gio2766 έγραψε:Αγαπητοί,
Η δική μου εμπειρία απο το ΣΠΛΕΝΤΙΤ.
Είναι συνδιασμένη με την συμβουλή του πεθερού μου (30+ χρόνια μπαρμπέρης)
1 κουταλάκι κοφτό σαπούνι + λίγη κρέμα ξυρίσματος (οσο εναν αρακά μου έλεγε...)
Χτύπημα και βουαλά.... πάντα τέλειος αφρός.
Κρέμα χρησιμοποιούσε ΚΟΛΥΝΟΣ
ΜΦΧ
Γιώργος.
panos12396 έγραψε:γιωργο και εμενα ο παππουσ μου μπαρμερησ ηταν αλλα δυστηχως δεν προλαβα να τον ρωτισω περι αυτου του θεματος :cry :cry :cry
Παίρνοντας αφορμή από τα παραπάνω ποστ:
Πολλές φορές ακούω να μιλάμε για κουρείς (μπαρμπέρηδες) και να θεωρούμε ότι έχουν μεγάλη και βαθειά γνώση περί του κλασσικού ξυρίσματος.
Πιστεύω ότι δεν είναι έτσι. Οι άνθρωποι είναι (ή ήταν) επαγγελματίες που προσέφεραν μία υπηρεσία μέτριου προς ικανοποιητικού βαθμού στον πελάτη χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη γνώση και τη θεωρητική κατάρτιση (ακόνισμα, λουριά, ποιότητα ατσαλιών κτλ) και σίγουρα χρησιμοποιώντας ότι πιο φτηνό υπήρχε από άποψη υλικών.
Πιστεύω ότι το ξύρισμα του καλύτερου κουρέα δεν μπορεί σε τίποτα να συγκριθεί με το ξύρισμα ενός χρόνιου χομπίστα με πολύ καλύτερης ποιότητας ξυράφι, πολύ καλύτερης ποιότητας πινέλο, πάρα πολύ καλύτερης ποιότητας σαπούνι ή κρέμα και aftershave.
Πιστεύω ότι τα ενεργά μέλη αυτού του φόρουμ ξέρουν ήδη πολύ περισσότερα πράγματα για το κλασικό ξύρισμα από τον κάθε κουρέα.
ΥΣ: Όλα αυτά με μεγάλο σεβασμό και νοσταλγία για την συμπαθέστατη τάξη των παραδοσιακών κουρέων.