Γεια σας παιδια,
ειμαι νεο μελος κ γραφω για πρωτη φορα! Εχω εμπειρια στο θεμα των straight razor περιπου 2 μηνες τωρα!
Παντα θυμαμαι τον εαυτο μου να ενθουσιαζεται στη θεα της λεπιδας! Ο παππους μου ειχε 3 τα οποια ηταν λιωμενα κ τα ειχε τοποθετησει σε ξυλινες σταθερες λαβες (ειχε βγαλει τα μανικια) κ εκοβε ή σκαλιζε καποια ξυλα!
Τελος παντων αρκετα με τους συναισθηματισμους. Πριν 2 μηνες περιπου αγορασα τα πρωτα 3 μου ξυραφια, οχι ακριβα ουτε γνωστα, αλλα ομορφα! Τα πηρα να σας πω πιο πολυ για πλακα κ επειδη θα μου αρεσε να τα εχω. Φοβομουν να ξυριστω μ αυτα αλλα φλερταρα με την ιδεα αυτη παρα πολυ. Στην αρχη να σας πω ουτε ξυριστηκα σε ολο το προσωπο αλλα ουτε μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα με το κοψιμο που εκαναν!Ξενερωσα, αλλα καθε φορα που ητανα να ξυριστω παντα δοκιμαζα τα ξυραφια μου! Μου αρεσε η αισθηση! Ωσπου μια φορα ξεκινησα να ξυριζομαι κ ειχα ξυρισει το μαγουλο μεχρι το σαγονι κ λιγο στην ακρη στο λαιμο, κ συνειδητοποιω οτι δεν ειχα ξυραφακι κανονικο για τα υπαλοιπα! Παρ ολα συτα επρεπε παση θυσια να ξυριστω κ δεν υπηρχε περιπτωση να βρω ξυραφακι εικεινη την ωρα! Ξυριστηκα!!Κ ενθουσιαστηκα πολυ να σας πω!Απο τοτε μου φυγε τελειως ο φοβος κ δεν ξαναχρησιμοποιησα ξυραφακι! Βεβαια οπως σας ειπα κ πριν, οι λεπιδες μου δεν ηταν καλες, με αποτελεσμα να βαζω κρεμα κ να ξυριζομαι ξανα πανω απο 5 φορες! Δεν μου τ απαιρναν να γενια καλα! Με εγδερναν κ το δερμα μου εκαιγε μεχρι την αλλη μερα!
Ολα αυτα πριν! Εψαξα στο διαδικτυο κ ειδα πως ξυριζουν οι γνωστες φαλτσετες κ ακριβες. Οποτε αγορασα 2 DOVO! Το ενα best quality 6/8 κ το αλλο 1885 renaissance inox! Το ενα καλυτερο απ το αλλο κ εννοειται
καμια σχεση με τα προηγουμενα! Πρεπει να σας πω οτι αρχιζω να κανω μια καλη συλλογη με παλια κ καινουρια ξυραφια! Μου δωσε ο παππους μου ενα ξυραφι που ειχε κρατημενο, ενα ATOR παρα πολυ οραιο, με ακομα πιο ωραιο point! Θα σας δειξω φωτογραφιες του μολις το επαναφερω πληρως!
Τελος αυτο που θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας κ συγνωμη αν σας κουρασα, ειναι οτι εδω κ λιγες εβδομαδες ειμαι κατοχος 2 πανεμορφων WADE & BUTCHER 6/8 κ τα 2 και restored! Το ενα κιολας ειναι celebrated! Απο ολες τις εταιριες πρεπει να σας πω οτι μου αρεσαν περισσοτερο απο ολα εμφανισιακα αρχικα! Αλλα κ το κοψιμο τους δεν εχει προηγουμενο!
Ενημερωστε με για φωτογραφιες αν θελετε!
Υ.Γ.:Δεν θα ηθελα να φανω κουραστηκος αλλα πιστευω οτι σε ενα τοσο εξεζητημενο θεμα κ αγαπημενο hobby εσεις θα με καταλαβαινετε...
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Μπήκες πολύ δυναμικά και μ' αρέσεις!
Τα πρώτα 3 δεν κατάλαβα τί ξυράφια ήταν.
Περιμένουμε (δηλαδή απαιτούμε :megagrin ) φώτο για να θαυμάσουμε τα κουκλιά :danke
Τα πρώτα 3 δεν κατάλαβα τί ξυράφια ήταν.
Περιμένουμε (δηλαδή απαιτούμε :megagrin ) φώτο για να θαυμάσουμε τα κουκλιά :danke
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Ωραίος ο Breyton και εννοείται θέλουμε φωτό και λεπτομέρειες απο τα ξυράφια σου!Δε πιστεύω να πήρες απο ebay το Wade & Butcher που πουλήθηκε για 500 ευρώ περίπου :megagrin ?Αν και αυτό πουλήθηκε πριν μερικές μέρες.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Ηλίας
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Ε 500 ευρώ δε θα είναι γνήσιο, τι στο καλό?Το ξυράφι που πουλήθηκε ήταν αυτό.Γιατί τόσο ακριβό το συγκεκριμένο δε ξέρω..

περιμένουμε φωτό απο τα δικά σου ξυράφια..

περιμένουμε φωτό απο τα δικά σου ξυράφια..
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Ηλίας
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Αν θες να ανεβάσεις φωτό γίνεσαι πρώτα μέλος στο http://imageshack.us/" onclick="window.open(this.href);return false; και ανεβάζεις τη φωτό σου.Ύστερα διάβασε εδώ ( :megagrin το έμαθα επιτέλους πως γίνεται αυτό με το λινκ) και αν έχεις απορίες πες μας πάλι να σου πούμε.Βάλε μπόλικες να πάρουμε μάτι.
Ηλίας
Ηλίας
- GiorgosG
- Νήπιο
- 13
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 18 times
Μιας και λεει προσωπικες εμπειριες ,ειπα να το ποσταρω εδω.Εχω δει μεγαλη διαφορα σε απαλοτητα ανεση και βαθος στο ξυρισμα οταν αμεσως μετα το ξυρισμα στροπαρω στο δερμα το ξυραφι και μετα απο 2 μερες που το χρησιμοποιω εχει προλαβει να "τεντωσει" το ξυραφι με καλα αποτελεσματα.Σε αντιθεση του οταν το στροπαρω λιγο πριν το ξυρισμα τα αποτελεσματα δεν ειναι καλα Το εχει παρατηρησει κανεις αυτο?
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Το έχει αναφέρει στο παρελθόν κάποιος, ότι καλό είναι να στοπάρουμε μετά το ξύρισμα για να φεύγει η υγρασία. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως θα μπορούσε να βοηθήσει σε καλύτερο ξύρισμα.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)