@Midak Wilkinson και GSB είναι οι 2 που έχω βρεί ότι μου ταιριάζουν καλύτερα με την 316.
Βέβαια τώρα τελευταία μου δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα η NACET αλλά στη 2η και μετά χρήση της, στην 1η είναι ιδαίτερα ''σκληρή''.
Οκ, υπάρχει λόγος* που μέσα στη συσκευασία είναι οι Feather, αλλά θέλουν εξάσκηση στην πίεση (ξεγελάει η μηχανή γιατί είναι ελαφριά).
*Δεν είναι μόνο για τη συνεργασία που έχουν ως εταιρίες λογω της ηπιότητας της DE89. Το πως ''κλειδώνει'' την λεπίδα η 316 και σε συνάρτηση με την κυρτότητα, εξαλείφει το ''πετάρισμα'' της λεπτής Feather.
Το Ξύρισμα της Ημέρας: Νοέμβριος 2020
- gstriftos
- Νήπιο

- 6
- Has thanked: 2144 times
- Been thanked: 1616 times
Γιώργος
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17340 times
Έτσι είναι.τα αγνά υλικά και σαπούνια κοστίζουν.περα του γεγονότος ότι πρέπει να τα προπαραγγειλεις.Tony έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 20:51
Και λόγω ότι ένα τέτοιο σετάκι κοστίζει 190$ και το σαπούνι χωρίς το serum $65 που είναι μάλλον το ακριβότερο on the Planet, ναι ok έχεις και κάποιες προσδοκίες,
τα ακούς φίλε Δημήτρη; τύπωσε και εσύ ένα 'Purest on the Planet' και βάλε το 99$ σε παίρνει άνετα, αφού το δικό σου αξίζει 100% και δεν θα κοροϊδέψουμε κανέναν.!
Πάραυτα το ymmv πάντα θα υπάρχει όποτε, όποιος κύριος θέλει να δοκιμάσει το Sē'bŭm θα πρέπει να περιμένει λίγο γιατί είναι Pre-order.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
Τυλίξτε μου καμία 10αρια μη και δεν φτάνουν.
-
drumpa78
- Νήπιο

- 12
- Has thanked: 3392 times
- Been thanked: 2121 times
Καλησπέρα!! Βραδινό σπέσιαλ ξύρισμα!!
Pre shave : Cella
Σαπουνι : Savon Mystere PX
Dovo shavette
Λεπίδα : Perma sharp
Έπιπλο : The goodfellas emlok
Πινέλο : Semogue Owners club
Asb : Faena "Greek Skinos"
Ακόμη ένα ελληνικό σαπούνι, ακόμη ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!! Μολις απλωθηκε ο αφρός στο πρόσωπο μου με το πινελο μοσχοβολησε το σπίτι από ένα μείγμα λεβάντας, κέδρου , γαρύφαλλου και υλάνγκ υλάνγκ!!
Με τις υγείες μας και καλό κουράγιο για τις μέρες της καραντίνας!!

Pre shave : Cella
Σαπουνι : Savon Mystere PX
Dovo shavette
Λεπίδα : Perma sharp
Έπιπλο : The goodfellas emlok
Πινέλο : Semogue Owners club
Asb : Faena "Greek Skinos"
Ακόμη ένα ελληνικό σαπούνι, ακόμη ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!! Μολις απλωθηκε ο αφρός στο πρόσωπο μου με το πινελο μοσχοβολησε το σπίτι από ένα μείγμα λεβάντας, κέδρου , γαρύφαλλου και υλάνγκ υλάνγκ!!
Με τις υγείες μας και καλό κουράγιο για τις μέρες της καραντίνας!!

- Vavous
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 30780 times
- Been thanked: 41688 times
@Tony Αντώνη ευχαριστούμε για τις πληροφορίες για τα Sebum, you took one for the team.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- Antonis
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30841 times
Καλημέρα!
- L'Occitane Cade ss
- Vie Long Mens Only Edition
- Yuma
- AKP [1]
- 444
- Μενούνος Νο 10 EDC Mentholated
- L'Occitane Cade ss
- Vie Long Mens Only Edition
- Yuma
- AKP [1]
- 444
- Μενούνος Νο 10 EDC Mentholated
-
jogantas1982
- Νήπιο

- 5
- Has thanked: 275 times
- Been thanked: 428 times
- Επικοινωνία:
Καλημέρα
- Yaqui synthetic
- RasoZero Agrumella
- Rockwell Razor
- Cella ASB
- Tabak original

Έχω μια εβδομάδα που ξεκίνησα ΠΞ και θέλω δουλειά, αλλά η αίσθηση μετά το ξύρισμα είναι καταπληκτική με τα τόσα αρώματα και το δέρμα σε άψογη κατάσταση κι ας μην είναι τέλειο το ξύρισμα.
Εντυπώσεις, το σαπούνι μάλλον ήθελε κιαλλο lathering (τώρα καταλαβαίνω αυτούς που το τρίβουν) και ίσως σκληρότερο πινέλο. Το balm της Cella το έχω αγάπησει.
- Yaqui synthetic
- RasoZero Agrumella
- Rockwell Razor
- Cella ASB
- Tabak original

Έχω μια εβδομάδα που ξεκίνησα ΠΞ και θέλω δουλειά, αλλά η αίσθηση μετά το ξύρισμα είναι καταπληκτική με τα τόσα αρώματα και το δέρμα σε άψογη κατάσταση κι ας μην είναι τέλειο το ξύρισμα.
Εντυπώσεις, το σαπούνι μάλλον ήθελε κιαλλο lathering (τώρα καταλαβαίνω αυτούς που το τρίβουν) και ίσως σκληρότερο πινέλο. Το balm της Cella το έχω αγάπησει.
- Vavous
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 30780 times
- Been thanked: 41688 times

Colonial The General v2
Shcick P-30
Shavemac synthetic
LPL Rose de Pushkar
LPL nature lotion
111Elies balm
Guerlain Habit Rouge edp
Ανδρέας, Μ.Δ.

-
NavalArchitect
Yintal adjustable @1.5 / ASP
Edwin Jagger Chatsworth
Cella
SMN
Armani Code Absolu EdP

Πολύ καλό ξύρισμα, δοκίμασα το Cella από το κιλό που πήρα πρόσφατα, ήθελα να το συγκρίνω με το Antica Barberia Mondial που χρησιμοποιώ ανελλιπώς τελευταία. Μετά το ξύρισμα η ετυμηγορία είναι πολύ εύκολη. Το Cella είναι ένα απλό, βασικό σαπούνι μπροστά στο Mondial.
Έβγαλα και το SMN που είναι toner αλλά στην ουσία είναι ένα ιδιαίτερα moisturising afteshave με θεσπέσια διακριτική μυρωδιά. Αυτό το πήρα ακριβώς ένα χρόνο πριν, κι έχει 12 μήνες 'διάρκεια'. Αυτά τα προιόντα όμως είναι χειροποίητα, και δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθούν μετά από 12-18 μήνες. Πολλά από τα προιόντα τους είναι με 6 μήνες διάρκεια, λ.χ. η άριστη ενυδατική Idralia που είχα πάρει μαζί με το συγκεκριμένο toner. Γνωρίζω σίγουρα από παλιά πως αν τα αφήσεις πολύ καιρό (λ.χ. μία διετία) δεν πρέπει να περιμένεις πολλά μετά...
====//====//====
Να πω δυό λόγια για το Yintal, κάποιο παιδί είχε πρόσφατα ζητήσει σχόλια.
Αν θυμάμαι καλά 1-2 το πολύ φορές το είχα χρησιμοποιήσει μόλις το πήρα.
Αμέσως μετά πήγα μιά μέρα να γυρίσω το rotating knob που έχει κάτω, και ήταν σχεδόν κολλημένο. Ανοικτές οι πόρτες της πεταλούδας και δεν έκλειναν.
Έχω λάδι για μηχανές (ραψίματος κλπ., mineral oil πρέπει να είναι) αλλά δεν μπορούσα να το βρω εύκολα στην αποθήκη, και κατέληξα να βάλω WD40. Τώρα ο μηχανισμός ανοίγματος/κλεισίματος δουλεύει ρολόι, ούτε κόλλημα ούτε τίποτε.
Ξυριστικά δεν έχω πολλά να προσθέσω, νομίζω το πιό σωστό είναι να μιλήσουμε συγκριτικά με κάποιο άλλο adjustable safety razor - φερ'ειπείν με το Wilkinson που έχει €12 στο Χόντο και είναι μία ποιοτική Κινέζικη αντιγραφή ενός κλασικής σχεδίασης butterfly razor (δεν είναι όμως adjustable). Επίσης μπορούμε να συγκρίνουμε με το Parker Variant, ίσως;
1. Φινίρισμα, εκτέλεση, ποιότητα:
Yintal - 6/10.
Wilkinson - 6.5/10.
Variant - 4/10.
2. Βάρος, ισορροπία:
Yintal - 4.5/10.
Wilkinson - 6.5/10.
Variant - 4/10.
3. Κόστος κτήσης:
Yintal - 8/10.
Wilkinson - 8/10.
Variant - 2/10.
4. Συμπεριφορά στο ξύρισμα:
Yintal - 5/10.
Wilkinson - 6/10.
Variant - 5/10.
Αναφορικά με το τελευταίο, το #4, να αναφέρω πως δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τα Yintal & Variant πάνω από τη ρύθμιση #2. Κατά συνέπεια για αυτούς οι οποίοι προτιμούν επιθετικά setups (και οι οποίοι είναι αρκετοί) η γνώμη μου είναι φτωχή και θα έλεγα ανεπαρκής για εσάς που ανήκετε σε αυτή την 'κατηγορία'. Από αυτά που έχω ακούσει και διαβάσει, στις ρυθμίσεις ειδικά από #3/#4 και πάνω, το Variant είναι συγκριτικά πολύ πιό επιθετικό από το Yintal.
Επίσης, ο τρόπος (ή μάλλον η κλίμακα) μέσω του οποίου βαθμολογώ βασίζεται από προσωπική εμπειρία και στάση στο εξής: 4/10 είναι η βάση, και 7/10 είναι το άριστα, δηλαδή για να πάρει κάτι 8/10 από μένα πρέπει να είναι πολύ πολύ καλό σε απόδοση, πολύ ξεχωριστό. Εννιά στα δέκα δεν υπάρχει ουσιαστικά, πάρα πολύ σπάνιο να βάλω 9/10 (φερ'ειπείν 9/10 παίρνει η ενυδατική κρέμα προσώπου La Mer που είναι το ultimate στην ενυδάτωση, δεν πιστεύω πως ποτέ θα βρεθεί προιόν για τον ίδιο σκοπό που θα την ξεπεράσει).
Αυτά για σήμερα.
Edwin Jagger Chatsworth
Cella
SMN
Armani Code Absolu EdP

Πολύ καλό ξύρισμα, δοκίμασα το Cella από το κιλό που πήρα πρόσφατα, ήθελα να το συγκρίνω με το Antica Barberia Mondial που χρησιμοποιώ ανελλιπώς τελευταία. Μετά το ξύρισμα η ετυμηγορία είναι πολύ εύκολη. Το Cella είναι ένα απλό, βασικό σαπούνι μπροστά στο Mondial.
Έβγαλα και το SMN που είναι toner αλλά στην ουσία είναι ένα ιδιαίτερα moisturising afteshave με θεσπέσια διακριτική μυρωδιά. Αυτό το πήρα ακριβώς ένα χρόνο πριν, κι έχει 12 μήνες 'διάρκεια'. Αυτά τα προιόντα όμως είναι χειροποίητα, και δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθούν μετά από 12-18 μήνες. Πολλά από τα προιόντα τους είναι με 6 μήνες διάρκεια, λ.χ. η άριστη ενυδατική Idralia που είχα πάρει μαζί με το συγκεκριμένο toner. Γνωρίζω σίγουρα από παλιά πως αν τα αφήσεις πολύ καιρό (λ.χ. μία διετία) δεν πρέπει να περιμένεις πολλά μετά...
====//====//====
Να πω δυό λόγια για το Yintal, κάποιο παιδί είχε πρόσφατα ζητήσει σχόλια.
Αν θυμάμαι καλά 1-2 το πολύ φορές το είχα χρησιμοποιήσει μόλις το πήρα.
Αμέσως μετά πήγα μιά μέρα να γυρίσω το rotating knob που έχει κάτω, και ήταν σχεδόν κολλημένο. Ανοικτές οι πόρτες της πεταλούδας και δεν έκλειναν.
Έχω λάδι για μηχανές (ραψίματος κλπ., mineral oil πρέπει να είναι) αλλά δεν μπορούσα να το βρω εύκολα στην αποθήκη, και κατέληξα να βάλω WD40. Τώρα ο μηχανισμός ανοίγματος/κλεισίματος δουλεύει ρολόι, ούτε κόλλημα ούτε τίποτε.
Ξυριστικά δεν έχω πολλά να προσθέσω, νομίζω το πιό σωστό είναι να μιλήσουμε συγκριτικά με κάποιο άλλο adjustable safety razor - φερ'ειπείν με το Wilkinson που έχει €12 στο Χόντο και είναι μία ποιοτική Κινέζικη αντιγραφή ενός κλασικής σχεδίασης butterfly razor (δεν είναι όμως adjustable). Επίσης μπορούμε να συγκρίνουμε με το Parker Variant, ίσως;
1. Φινίρισμα, εκτέλεση, ποιότητα:
Yintal - 6/10.
Wilkinson - 6.5/10.
Variant - 4/10.
2. Βάρος, ισορροπία:
Yintal - 4.5/10.
Wilkinson - 6.5/10.
Variant - 4/10.
3. Κόστος κτήσης:
Yintal - 8/10.
Wilkinson - 8/10.
Variant - 2/10.
4. Συμπεριφορά στο ξύρισμα:
Yintal - 5/10.
Wilkinson - 6/10.
Variant - 5/10.
Αναφορικά με το τελευταίο, το #4, να αναφέρω πως δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τα Yintal & Variant πάνω από τη ρύθμιση #2. Κατά συνέπεια για αυτούς οι οποίοι προτιμούν επιθετικά setups (και οι οποίοι είναι αρκετοί) η γνώμη μου είναι φτωχή και θα έλεγα ανεπαρκής για εσάς που ανήκετε σε αυτή την 'κατηγορία'. Από αυτά που έχω ακούσει και διαβάσει, στις ρυθμίσεις ειδικά από #3/#4 και πάνω, το Variant είναι συγκριτικά πολύ πιό επιθετικό από το Yintal.
Επίσης, ο τρόπος (ή μάλλον η κλίμακα) μέσω του οποίου βαθμολογώ βασίζεται από προσωπική εμπειρία και στάση στο εξής: 4/10 είναι η βάση, και 7/10 είναι το άριστα, δηλαδή για να πάρει κάτι 8/10 από μένα πρέπει να είναι πολύ πολύ καλό σε απόδοση, πολύ ξεχωριστό. Εννιά στα δέκα δεν υπάρχει ουσιαστικά, πάρα πολύ σπάνιο να βάλω 9/10 (φερ'ειπείν 9/10 παίρνει η ενυδατική κρέμα προσώπου La Mer που είναι το ultimate στην ενυδάτωση, δεν πιστεύω πως ποτέ θα βρεθεί προιόν για τον ίδιο σκοπό που θα την ξεπεράσει).
Αυτά για σήμερα.
- Sotiris_A
- Νήπιο

- 5
- Has thanked: 2774 times
- Been thanked: 1935 times
Καλημέρα σας!

- Μηχανή: Merkur 34c
- Λεπίδα: Bic Astor (4)
- Πινέλο: Semogue 620
- Κρέμα: Geo F. Trumper Spanish Leather
- Aftershave: D.R. Harris Windsor