Muhle + Ω-102
Figaro + Ω-48
WALTER KLOPHAUS 6/8
Muhle + Ω-102
L’ Occitane
Πάρα πολύ ωραία. Καλή συνεργασία πινέλων. Το Ω-102 με βολεύει πολύ.
Η αποφυγή του Alum με τον αφρό τα κάνει όλα πιο απαλά.
Το ξύρισμα της ημέρας: 13.02.2011-19.02.2011
- ElNavajero
- Γυμνάσιο

- 15
- Has thanked: 611 times
- Been thanked: 989 times
Ωραίος ο slur!
Εγώ σήμερα πήγα με τα εξής:
C.V. Heljestrand
Omega 636 si
TOBS Lavender
Proraso άσπρο
Floid μπλε
que bonito! :megagrin
Εγώ σήμερα πήγα με τα εξής:
C.V. Heljestrand
Omega 636 si
TOBS Lavender
Proraso άσπρο
Floid μπλε
que bonito! :megagrin
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Slur υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που κάνεις προετοιμασία με άλλο πινέλο;
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Να πω σε αυτο το σημειο οτι και σημερα με το KENT, οπως και προχθες με το Sienna, εφερα 6 στροφες πανω στο σαπουνι. Δεν χρειαστηκα πιο πολυ. Οταν εκανα με scuttle, φορτωνα πιο πολυ. Πολυ πιο πολυ!... Δευτερο περασμα εκανα μονο απο τις προβληματικες ζωνες μου..

- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 15
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Σαπούνι Proraso
Πινέλο ασβός-χελώνα
Ξυράφι ασφαλείας Merkur 34c HD
Λεπίδα Astra Superior Platinum (1)
After Shave Denim
Ήττα σήμερα το ξύρισμα, με δική μου ευθύνη βέβαια. Έκανα πολύ καλή προετοιμασία με πλύσιμο με σαπούνι πρώτα, πολύ ζεστό νερό. 3 περάσματα σε όλο το πρόσωπο και 5 στα δύσκολα σημεία, τα τελευταία κόντρα. Ο λαιμός ερεθίστηκε σε κάμποσα σημεία, ενώ είχα και τρία μικρά κοψίματα (έκλεισαν αμέσως βέβαια, με το πρώτο ξέπλυμα).
Ο λόγος των κοψιμάτων ήταν ότι πήρα κόντρα 2 φορές κάποια σημεία στο λαιμό και μάλιστα άσκησα λίγη πίεση επειδή είδα ότι δεν τα έπαιρνε αλλιώς η Merkur. Στο πηγούνι που ερεθίζεται συνήθως στην κόντρα, με τη Merkur γλιτώνω τους ερεθισμούς, αλλά σε άλλα σημεία είναι σαφώς περισσότεροι. Το δέρμα μου αγρίεψε με τα δύο περάσματα κόντρα, αλλά δε γινόταν αλλιώς, αφού δεν έπαιρνε καλά κάποιες τρίχες.
Αυτό το ξυράφι ασφαλείας μου αφήνει καλό δέρμα με το XTG, αλλά δεν κάνει αρκετά βαθύ ξύρισμα. Οπότε καταφεύγω σε ATG και μερικές φορές το μετανιώνω. Βαθύ ξύρισμα μεν, ερεθισμοί δε.
Ο ασβός κάνει πολύ γρήγορα καλή κρέμα με το Proraso και έχει καλή αίσθηση στο πρόσωπο. Λίγο με τις απλωτές τρίχες τα χαλάει (γευστική η κρέμα, δε λέω :beah2 ), αλλά συνολικά με έχει αφήσει με πολύ καλές εντυπώσεις. Το Proraso μου αρέσει περισσότερο από το Kent.
Παραμένω με την εντύπωση ότι οι Derby κόβουν καλύτερα από τις Astra. Μένει να τις δοκιμάσω με την NPV για να σιγουρευτώ.
Πινέλο ασβός-χελώνα
Ξυράφι ασφαλείας Merkur 34c HD
Λεπίδα Astra Superior Platinum (1)
After Shave Denim
Ήττα σήμερα το ξύρισμα, με δική μου ευθύνη βέβαια. Έκανα πολύ καλή προετοιμασία με πλύσιμο με σαπούνι πρώτα, πολύ ζεστό νερό. 3 περάσματα σε όλο το πρόσωπο και 5 στα δύσκολα σημεία, τα τελευταία κόντρα. Ο λαιμός ερεθίστηκε σε κάμποσα σημεία, ενώ είχα και τρία μικρά κοψίματα (έκλεισαν αμέσως βέβαια, με το πρώτο ξέπλυμα).
Ο λόγος των κοψιμάτων ήταν ότι πήρα κόντρα 2 φορές κάποια σημεία στο λαιμό και μάλιστα άσκησα λίγη πίεση επειδή είδα ότι δεν τα έπαιρνε αλλιώς η Merkur. Στο πηγούνι που ερεθίζεται συνήθως στην κόντρα, με τη Merkur γλιτώνω τους ερεθισμούς, αλλά σε άλλα σημεία είναι σαφώς περισσότεροι. Το δέρμα μου αγρίεψε με τα δύο περάσματα κόντρα, αλλά δε γινόταν αλλιώς, αφού δεν έπαιρνε καλά κάποιες τρίχες.
Αυτό το ξυράφι ασφαλείας μου αφήνει καλό δέρμα με το XTG, αλλά δεν κάνει αρκετά βαθύ ξύρισμα. Οπότε καταφεύγω σε ATG και μερικές φορές το μετανιώνω. Βαθύ ξύρισμα μεν, ερεθισμοί δε.
Ο ασβός κάνει πολύ γρήγορα καλή κρέμα με το Proraso και έχει καλή αίσθηση στο πρόσωπο. Λίγο με τις απλωτές τρίχες τα χαλάει (γευστική η κρέμα, δε λέω :beah2 ), αλλά συνολικά με έχει αφήσει με πολύ καλές εντυπώσεις. Το Proraso μου αρέσει περισσότερο από το Kent.
Παραμένω με την εντύπωση ότι οι Derby κόβουν καλύτερα από τις Astra. Μένει να τις δοκιμάσω με την NPV για να σιγουρευτώ.
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Επικοινωνία:
Αν δεν σε αρεσει το ΚΕΝΤ, προσφερομαι να το παρω!
Και επι του θεματος. Πρεπει να τεντωνεις το δερμα και ποτε μα ποτε να μην πιεζεις τη μηχανη. Ειπαμε ειναι αρχη, απο το NPV πηγες στην 34c που ειναι αλλος.. γαλαξιας! Υπομονη, θα στρωσει το δερμα. Μην περιμενεις απο την αρχη να εχεις ΤΟ βαθυ ξυρισμα. Μην κανεις κοντρα για να τα παρεις πιο βαθεια. Αν μεινουν, μεινανε, θα τα παρεις αυριο καλυτερα! Επειδη τα πηρα εγω με το πρωτο safetz razor ξυρισμα μου κοντρα με το 38c δε σημαινει οτι ολοι μπορουν! Take it easy, μην πιεζεις τον εαυτο σου οτι ΠΡΕΠΕΙ να εχεις λειο δερμα. Αυτο θα ερθει απο μονο του! Εχεις κανει μια πολυ καλη επιλογη μηχανης, ενω οι ASP που χρησιμοποιησες ειναι οι reference λεπιδες μου, και πιστεψε με, εχω δοκιμασει περισσοτερες αποτι νομιζεις οτι υπαρχουνε στην αγορα! :megagrin Το καλο ειναι οτι μερικες φορες οσο πιο αγριες ειναι στην αρχη, τοσο πιο φανταστικες γινονται μετα. Εγω κανω 6-8 ξυρισματα, ξερω καποιον που κανει 15 μινιμουμ και χωρις Blade Master! Μην αγχωνεσαι! Ολα θα στρωσουν. Υπομονη!
Φιλικα
Στεφος
Και επι του θεματος. Πρεπει να τεντωνεις το δερμα και ποτε μα ποτε να μην πιεζεις τη μηχανη. Ειπαμε ειναι αρχη, απο το NPV πηγες στην 34c που ειναι αλλος.. γαλαξιας! Υπομονη, θα στρωσει το δερμα. Μην περιμενεις απο την αρχη να εχεις ΤΟ βαθυ ξυρισμα. Μην κανεις κοντρα για να τα παρεις πιο βαθεια. Αν μεινουν, μεινανε, θα τα παρεις αυριο καλυτερα! Επειδη τα πηρα εγω με το πρωτο safetz razor ξυρισμα μου κοντρα με το 38c δε σημαινει οτι ολοι μπορουν! Take it easy, μην πιεζεις τον εαυτο σου οτι ΠΡΕΠΕΙ να εχεις λειο δερμα. Αυτο θα ερθει απο μονο του! Εχεις κανει μια πολυ καλη επιλογη μηχανης, ενω οι ASP που χρησιμοποιησες ειναι οι reference λεπιδες μου, και πιστεψε με, εχω δοκιμασει περισσοτερες αποτι νομιζεις οτι υπαρχουνε στην αγορα! :megagrin Το καλο ειναι οτι μερικες φορες οσο πιο αγριες ειναι στην αρχη, τοσο πιο φανταστικες γινονται μετα. Εγω κανω 6-8 ξυρισματα, ξερω καποιον που κανει 15 μινιμουμ και χωρις Blade Master! Μην αγχωνεσαι! Ολα θα στρωσουν. Υπομονη!
Φιλικα
Στεφος

- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 15
- Has thanked: 3 times
Ευχαριστώ Στέφανε.
Δεν αγχώνομαι κι έχω μεγάλη υπομονή στο ζήτημα του ξυρίσματος, καθ' ότι το απολαμβάνω. Απλώς σκέφτομαι ότι ίσως δε μου ταιριάζει τόσο ήπια μηχανή όσο η 34c HD. Όπως λες όμως, θα δούμε στο μέλλον. Δυστυχώς μία μανία βαθέος ξυρίσματος, όπως λέει ο slur, την έχω και η 34c με XTG δεν τα παίρνει καλά.
Έχω γεμίσει λεπίδες με μία χρήση (σπασμένες στη μέση για τη σαβέτα και ολόκληρες), επειδή τις δοκιμάζω με τη σειρά. Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει τις Astra Keramik και τις Personna. Οι καλύτερες εντυπώσεις προς στιγμήν είναι με Derby και μετά με Bic Astor.
Το KENT θα το κρατήσω για να ανανεώνομαι με αλλαγή. Proraso, Kent, Σπλέντιτ και κρέμα Prosar έχω προς το παρόν. :dance5
Δεν αγχώνομαι κι έχω μεγάλη υπομονή στο ζήτημα του ξυρίσματος, καθ' ότι το απολαμβάνω. Απλώς σκέφτομαι ότι ίσως δε μου ταιριάζει τόσο ήπια μηχανή όσο η 34c HD. Όπως λες όμως, θα δούμε στο μέλλον. Δυστυχώς μία μανία βαθέος ξυρίσματος, όπως λέει ο slur, την έχω και η 34c με XTG δεν τα παίρνει καλά.
Έχω γεμίσει λεπίδες με μία χρήση (σπασμένες στη μέση για τη σαβέτα και ολόκληρες), επειδή τις δοκιμάζω με τη σειρά. Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει τις Astra Keramik και τις Personna. Οι καλύτερες εντυπώσεις προς στιγμήν είναι με Derby και μετά με Bic Astor.
Το KENT θα το κρατήσω για να ανανεώνομαι με αλλαγή. Proraso, Kent, Σπλέντιτ και κρέμα Prosar έχω προς το παρόν. :dance5
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλέξουρος την 18 Φεβ 2011, 20:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Slur
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Apostolos έγραψε:Slur υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που κάνεις προετοιμασία με άλλο πινέλο;
Άνεση και πολυτέλεια Απόστολε.
Βάζω κάτω από το νερό δύο σαπούνια, σε δύο μπολ, και δύο πινέλα.
(Αν αντί για σαπούνι χρησιμοποιήσω κρέμα, βάζω μόνο το μπολ στο νερό για να ζεσταθεί και όχι και την κρέμα προφανώς).
Με το ένα πινέλο στριφογυρίζω στο πρώτο μπολάκι που είναι το σαπούνι προετοιμασίας (από αύριο αυτό θα είναι σχεδόν καθημερινά το σπλέντιτ), και μετά απλώνω στη μούρη τον αφρό.
Με τον αφρό στη μάπα ακουμπάω το πρώτο σαπούνι-μπολάκι-πινέλο και πιάνω το δεύτερο σαπούνι-μπολάκι-πινέλο και αρχίζω να στριφογυρνάω. Μόλις γίνει καλό αφρος, σταματάω, ξεπλένω τη μούρη από τον απλωμένο αφρό, και μετά την πασαλείφω με τον δεύτερο, το καλό, αυτόν με τον οποίο θα ξυριστώ.
Ξυρίζομαι, και μετά ξαναπιάνω το πρώτο σαπούνι-μπολάκι-πινέλο (προετοιμασίας) και ξαναλοίφω τη μούρη για post shave effect.
Με τον αφρό στη μούρη ξεπλένω το μαχαίρι, το σκουπίζω, και μετά το στροπάρω 10 φορές και το βάζω στη θέση του.
Μετά ξεβγάζω τους αφρούς από τη μούρη με κρύο νερό και βάζω το βάλσαμο.
Μπορεί να φαίνεται μπέρδεμα έτσι όπως το γράφω αλλά είναι πάρα πολύ απλοϊκό.
Μου προσφέρει πολλές ηδονές και αρώματα καθώς και καλή προετοιμασία.
Γιατί να μην ευχαριστιέσαι δύο σαπούνια σε κάθε ξύρισμα ;
Τι το καλύτερο έχει η ζεστή πετσέτα που απλώνεις στη μούρη ;
Έχω καθιερώσει καθημερινά αυτήν την ιεροτελεστία και ευχαριστιέμαι το ξύρισμα σα χόμπι. Είναι η μέγιστη χαλάρωση της ημέρας. Όποιος με έχει πρήξει μέσα στη μέρα εξαφανίζεται σε αυτό το μισάωρο ξυρίσματος.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Επικοινωνία:
Ισως θα πρεπει να δουλεψεις και στην τεχνικη, στη γωνια.. Αλλη γωνια, δλδ γεωμετρια εχει η NPV και αλλη η Merkur! Εχω την 11ρα που ειναι η 34ρα με τσουγκρανα αντι της μπαρας ασφαλειας (safety bar) και ειναι πιο επιθετικη απο αυτην. Και μην ξεχνας.. Τεεεεεεεεεεεεεντααααααααααααα το δερμα!

- eliakiss
- Δημοτικό

- 15
- Has thanked: 1 time
Άλεξ, αυτά που σου γράφει ο Στέφανος είναι δοκιμασμένα κι από μένα κι αποδεδειγμένα σωστά. Είναι ακριβώς όπως τα λέει κι όποτε δεν τ' ακολούθησα το μετάνιωσα (ο Απόστολος άνοιξε ολόκληρο νήμα για πάρτυ μου :bigsmilie ). Και κυρίως: ξέχνα την κόντρα για ένα διάστημα. Εμένα μου πήρε καιρό να καταλάβω ότι είναι απαραίτητο. Υπομονή...Αλέξουρος έγραψε:Δυστυχώς μία μανία βαθέος ξυρίσματος, όπως λέει ο slur, την έχω και η 34c με XTG δεν τα παίρνει καλά.
Clean face, clean heart...
Ηλίας
Ηλίας