Το ξύρισμα της ημέρας: Αύγουστος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dr.Takero
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 6908 times
Been thanked: 7555 times

Vavous έγραψε: 09 Αύγ 2018, 11:53 * Πάντα μου άρεσε το λογοπαίγνιο με το L' Eau d' Issey (δηλ. 'το νερό του Ισέ', Μιγιάκι εννοείται), με το ομόηχο στα Γαλλικά L' Odyssée, η Οδύσσεια. Και τα δυό προφέρονται ''Λ' Οντισέ''
Το μακρινό φοιτητικό 1996 είχα αγοράσει στη Βιέννη μια γυναικεία σε μια ενζενί που με περίμενε στην Αθήνα. Και εμένα στην Οδύσσεια πήγαινε το μυαλό μου!!! Τρομερό και ακαταμάχητο άρωμα. :clap:
Let the music play
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17009 times

Gr.Dep. Manolia
Proraso Pro Boar
Rockwell 6S @4
Gillette Platinum #4
Floid M.Vigoroso

Εικόνα
NavalArchitect

Κεφαλή Timeless 0.95mm solid bar (stainless), λαβή iKon Bulldog II, λεπίδα Astra Superior Platinum
Mühle 35K256 XL Silvertip Fibre V2.0
Barrister & Mann Lavender Reserve
Epsilon Blue Mediterranean
Room temp. water spray + στέγνωμα με πετσέτα

Εικόνα

Το stainless steel Timeless ήλθε εχθές (δύο μέρες από βόρεια Ευρώπη, απλό ταχυδρομείο).
Η κεφαλή είναι στα 45 γραμμάρια βάρους, και οι δύο πανέμορφες stainless steel λαβές έχουν 94 & 101 γραμμάρια αντίστοιχα βάρος έκαστη.

Κατά συνέπεια μιλάμε για μεγάλα νούμερα σε βάρος, κι ως εκ τούτου για λίγο διαφορετική συμπεριφορά στο ξύρισμα σε σχέση με την έκδοση από τιτάνιο (που κατ'εμέ είναι εξαιρετική σε κράτημα).

Ως πρώτη προσπάθεια έβαλα πάνω τη λαβή iKon, που έχει βάρος κοντά στα 68 γραμμάρια κι είναι η ελαφρότερη από τις υπόλοιπες αμοιβές λαβές stainless steel που διατηρώ. Το συνολικό βάρος σήμερα ήταν περίπου στα 111 γραμμάρια, που όμως και πάλι δεν είναι λίγο. Το ξύρισμα ήταν λιγότερο smooth από ότι σε σχέση με το Timeless 0.95mm Ti, κι επίσης το ξυράφι (safety razor) καθεαυτό σήμερα έδινε ξεκάθαρα την αίσθηση ενός πιό επιθετικού εργαλείου (πάντα σε σχέση με το Ti 0.95mm).

Φυσικά έχω προβλέψει, επειδή την περίμενα τη δουλειά με το μεγάλο βάρος κι ήξερα πως πιθανότατα δεν θα αποφύγω την υψηλή επιθετικότητα (στην έκδοση stainless steel). Έχω λοιπόν καθ'οδόν μία πραγματικά ξεχωριστή λαβή EX3 της Stork σε τιτάνιο, που με τα 43 γραμμάρια βάρους της πιστεύω θα δώσει την ισορροπία που θέλω στο Timeless. Αν ούτε αυτό συμβεί, το Timeless με τις δύο λαβές του θα πωληθεί άμεσα.

To πινέλο πολύ καλό φυσικά, πρώτη χρήση καθ'ότι καινούργιο, σήμερα ήλθε (από ανταλλαγή).
Τέλος, ο τύπος που έχει τα Barrister + Mann έχει κάνει μεγάλα βήματα, το Reserve base είναι πολύ μπροστά.
Ilias-G
Δημοτικό
Δημοτικό
7
Has thanked: 5684 times
Been thanked: 3923 times

Καλησπέρα σε όλους!

Ενα γρήγορο φρεσκάρισμα πριν την βραδυνή εξοδο.

PS Papoutsanis aromatics Tabac
SS Derby stick σε μπωλ
SB Omega S-10018
SR Gillette Blue II
ASL Figaro Monsieur dopobarba Bluice

Να περνάτε όλοι καλά!
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Ξύρισμα διακοπών

YaQi L7 tuxedo
BEA stick
Wilkinson DE
Wilkinson #1
Μυρτώ Λεμονι

Πήγα στον Σκλαβενίτη στην Αλεξανδρούπολη σήμερα να πάρω ένα AS αλλά είδα την Μυρτώ και την τσίμπησα. Είχα επίσης πάρει μαζί μου ένα Bic Metal αλλά είδα στο ραφακι με τα ξυριστικα την Wilkinson και χωρίς δεύτερη σκέψη την έβαλα στο καλάθι.

Εικόνα
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
ElGreco
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
7
Has thanked: 4443 times
Been thanked: 4705 times
Επικοινωνία:

Σήμερα έκανα ένα ξύρισμα για το ξύρισμα..
Είμαι 3 με 3,5 μήνες στο ΠΞ και αφου έκανα "πολλά" ξυρισματα με τις vintage CC μηχανες που έχω στη διάθεση μου,
έχω αρχισει να μπαίνω στη διαδικασία επιλογής κάποιων OC μηχανών για το κοντινό μέλλον.

Έτσι σήμερα ανεβασα λίγο τον πήχη στο Fattboy κάνοντας 3 περάσματα σε υψηλή για εμένα ρύθμιση ( 7-7-5) με Astra SP (#2). Ξέρω ότι δεν είναι το ίδιο αλλα ήθελα να πάρω την ιδεα μιας "επιθετικής" μηχανής.

Σε σαπούνι ένα απο τα λίγα που έχω στη διάθεση μου, καθαρά βαση ιδιοτήτων προστασίας και γλυστριματος το TFS Ambassador, ένα σαπούνι που χωρίς τυμπανοκρουσίες αρωμάτων (που προσωπικά ως νέο μου ανεβάζουν τη διάθεση
αλλα μου αποσπούν τη προσοχή εγκεφαλικά) μυρίζει υπέροχα καθαριότητα και κάνει αψογα τη δουλειά του, όπως φυσικά και το Ω48 που το συνόδευσε.

Ίδια λογική και για το after shave, επέλεξα ένα περιποιητικο after της Noxzema,το λευκό, που προσωπικά με έχει βοηθησει στο παρελθόν με razor burns και ερεθισμούς. ( υπάρχει κάποια αντιστοιχία με το myrsol emulsion που έχω βαλει στο μάτι;
δε ξέρω γιατι αλλα έχω φανταστεί ότι αυτα τα δυο θα μοιάζουν. Αν κάποιος γνωρίζει..)

Το αποτελεσμα ήταν μέσα απο αυτες τις επιλογές να κάνω ένα ξύρισμα χωρίς βιασύνες, πολύ βαθυ, που ευχαριστήθηκα παρά πολύ και ίσως είναι το καλύτερο ξύρισμα ως αποτελεσμα που έχω κάνει ως σήμερα.
Χρειάστηκαν μήνες για να κατανοήσω τις αρχες του ΠΞ, να μάθω το πρόσωπο μου κυρίως αλλά και τον εξοπλισμό μου.
Πέρασα απο 40 κύματα και σιγουρα θα περασω απο άλλα τόσα...αλλά σήμερα είμαι πραγματικά χαρούμενος και για αυτο σας ζάλισα τόσο !!!

Εικόνα
Τάσος
looʞ ɐʇ ʇɥıuƃs pıɟɟǝɹǝuʇlʎ
-----------------------------
https://metamatiakleista.wordpress.com
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 7454 times
Been thanked: 10210 times

- PS Faena Πορτοκαλι Κανελα
- PS Cella pre shave gel
- Ingram Cool (ΕG, η πράσινη)
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Gilette Blue3 #14
- ASB Proraso White travel
- ΑSL RR Emperor :clap:

1η χρηση για το pre της Cella, καλα τα πηγε αλλα δε μπορω να βγαλω συμπερασμα ακομη Γιατρε μου.
any shave you can walk away from, is a good shave!
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Καλησπέρα σας,
Ξύρισμα με κάλλιστον αποτέλεσμα.!

~ Parker - Variant με Bic-Chrome Platinum (2 και...)
~ Custom handle με Tuxedo 25mm (Fan)
~ Barrister&Mann-Petrichor (Glissant)
~ Barrister&Mann-Jacinthe+444

^ Άκη συμφωνώ απολύτως, για την bic cp, είναι όντως απρόβλεπτη, αλλά διορθώνεται αυτό, :) την κρατάω μέχρι δύο ξούρες, και έτσι γίνεται προβλέψιμη.

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε.!
Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Αντώνη αυτό που λες πρέπει να έχεις δίκιο φίλε , γιατί είχα κάνει δύο καλά ξυρίσματα και στο τρίτο με έσφαξε ... θα το ξαναδώ να διαπιστώσω αν ήταν τυχαίο ... :character-jason:
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
GeorgeBest
Δημοτικό
Δημοτικό
7
Has thanked: 7895 times
Been thanked: 4992 times

Καλησπέρα σας
Miami Mojito(thanks [mention]Vavous[/mention])
OMEGA 80097
QSHAVE [4-3]
Gillette 7oclock
RR Don Donato
Εικόνα

Ένα άκρως δροσιστικό καλοκαιρινό ξύρισμα και φύγαμε για μπύρες και όχι για mojito. :beer: :obscene-drinkingcheers:
Καλό σας βράδυ.
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”