Merkur Super (Stainless Platinum Coated)

Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Οι λεπίδες κόβουν καλά, αλλά κάνουν λίγο τραχύ το δέρμα, τουλάχιστον το δικό μου. Στο εμπόριο μπορεί να βρει κανείς λεπίδες που κόβουν καλύτερα και αφήνουν πιο απαλό δέρμα (π.χ. Derby Extra).

Θυμίζουν τις Astra Keramik Platinum, αλλά είναι υποδεέστερες από αυτές, κατά τη γνώμη μου. Είναι από τις πιο ακριβές λεπίδες, αφού κοστίζει 0,5€ η μία.

Πρακτικά, για τα δικά μου γένια και δέρμα, αντέχουν 2 ξυρίσματα. Στο τρίτο ξύρισμα αρχίζουν να κόβουν ανομοιόμορφα και αυξάνουν το ενδεχόμενο τραυματισμού.

Εικόνα

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλέξουρος την 02 Μαρ 2011, 16:33, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Για εμένα, απο όσες έχω δοκιμάσει (δεν είναι και πολλές) είναι οι χειρότερες.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Απορώ αν έχουν αποδοχή οι συγκεκριμένες λεπίδες. Ποιος θα πληρώσει 5πλάσια τιμή για μία λεπίδα που είναι μέτριας ποιότητας, τη στιγμή που με 0,1€ παίρνει πολύ καλύτερη λεπίδα;
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Οποιος θελει να πουλησει μουρη. Μονο. Διοτι για την ποιοτητα τους ειναι απιστευτα ακριβες! Και η ποιοτητα τους ειναι στο επιπεδο Derby (με βαση το δικο μου συστημα αξιολογησης, σε αλλον δλδ θα ειναι αλλη μαρκα αλλα σε καθε περιπτωση απο τις "not to buy"!)! Και για να επανελθω σε κατι που ειπωθηκε. Η Merkur δεν καιγεται να πουλησει λεπιδες. Ξυριστηκες μηχανες πουλαει πλεον και αυτο που τη νοιαζει ειναι εκει να εχει καλη ποιοτητα. Εχω ζησει κατασταση που η παραγωγη ηταν χαμηλοτερη της ζητησης και επαιρνε καποιος σειρα αναμονης. Και μιλαμε για επιχρυσωμενη εκδοση μηχανης (34G) με ημερησια παραγωγη 500 κομματια και δεν εφταναν! Οι λεπιδες ειναι "ετσι απο διπλα, καποια ψιχουλα" σιγουρα θα πωλουσαν καλυτερα αν ηταν στην μιση τιμη, και δη λογω πακετου με 10. Αλλα οπως ειναι τωρα.. Και ναι στις ξυριστικες μηχανες βαζουνε B ware λεπιδες. Το εζησα και εγω με την 38c αλλα και την 11c που αγορασα καινουργιες, αλλα και απο τα ατομα στο γερμανικο φορουμ που ο καθενας εχει καμμια 12δα Merkur απο τις νεες μηχανες, σε καμμια δεν ειχαν καλη λεπιδα μεσα. Δηλαδη μιλαμε για πολλες δεκαδες εμπειριες. Εχω δοκιμασει "κανονικη" Merkur λεπιδα. Η κανονικη ειναι σαν την Derby και η Β ware ειναι σαν την Shogun. Ακομη χειροτερα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Apostolos έγραψε:Για εμένα, απο όσες έχω δοκιμάσει (δεν είναι και πολλές) είναι οι χειρότερες.
Συμφωνώ απόλυτα.
Σήμερα ξυρίστηκα με αυτές τις λεπίδες και την 38c η οποία δεν ήταν καθόλου άγρια ή επιθετική με τις persona πχ.

Οι Merkur μου μάτωσαν το δέρμα σε 15-20 σημεία. Καμία μεγάλη αιμοραγία, αλλά κάθε 2-3 λεπτά το δέρμα ήθελε σκούπισμα. Αν είχα επαγγελματικό ραντεβού θα έπρεπε να το αναβάλω λόγο αυτού του ξυρίσματος. Με έκαναν μη παρουσιάσιμο.

Και σα να μην έφτανε αυτό, το ξύρισμα ήταν τελείως ρηχό με 3 περάσματα, 1 με και δύο κόντρα.

Δεν θα τις χρησιμοποιήσω ποτέ ξανά. Είναι οι χειρότερες που έχω δοκιμάσει! Πρέπει να σταματήσει η παραγωγή τους.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Αλέξουρος έγραψε:Απορώ αν έχουν αποδοχή οι συγκεκριμένες λεπίδες. Ποιος θα πληρώσει 5πλάσια τιμή για μία λεπίδα που είναι μέτριας ποιότητας, τη στιγμή που με 0,1€ παίρνει πολύ καλύτερη λεπίδα;
Ετσι για δοκιμη ωστε να εχεις πιο σφαιρικη αποψη
Τις εχω δεν με προβληματιζουν καθολου απλα ειναι ακριβες και δεν θα τις ξαναπαρω στο μελλον.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29378 times
Been thanked: 29532 times

Μετά από αρκετούς μήνες θυμήθηκα να γράψω σε αυτό το post.

Δοκίμασα μια λεπίδα Merkur πριν από αρκετό καιρό, που ήρθε δείγμα με το ξυράφι μου. Αν και πολλοί την κατακρίνουν ως λεπίδα, εγώ την βρήκα αξιοπρεπή. Κόβει τις τρίχες αρκετά καλά, δεν είχα ιδιαίτερους ερεθισμούς ή κοψίματα, μπορώ να πω ότι γενικά έμεινα ικανοποιημένος από αυτήν και ας ήταν δείγμα (με ότι αυτό συνεπάγεται). Σαφέστατα και δεν είναι Personna σε καμία περίπτωση, που είναι και οι αγαπημένες μου. Είναι όμως αξιοπρεπείς στο ξύρισμά τους. Και πάλι δυστυχώς δεν είναι σε καμία περίπτωση "value for money" για τον απλούστατο λόγο ότι ο παρονομαστής του κλάσματος (for money) είναι πολύ μεγάλος, δυσανάλογος της ποιότητάς του.

Με λίγα λόγια οι εντυπώσεις που μου άφησε αυτή η λεπίδα δεν είναι κακή, αλλά συμφωνώ ότι δεν τα αξίζει τα λεφτά της.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Έχω την εντύπωση ότι οι Merkur που μπαίνουν μαζί με τις μηχανές είναι υποδεέστερες από αυτές που αγοράζεις μόνες τους και για αυτό υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29378 times
Been thanked: 29532 times

Μπορεί να έχεις δίκιο Απόστολε, αν και η άποψή μου συμφωνεί απόλυτα με μια παλαιότερη δημοσίευση του Χρήστου από το topic για την 37c.

από xristos_metal » Σάβ Ιαν 29, 2011 12:38 pm

Stefanos έγραψε:
Την Merkur την λεπιδα πετα την οπως ειναι ή κρατα την για ενθμιο.. Ο λογος? Σα "δωρεαν" λεπιδα βαζουν τις σκαρτες της παραγωγης...

Εσυ που το ξερεις αυτο?

Οι λεπιδες τους ειναι απο τις πιο ακριβες και γενικοτερα δε πουλανε πολυ. Εκτος απο την τιμη τους λοιπον, θεωρεις τους γερμανους τοσο βλακες να πανε και να βαλουν χαλασμενη λεπιδα? Για ποιο λογο? Για να μη πουλησουν αργοτερα τις λεπιδες τους ή για να νομισει ο αρχαριος χρηστης οτι προκειται για μαπα μηχανη και να απογοητευτει? Και προσοχη τωρα μιλαμε για γερμανους. Ο ελληνας ισως να το εκανε αυτο.

Αποστολε εμενα η λεπιδα μου ηταν μια χαρα και εκανα και καμμια δεκαρια ξυρισματα, μη τυχον τη πεταξεις.

Ημαρτον δηλαδη.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Δεν ειπα οτι ειναι χαλασμενη. Στο GRF υπαρχουν ατομα που την χρησιμοποιουν κανονικα και την εχουν και σαν reference μαλιστα. Αυτοι απεφανθησαν οτι οσες λεπιδες δοκιμασαν που ηταν με νεα μηχανη δωρο, ειχαν την αισθηση να ειναι διαφορετικες αποτι οι αλλες. Εγω απλα το μετεφερα... Και προσωπικα, επειδη εχω δοκιμασει 4 νεες απο μηχανες, και τις 4 ειχατην αισθηση οτι τραβουσαν.. Αν ειναι ετσι οι κανονικες που πουλανε δεν το ξερω. ΚΑι με την τιμη που εχουν, δεν θελω και να μαθω....
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “To ξυραφάκι”