Μετά από 2,5 μέρες αξύριστος, έβγαλα το πετραχήλι και αποφάσισα να ξυριστώ επιτέλους. :megagrin Η αναμονή ήταν αναγκαία, διότι οι ερεθισμοί από το ξύρισμα κόντρα διήρκεσαν αρκετές ημέρες.
Σαπούνι Proraso (δεν μπορώ να φανταστώ αν υπάρχει καλύτερο)
Ξυριστική μηχανή ασφαλείας NPV care (άρχισε να ήδη να οξειδώνεται σε κάποια σημεία, παρόλο που την προσέχω στο στέγνωμα)
Λεπίδα Astor σε τέταρτη χρήση (η μία ακμή είναι πρακτικά άχρηστη πλέον)
After Save Gibellini (από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει)
3-4 περάσματα. Το πρώτο WTG πήρε λίγα, λες και δεν είχαν μουσκέψει οι τρίχες (7-8 λεπτά προετοιμασία είχα κάνει), ενώ μου έδινε την εντύπωση ότι το ξυράφι δεν έκοβε καλά, αφού κολλούσε σε κάποιες τρίχες. Το δεύτερο WTG τα πήρε όλα, ενώ το τρίτο XTG έμεινε για ξεχασμένα σημεία. Κόντρα δεν πήρα κανένα σημείο, οπότε το ξύρισμα δεν ήταν ιδιαίτερα βαθύ, αλλά δεν παύει να είναι ικανοποιητικό, χωρίς ερεθισμούς ή κοψίματα. Το δέρμα είναι ήρεμο και απαλό, χαρακτηριστικό το οποίο δεν υπάρχει όταν τα παίρνω κόντρα.
Μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω, WTG τα παίρνω όσες φορές θέλω, χωρίς προβλήματα. Με προσοχή μπορώ να τα περάσω άνετα και XTG, ενώ το ATG παραμένει άπιαστο όνειρο και για το safety razor. Κρίμα, διότι μου αρέσει να μη νιώθω την ύπαρξη τριχών όταν ακουμπώ το δέρμα κόντρα στη φορά των τριχών.
Πάντως η διαδικασία του σωστού wet saving είναι πολύ απολαυστική. Ίσως είναι καλύτερα να μην ξυρίζομαι κόντρα (όπως είπε κάποιος πιο πάνω) για να ξυρίζομαι καθημερινά. :megagrin