Καλημερα παιδες! :megagrin
* Williams mug shoap
* Omega 098 Pro
* Gillette Tech
* AKP (16)
* Merkur 11c
* AKP (2)
* Old Spice Original ASL
Στο πρωτο περασμα χρησιμοποιησα την αρχαια πλεον λεπιδα. Επρεπε να διαπιστωσω ομως οτι δεν ηταν αυτο που ηταν πιο παλια (σιγουρα θα μπορουσα να πετυχω ενα ΤΕΛΕΙΟ ξυρισμα, αλλα θα επρεπε να ειμαι ιδιαιτερα προσεκτικος και να αλλαξω λιγο την τεχνικη μου. Κυριακη πρωι, τετοια λογια... χαχα). Γιαυτο τον λογο το δευτερο περασμα με το 11c και την ΑΚΡ του που ειχε ηδη ενα ξυρισμα στην πλατη της..
Αποτελεσμα? :wow (λες και περιμενα κατι λιγοτερο.. μουαχαχα)
Το ξύρισμα της ημέρας: 20.03.2011-26.03.2011
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:

- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Καλημέρα, ΄
απίστευτο πώς βγάζεις τόσα ξυρίσματα με μια (οποιαδήποτε) λεπίδα! Το Williams τελικά σου δουλεύει καλά ε;
Αργότερα:
Dovo 101 6/8
Paddle Filaronica
Speick Shaving Cream
Edwing Jagger SB
ASL Lucky Tiger
edit: Το ξύρισμα πήγε εξαιρετικά. 3 περάσματα (φορά και 2 90 μοιρών αντίθετα) χωρίς κοντρα, και τα αποτελέσματα είναι κατα 99% σαν κόντρα. Ο χρόνος όμως παραμένει πρόβλημα σε ότι αφορα το μαχαίρι. Όταν με HD είμαι στα 20 λεπτά (με απόλαυση, χωρις να βιάζομαι), το να θέλω πάνω απο 50 με το μαχαίρι είναι ζήτημα. Η γνώμη του Slur πως πρέπει να παίζω σε κάθε ξύρισμα με μαχαίρι έχει βάση.
απίστευτο πώς βγάζεις τόσα ξυρίσματα με μια (οποιαδήποτε) λεπίδα! Το Williams τελικά σου δουλεύει καλά ε;
Αργότερα:
Dovo 101 6/8
Paddle Filaronica
Speick Shaving Cream
Edwing Jagger SB
ASL Lucky Tiger
edit: Το ξύρισμα πήγε εξαιρετικά. 3 περάσματα (φορά και 2 90 μοιρών αντίθετα) χωρίς κοντρα, και τα αποτελέσματα είναι κατα 99% σαν κόντρα. Ο χρόνος όμως παραμένει πρόβλημα σε ότι αφορα το μαχαίρι. Όταν με HD είμαι στα 20 λεπτά (με απόλαυση, χωρις να βιάζομαι), το να θέλω πάνω απο 50 με το μαχαίρι είναι ζήτημα. Η γνώμη του Slur πως πρέπει να παίζω σε κάθε ξύρισμα με μαχαίρι έχει βάση.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
ΠΡΕΠΕΙ να παραδεχτω οτι σαν την ΑΚΡ δεν ειχα μεχρι σημερα. H ASP με βγαζει καπου 10. Αμα λαχει. Αλλιως στα 8 περιπου. Απο την αλλη, με αλλες λεπιδες βγαζω περιπου 6 με 7 ξυρισματα, αναλογα. Και ποτε δεν το εχω δοκιμασει να το παω extreme. Οταν αισθανθω οτι δεν με καθεται η λεπιδα οπως θελω, την αλλαζω. Μην ξεχνας, κανω με καλο mood ενα περασμα, οχι και τοσο καλο, δυο. Αλλα το κανω με ΟΛΕΣ τις λεπιδες, με τις Astra γενικοτερα εχω κανει τα πιο πολλα ξυρισματα ενος περασματος. Οσο πιο κοντη ειναι η τριχα, τοσο πιο σκληρη. Μια τριχα "ηλικιας" 24 ωρων, ενος μεσου ανδρα, ειναι το ιδιο σκληρη με ενα χαλκινο συρμα με την ιδια διαμετρο! Και οπως ξερεις ξυριζομαι καθε μερα, σπανια καθε δευτερη. Οποτε ερχοματε στην βασικη αρχη που το εχω πει τοσες φορες εδω μεσα και μερικοι νομιζουν οτι το ξερουν καλυτερα: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ! Ειναι το Α και Ω, ειτε ξυριζεται κανεις με Fusion, ειτε με Atra, ειτε με φαλτσετα ή ξυριστικη μηχανη ασφαλειας!
Το Williams δεν με κανει καμμια μανουρα, ειναι απο τα δυσκολα σαπουνια που απαιτουνε προσοχη και καυτο νερο.. Και καλυτερα με λειτουργει με ασβο παρα γουρουνα, αλλα σημερα προτιμησα την μπαντανοβουρτσα... χαχα Μετα το 11ρι ειναι η στιγμη του slim adjustable και μετα του New (και οπως ξερεις εχω σε δυο εκδοσεις, μια με κοντη και μια με πιο μακρια χτενα...) Εχω στειλει 2 λεπιδες σε εναν απο εδω στη Γερμανια. Εχω ανοιξει ενα πακετακι (5αρι) απο το οποιο λειπει μια λεπιδα, αυτη που εχω βαλει στο 11ρι. Αν και με τα υπολοιπα εχει την ιδια αποδοση, μεχρι να κατεβω Θεσσαλονικη το πακετακι δεν θα εχει αδειασει! :dance
Το Williams δεν με κανει καμμια μανουρα, ειναι απο τα δυσκολα σαπουνια που απαιτουνε προσοχη και καυτο νερο.. Και καλυτερα με λειτουργει με ασβο παρα γουρουνα, αλλα σημερα προτιμησα την μπαντανοβουρτσα... χαχα Μετα το 11ρι ειναι η στιγμη του slim adjustable και μετα του New (και οπως ξερεις εχω σε δυο εκδοσεις, μια με κοντη και μια με πιο μακρια χτενα...) Εχω στειλει 2 λεπιδες σε εναν απο εδω στη Γερμανια. Εχω ανοιξει ενα πακετακι (5αρι) απο το οποιο λειπει μια λεπιδα, αυτη που εχω βαλει στο 11ρι. Αν και με τα υπολοιπα εχει την ιδια αποδοση, μεχρι να κατεβω Θεσσαλονικη το πακετακι δεν θα εχει αδειασει! :dance

- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 15
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Σαπούνι KENT
Πινέλο ασβού - χελώνα
Ξυριστική μηχανή ασφαλείας Merkur 34c HD
Λεπίδα Astra Keramik Platinum (4)
After shave lotion Gibellini
Το σαπούνι ξυρίσματος Kent δεν παίζεται. Καμία σχέση στο δικό μου δέρμα με το Tabac, ενώ είναι λίγο καλύτερο από το Proraso. Καταπληκτικό σαπούνι, ελπίζω να είναι πράγματι το ίδιο με το MWF, ώστε να το βρίσκω εύκολα και σε καλύτερη τιμή (6€) από τα 12€ που το έχει το Hondos Center σε λίγα υποκαταστήματα.
Το ξύρισμα ήταν μετά από μπάνιο, οπότε οι τρίχες ήταν μαλακές. Η λεπίδα Astra Keramik Platinum έδειξε πλέον την ηλικία της και πήγε στα σκουπίδια, αφού χρειάστηκαν 4-5 περάσματα σε κάποια δύσκολα σημεία για να καταφέρει να πάρει σχεδόν τα πάντα.
Οι περισσότερες λεπίδες που έχω δοκιμάσει αποδίδουν καλά για 3-4 ξυρίσματα και μετά θέλουν αλλαγή, οπότε και η Astra KP κινήθηκε στο μέσο όρο, χωρίς όμως να αφήνει πολύ μαλακό δέρμα. Εναλλακτικά, μπορώ να κάνω 2 ξυρίσματα ακόμη, φτάνοντας τα 5, αλλά με περισσότερη υπομονή, πολύ αργές κινήσεις και πιο πολλά περάσματα ανά ξύρισμα, ερεθίζοντας ενδεχομένως το δέρμα από τις πολλές φορές που περνάει κοφτερό σημείο της λεπίδας από πάνω του.
Όλες οι λεπίδες που έχω δοκιμάσει (με εξαίρεση μία Κινέζικη και την Astra SP) κόβουν πολύ καλά στο πρώτο ξύρισμα. Η αντοχή όμως στα επόμενα διαφέρει από λεπίδα σε λεπίδα, όπως και το πόσο απαλό δέρμα αφήνουν.
Μέχρι στιγμής τα αγαπημένα μου αναλώσιμα είναι τα σαπούνια Kent & Proraso και οι λεπίδες Personna & Derby. :dance5
Πινέλο ασβού - χελώνα
Ξυριστική μηχανή ασφαλείας Merkur 34c HD
Λεπίδα Astra Keramik Platinum (4)
After shave lotion Gibellini
Το σαπούνι ξυρίσματος Kent δεν παίζεται. Καμία σχέση στο δικό μου δέρμα με το Tabac, ενώ είναι λίγο καλύτερο από το Proraso. Καταπληκτικό σαπούνι, ελπίζω να είναι πράγματι το ίδιο με το MWF, ώστε να το βρίσκω εύκολα και σε καλύτερη τιμή (6€) από τα 12€ που το έχει το Hondos Center σε λίγα υποκαταστήματα.
Το ξύρισμα ήταν μετά από μπάνιο, οπότε οι τρίχες ήταν μαλακές. Η λεπίδα Astra Keramik Platinum έδειξε πλέον την ηλικία της και πήγε στα σκουπίδια, αφού χρειάστηκαν 4-5 περάσματα σε κάποια δύσκολα σημεία για να καταφέρει να πάρει σχεδόν τα πάντα.
Οι περισσότερες λεπίδες που έχω δοκιμάσει αποδίδουν καλά για 3-4 ξυρίσματα και μετά θέλουν αλλαγή, οπότε και η Astra KP κινήθηκε στο μέσο όρο, χωρίς όμως να αφήνει πολύ μαλακό δέρμα. Εναλλακτικά, μπορώ να κάνω 2 ξυρίσματα ακόμη, φτάνοντας τα 5, αλλά με περισσότερη υπομονή, πολύ αργές κινήσεις και πιο πολλά περάσματα ανά ξύρισμα, ερεθίζοντας ενδεχομένως το δέρμα από τις πολλές φορές που περνάει κοφτερό σημείο της λεπίδας από πάνω του.
Όλες οι λεπίδες που έχω δοκιμάσει (με εξαίρεση μία Κινέζικη και την Astra SP) κόβουν πολύ καλά στο πρώτο ξύρισμα. Η αντοχή όμως στα επόμενα διαφέρει από λεπίδα σε λεπίδα, όπως και το πόσο απαλό δέρμα αφήνουν.
Μέχρι στιγμής τα αγαπημένα μου αναλώσιμα είναι τα σαπούνια Kent & Proraso και οι λεπίδες Personna & Derby. :dance5
- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 15
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Γίνεται. Υπάρχει η Astra Keramik Platinum (Astra KP) και η Astra Superior Platinum (Astra SP). Μπορείς να το επαληθεύσεις, αν κοιτάξεις τα γράμματα στην επιφάνεια της λεπίδας.calmato έγραψε:Ή keramik ή superior platinum, και τα δύο μαζί δεν γίνεται!
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25678 times
- Been thanked: 7897 times
Καλημέρα...
- Πολύ ζεστό νερό
- Alt Innsbruck pre & aftershave emulsion
- SB Corsair super badger
- SS ToOBS sandalwood
- SR Feather AS
- RB Feather (3)