Καλησπέρα.
Μόλις ξυρίστικα με τα παρακάτω μετά απο ντους.
Όλη η σειρά Φαένα (στην φωτογραφία λείπει το preshave oil της φαένα).
1)preshave faena
2)faena philosoap σαπούνι
3)proraso πινέλο σε proraso μπωλ
4)τα 2 πρώτα περάσματα με την bluebeards revenge shavette και λεπίδα astra green #1
5) το 3 πέρασμα κόντρα με muhle R89 και astra blue #6
6)alum block για τις μικρές αμιχές που είχα λόγο πρώτης φορά σαβέτας.
7)after shave faena philosoap.
Για πρώτη φορά σήμερα ξυρίστικα με shavette. Την αγόρασα πριν 3 μέρες επειδή με έτρωγε ο απαυτός μου για να το δοκιμάσω και αυτό μιας και είναι και φτηνή. Το πρώτο πέρασμα WTG καθώς και το δεύτερο ATG πήγε τέλεια εκτός από ένα σημείο στο μουστάκι που στην προσπάθεια μου να δοκιμάσω πιάνοντας διαφορετικά την σαβέτα δεν βγήκε και έκανα ένα μικρό ευτυχώς κοψιματάκι. Κατα τα άλλα είχα κάποιες μικρές αμιχές που γίνονται κάποιες φορές και με Safety DE Razor. Επειδή προσπαθούσα να πιάσω καλά την σαβέτα και επικεντρονόμουν κυρίως εκεί τις περισσότερες φορές δεν τράβαγα το δέρμα και δεν είχα πάρα πολύ βαθύ ξύρισμα με τα 2 περάσματα.
Για πρώτη φορά μπορώ να πω ότι πηγε πάρα πολύ καλά. Σίγουρα όμως χρειάζεται πάρα πολύ εξάσκηση και τεχνική κυρίως στον τρόπο που πιάνεις την σαβετα και την τραβάς στο δέρμα.
Το 3 πέρασμα κόντρα όσο και αν δοκίμασα με την σαβέτα δεν τα κατάφερα. Μάγκωνε το ξυραφάκι αμέσως και είμουν σίγουρος ότι αν επέμενα θα έκανα γδάρσιμο κανονικά (όπως γδέρνει ο χασάπης τις προβιές).
Οπότε το 3 πέρασμα κόντρα το έκανα με την muhle r89 μιας και είναι και αυτή καινούρια αγορά και ήθελα να την δοκιμάσω.
Ωραία εμπειρία η σαβέτα αλλά νομίζω ότι δεν θα την προτιμείσω για συχνό ξύρισμα εκτός και αν εξοικειωθώ τόσο πολύ ώστε να ξυρίζομαι πιο εύκολα , πιο γρήγορα και προφανώς με μεγαλύτερη ασφάλεια. Πιστεύω πάντως ότι είναι θέμα εξάσκησης και τεχνικής η σαβέτα.