Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Safety razor;

Απάντηση

Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Safety razor;

Εξαιρετική, όλα πήγαν τέλεια
36
22%
Αρκετά καλή με κανα δυο προβληματάκια
75
46%
Μέτρια, κατάλαβα πως έχω δρόμο μπροστά μου
41
25%
Χάλια ήμουν έτοιμος να το παρατήσω
10
6%
Τόσο χάλια που το παράτησα
2
1%

Σύνολο ψήφων: 164
Άβαταρ μέλους
StavrosM
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 8 times
Been thanked: 14 times

Και εμένα το πρώτο μου σήμερα μετά από πολλά χρόνια.
Εξοπλισμός :
Preshave Oil DIY (Το έχω φτιάξει μόνος μου)
Gillete SuperSpeed
Astra Platinum Green (Ευχαριστώ Άρη που μου τα έστειλες για δοκιμή)
Omega 10065
Tabac Cream
Aftershave DIY (Το έχω φτιάξει μόνος μου)

Τα αποτελέσματα θεαματικά !!!!
Κανένα κόψιμο, και κανένας ερεθισμός ή κοκκινίλα
Ένα τσουξιματάκι μόνο σε μια μικρή περιοχή και αυτό γιατί είχε ανοίξει η πεταλούδα και δεν το είχα καταλάβει με αποτέλεσμα να ακούω κάπως περίεργα την λεπίδα και σταμάτησα.
Κατά τα άλλα ένοιωθα σαν να μην ξυριζόμουν. Η γιαγιά superspeed πήγαινε μόνη της λες και έκανε σκί.
4 ώρες μετά δεν νοιώθω καμία ενόχληση που σημαίνει πως όλα πήγαν καλώς.

Γενικά δεν ξυρίζομαι, αλλά μια φορά την εβδομάδα τα παίρνω με μια ηλεκτρική κουρέματος (unshaved look) .Άρχισα πάλι το ΠΞ μετά από έρευνα μου για μια παλιά Gillette του παππού την οποία δεν βρήκα ποτέ αλλά και για την αίσθηση με το πινέλο και τις μυρωδιές πρίν το ξύρισμα αλλά και μετά.
Δεν περιγράφετε αυτό το πράγμα.... Μπορεί και να κάνω όλη τη διαδικασία καθημερινά χωρίς να ξυριστώ στο τέλος , μόνο και μόνο για την αίσθηση και τα αρώματα.
Είμαι πολύ ευτυχής που ανακάλυψα το φόρουμ και άρχισα να ξυρίζομαι πάλι χάρη σε εσάς.
"Ουδείς Επικυνδυνέστερος Εχθρός εκ του Ευεργετηθέντος Αχάριστου"
Άβαταρ μέλους
FotisPl
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 112 times
Been thanked: 252 times

Ιδού οι φωτογραφίες από το πρώτο ξύρισμα με τη ¨Φρίντα¨

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Κανένα κόψιμο απλά κοκκινίλες - ερεθισμοί ... απλά υπέροχο :cool3 :cool4
“Civilization begins with distillation,” William Faulkner
Άβαταρ μέλους
FotisPl
Νήπιο
Νήπιο
12

Η όμορφη σημερινή ημέρα φάνηκε από το πρωί όταν κατεβαίνοντας από τη σκάλα του σπιτιού είδα το χαρτάκι των ΕΛΤΑ... Τα πράγματα ήρθαν και ήταν όπως τα περίμενα τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.
Από τις 14:00 μέχρι και τώρα όπως καταλαβαίνετε είμαι στον αστερισμό της "Φρίντας" , όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το πλύσιμο του Omega 98 έπρεπε να γίνει από πριν και κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Μαλάκωσε και έγινε υπέροχο. Αργότερα χρησιμοποίησα τις Derby πάνω στην παλάμη μου όπως δείχνετε στα κατατοπιστικά βίντεο σας και τοποθετήθηκε στη "Φρίντα". Αυτά περίπου μέχρι τις 16:00. Από εκεί και πέρα επικράτησε πόλεμος στο σπίτι με τα πιτσιρίκια να τρέχουν εδώ και εκεί, οπότε καμία ελπίδα για ξύρισμα πριν τις 18:00. Στις 20:00 αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα, έβαλα Μικυ στη τηλεόραση περίπου 1:30 ώρα για τα πιτσιρίκια, η γυναίκα έλειπε τι άλλο...
Ντους με καλό πλύσιμο στο πρόσωπο λίγο ελαφρύ μασάζ όπως έχετε υποδείξει με τις οδηγίες σας, χωρίς το λαδάκι όμως. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την Proraso creme σαν ευκολία για αρχή, γέμισα ένα μπολάκι καυτό νερό και έβαλα μέσα τη "Φρίντα" να καίγεται και εγώ ετοίμασα τη κρέμα ξυρίσματος . Αλήθεια είναι ότι η κρέμα έμεινε πάνω στο πινέλο κάτι που με παραξένεψε αλλά μετά διαπίστωσα ότι έβαλα μάλλον αρκετή κρέμα για δυο τριπλά ξυρίσματα :lachtot :lachtot . Το τρίψιμο με το πινέλο κράτησε περίπου 3 λεπτά με ελαφρές και αντίθετες στα γένια κινήσεις , έτοιμος πήρα τη "Φρίντα" και ξεκίνησε ο δρόμος της. Την αλήθεια, φοβήθηκα στην αρχή το κόψιμο, όμως με αρκετή βοήθεια από τα βίντεο μετά από λίγο ξεθάρρεψα. Θα έλεγα πως είναι θέμα καρπού. Να μην λυγίζει ο καρπός και ήρεμες κοφτές κινήσεις. Πήγαμε καλά στο μάγουλα και ξεκινήσαμε τα δύσκολα. Στη μύτη κανένα πρόβλημα περάσαμε γρήγορα στο πιγούνι επίσης. Άναυδος είχα μείνει. Φτάνουμε στα δύσκολα λαιμός πλάι εφάρμοσα τη τεχνική που θυμίζει C και έτσι πέρασα από τα δύσκολα κομμάτια του λαιμού, αν δείτε στις φωτογραφίες εκεί με ερέθισε -έκαψε στο πρώτο πέρασμα. Κανένα κόψιμο λίγα καψίματα αλλά διάθεση στο φουλ. Ρίχνω μια ματιά στο Μικυ με τα πιτσιρίκια ήθελε περίπου 40 λεπτά να τελειώσει. Δεύτερο πέρασμα κρέμας τι όμορφα, άλλα περίπου 2 λεπτά στο πρόσωπο πλύσιμο στη "Φριντα" και πάμε πάλι, από τα μάγουλα περάσαμε αρκετά γρήγορα όπως από μύτη και λαιμό κατεβήκαμε στο λαιμό με λίγο έντονα καψίματα άλλα όχι ενοχλητικά. Στα δύσκολα σημεία όπου τα γένια μου είναι ανάποδα φυτρώνουν οριζόντια με τη γνάθο μου πιστεύω είναι θέμα τεχνικής. Πέρασα γρήγορα από το λαιμό, πλύθηκα και επειδή έχω ένα άλλο σημείο που σχηματίζεται μια γραμμή αν δεν τα πάρεις κόντρα, πέρασα τρίτη φορά κρέμα και ξυρίστηκα κόντρα χωρίς κανένα πρόβλημα δεν πήγα όμως ψηλότερα ένιωθα κάποια καψίματα. Πλύθηκα σκουπίστηκα και έβαλα το aftershave της Clarins. Αμέσως όμως διαπίστωσα ότι σχεδόν το δέρμα μου ξεράθηκε και ζήτησε και άλλη ενυδάτωση. Έβαλα ξανά Clarins και αυτό μου κίνησε υποψίες για το ASB της Clarins, μέχρι να τελειώσει όμως πιστεύω να έχω καταλήξει τι φταίει.

Αυτά τα ωραία... να είστε καλά και χαίρομαι που είμαι στη παρέα σας.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29516 times
Been thanked: 29728 times

Καλή αρχή Φώτη.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29516 times
Been thanked: 29728 times

Μέρα με την μέρα Φώτη θα βελτιώνεσαι, θα κάνεις πολύ καλύτερα ξυρίσματα σε πολύ μικρότερους χρόνους. Και εμείς χαιρόμαστε που είσαι στην παρέα μας. Keep going!
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Φώτη συγχαρητήρια για το ξύρισμα, να δεις θα γίνει πιο βαθύ και σίγουρα θα το ευχαριστιέσαι περισσότερο.
Κοίτα να δεις την φορά της τρίχας σε διάφορα σημεία του προσώπου έτσι ώστε να ξέρεις ότι πηγαίνεις με την τρίχα (ή κάθετα κτλ) με λεπτομέρεια.
FotisPl έγραψε:...λαιμός πλάι εφάρμοσα τη τεχνική που θυμίζει C και έτσι πέρασα από τα δύσκολα κομμάτια του λαιμού,
Έκανες J-hook στο πρώτο ξύρισμα;; :eek
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
FotisPl
Νήπιο
Νήπιο
12

Δεν γινόταν διαφορετικά... στο συγκεκριμένο σημείο του λαιμού οι τρίχες φυτρώνουν παράλληλα με τη γνάθο σχεδόν οριζόντια . Έπρεπε να βάλω σχεδόν κάθετα τη μηχανή στο κέντρο του λαιμού και να τραβήξω οριζόντια, πράγμα που μου φάνηκε δύσκολο. Παλαιότερα δεν έδινα σημασία και συνέχιζα κάθετα, ίσως για αυτό και οι ερεθισμοί στην περιοχή...
Άβαταρ μέλους
tarandos
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 11 times
Been thanked: 4 times

merkur 34c
merkur λεπίδα
πινέλο άγνωστο
proraso ss
aqua velva asl

πήγε καλά.
ήμουν πολύ προσεχτικός, λόγω και της λεπίδας. δεν πήγα κόντρα και μερικά σημεία δεν ξυρίστηκαν καλά.
ξυρίστηκα με αργές και μακριές κινήσεις, (ίσως αύριο να δοκιμάσω λίγο πιο κοφτές κινήσεις).
την λεπίδα σε μερικά σημεία δεν την ένιωθα καθόλου- θέλει εξάσκηση.
ο άγριος ήχος πάντως που κάνει όταν περνάει με σωστή κλίση, είναι ευχάριστος.

το καλύτερο ίσως σημείο ήταν η περιποίηση με το σαπούνι proraso sensitive στο πρόσωπο.
ωραίο άρωμα και φρέσκια, πλούσια αίσθηση.

το aqua velva όμως στο τέλος "έσβησε το φαγητό" όχι τόσο ευχάριστα κατά τη γνώμη μου.
δεν είχε το άρωμα και την αίσθηση του σαπουνιού. είναι ίσως το μόνο που θα άλλαζα.

κατα τ᾽άλλα bye bye πλαστικά ξυραφάκια!! :dance3
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Οταν θα βρεις και τα persona θα ειναι ολα καλλιτερα. Ποσα περασματα εκανες?
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
tarandos
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 11 times
Been thanked: 4 times

τρία περάσματα.
ένα προς τα κάτω.
ένα κάθετα από τη μία και ένα κάθετα από την άλλη.
δεν πέρναγα ξανά από σημείο χωρίς κρέμα, και όπως είπα έκανα αργές μακριές κινήσεις (χράαααααατς αντί χρα-χρα-χρα-χράατς) :bigsmilie

έχω και κάτι astor bic μέχρι να έρθουν οι personna.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”