Κακά τα ψέμματα παίζει ρόλο και η μονάδα καθώς και ο Δκτής.
Εγώ είχα στον στρατό (2004), 15' για προσωπική υγιεινή. Λίγο για πλύσιμο, βούρτσισμα και ΠΞ. Μέχρι που άκουσα και το τραγικό: σε μονάδα στην Κύπρο, βάζανε αφρό από τον διάδρομο, ξυριζόντουσταν και μόλις φτάνανε στον καθρέφτη ξεπλενόντουσαν. Όχι πως είχαν λιγότερο χρόνο απο μας, αλλά βάλε τον χρόνο να ανοίξεις την βαλίτσα, να πάρεις τα πράγματα σου κτλ, πέρναγε η ώρα.
Θα μου πεις τώρα: "Καλά... δεν μπορείς να ξυριστείς άλλη ώρα;". Σύμφωνα με το πρόγραμμα του στρατού: ΌΧΙ!. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!Αν σε δουν να κάνεις προσωπική υγιεινή άλλη ώρα, έχουν δικαίωμα να σε βγάλουν στη σέντρα. Μόνο μπάνιο επιτρέπεται σε ελεύθερο χρόνο.
Σε γενικές γραμμές στο στρατό πρέπει να βρεις την γρηγορότερη μέθοδο ξυρίσματος. Άσε που μπορεί να περισσέψουν και 2-3 λεπτά για ένα γυαλισματάκι ή ένα μαζεματάκι στα προσωπικά σου πράγματα ή ακόμα και για ένα τσιγαράκι...
Το ξυρισμα στο στρατο
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Υπάρχει πάντως μια μανία των αντρών να μεγαλοποιούν το στρατό και να παρουσιάζουν μια εικόνα ότι αυτοί άντεξαν ενώ για όσους θα πάνε τώρα είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν. Δεν αναφέρομαι σε εσένα Γιώργο, αλλά αφροί από τον διάδρομο και απαγόρευση να ξυριστείς το βράδυ δεν παίζουν στον Ελληνικό στρατό τα τελευταία 20 χρόνια. Αν εξαιρέσεις τις πρώτες 20 μέρες και το κέντρο που όλα είναι περίεργα στην μονάδα υπάρχει χρόνος για όλα, κατά την προσωπική μου άποψη και με βάση όσα έζησα και είδα στην ομολογουμένως ζόρικη θητεία μου.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- geobarou
- Γυμνάσιο
- 13
- Has thanked: 89 times
- Been thanked: 70 times
προσωπικά στο στρατό έκανα camping (!). Όχι ότι είμαι σκληραγωγημένος άντρας και φούμαρα. Απλά έκανα τον τζίτζικα.... :dance3
Αυτό που είπα το είχα ακούσει από φιλαράκι που παρουσιαστήκαμε μαζί και μετά πήγε Κύπρο... Σχετικά με την απαγόρευση, όντως, στην μονάδα μου υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσες να ξεφύγεις από το πρόγραμμα. Αναλογα με τον ΑΥΔΜ. Μιλάω, βέβαια, για παραμεθόριο. Επειδή είχα κάνει και όργανο υπηρεσίας, θυμάμαι μια φορά ότι ένας αξιωματικός με έκραξε επειδή ένας ξυριζόταν σε άλλη ώρα. Δεν θυμάμαι, όμως τι ώρα ήταν: καθαριοτήτων, ασκήσεων, ελεύθερη... δεν θυμάμαι :cry
Όπως, βέβαια, υπήρχαν και ΑΥΔΜ όπου μας βλέπανε αξύριστους και δεν λέγανε κουβέντα. Εμείς, πάλι, σαν καλοί στρατιώτες, κάναμε την επανάσταση μας και μέναμε επίτηδες αξύριστοι!!! :hystericalbs1
Αυτό που είπα το είχα ακούσει από φιλαράκι που παρουσιαστήκαμε μαζί και μετά πήγε Κύπρο... Σχετικά με την απαγόρευση, όντως, στην μονάδα μου υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσες να ξεφύγεις από το πρόγραμμα. Αναλογα με τον ΑΥΔΜ. Μιλάω, βέβαια, για παραμεθόριο. Επειδή είχα κάνει και όργανο υπηρεσίας, θυμάμαι μια φορά ότι ένας αξιωματικός με έκραξε επειδή ένας ξυριζόταν σε άλλη ώρα. Δεν θυμάμαι, όμως τι ώρα ήταν: καθαριοτήτων, ασκήσεων, ελεύθερη... δεν θυμάμαι :cry
Όπως, βέβαια, υπήρχαν και ΑΥΔΜ όπου μας βλέπανε αξύριστους και δεν λέγανε κουβέντα. Εμείς, πάλι, σαν καλοί στρατιώτες, κάναμε την επανάσταση μας και μέναμε επίτηδες αξύριστοι!!! :hystericalbs1
Γιώργος
- Δημήτρης
- Εξειδίκευση
- 15
- Has thanked: 156 times
- Been thanked: 181 times
Επειδή πέρασα από ειδικές δυνάμεις και πρόσφατα μάλιστα, το πρωί πάντα ξυπνούσαμε ένα τέταρτο νωρίτερα για να έχουμε χρόνο, υπήρχε αρκετός πιστεύω, όρεξη δεν υπήρχε για ΠΞ από μέρους μου. Το μεσημέρι και το απόγευμα ξυριζόσουνα άνετα, όπως και το βράδυ, το πρωί υπήρχε ένα θεματάκι, μια φορά είχα ζητήσει άδεια όμως γιατί είχα υπηρεσία στο εγερτήριο και μου έδωσαν άνετα. Γενικά έπρεπε να είσαι λίγο τυπικός, καλοξυρισμένος, καλογυαλισμένος, δεν ξέρω στις άλλες μονάδες πως είναι, ήμουνα και στο δκτήριο οπότε ήταν ακόμα πιο ''τέντα'' τα πράγματα!

- Steliono
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 24 times
Απόλαυση ή Αγγαρεία?
Πολύς κόσμος, όπως κι εγώ, φέραμε για πρώτη φορά σε επαφή το ξυραφάκι με το μάγουλό μας, χωρίς να έχουμε καμία υπόδειξη-συμβουλή από κάποιον έμπειρο. Οι περισσότεροι μάλιστα που βιαζόμασταν να μεγαλώσουμε κρυβόμασταν κάπου ήσυχα όποτε θέλαμε να ασχοληθούμε με καφέδες τσιγάρα και ξυρίσματα και γινόταν η δουλειά άρπα-κόλλα, μη μας πιάσουν με τα σύνεργα του πατέρα στο χέρι. Αποτέλεσμα? Στη προκειμένη, να μάθουμε να ξυριζόμαστε με λάθος τρόπο, υλικά και μέσα.
Είμαι μερικά χρόνια στο στράτευμα και αυτό που έχω παρατηρήσει στον Έλληνα Στρατιώτη Ναύτη Σμηνίτη είναι ότι συχαίνεται το ξύρισμα. Όμως το συχαίνονται και άνθρωποι πολύ περισσότερο μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους υποχρέωσης. Η θητεία νομίζω είναι ένας παράγοντας που επιδρά αρνητικά διότι σε υποχρεώνει να ξυρίζεσαι κάθε μέρα με τον τρόπο που ..δε σε έμαθε κανείς, με αποτέλεσμα να έχεις ένα πρόσωπο γεμάτο κολλημένα κομματάκια χαρτιού υγείας σε ρόλο αιμοστατικού, περιοχές που το ξυράφι δε πέρασε ποτέ, το χαρακτηριστικό αποτύπωμα απο τις 45 λεπίδες της Mach3 Turbo Fusion Intercooler Pro 16V.. , το δέρμα σου να τραβιέται και να καίει τόσο πολύ στην πρωινή παγωμένη αναφορά και άλλα τέτοια.
Πως να μη μισήσουν το ξύρισμα μετά οι άνδρες?
Και ακόμη χειρότερα, πως να εκτιμήσουν ένα Παραδοσιακό Ξύρισμα?
Πολύς κόσμος, όπως κι εγώ, φέραμε για πρώτη φορά σε επαφή το ξυραφάκι με το μάγουλό μας, χωρίς να έχουμε καμία υπόδειξη-συμβουλή από κάποιον έμπειρο. Οι περισσότεροι μάλιστα που βιαζόμασταν να μεγαλώσουμε κρυβόμασταν κάπου ήσυχα όποτε θέλαμε να ασχοληθούμε με καφέδες τσιγάρα και ξυρίσματα και γινόταν η δουλειά άρπα-κόλλα, μη μας πιάσουν με τα σύνεργα του πατέρα στο χέρι. Αποτέλεσμα? Στη προκειμένη, να μάθουμε να ξυριζόμαστε με λάθος τρόπο, υλικά και μέσα.
Είμαι μερικά χρόνια στο στράτευμα και αυτό που έχω παρατηρήσει στον Έλληνα Στρατιώτη Ναύτη Σμηνίτη είναι ότι συχαίνεται το ξύρισμα. Όμως το συχαίνονται και άνθρωποι πολύ περισσότερο μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους υποχρέωσης. Η θητεία νομίζω είναι ένας παράγοντας που επιδρά αρνητικά διότι σε υποχρεώνει να ξυρίζεσαι κάθε μέρα με τον τρόπο που ..δε σε έμαθε κανείς, με αποτέλεσμα να έχεις ένα πρόσωπο γεμάτο κολλημένα κομματάκια χαρτιού υγείας σε ρόλο αιμοστατικού, περιοχές που το ξυράφι δε πέρασε ποτέ, το χαρακτηριστικό αποτύπωμα απο τις 45 λεπίδες της Mach3 Turbo Fusion Intercooler Pro 16V.. , το δέρμα σου να τραβιέται και να καίει τόσο πολύ στην πρωινή παγωμένη αναφορά και άλλα τέτοια.
Πως να μη μισήσουν το ξύρισμα μετά οι άνδρες?
Και ακόμη χειρότερα, πως να εκτιμήσουν ένα Παραδοσιακό Ξύρισμα?
Στέλιος
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Στέλιο. Να προσθέσω και την μόδα της αξυρισιάς, περπατώντας θα δεις τους περισσότερους νέους(20-30+) άνδρες αξύριστους με γένια πολλών ημερών-εβδομάδων.
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
-
- Νήπιο
- 12
Η δικιά μου εμπειρία: το πρωί υπάρχει χρόνος για ξύρισμα, με λίγη βιασύνη, αλλά πολύ σύντομα θα αποφανθεί ο καθένας οτί ΔΕΝ αξίζει να τον χαλάει για "καλό" ξύρισμα, καθώς έχει και άλλα πράματα να κάνει, + την έλλειψη ύπνου που θα θεωρεί κάθε λεπτό πολύτιμο. (πάντα ανάλογα την Δοίκα κ.λπ. συνθήκες)
Η μόνη προσωπική μου πρόταση (αν τα γένια σας είναι αρκετά και δε "αρκεί" το βραδυνό ξύρισμο όπως σε κάποιους) είναι ένα αφτερ σέιβ ενυδατικό, χωρίς οινόπνευμα, -νομίζω είχα ένα nivea-.
Βοηθησε πολύ στην αίσθηση μετά το ξύρισμα και στον μη ερεθισμό.
Η μόνη προσωπική μου πρόταση (αν τα γένια σας είναι αρκετά και δε "αρκεί" το βραδυνό ξύρισμο όπως σε κάποιους) είναι ένα αφτερ σέιβ ενυδατικό, χωρίς οινόπνευμα, -νομίζω είχα ένα nivea-.
Βοηθησε πολύ στην αίσθηση μετά το ξύρισμα και στον μη ερεθισμό.
-
- Νήπιο
- 12
- Been thanked: 2 times
Αντώνη με ρώτησες τι χρησιμποιώ στο στρατό και για καλή μου τύχη εκεί που βρίσκομαι χρησιμοποιώ ότι και στο σπίτι λόγω του ότι έχουμε χρονο και είμαστε ελάχιστα άτομα και πιο αναλυτικά σαπούνι dr harris windsor το ανάλογο asl, πινέλο hjm pure badger, μηχανή EJ 89LBL, πρωινό ξύρισμα και όλα καλά !!!
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29537 times
- Been thanked: 29757 times
Παναγιώτη μόνο αυτό δεν περίμενα να ακούσω, με έστειλες τώρα. Άλλαξαν πολύ τα πράγματα φαίνεται.
Πάντως είσαι πολύ τυχερός αφού μπορείς και χρησιμοποιείς αυτά τα μέσα στην θητεία σου, μπράβο!
Πάντως είσαι πολύ τυχερός αφού μπορείς και χρησιμοποιείς αυτά τα μέσα στην θητεία σου, μπράβο!
-
- Νήπιο
- 12
- Been thanked: 2 times
Αντώνη είμαι στο ναυτικό γι αυτό έχω αυτή την άνεση αλλα ναι όντως έχουν αλλάξει πολύ τα πραγματα από παλιότερα. Και ναι όντως είμαι τυχερός γιατί και εγώ πιο πριν πίστευα ότι πάλι θα γυρίσω στα πλαστικά αναγκαστικά αλλά ευτυχώς!!!