Καλημέρα γατάκια και καλό σαββατοκύριακο!
Πριν λίγο:
Aris22 Face Wash Soap
Floid preshave oil
Muehle R89 grande + Astra Keramik
SOC 2 band I
Dolomiti ss
444 Alum Block
Peach Witch Hazel
Denim Gold asl
Σε κανα μισάωρο θα βάλω και το II asb του Κορρέ που μου έκανε δώρο ο Petros. Πρόκειται για το asb του ομώνυμου (ΙΙ) Parfum του Κορρέ. Εννοείται οτι θα παίξει τρελά και με τα Cavendish (ss & ast). Έντονος ο χαρακτήρας του tobacco, το οποίο είναι ένα από τα 4 συστατικά του αρώματος. Προτεινόμενος συνδυασμός για τους φίλους που έχουν το Tobacco Vanilla του Tom Ford.
Το ξύρισμα της ημέρας: Νοέμβριος 2015
-
desperado
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- Roadrunner
- Γυμνάσιο

- 11
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
Χαίρετε, χαίρετε. Με γένια (που λέει ο λόγος) 36 ωρών και κρύο νερό:
Σαπούνι Κεντούρη (pre-shave)
Prosar Regular
Omega 10005
Lord L6
Bic Chrome Platinum (#1)
Korres Marigold & Ginseng
Χρειάστηκε να μπω στον δεύτερο χρόνο για να τελειώσω το πρώτο μου πακετάκι ξυραφάκια. Ήταν μάλιστα κι αυτό που είχα ανοίξει πρώτο.
Σειρά θα πάρει το πακετάκι των Derby που είχε έρθει ως δώρο με την Jagger, αλλά και η Prosar, η οποία είναι ζήτημα αν βγάλει άλλα 6-7 ξυρίσματα. Άντε να αδειάζει κανά ράφι σιγά-σιγά...
Σαπούνι Κεντούρη (pre-shave)
Prosar Regular
Omega 10005
Lord L6
Bic Chrome Platinum (#1)
Korres Marigold & Ginseng
Χρειάστηκε να μπω στον δεύτερο χρόνο για να τελειώσω το πρώτο μου πακετάκι ξυραφάκια. Ήταν μάλιστα κι αυτό που είχα ανοίξει πρώτο.
Σειρά θα πάρει το πακετάκι των Derby που είχε έρθει ως δώρο με την Jagger, αλλά και η Prosar, η οποία είναι ζήτημα αν βγάλει άλλα 6-7 ξυρίσματα. Άντε να αδειάζει κανά ράφι σιγά-σιγά...
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25661 times
- Been thanked: 7897 times

- SB Semogue 1438
- SS Phoenix Chocolate Bourbon
- STR C. Myers & Son 13/16”
- ASL Myrsol Plastic Shave
Γιάννης
-
Link
Ήπιες ξυριστικές, μινιατουρες και θέματα οριακού ενδιαφέροντος...
Πολλες φορές ακούω από φίλους "θα τη πουλήσω αυτή τη μηχανή, δεν μου κάνει, είναι πολύ ήπια!".
Η άποψή μου είναι ότι χρειάζεται να υπάρχει μια καλή (ή κλασσική όπως η Alu Tech, ή ιδιαίτερη και πολύ βολική στο χέρι) "ήπια" μηχανούλα στο σπίτι, για εκείνη τη φορά που χρειάζεται ένα φρεσκαρισμα ή που ο λαιμός έχει ερεθιστεί.
Αυτούς που πιστεύουν ότι το Simpsons Wee Scot είναι μια μινιατούρα ή ένας νεωτερισμός μόνον (ήμουν και εγώ μεταξύ τους), θέλω να τους πληροφορήσω (εικ. 1, 2) ότι είναι ένα πλήρως λειτουργικό πινελάκι από την πρώτη χρήση. Με ένα σαπούνι μετρίως σκληρό και άνω, μπορεί κανείς να βάλει ένα μικρό κομματάκι μέσα στο μπώλ και να φορτώνει από εκεί προσθέτοντας νερό κατά την πορεία (γενικά για τα μικρά σημειώστε το αυτό διότι δεν κρατάνε νερό, φυσικά).
Για face δεν είναι απολύτως κατάλληλο και λόγω σχήματος και λόγω κουρέματος, που δεν είναι άψογο. Τhe Vulfix Εffect? Δεν ξέρω, πάντως το δικό μου κομμάτι δεν είναι πολύ προσεγμένο, έχει ψαλιδιές και λίγες τρίχες να προεξέχουν και λόγω του best (YMMV για το τελευταίο).
Γενικά, διαπίστωσα μια εικόνα πινέλλου "μαζικής παραγωγής" ενώ δε θα τόλεγες ακριβώς "φτηνό". Ίσως πάλι, εγώ καλόμαθα στα sivertip.
Ακόμη, έχασε και 5-6 τρίχες για πρώτη φορά, αλλά μοιάζει να σταμάτησε...
Θα στρωθεί και θα επανέλθω.
Pre wash: Σαπούνι Botanica lavender*
Simpsons Wee Scot in best badger
LPL
Gillette Alu Tech M2 (1965=> μεγαλύτερη κι από μένανε)
Feather Hi-Stainless #4 (και αμήν!)
Myrsol Agua Balsamica asl
[Proraso White asb 10λ. μετά]
* Δια νοσταλγούς και ρέκτας: η μαύρη σπουνοθήκη από σαπούνι της αλησμόνητης σειράς Aramis Tuscany (1984 - ca. early 00's). Είμεθα και ημείς αισθηματίαι...

Εικ.2

Πολλες φορές ακούω από φίλους "θα τη πουλήσω αυτή τη μηχανή, δεν μου κάνει, είναι πολύ ήπια!".
Η άποψή μου είναι ότι χρειάζεται να υπάρχει μια καλή (ή κλασσική όπως η Alu Tech, ή ιδιαίτερη και πολύ βολική στο χέρι) "ήπια" μηχανούλα στο σπίτι, για εκείνη τη φορά που χρειάζεται ένα φρεσκαρισμα ή που ο λαιμός έχει ερεθιστεί.
Αυτούς που πιστεύουν ότι το Simpsons Wee Scot είναι μια μινιατούρα ή ένας νεωτερισμός μόνον (ήμουν και εγώ μεταξύ τους), θέλω να τους πληροφορήσω (εικ. 1, 2) ότι είναι ένα πλήρως λειτουργικό πινελάκι από την πρώτη χρήση. Με ένα σαπούνι μετρίως σκληρό και άνω, μπορεί κανείς να βάλει ένα μικρό κομματάκι μέσα στο μπώλ και να φορτώνει από εκεί προσθέτοντας νερό κατά την πορεία (γενικά για τα μικρά σημειώστε το αυτό διότι δεν κρατάνε νερό, φυσικά).
Για face δεν είναι απολύτως κατάλληλο και λόγω σχήματος και λόγω κουρέματος, που δεν είναι άψογο. Τhe Vulfix Εffect? Δεν ξέρω, πάντως το δικό μου κομμάτι δεν είναι πολύ προσεγμένο, έχει ψαλιδιές και λίγες τρίχες να προεξέχουν και λόγω του best (YMMV για το τελευταίο).
Γενικά, διαπίστωσα μια εικόνα πινέλλου "μαζικής παραγωγής" ενώ δε θα τόλεγες ακριβώς "φτηνό". Ίσως πάλι, εγώ καλόμαθα στα sivertip.
Ακόμη, έχασε και 5-6 τρίχες για πρώτη φορά, αλλά μοιάζει να σταμάτησε...
Θα στρωθεί και θα επανέλθω.
Pre wash: Σαπούνι Botanica lavender*
Simpsons Wee Scot in best badger
LPL
Gillette Alu Tech M2 (1965=> μεγαλύτερη κι από μένανε)
Feather Hi-Stainless #4 (και αμήν!)
Myrsol Agua Balsamica asl
[Proraso White asb 10λ. μετά]
* Δια νοσταλγούς και ρέκτας: η μαύρη σπουνοθήκη από σαπούνι της αλησμόνητης σειράς Aramis Tuscany (1984 - ca. early 00's). Είμεθα και ημείς αισθηματίαι...

Εικ.2

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Link την 07 Νοέμ 2015, 08:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
Αγγελε, μου ακούγεται λίγο περίεργο να είναι "κουρεμένο" το Wee Scot όντας best... Συνήθως κουρεύουν τα pure...Επίσης δεν τσιμπάει όπως τα pure
ΥΓ. Είμαι κι εγώ ευτυχής κάτοχος του συγκεκριμμένου και συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου. Το μόνο του ελάττωμα είναι ότι λόγω μεγέθους είναι λίγο δύσκολο να μην σου γεμίσει η λαβή αφρούς.

ΥΓ. Είμαι κι εγώ ευτυχής κάτοχος του συγκεκριμμένου και συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου. Το μόνο του ελάττωμα είναι ότι λόγω μεγέθους είναι λίγο δύσκολο να μην σου γεμίσει η λαβή αφρούς.
Γιάννης
-
Link
Γιάννη, η έννοια της διασφάλισης ποιότητας σε ένα επώνυμο προιόν δεν είναι μόνο να είναι "γενικά" αξιόλογο κτλ.
Είναι επίσης το ίδιο (και για μένα και λίγο περισσότερο, μια που και αυτό πληρώνεις) σημαντικό το να αποφέυγονται οι διακυμάνσεις από κομμάτι σε κομμάτι στην (ήδη καλή) ποιότητα.
Ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για χειροποίητα προιόντα.
Γι αυτό και εγώ αναφέρομαι "στο δικό μου το κομμάτι". Σκέφτομαι μάλιστα να το γυρίσω πίσω...
Pure δεν έχω εκτός ένα σε black της Ωmega (6735: το πήρα εν γνώσει μου αλλά είναι πολύ μαλακό από την άλλη πλευρά, το περίγραμμα του γλόμπου είναι σχεδόν "ιδεώδες" και είναι πολύ μεγαλύτερο) και το 404 της Vulfix που είναι σύμμικτο.
Έχω ευαίσθητη επιδερμίδα και δε με βολεύεουν

Είναι επίσης το ίδιο (και για μένα και λίγο περισσότερο, μια που και αυτό πληρώνεις) σημαντικό το να αποφέυγονται οι διακυμάνσεις από κομμάτι σε κομμάτι στην (ήδη καλή) ποιότητα.
Ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για χειροποίητα προιόντα.
Γι αυτό και εγώ αναφέρομαι "στο δικό μου το κομμάτι". Σκέφτομαι μάλιστα να το γυρίσω πίσω...
Pure δεν έχω εκτός ένα σε black της Ωmega (6735: το πήρα εν γνώσει μου αλλά είναι πολύ μαλακό από την άλλη πλευρά, το περίγραμμα του γλόμπου είναι σχεδόν "ιδεώδες" και είναι πολύ μεγαλύτερο) και το 404 της Vulfix που είναι σύμμικτο.
Έχω ευαίσθητη επιδερμίδα και δε με βολεύεουν

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Link την 07 Νοέμ 2015, 09:01, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Καλημερα σας
(χθεσινοβραδυνο)
- Γλυκερινης Παπουτσανη
- BIC Flex 3
- Kent Infinity Silvertex
- FIgaro Monsieur ss
- Aqua Velva Musk
Γραφει πιο πανω ο Αγγελος για την αναγκαιοτητα της κατοχης τουλαχιστον μιας ηπιας μηχανης - και αυτο αποδεικνυεται τουλαχιστον σε μενα κατι τετοιες μερες που το δερμα μου ειναι αρκετα ερεθισμενο και δεν εχω πλεον τετοια μηχανη. Παραταυτα οι BIC (και η Flex και η Easy) κανουν αρκετα καλα τη δουλεια.
(χθεσινοβραδυνο)
- Γλυκερινης Παπουτσανη
- BIC Flex 3
- Kent Infinity Silvertex
- FIgaro Monsieur ss
- Aqua Velva Musk
Γραφει πιο πανω ο Αγγελος για την αναγκαιοτητα της κατοχης τουλαχιστον μιας ηπιας μηχανης - και αυτο αποδεικνυεται τουλαχιστον σε μενα κατι τετοιες μερες που το δερμα μου ειναι αρκετα ερεθισμενο και δεν εχω πλεον τετοια μηχανη. Παραταυτα οι BIC (και η Flex και η Easy) κανουν αρκετα καλα τη δουλεια.

- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15

Αυτό είναι το δικό μου και από ότι βλέπω υπάρχει διαφορά... Τι να πω...
Γιάννης
- Vavous
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 10
- Has thanked: 30764 times
- Been thanked: 41683 times
Μετά από μέρες απανωτών ξυρισμάτων με την Fatip, για να επαναφέρω την επιδερμίδα στα επιθυμητά υγιή επίπεδα, ξυρίστηκα σήμερα με το κάτωθι σετάπ. Με το εξαιρετικό αποτέλεσμα που απέσπασα βεβαιώθηκα ότι σε μένα ταιριάζουν οι άνω του μετρίου επιθετικές/αποτελεσματικές μηχανές, Progress @3+, Matador Toro Mastiff, Razorock Rake oc επί παραδείγματι. Όχι οι Fatip, R41. Κρατώ την Merkur 34G ως ήπια μηχανή κατά τας γραφάς των εκλεκτών προλαλησάντων.
Το μπολ είναι custom made από εντόπια τεχνίτη σύμφωνα με τις προδιαγραφές που της έθεσα.
Εν τάχει: Proraso sandalwood preshave, Saponificio Varesino 'Felce Aromatica', Omega 80097, Merkur Progress @4 @2, Vikings Sword, 444 gel, Fine Platinum.
Με τη Fatip έκανα δέρμα σα τον κώλο της μαϊμούς, με την Progress σαν του μωρού.

Το μπολ είναι custom made από εντόπια τεχνίτη σύμφωνα με τις προδιαγραφές που της έθεσα.
Εν τάχει: Proraso sandalwood preshave, Saponificio Varesino 'Felce Aromatica', Omega 80097, Merkur Progress @4 @2, Vikings Sword, 444 gel, Fine Platinum.
Με τη Fatip έκανα δέρμα σα τον κώλο της μαϊμούς, με την Progress σαν του μωρού.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Vavous την 07 Νοέμ 2015, 09:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Gillette Slim Adjustable (7-3,5)
Rapira Super Stainless (2)
LS Silvertip 26mm Butterschotch
Hercules Shaving Soap
Pashana Original Afs Lotion

Rapira Super Stainless (2)