Βρήκες κάποια λύση για τους ερεθισμούς;dimitris έγραψε:Μια ερώτηση:
Με τι γωνία ξυρίζεστε; Με την λαβή σχεδόν παράλληλη στο πάτωμα ή στο πρόσωπό σας;
Σήμερα είχα αρκετό τράβηγμα και διάβασα σε ξένο φόρουμ ότι η λαβή πρέπει να είναι πιο "όρθια" σε σύγκριση με άλλα DE. Επίσης τέντωμα προσώπου!
Muhle R41 2011 "Το κλαμπ των κανιβαλων"
- hariskar
- Νήπιο

- 13
- Has thanked: 48 times
- Επικοινωνία:
- dimitris
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Ναι, ξυρίστηκα με τη λαβή σχεδόν παράλληλη στο έδαφος. Βέβαια χρειάζεται πολύ προσοχή έτσι (και ησυχία, αυτοσυγκέντρωση κτλ).
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
δλδ καπου στις 15°-20°? whoa...

- dimitris
- Εξειδίκευση

- 13
Λογικό δεν είναι; Αλλιώς είναι η λεπίδα σχεδον κάθετα στην τρίχα και ένιωθα ότι προσπαθούσα να κοψω ξερά χόρτα με τσουγκρανα. Βέβαια YMMV.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
YMMV?

- dimitris
- Εξειδίκευση

- 13
Your Mileage May Vary. Δεν ξέρω πως μεταφράζεται στα ελληνικά.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
"η πειρα σου μπορει να διαφερει"
Πως λεμε κι εδω στην Ελλαδα κατι μαγκικα: "εχω γραψει πολλα χιλιομετρα στον χωρο" ή "τα εχω φαει με το κουταλι" κ.ο.κ.
:megagrin
Πως λεμε κι εδω στην Ελλαδα κατι μαγκικα: "εχω γραψει πολλα χιλιομετρα στον χωρο" ή "τα εχω φαει με το κουταλι" κ.ο.κ.
:megagrin
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Σήμερα δοκίμασα για πρώτη φορά την R41 και, χωρίς να έχω την εμπειρία των περισσοτέρων του forum σε DE, μπορώ να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ!
Τη δοκίμασα με γένια μόλις μίας ημέρας και καινούργια λεπίδα Astra Superior Platinum.
Η μηχανή είναι πραγματικά επιθετική και μπορεί κανείς με μόλις ένα πέρασμα να έχει πολύ καλό και βαθύ ξύρισμα, χωρίς ερεθισμούς. Με σωστή προετοιμασία (χρησιμοποίησα το σαπούνι MWF) η λεπίδα γλιστράει εύκολα στο δέρμα, αλλά σίγουρα νιώθεις την επαφή. Ο ήχος της λεπίδας είναι «μπασάτος» και εντυπωσιακός. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν άψογο χωρίς κανέναν ερεθισμό ή κόψιμο.
Σίγουρα θέλει σωστές γωνίες και καθόλου πίεση, αλλά ο γενικότερος σχεδιασμός της μηχανής, το βάρος της και η κεφαλή της βοηθάει.
Ο τίτλος «το κλαμπ των κανιβαλων» κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολικός, με σεβασμό και προσοχή προσφέρει απολαυστικό ξύρισμα. Ανυπομονώ να τη δοκιμάσω με γένια 2-3 ημερών!

Τη δοκίμασα με γένια μόλις μίας ημέρας και καινούργια λεπίδα Astra Superior Platinum.
Η μηχανή είναι πραγματικά επιθετική και μπορεί κανείς με μόλις ένα πέρασμα να έχει πολύ καλό και βαθύ ξύρισμα, χωρίς ερεθισμούς. Με σωστή προετοιμασία (χρησιμοποίησα το σαπούνι MWF) η λεπίδα γλιστράει εύκολα στο δέρμα, αλλά σίγουρα νιώθεις την επαφή. Ο ήχος της λεπίδας είναι «μπασάτος» και εντυπωσιακός. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν άψογο χωρίς κανέναν ερεθισμό ή κόψιμο.
Σίγουρα θέλει σωστές γωνίες και καθόλου πίεση, αλλά ο γενικότερος σχεδιασμός της μηχανής, το βάρος της και η κεφαλή της βοηθάει.
Ο τίτλος «το κλαμπ των κανιβαλων» κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολικός, με σεβασμό και προσοχή προσφέρει απολαυστικό ξύρισμα. Ανυπομονώ να τη δοκιμάσω με γένια 2-3 ημερών!
Χάρης
- dimitris
- Εξειδίκευση

- 13
Να ρωτήσω τι γωνία χρησιμοποίσες για το ξύρισμα;
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Πολύ μικρή, 15-20 μοίρες. Αρχικά ξεκίνησα με τη λαβή σχεδόν οριζόντια και προσάρμοζα τη γωνία ώστε το ξυράφι μόλις να ακουμπάει.
Χάρης