Σήμερα έκανα ένα ξύρισμα για το ξύρισμα..
Είμαι 3 με 3,5 μήνες στο ΠΞ και αφου έκανα "πολλά" ξυρισματα με τις vintage CC μηχανες που έχω στη διάθεση μου,
έχω αρχισει να μπαίνω στη διαδικασία επιλογής κάποιων OC μηχανών για το κοντινό μέλλον.
Έτσι σήμερα ανεβασα λίγο τον πήχη στο
Fattboy κάνοντας 3 περάσματα σε υψηλή για εμένα ρύθμιση ( 7-7-5) με
Astra SP (#2). Ξέρω ότι δεν είναι το ίδιο αλλα ήθελα να πάρω την ιδεα μιας "επιθετικής" μηχανής.
Σε σαπούνι ένα απο τα λίγα που έχω στη διάθεση μου, καθαρά βαση ιδιοτήτων προστασίας και γλυστριματος το
TFS Ambassador, ένα σαπούνι που χωρίς τυμπανοκρουσίες αρωμάτων (που προσωπικά ως νέο μου ανεβάζουν τη διάθεση
αλλα μου αποσπούν τη προσοχή εγκεφαλικά) μυρίζει υπέροχα καθαριότητα και κάνει αψογα τη δουλειά του, όπως φυσικά και το
Ω48 που το συνόδευσε.
Ίδια λογική και για το after shave, επέλεξα ένα περιποιητικο after της
Noxzema,το λευκό, που προσωπικά με έχει βοηθησει στο παρελθόν με razor burns και ερεθισμούς. ( υπάρχει κάποια αντιστοιχία με το myrsol emulsion που έχω βαλει στο μάτι;
δε ξέρω γιατι αλλα έχω φανταστεί ότι αυτα τα δυο θα μοιάζουν. Αν κάποιος γνωρίζει..)
Το αποτελεσμα ήταν μέσα απο αυτες τις επιλογές να κάνω ένα ξύρισμα χωρίς βιασύνες, πολύ βαθυ, που ευχαριστήθηκα παρά πολύ και ίσως είναι το καλύτερο ξύρισμα ως αποτελεσμα που έχω κάνει ως σήμερα.
Χρειάστηκαν μήνες για να κατανοήσω τις αρχες του ΠΞ, να μάθω το πρόσωπο μου κυρίως αλλά και τον εξοπλισμό μου.
Πέρασα απο 40 κύματα και σιγουρα θα περασω απο άλλα τόσα...αλλά σήμερα είμαι πραγματικά χαρούμενος και για αυτο σας ζάλισα τόσο !!!