Καφες

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Συμφωνώ με τον Loizo, είναι υψηλής ποιότητας οικιακές μηχανές καφέ. Επαγγελματικές θεωρούμε κατά βάση περισσότερες θέσεις για να βγαίνουν πιο πολλοί καφέδες. Εδώ όμως θα πάρεις και τη διαφορά στην ποιότητα.
Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και ο μύλος, γιατί αν αλεσθεί ο (σωστά συντηρημένος) κόκκος εκείνη τη στιγμή, ο καφές έχει άλλη γεύση. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν αρκετή ενασχόληση,κόστος και έρευνα για καλά χαρμάνια, σωστή συντήρηση, καθαρισμούς κ.α.
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

y.v έγραψε:Εικόνα

Αντε να βάλω και τον δικό μου εξοπλισμό!
Είναι μεγάλη απόλαυση ο καλός εσπρεσσο...

Βέβαια αυτό το εργαλείο, Φίλε γ.ν. ένα μικρό ? κυλικείο το τρέχει άνετα :megagrin

Να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη μηχανή είναι μάλλον το τέλος του ταξιδιού.
Κοινώς, μην ψάχνετε για τίποτα καλύτερο, αφού και στα καλύτερα καφέ( με δεδομένο ότι ο Φίλος χρησιμοποιεί πρώτης ποιότητας κόκκους και η μηχανή έχει ζεσταθεί) δύσκολα θα πιείς ωραιότερο καφέ. ΜΠΡΑΒΟ
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

Ημουν τυχερος που την πήρα προ κρίσεως (Οπως και τον μύλο) γιατί τωρα...
Μία καλή μηχανή και μύλος παρέχουν μεγάλη διευκόλυνση και δυνατότητα για άριστο καφέ (με δεδομένο ότι επιλέγεται υψηλής ποιότητας και φρεσκοκαβουρδιαμένος κόκκος)
Πάντως όπως γραψατε σημασία παίζει ο barista.
Tα cafe έχουν ακριβό εξοπλισμό... δυστυχώς δεν φταίει ο καφές τους για να μας προσφέρουν έναν αξιοπρεπή εσπέσσο.
Οι περισσότεροι είναι άσχετοι. Δεν γνωρίζουν ούτε τον μύλο τους να ρυθμίσουν για να πετύχουν κάπως σωστό αποτέλεσμα.
Αλλες βέβαια λεπτομέρειες... άφήστε το καλύτερα.

Εικόνα
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Ότι υπήρχε θέμα και για τον καφέ, δεν το περίμενα. Αυτό δεν είναι φόρουμ, είναι η Πάπυρος-Λαρούς! :megagrin

Ο καφές είναι μεγάλη αγάπη, έως και εξάρτηση πια για μένα θα έλεγα. Με θυμάμαι να δοκιμάζω πρώτη μου φορά καφέ σε ηλικία κάτω των 5 ετών, από τον Ελληνικό που έπιναν και πίνουν οι γονείς μου. Θυμάμαι πολύ καλά ότι μου άρεσε η γεύση και το άρωμά του. Επίσης ξετρελαινόμουν να βουτάω σπιτικά κουλουράκια μέσα στον ζεστό Ελληνικό καφέ και να τα τρώω.

Ωστόσο, τακτικά καφέ άρχισα να πίνω κάπου στο Λύκειο. Κλασσικά φραπέ, κυρίως στις καφετέριες που θα βγαίναμε με φίλους, αλλά στη συνέχεια και στο σπίτι, κυρίως όταν ήθελα να με τονώσει για να καθίσω να διαβάσω. Αργότερα και μεγαλώνοντας, ανακάλυψα τον fredo. Τι να πω... εκστασιάστηκα. Επιτέλους, παγωμένος καφές, με άρωμα και γεύση καφέ! Ήταν απλώς θέμα χρόνου να πάρω την πρώτη μου μηχανή espresso ώστε να μπορώ να φτιάχνω μόνος μου. Το επόμενο βήμα έγινε όταν μια φορά στα Starbucks, είδα μια μηχανή που πουλούσαν τότε για να κόβεις καφέ. Δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβή από όσο θυμάμαι, και φτου μην τη ματιάσω, έχει βγει μια χαρά. Ε, εκεί πια ήταν ο οργασμός του καφέ. Άρωμα φρεσκοκομμένου καφέ. Δε λέω τίποτα άλλο. Ξετρελάθηκα. Οι καφέδες που έπινα μέχρι τότε δεν ήταν τίποτα μπροστά στους καφέδες που έβγαιναν με τη χρήση του μύλου.

Έτσι μοιραία ο φραπέ κόπηκε μαχαίρι κι ο Ελληνικός παραγκωνίστηκε. Συνήθως τον χειμώνα πίνω 2 με 3 espresso μονούς την μέρα. Το καλοκαιράκι με 2 freddo είμαι κομπλέ. Σε όποιον αρέσει αυτός ο καφές, συνιστώ ανεπιφύλακτα την αγορά μιας μηχανής για το άλεσμα των κόκκων. Έχει τεράστια διαφορά το αποτέλεσμα.
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Kαλά δε σας φτάνει το ελληνικό forum του espresso οργιάζετε και εδω μέσα :bigsmilie , τις βγάλατε έξω τελείως?

Για το καφέ δεν έχω να πω τίποτα ,με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι!Είμαι και εγώ κάτοxος της miss Silvias!!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
GIKARADI
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 5 times

Ισως γινω ολιγον μπαναλ αλλα θα ρωτησω :τι στιγμιαιο καφε πινετε οταν κ αν πινετε??καμμια καλη γνωμη?
Να πω επισης οτι μου αρεσει να αναμιγνυω 2 διαφορετικες μαρκες αναλογα με τα γουστα μου .Το κανει κανεις αλλος??(Ενταξει ο εσπρεσσακος ειναι η κορωνιδα των τυπων καφε )!!
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Προς εσπρεσακιδες ερωτηση . Απο περιοχη του κοσμου προτιματε τον καφε για το φλυτζανι σας ?
Εμενα απο Αφρικη μου αρεσει ο sidamo οι αλλες ποικιλιες δεν μου αφηνουν ωραιο αποτελεσμα στον ουρανισκο , επειτα μου αρεσουν απο Γουατεμαλα και Κολομβια και γενικα ολη η λατινικη αμερικη εκτος απο τους Βραζιλιανικους , οχι οτι δεν μου αρεσει αλλα μου φαινεται λιγο φλατ .
yν (Γιαννη) προχθες που ηπιαμε το καφεδακι νομιζω οτι ειπες οτι δεν θες Αφρικης μπορεις να μου πεις την αποψη σου για τους Αφρικανικους καφεδες ?
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 89 times
Been thanked: 70 times

Να επέμβω λιγάκι άσχετα.....

Από που παίρνεις καφέ;;
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Eγω αγοραζω απο Tailor made - Taf και yellow red επισης καλους καφεδες εχει και ο βαλαντης απο Λαρισα
σου στελνει με κουριερ και σε 1-2 μερες τον εχεις οικονομικα και αμεσα , επισης το TAF εχει στο site επιλογη για αποστολη εαν δε θελεις να πας ο ιδιος να παρεις απο το κεντρο .
Εκεινο που εχει σημασια ειναι να ξερεις ποτε ψηθηκε ο καφες να κοιτας να μην υπερβενει 1-2 βδομαδες , επισης εαν αφησεις καποιους καφεδες λιγα 24αωρα να αποβαλουν καποια συστατικα γινονται γευστικοτεροι.
Αξιζει παντως να περασεις απο αυτα τα μαγαζια και να δοκιμασεις καφε σε αλλη διασταση ,σωστοι μυλοι -καλοσυντηρημενες μηχανες και barista επαγγελματιες .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 89 times
Been thanked: 70 times

Έγω που πέρνω από coffeew@y, έχω μείνει πίσω;;;; :dash

Απ' οτι βλέπω, ο Βαλάντης έχει πολύ καλές τιμές για καφε....Ίσως κάποια μέρα να δοκιμάσω!
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αφέψημα-Ποτό-Αλκοόλ”