Το ξύρισμα της Ημέρας: Ιούνιος 2019

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλησπέρα σας.

Τρίτο ξύρισμα μες στον Ιούνιο, έχοντας τελικά αποφασίσει να αφήσω για λίγο στην άκρη τη Cyril Salter Vetiver για χάρη του ροτέισον. Υστερα από ξυρίσματα με Arko στικ και κρέμα Κaloderma, το μενού περιλάμβανε σήμερα:

Πινέλο: Omega 10005 (χοίρος)
Σαπούνι: D.R. Harris Marlborough
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Ξυραφάκι: Racer Super Stainless (#2)
Μετά: Floid Mentolado Vigoroso ASL

Πρώτη χρήση του DR Harris ύστερα από ενάμισι χρόνο που το έχω στην κατοχή μου (!) και κατά σύμπτωση διάβαζα πριν ποστ σε άλλο τόπικ για το δούλεμα που χρειάζεται κ.λπ. Η αλήθεια είναι πως το έπιασα λίγο απροετοίμαστος, επειδή μόλις τις προάλλες μου μπήκε η ιδέα να αρχίσω να το χρησιμοποιώ -μόλις έφαγα ένα γιουρτάκι από πήλινο κεσεδάκι "Στάμου", ύστερα από πολύ καιρό. Δεδομένου ότι υπάρχει ένα μικρό κενό και το σαπούνι δεν είχε κολλήσει στον πάτο του μπολ, με ταλαιπώρησε λίγο παραπάνω στο φόρτωμα αλλά εν τέλει έφτιαξα ικανοποιητικό αφρό και το ξύρισμα πήγε μια χαρά. Ως πρώτη εντύπωση για το σαπούνι; Θα αρκεστώ στο "καλό, αλλά δεν είναι Tabac". Ωραίο το άρωμα, πιπεράτο, όπως το περιγράφουν, αλλά σχετικά αδύναμο (κάτι που δεν είναι κακό για μένα).

Να την πω την αμαρτία μου, όμως; Να την πω. Αρχίζει να μου λείπει η κρεμούλα του Salter κι ας έλεγα διάφορα τις προάλλες.
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 2026 times
Been thanked: 1908 times

Βασίλης Τ έγραψε: 07 Ιουν 2019, 10:25 Προετοιμασία : Σαπούνι Παπουτσάνη γλυκερίνης
Μηχανή : Rockwell 2C (plate #3)
Πινέλο : Omega 80080
Κρέμα : Derby Lemon
Λεπίδα : Gillette 7 O'Clock (4η χρήση)
Aftershave : Proraso Green Splash

Ωραία η κρέμα, ούτε blooming θέλει, ούτε φόρτωμα. Σαν ασβέστης μου βγήκε το πρώτο πέρασμα, μετά τα βρήκαμε και βγήκε καλύτερη. Το άρωμα της κρέμας; Hondos Center μαντηλάκια για τα χέρια.... δεν παραπονιέμαι, για 2,5 ευρώ μια χαρά είναι. Έτσι και αλλιώς έχουν ωραία μυρωδιά τα μαντηλάκια από τα Hondos. Eπίσης το Proraso ό,τι πρέπει για καλοκαίρι :dance:

Για κάνε έναν κόπο να δοκιμάσεις και Derby στο πλαστικο μπολάκι του γιαουρτιου να δεις τι παίζει.

Τον Γιάννη Λεμονιδη με τα ελαστικά τον ξέρεις? Ε αν σου φαίνεται λεμονάτη η κρεμα, θα διαπιστωσεις ότι έχει μπει μεσα στο μπολάκι του σαπουνιου ο ίδιος ο Γιαννης!

+ότι θα παρεις αφρό όχι ασβεστη όπως λες αλλά κάτι ακόμη πιο πηχτο. Θα δώσεις και 3 λίτρα νερό και θα απογειωθεί.
+ ότι έχει και το tallow μέσα.

Όσο για το Proraso το πρασινο, ναι οκ, αλλά δοκίμασε ενα Mennen είτε το υπάρχον είτε το πιο παλιο που είχε ο Ηρακλής. Το raso θα σου φανεί αραιωμένη 7up.

Εκεί θα δεις δροσιά στο τετράγωνο που λέει και ο @tasos72
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Βασίλης Τ
Λύκειο
Λύκειο
6
Has thanked: 6782 times
Been thanked: 11185 times

Randyman έγραψε: 07 Ιουν 2019, 17:19 Όσο για το Proraso το πρασινο, ναι οκ, αλλά δοκίμασε ενα Mennen είτε το υπάρχον είτε το πιο παλιο που είχε ο Ηρακλής. Το raso θα σου φανεί αραιωμένη 7up.
Ναι δυστυχώς η δροσιά δεν κρατάει πολύ.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση άνισων ανθρώπων.
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 7470 times
Been thanked: 10241 times

- PS Γλυκερινης Παπουτσανη
- PS Proraso Red pre
- SM Cuba
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Fatip Piccolo
- λεπιδα Lord #3
- ASL Don Draper Blue

Δροσσά! :mrgreen:

ΥΓ @ Βασίλης Τ για δροσια εκτος του δυναμιτη Skin Bracer δοκιμασε την πρασινη ή τη μπλε Don Draper :clap: και φυσικα μαζι με τη λοσιον που χρησιμοποιεις βαλε γελη 444 ή Vilfrex και θα δεις διαφορα ;) .Η Δροσια βεβαια κραταει λιγα λεπτα, μην περιμενεις ωρες διαρκειας.
any shave you can walk away from, is a good shave!
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Βασιλη η γνωμη μου ειναι να χαρισεις την πρασινη proraso λοσιον στην κορη σου ή στην ανηψια σου αν εχεις - γενικα χαρισε τη :)

Οπως ειπε ο Randyman και ο Νικολας - δοκιμασε Mennen ή Dapper Dan (Don Draper) - αν θες κατι ακομα πιο δυνατο με λεμονιζουσα εσανς τοτε το Alcolado Glacial ειναι οτι πρεπει - ενω αν θες να το τερματισεις (στα ορια του δερματικου ερεθισμου) και με μυρωδια πραγματικη μεντα και οχι λεμονι, υπαρχει παντα το Osage Rub. Τα προιοντα αυτα θα τα βρεις στην εγχωρια αγορα ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Βασίλης Τ
Λύκειο
Λύκειο
6

Σκεφτόμουν την Alcolado Glacial, με τέτοιο όνομα δύσκολα να μην είναι δροσιστική. Κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω μία, άντε να δροσιστούμε λίγο. :angry-extinguishflame:
Άβαταρ μέλους
theo's
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 8873 times
Been thanked: 8903 times

Εικόνα
Πάντοτε Χαίρετε!
Ξυριστικής απόλαυσης συνέχεια...

Πινέλο Men's Only 2016 HMW
Dimitri's Shaving Soap Lavender
Blackland Vector SE Razor & Feather Super Pro (2)
Herbs of Bulgaria ASL Lavender
Pour Un Homme de Caron EDT

Αρμονία και όλα εξαιρετικά!
Θεόδωρος
Τάς τε λεωφόρους μή βαδίζειν - Aut viam inveniam aut faciam
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Λ
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
9
Has thanked: 10306 times
Been thanked: 10087 times

Καλημέρα άνθρωποι!
Χθες το βράδυ με περίσσεια ανυπομονησία και προσδοκίες:

SOC 2band sb
Razorock xXx ss
Bic metal black plastikoura se #1
Razorock xXx asl

Πρώτες εκτιμήσεις για τα νέα καλουδια:
Το razorock ενθουσιάζει με το άρωμά του. Για ιδιότητες, είναι νωρίς να έχω άποψη.
Το ασβοπινελο, άλλη αίσθηση στο πρόσωπο. Σαπουνοκλεφτης μου φάνηκε, αλλά ίσως έκανα κάτι λάθος. Ειδωμεν.
Το bic metal (παλιός γνωστός) , είναι μια πλαστική R41 και βαρατε όσο θέλετε....

Κατά τα άλλα, το καταευχαριστηθηκα.
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30630 times
Been thanked: 41642 times

Εικόνα

Tatara, Gillette Platinum 'whites'
CH2 Silvertip, MDC Rose
LPL Rose de Pushkar lotion
Montale Black Aoud EdP
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Βασίλης Τ
Λύκειο
Λύκειο
6

Προετοιμασία : Σαπούνι Παπουτσάνη γλυκερίνης
Μηχανή : Rockwell 2C (plate #3)
Πινέλο : Omega 80080
Σαπούνι : RazoRock Caribbean Holiday
Λεπίδα : Feather (3η χρήση)
Aftershave : RazoRock Caribbean Holiday

Πανέμορφη μυρωδιά το Caribbean Holiday, λίγο πιο δύσκολο να κάνει αφρό αλλά τα κατάφερα. Τώρα τα κακά νέα, μόλις έβαλα το aftershave ένιωσα ζεστασιά, όχι κάψιμο, ζεστασιά. Όχι ό,τι καλύτερο όταν έξω έχει 32 βαθμούς. Σίγουρα δεν περίμενα να με δροσίσει αλλά όχι και να με ζεστάνει, ας ελπίσουμε ότι ήταν τυχαίο. Αν μου κάνει τα ίδια κόλπα ξανά πάει για χειμώνα....διακοπές στην Καραιβική...χειμωνιάτικα...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”