Ξύρισμα και σπυριά!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Δορυφέρων καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.Ξέρω σας πρήζω ολους με τις ερωτήσεις μου, αλλά πάω να βγάλω μια άκρη με το πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε (τα κ%@λ#σπυρα :rainy :ranting2 :ranting2 :rocket ),να βρούμε τι φταίει ,ωστε να μπορώ να ξυρίζομαι απροβλημάτιστα και να το χαίρομαι όπως όλοι σας.Τώρα αν εσυ δεν έχεις ιδιαίτερες γνώσεις φαντάσου εγώ....Να θέσω το θέμα αλλιώς. Τα ανταλλακτικά ξυραφάκια πχ που χρησιμοποιούσα, και συγκεκριμένα τα gillete sensor excel (2 λεπίδες) αλλα και τα wilkinson (4 λεπίδες )αλλά και γενικά αυτού του είδους τα ξυραφάκια , αυτά υπάρχει περίπτωση να είναι φτιαγμένα απο άλλο υλικό απο οτι τα ξυραφάκια για τις de safety razor?? Η είναι πάνω κάτω τα ίδια?? Το ρωτάω γιατί απο εκει μπορούμε να βγάλουμε κάποια άκρη.Διότι με τα προαναφερόμενα ξυραφάκια που χρησιμοποιούσα παλιά ποτέ δεν είχα πρόβλημα.....Ετσι αν είναι απο το ίδιο υλικό τότε μπορούμε να αποκλείσουμε τα ξυραφάκια.Μόνο με αυτόν τον τρόπο και αποκλείοντας κάθε φορά και κάποιους κρίκους της ξυριστικής "αλυσίδας" θα μπορέσω να βρω τι φταίει. :thnx
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

αλλά και γενικά αυτού του είδους τα ξυραφάκια , αυτά υπάρχει περίπτωση να είναι φτιαγμένα απο άλλο υλικό απο οτι τα ξυραφάκια για τις de safety razor?? Η είναι πάνω κάτω τα ίδια??
Το ρωτάω γιατί απο εκει μπορούμε να βγάλουμε κάποια άκρη.Διότι με τα προαναφερόμενα ξυραφάκια που χρησιμοποιούσα παλιά ποτέ δεν είχα πρόβλημα
Εαν ρωτουσες παλιο Ελληνα μαστορα θα σου ελεγε "το ατσαλι δεν βαφεται"
Φυσικα μιλουσε για τις τοτε μεθοδους και τα τοτε μεταλλα
Με τοση ανακυκλωση τη σημερον τα παντα εχουν "αλλοιωθει" ειτε αλουμινιο ειτε χαλυβας ειτε πλαστικο
Βλεπεις κατι απαστραπτουσες μουφες με "χειρουργικο ατσαλι" που πουλανε οι επιτηδιοι να γυαλιζει.
Το τι κανει η καθε μεταλλουργια δεν το ξερουμε
Μπορει το στελεχος της λεπιδος να εχει καποια επικαλυψη αλλα το τι εχει γινει στην κοψη δεν μπορει να μας ειναι γνωστο
Επειδη ισως το δερμα σου εχει καποια ευαισθησια αναμεσα στα τοσα που εχεις δοκιμασει κανε και αυτο
Δοκιμασε λεπιδες των εταιριων που προανεφερες δηλαδη Gillette και Wilkinson
Οτι χρησιμοποιουν στα πλαστικα δεν ειναι ακριβως ιδιο με τις λεπιδες,στα πλαστικα ειδες πως στομωνει η κοψη μετα απο λιγα ξυρσματα.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Αν και το ραντεβού με τον δερματολόγο είναι απο βδομάδα, νομίζω οτι βγάζω κάποια άκρη. Απλά θέλω να κάνω 2-3 ξυρίσματα ακόμη για να το επιβαιβαιώσω.Οπως εχω αναφέρει στα προηγούμενα post το πρόβλημα δεν είναι μόνο κάποια απο τα αρχικά σπυριά που αργούν να περάσουν (κάποια εχουν φύγει) αλλά και τα καινούργια που βγάζω συνέχεια ,αλλά και το κάψιμο που νοιώθω μερικές φορές και την επόμενη μέρα του ξυρίσματος.Απλά στα μάγουλα δεν βγάζω σπυριά αλλά στον λαιμό βγάζω.Δηλαδή φαίνεται ξεκάθαρα οτι δεν με πείραξε κάτι αρχικά ,αλλά κάτι με πειράζει συνεχόμενα.Λοιπόν τι εκανα? Χθές ξυρίστηκα.Δεν έβαλα ούτε pre shave ούτε γλυκερίνη, τίποτε. Απο κρέμα χρησιμοποίησα την speick (ως πιο καθαρη απο τα άλλα)Ξύρισα τα μάγουλα και το πηγούνι με την merkur 34c και το τμήμα του λαιμού με Bic πλαστικό με 2 λεπίδες.Στα μάγουλα δεν έβγαλα τίποτε αλλά με έκαιγαν μέχρι το βράδυ. Ούτε στο λαιμό έβγαλα κάτι.Αλλά αν και το Bic στο ξύρισμα σε σχέση με την merkur 34c το ένοιωθα σας άρωτρο , μετά το ξύρισμα (παντού έβαλα ASB Nivea που χρησιμοποιούσα παλιά) κανένα κάψιμο κανένας ερεθισμός στο λαιμό......Απλά θέλω να το επαναλάβω 2-3 φορές για σιγουριά.Οπότε καταλήγουμε εκεί που υποπτευόμουνα στη αρχή....την μηχανή! Ναι, αλλά την μηχανή ,ή τα ξυραφάκια?????Εδώ είναι το πρόβλημα .Μηχανή αλλάζεις ,αλλά ξυραφάκια??? Ολα τα βλέπω να είναι μπλαστρωμένα στο χρώμιο.....Το κακό είναι οτι δεν έχω μη χρωμιωμένη μηχανή για να κάνω πειράματα με διάφορες μάρκες ξυραφιών...Οπότε το βάρος ολο πέφτει στην αναζήτηση μη χρωμιωμένων ξυραφιών. Θα πάω και στον δερματολόγο απο βδομάδα να δω τι θα μου πεί και βλέπουμε.Πάντως σίγουρα θα κάνω αλλεργικά τέστ για να δω οτι με πειράζει 100% το χρώμιο πριν βάλω για πούλημα τις μηχανές :cry
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Ευχομαι να μην ειναι αυτο και να βρεις την ακρη με τις λεπιδες
Χρησιμοποιησες πιο "μη διασημες" μαρκες;
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε άμεσα στα πρώτα ξυρίσματα με τον νέο εξοπλισμό αλλά αργότερα( στην αρχή είχα μόνο ερεθισμούς οχι σπυριά).Οι λεπίδες που χρησιμοποίησα μέχρι τώρα είναι:Περισσότερο τις Persona platinum, έπειτα τις Astra superior platinum, λιγότερο τις Astra keramic platinum και απο merkur μόνο μια(το δείγμα που είχε μέσα η μηχανη)Και εκτος απο αυτές εχω (που δεν τις εχω χρησιμοποιήσει) Derby , Treet ,Feather , Gillette platinum ,Lord ,Wilkinson, shark,Iridium super ,Gillette 7 o' clock super platinum ,(είχα πάρει το sample απο Conaught).Το θέμα είναι οτι και απο αυτές που έχω χρησιμοποιήσει δεν ξέρω αν κάποια δεν με πείραζε γιατί ολη η περιοχή ηταν επιβαρυμένη...Πάντως θεωρώ κομβικό σημείο το αν θα με πειράζει το χρώμιο , το οποίο θα δούμε απο τα τέστ, εκτός και αν η τιμή τους είναι σαν να παίρνεις 2 επιχρυσωμένες Barley, και τότε θα το γυρίσουμε στα πειράματα...Πιστεύω πρέπει πρώτα να αποκλείσουμε το χρώμιο που έχουν οι 3 μηχανές και μετά να πάμε στα ξυραφάκια.Γιατί στην πιθανότητα που με πειράζει το χρώμιο (μηχανές) και να δοκιμάσω ενα ξυραφάκι που δεν θα με πείραζε (με μια επιχρυσωμένη μηχανή) θα εχω πάλι τα ίδια και δεν θα ξέρω τι φταίει.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Παιδιά αύριο πάω στον δερματολόγο...Πάντως απο διάφορα άρθρα που διάβασα σήμερα για δερματίτιδες και αλλεργίες δεν πρέπει να το δένω καθόλου κόμπο οτι με πειράζει το χρώμιο της μηχανής η τα ξυραφάκια(χωρίς να το αποκλείω βέβαια).Βλέπω να μου κάνει την δουλειά κανα ASL η σαπούνι ξυρίσματος. Είδωμεν.... :confused
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 89 times
Been thanked: 70 times

Καλά αποτελέσματα Άρη....
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

:thankyou Γιώργο! Μακάρι να είναι απο κάποιο μεμονωμένο ASL η κρέμα-σαπούνι ξυρίσματος παρά να έχει να κάνει με τις μηχανές ή τα ξυραφάκια.....
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
GIKARADI
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 5 times

ΙΜΗΟ κοψε το ξυρισμα για οσο παει και μετα ξυρισμα καθε 4+ μερες
τρωγε οσα φρουτα και λαχανικα γινεται
κοψε η τελος παντων ελαττωσε :τηγανητα τσιγαριστα ζαχαρες μελια γλυκα κονσερβες τσιπς πιτογυρα αναψυκτικα αλατια καφε τσιγαρο αλκοολ ψωμια πιτες
τρωγε οσο περισσοτερα φρουτα και λαχανικα μπορεις

AND YOU'LL BE BACK!!

dr Holiday διαμεσου gikaradi :ninja_hide
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Αρη, μηπως να επαιρνες μαζι σου δειγμα των υλικων σου να του δειξεις?
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”