστερίωτες, και craft καταστασεις, αλλα όλοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων το γύρνανε στην αρπαχτή.
Μην φανταστείτε οτι αν δεν υπάρχει κατι καλύτερο δεν θα πιω και αμστελ, αλλα πχ μπροστα σε Μπυρα lidl(Οτιναναι) προτιμώ νερο
Υστερα απο ολη αυτη την χειροπιητίλα αρχισα να φτιάχνω και λουκανικα, παστουρμαδες, ψωμια.....κλασσικη εννοια του "εχεις ξεφυγει"
Τέλος με το τι κάνω εγώ.
Σας προτείνω λοιπόν τις παρακάτω να δοκιμασετε οπου τις πετυχετε με τα αστεράκια να δηλώνουν την ποιοτητα σε σχέση μεταξύ τους
Απο ελληνικές
*Siris Voreia IPA
***Siris Voreia Stout (μαυρίλα SUPER)
**Βεργινα Weiss (παγκοσμιας κλάσης)
*Βεργινα Red (κοκκινη καραμελένια γευση)
Septem όλη την σειρα με προτίμηση
***Pale ale
*** Citra (συνταγή ερασιτεχνη εξ ημών απο τον 1ο διαγωνισμο ερασ. ζυθοποιησης - αναμενεουμε την δευτερη συνταγη)
**Ζεος (την ξανθια απαστερίωτη στο πλαστικο μπουκαλι)
Corfu (not bad)
Σχεδόν ολες οι υπολοιπες πανω κατω ειναι κοκορετσόμπυρες (με την κακή εννοια για τις μπύρες γιατι το κοκορέτσι τα σπάει)
απο εισαγώμενες (λίγο πιο τσιμπημένες) αλλα αν το δείτε διαφορετικα και το ξυραφάκι bic ειναι φτηνο, ξαναξυρίζεστε με bic?
Τελευταια ήρθαν οι παρακάτω σειρες απο ξενες εταιρίες με ελληνες επισημους εισαγωγεις
Brewdog (Σκωτία) ναι! οι σκωτσέζοι φτιαχνουν γαμώ τις μπύρες MUST TRY: PUNK IPA και HARDCORE IPA (για ναπαθετε πλακα απο αρωμα
Thornebridge (Αγγλία)
Οτιδήποτε αμερικάνικο (εκτος απο bud, miller, coors, αυτες ειναι χειρότερες απο τις δικές μας)
Αυτα.... οποιος θελει να δοκιμάσει , με ξυρίζει και τον κερναω, νταραβέρι να γίνεται
Μπυρά, Μπάρμπεκιου, Μπάλα
Όλα τα καλά αρχίζουν απο Μπ....
Όλα τα καλά αρχίζουν απο Μπ....
- sokinsilihok
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 8
- Εγγραφή: 07 Ιαν 2015, 10:31
- 9
- Τοποθεσία: Καλλιθέα Αττική
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 22 times
- Ηλικία: 46
- Επικοινωνία:
Για τον φιλο που το ζητησε. Αυτό ειναι το site με τους ερασιτεχνες ζυθοποιους. Τωρα οποιος θελει ζωντανες λεπτομερειες θα χαρω να κερασω μπυριτσα
Συλλογος ερασιτεχνων ζυθοποιων Ελλάδας και ξερό ψωμί... Και μπυρα
Συλλογος ερασιτεχνων ζυθοποιων Ελλάδας και ξερό ψωμί... Και μπυρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 08 Ιαν 2015, 19:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα link σε κάποια λέξη. Το πως γίνεται αυτό μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα link σε κάποια λέξη. Το πως γίνεται αυτό μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
Μπυρά, Μπάρμπεκιου, Μπάλα
Όλα τα καλά αρχίζουν απο Μπ....
Όλα τα καλά αρχίζουν απο Μπ....
- sokinsilihok
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 8
- Εγγραφή: 07 Ιαν 2015, 10:31
- 9
- Τοποθεσία: Καλλιθέα Αττική
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 22 times
- Ηλικία: 46
- Επικοινωνία:
Όποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάσει νεες αξιόλογες ελληνικές μπύρες, η έκθεση horeca είναι μια εξαιρετική ευκαιρία. Να πάτε νηστικοι, εχει πολυ φαι, αλλα έχει και εισιτήριο εισόδου αν δεν υπαρχει πρόσκληση.
Οποσδηπωτε να δοκιμάσετε τις νεες Voreia stout και Wit, και απο Septem την wet hop, την πρώτη μπυρα με ελληνικό λυκισκο(καλιεργημενο στην αυλη της Septem κοντα στο Αλιβερι Ευβοίας)
Οποσδηπωτε να δοκιμάσετε τις νεες Voreia stout και Wit, και απο Septem την wet hop, την πρώτη μπυρα με ελληνικό λυκισκο(καλιεργημενο στην αυλη της Septem κοντα στο Αλιβερι Ευβοίας)
Μπυρά, Μπάρμπεκιου, Μπάλα
Όλα τα καλά αρχίζουν απο Μπ....
Όλα τα καλά αρχίζουν απο Μπ....
-
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1437
- Εγγραφή: 23 Ιούλ 2014, 23:22
- 9
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4323 times
Οι πιο δημοφιλείς μπύρες σε κάθε χώρα
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- yakoumis
- Δημοτικό
- Δημοσιεύσεις: 561
- Εγγραφή: 09 Μαρ 2014, 17:37
- 10
- Τοποθεσία: Καλαμάκι
- Has thanked: 1197 times
- Been thanked: 1280 times
- Επικοινωνία:
Και ένα σχετικό με την άνω δημοσίευση. Η μπύρα σε διάφορες, ευρωπαϊκές κυρίως, γλώσσες και κάποια ετυμολογικά στοιχεία.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
-
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4167
- Εγγραφή: 02 Αύγ 2013, 15:25
- 10
- Has thanked: 5730 times
- Been thanked: 5632 times
Η Mythos ; E όχι και η Μythos ! :beah2
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- stelakis1914
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1241
- Εγγραφή: 12 Σεπ 2011, 19:00
- 12
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 496 times
Τι είναι πάλι τούτο;
Αξίζει να χτυπήσουμε ένα λόγω ονόματος μόνο!
Αξίζει να χτυπήσουμε ένα λόγω ονόματος μόνο!