Το ξυρισμα στο στρατο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kostas1979
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 11 times
Been thanked: 52 times

Να καταθέσω την άποψή μου. Όντας σε μια υπηρεσία η οποία απαιτεί να είμαι καθημερινά ξυρισμένος και συμφωνώντας 1000% με τον Steliono, θα ήθελα να σημειώσω ότι το καθημερινό ξύρισμα στον Στρατό, γίνεται πρωτίστως για λόγους υγιεινής και δευτερευόντως για λόγους καλλωπισμού. Συν τοις άλλοις προάγει και το πνέυμα της Μονάδας (esprit de corps), αλλά δυστυχώς εμπνέεται με τον λάθος τρόπο, όπως και τα περισσότερα στην Ελλάδα. Δια της επιβολής. Οπότε ας μην απορούμε για τους γενειοφόρους που ξύνονται καθε λίγο απο τις γυρισμένες τρίχες και από παιδιά 20 χρονών που θεωρούν ότι η αξυρισιά είναι must (Ιάσων είσαι εξαίρεση, σε συγχαίρω 8) . Χρόνος υπάρχει για τα πάντα κύριοι.
Amat Victoria Curam
Άβαταρ μέλους
ElNavajero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 611 times
Been thanked: 989 times

Το καθημερινό ξύρισμα στο στρατό είναι μπελάς για μένα. Εκεί που είχα 1 σπυράκι, τώρα έχω 15 τα οποία δεν εξαφανίζονται αφού ταλαιπωρώ καθημερινά το δέρμα μου. Δυστυχώς λύση δεν βλέπω.
Μάκης
www.takeabook.gr
Βιβλία - Σχολικά είδη - Επιτραπέζια παιχνίδια
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5633 times

Τί θα έλεγες για καθημερινό ξύρισμα με La Toja ( s ) το πολύ δύο περάσματα ( ! ) και ένα καλό φαρμακευτικό balsam τύπου Avene, Korre, Apivita ?
Στο γράφω έτσι με το σκεπτικό ότι δε θα αλλάζεις το set up και το σαπουνάκι θεωρείται αξιόλογο και δε θα σε ταλαιπωρήσει.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29526 times
Been thanked: 29732 times

Μήπως αντί για το Mach 3 να δοκίμαζες κανένα Bic με μια λεπίδα; Προσομοιάζουν περισσότερο στα δικά μας εργαλεία. Κατά τα λοιπά...υπομονή!
manolis
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Έχω να προσθέσω και εγώ κάτι, καθόσον γνωρίζω εκ των έσω το τι γίνεται στο Στράτευμα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με παλιά, αυτό είναι σίγουρο. Στις περισσότερες Μονάδες υπάρχει ζεστό νερό σίγουρα κάθε βράδυ και αν όχι το ζητάς (υπάρχει τρόπος). Για το πρωινό είναι λίγο δύσκολα. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που έχουν κατανόηση. Και κάτι ακόμα, αν ο νέοεισερχόμενος δεν έμαθε να ξυρίζεται σωστά από μικρός δεν θα μάθει όταν έρθει στο Στράτευμα που όλα γίνονται υπό πίεση. Έχω κάνει ΠΞ με καθρεπτάκι σε υδροφόρα και με κοιτούσαν σαν να είμαι φάντασμα, δεν πειράζει όμως.
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6049 times

Μάρτιος 1991, 124 ΠΒΕ. "Τρίτη Τρίτη Αετοί" (Τρίτη Μοίρα)
Παρότι μας δώσανε πινελάκι και κρέμα GIllette και διπλά Μπίκ, χρησιμοποιούσαμε αφρό και τα μπίκ.
Στην Αεροπορία όμως ήταν που πήρα την πρώτη Sensor, αργότερα βέβαια όχι στο κέντρο. Και την χρησιμοποιούσα μαζί με τις Blue II μέχρι τον Ιούλιο του 2013...
Τότε στην 113... στο Σέδες και στο 461 που πηγαίναμε για σκοπιά που ζεστό νερό...Χάλια. Στο δε 461 ούτε νερό δεν είχαμε ούτε τουαλέτα. Πηγαίναμε στους κοιτώνες του Πεζικού για όλα. Μόνο όταν πηγαίναμε Μίκρα για σκοπιά (σπάνια) ή ΟΜΑΕ (ακόμη πιό σπάνια γιατί βάζανε τους "Μπατζήδες" συνήθως) που οι κοιτώνες ήταν καινούργιοι.
Αρχαία Ιστορία :hellas
dimitris7
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 18 times
Been thanked: 16 times

Παιδιά θεωρείτε ότι η gillette blue II προσφέρει βαθύτερο ξύρισμα από τη sensor;

Kαπου στο τόπικ επίσης κάποιος έγραψε να αποφεύγουμε τη sensor για καθημερινό ξύρισμα όπως στο στρατό... Γιατί αυτό;

υγ: Σορρυ που ανασταίνω αυτό το τόπικ!
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Εγώ όπως τις θυμάμαι, θα έλεγα όχι. Πιο επιθετικό από τα πλαστικά μιας χρήσης, ήταν τα BIC metal.
Άβαταρ μέλους
newinhere
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 62 times
Been thanked: 180 times

Αυτά που (απ'ότι ακούω) στα πετάνε γιατί μπορείς λέει να βγάλεις την μεταλλική μπάρα και ν'αυτοκτονήσεις; :shocking :dash
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Ενδιαφερουσα αποψη... δηλαδη την ξιφολογχη την δινουν πλεον με μπαρα ασφαλειας ??

Παντως αν ειχα την τυχη σημερα, μετα απο 25 χρονια, να ξαναπαω φανταρος - θα επαιρνα μαζι μου ενα σακουλακι Bic 1 ή Bic Metal, ενα βαζακι κρεμα ξυρισματος brushless και ενα σωληναριο aftershave balm - και προβληματισμο για καλο ξυρισμα θα ειχα ξανα μετα το απολυτηριο.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”