Το ξύρισμα της ημέρας: 30.01.2011-05.02.2011

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
BABIS
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 211 times

Αλέξουρος έγραψε:Δεν έχουν υποχωρήσει ακόμη όλοι οι ερεθισμοί, οπότε θα περιμένω μέχρι αύριο.
Για να μην έχεις ερεθισμούς , όχι κόντρα.
Σου σημείωσα σε μια φωτό μου την κατεύθυνση που ξυρίζομαι εγώ.
Τη δείχνουν τα βέλη και η κόκκινη γραμμή διαχωρίζει τις δύο περιοχές που ξυρίζω με διαφορετική κατεύθυνση
(την οποία κατεύθυνση δείχνουν τα βέλη).
Με τον τρόπο αυτό ξυρίζομαι κάθε μέρα , συνέχεια όλο τον καιρό
και μπορώ να κάνω και 2 ξύρίσματα την ημέρα ή και 3!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ElNavajero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 595 times
Been thanked: 967 times

Με την ίδια κατεύθυνση ξυρίζομαι και εγώ λόγω φυτρώματος των γενιών όμως.
Μάκης

“For those who believe, no proof is necessary. For those who don't believe, no proof is possible” - Stuart Chase, American writer.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Μπαμπη αν εχεις αναγκη να ξυριζεσαι 2 και 3 φορες την ημερα ή εχεις πιει απο το γνωστο magic potion του Πανοραμιχ και σε φυτρωνουν συνεχεια, ή κανεις κατι λαθος με αποτελεσμα να μην εχεις βαθυ ξυρισμα. Η αλλη εξηγηση ειναι οτι εχεις ψυχωση με επιδερμιδα λεια σαν αυτη του πλαστικου, αλλα δε νομιζω οτι εισαι ατομο με ψυχωσεις (τουλαχιστον οχι σε ο,τι αφορα το ξυρισμα :xp1 :megagrin :bigsmilie )
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Όντως ρε συ Μπάμπη, για ρίξε μας μια εξήγηση σε αυτό...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Εγώ από τότε που μπήκα στο μαχαίρι δεν μπορώ να ξυριστώ καθημερινά όπως έκανα μια ζωή γιατί δεν έχω τρίχες :dash

Πρέπει να περάσουν 36 ώρες για να έχω κάτι να ξυρίσω της προκοπής.
Αφού σκέφτομαι να σταματίσω την κόντρα για να μπορώ να ξυρίζομαι καθημερινά χωρίς πρόβλημα.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 231 times
Been thanked: 349 times

Λοιπόν, σήμερα έγινε η πρώτη δοκιμή με το μαχαίρι του αδελφού μου.
Αποτέλεσμα :doener . Εγκατάλειψη της προσπάθειας μετά από 3 κοψίματα (2 επιπόλαια στο αριστερό μάγουλο και ένα σχετικά βαθύ στο δεξί μουστάκι). Μάλλον τελικά παρά την ερώτησή μου και την απάντηση που πήρα από τον Ολλανδό, δεν πρέπει να είναι shave ready :ranting2 :ouaa :zensiert
Τελείωμα του ξυρίσματος με Feather Portable και λεπίδα Feather.
Λοιπά σύνεργα:
SB Vie Long
SC ToOBS Avocado
Στυπτικό στικάκι
ASL Majestat
Καμμιά βοήθεια με το θέμα του μαχαιριού; :scared5
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Been thanked: 10 times

Μετά από 2,5 μέρες αξύριστος, έβγαλα το πετραχήλι και αποφάσισα να ξυριστώ επιτέλους. :megagrin Η αναμονή ήταν αναγκαία, διότι οι ερεθισμοί από το ξύρισμα κόντρα διήρκεσαν αρκετές ημέρες.

Σαπούνι Proraso (δεν μπορώ να φανταστώ αν υπάρχει καλύτερο)
Ξυριστική μηχανή ασφαλείας NPV care (άρχισε να ήδη να οξειδώνεται σε κάποια σημεία, παρόλο που την προσέχω στο στέγνωμα)
Λεπίδα Astor σε τέταρτη χρήση (η μία ακμή είναι πρακτικά άχρηστη πλέον)
After Save Gibellini (από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει)

3-4 περάσματα. Το πρώτο WTG πήρε λίγα, λες και δεν είχαν μουσκέψει οι τρίχες (7-8 λεπτά προετοιμασία είχα κάνει), ενώ μου έδινε την εντύπωση ότι το ξυράφι δεν έκοβε καλά, αφού κολλούσε σε κάποιες τρίχες. Το δεύτερο WTG τα πήρε όλα, ενώ το τρίτο XTG έμεινε για ξεχασμένα σημεία. Κόντρα δεν πήρα κανένα σημείο, οπότε το ξύρισμα δεν ήταν ιδιαίτερα βαθύ, αλλά δεν παύει να είναι ικανοποιητικό, χωρίς ερεθισμούς ή κοψίματα. Το δέρμα είναι ήρεμο και απαλό, χαρακτηριστικό το οποίο δεν υπάρχει όταν τα παίρνω κόντρα. :)

Μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω, WTG τα παίρνω όσες φορές θέλω, χωρίς προβλήματα. Με προσοχή μπορώ να τα περάσω άνετα και XTG, ενώ το ATG παραμένει άπιαστο όνειρο και για το safety razor. Κρίμα, διότι μου αρέσει να μη νιώθω την ύπαρξη τριχών όταν ακουμπώ το δέρμα κόντρα στη φορά των τριχών.

Πάντως η διαδικασία του σωστού wet saving είναι πολύ απολαυστική. Ίσως είναι καλύτερα να μην ξυρίζομαι κόντρα (όπως είπε κάποιος πιο πάνω) για να ξυρίζομαι καθημερινά. :megagrin
Άβαταρ μέλους
ElNavajero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 595 times
Been thanked: 967 times

vanm66 έγραψε:Λοιπόν, σήμερα έγινε η πρώτη δοκιμή με το μαχαίρι του αδελφού μου.
Αποτέλεσμα :doener . Εγκατάλειψη της προσπάθειας μετά από 3 κοψίματα (2 επιπόλαια στο αριστερό μάγουλο και ένα σχετικά βαθύ στο δεξί μουστάκι). Μάλλον τελικά παρά την ερώτησή μου και την απάντηση που πήρα από τον Ολλανδό, δεν πρέπει να είναι shave ready.
και εγώ από εκεί το πήρα το μαχαίρι και δεν είναι shave ready κατα τη γνώμη μου...
Μάκης

“For those who believe, no proof is necessary. For those who don't believe, no proof is possible” - Stuart Chase, American writer.
Άβαταρ μέλους
BABIS
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Been thanked: 211 times

Stefanos έγραψε: αν εχεις αναγκη να ξυριζεσαι 2 και 3 φορες την ημερα ή εχεις πιει απο το γνωστο magic potion του Πανοραμιχ και σε φυτρωνουν συνεχεια, ή κανεις κατι λαθος με αποτελεσμα να μην εχεις βαθυ ξυρισμα. Η αλλη εξηγηση ειναι οτι εχεις ψυχωση με επιδερμιδα λεια σαν αυτη του πλαστικου
Ανάγκη το ξύρισμα δεν είναι σίγουρα.
Τα 2-3 ξυρίσματα τα κάνω κάποιες φορές Σ/Κ.Τυχαίνει να πάω νωρίς (10πμ) για καφέ (αντρικό) με φίλους.
Ρίχνω ένα ξύρισμα.Το μεσημέρι μετά το φαγητό αν τύχει και πάμε για καφέ πάλι με τη σύζυγο (4μμ) , δεν είμαι όπως ήμουν φρεσκοξυρισμένος. Οπότε ρίχνω άλλο ένα. Βράδυ μπορεί να τύχει αργά (11μμ+) να μας καλέσουν τίποτε φίλοι στο σπίτι τους. Πάλι δεν είμαι φρεσκοξυρισμένος , οπότε ρίχνω πάλι ένα ξύρισμα! Τα Σ/Κ λόγω αργίας , υπάρχει και η άνεση χρόνου.Σε άλλη περίπτωση μπορεί να έχω ξυριστεί το πρωί , να μην κάνω κάτι το απόγευμα και να πάμε κάπου βράδυ.Οπότε όταν έχω ξυριστεί στις 9.30 το πρωί , στις 11 το βράδι σίγουρα δεν είμαι φρεσκοξυρισμένος.Άλλωστε όπως έχω ξαναγράψει δεν κάνω ποτέ κόντρα.Και σίγουρα πρέπει να μεγαλώνουν γρήγορα , γιατί ξυρίζομαι τακτικότατα 25 χρόνια , χωρίς καμία διακοπή (μούσι , γένια πολλών ημερών κτλ).
Για λάθος , μπορώ με βεβαιότητα να ισχυριστώ ότι δεν πιστεύω ότι γίνεται κάτι.
Το να φαίνομαι φρεσκοξυρισμένος όμως είναι κάτι που μου αρέσει σίγουρα!!
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Βαγγέλη είχες κολλήματα του ξυραφιού, έννιωθες δηλαδή ότι δεν κόβει? Τα κοψίματα πώς γίνανε απο πίεση ή άλλο λόγο?

Αλέξουρος σιγά σιγά θα πετύχεις πολύ βαθια ξυρίσματα σίγουρα όχι σαν την κόντρα αλλά πολύ κοντά σε αυτή.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”