Το ξύρισμα της ημέρας : Μάρτιος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Δεκτο αυτο Ιασονα - εχω δει τη χρωματικη (τουλαχιστον) διαφορα στον θυσανο των νεων ΚΕΝΤ - αλλα απο την αλλη δεν εχω βρει μεχρι τωρα πινελο που δεν κανει splay, πηγε τοσο μπροστα η ΚΕΝΤ ? Για να μην βγουμε και αλλο offtopic θα προσπαθησω να βρω ενα να δοκιμασω ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

[mention]herco[/mention] αν θέλεις, βρισκόμαστε να σου το δώσω να δοκιμάσεις. :)
Μπορεί απλά να μην έχω βρει τον τρόπο, οπότε θα βγει και σε καλό.
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17009 times

D.R.Harris "Windsor" / Maseto / Rockwell 6S / Feather / D.R.Harris "Windsor"

Εικόνα
NavalArchitect

Vigshaving dual comb κεφαλή, iKon Bulldog handle, Wilkinson (vintage, #4)
Ωμέγα No. 83 S-Brush
Mitchell's Wool Fat
Aqua Velva
(Ισπανική)
Noxzema ActionPlus moisturizer

Εικόνα

Εξαιρετικός καιρός κι άλλο ένα ωραίο ξύρισμα. Σήμερα δοκίμασα πάλι το συνθετικό Omega, αυτή τη φορά με το Fat - πέταγε λίγο lather εδώ κι εκεί, αλλά γι'αυτόν ακριβώς το λόγο το μπάνιο λέγεται μπάνιο.

Βλέπω πως κάποιοι (στο εξωτερικό, κυρίως) έχουν αρχίσει και χρησιμοποιούν αποκλειστικά συνθετικά πινέλα. Σε μία προσπάθεια λοιπόν να εξερευνήσω καλύτερα τα συνθετικά, θα παραμείνω με το S-brush No. 83 έως ότου μεταπηδήσω στα APShave Co.
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Χαίρετε!
✔ Omega Via Barberia Aque ss
✔ Yaqi La Sagrada Familia
✔ Parker Variant ( #4, #3 )
✔ Astra SP ( 1 )
✔ Arko cool asl
Ο συνδυασμός του Astra SP με τη Variant με ενθουσίασε. Ένα κλικ κάτω από αυτό που μου δίνει το Polsilver. Εντάξει το συγκεκριμένο είναι λεπίδα πασπαρτού αλλά με αυτή τη μηχανή διέπρεψε. Δύο περάσματα και λίγο μερεμέτι στο λαιμό και τέλος !
Πραγματική Απόλαψις ! ! !
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλησπέρα σας. Επίτηδες δεν έγραφα τόσο καιρό, επειδή από τις 7 Φεβρουαρίου έχω επιτέλους αφοσιωθεί σε μία συγκεκριμένη κρέμα, ύστερα από έναν και πλέον μήνα ευρέος ροτέισον.

Εικόνα

Nivea Originals
Omega 10005
Lord L6
Derby Extra #3
Nivea Protect & Care 2 in 1

Σήμερα έκανα το 14ο διαδοχικό ξύρισμα με την κρέμα Nivea που έχω αγορασμένη από τον Μάρτιο του 2015. Ναι, ξέρω, δεν ήταν απλό στην αρχή να την προτιμήσω σταθερά, με διαθέσιμες σαπουνάρες όπως το Tabac και το Mitchell's στο shave den μου, αλλά υπερίσχυσε η ανάγκη «να τελειώσω κάτι παλιό». Στην πορεία, μου άρεσε και τώρα την έχω συνηθίσει, αλλά όπως βλέπετε και στη φωτό, πολύ σύντομα θα τελειώσει. Δεν πειράζει, όμως. Αυτό ήταν το ζητούμενο και χαίρομαι που, έστω και με καθυστέρηση, εκτίμησα καλύτερα τη συγκεκριμένη κρέμα.

Μία διαπίστωση που είχα κάνει κι όταν χρησιμοποιούσα τακτικά το Wilkinson Sword στικάκι, είναι ότι όταν ξυρίζεσαι σταθερά με την ίδια κρέμα/σαπούνι, το δέρμα προσαρμόζεται από κάποιο σημείο και μετά και η αίσθηση γίνεται ολοένα και καλύτερη. Ακόμα κι αν το προϊόν δεν είναι κορυφαίο -όπως εν προκειμένω η Nivea που παίρνει πάντως ένα 7,5 αν το Tabac παίρνει 10.

Στο υπόλοιπο set up δεν ήμουν σταθερός. Χρησιμοποιούσα κυρίως το μπαλμ του Κορρέ με την καλέντουλα τις πιο μουντές μέρες, αλλά και διάφορες από τις πολλές λοσιόν που έχω. Τελείωσα στο μεταξύ και τα δύο εναπομείναντα ξυραφάκια Silver Star, ενώ μετά το σημερινό ξύρισμα πέταξα και το Derby, που ήταν το τελευταίο από τη δεκάδα που είχα αγορασμένη από τον Νοέμβριο του 2014! Είναι λίγο τραγικό που, χωρίς να έχω κάνει τις τρελές αγορές όπως άλλοι, τα προϊόντα αργούν τόσο πολύ να τελειώσουν, αλλά... Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν για τους νέους, το επισημαίνω.
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17009 times

[mention]herco[/mention]
Το Kent infinity είναι πολύ "δύσκαμπτο" συνθετικό. Εχει απολυτο δικιο ο [mention]Tzimisce[/mention]
Αυτο το βοηθαει να φορτωνει ευκολα βεβαια , αν και μικρουλι..
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

Ότι φορτώνει και αφρίζει τα πάντα εύκολα, δεν το συζητάω καν.
Φορτώνει και αφρίζει το MWF ξερό, κάτι που δεν κάνει ούτε ο χοίρος της Omega.
Αλλά τόσο δύσκαμπτο, σαν να έχεις κουρέψει έναν χοίρο εκεί που ξεκινάει το backbone του.
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Τασο, το πινελο το εχω αρκετα χρονια και το εχω προτεινει σε πολλα μελη μας. Ειναι αρχικα δυσκαμπτο αλλα βρεγμενο και καλα "φορτωμενο" ανοιγει και δουλευεται πολυ ευκολα και απολαυστικα. Αν η περσινη αλλαγη του Θυσανου το εχει μεταμορφωσει σε κατι που δεν κανει splay (πραγμα που δεν συναντησα ποτε με κανενα πινελο) ειναι κατι που φανταζομαι θα ανακαλυψω συντομα. Οσο για το μεγεθος του, δεν ειναι και τοσο "μικρουλι" - 23αρης θυσανος - ειναι ομως αρκετα "αραιουλι".
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31152 times
Been thanked: 32643 times

Νώντας έγραψε: 06 Μαρ 2018, 00:55 ........................
Παλμόλιβ στίκ, σαπουνάρα. Καλά και τα Βαρεζίνα και τα άλλα τριπλοαλεσμένα,
καλά και τα μαλακά Ιταλικά, αλλά μην ξεχνάμε και τα "ταπεινά" Λα Τόχα, Παλμόλιβ, Στρουμφάκια,
ακόμη και το Άρκο που δύσκολα βρίσκαμε πρίν 5-6 χρόνια. Να παίζουν κι αυτά στο "ροτέϊσο", Ντάξει;;;
Σε σας το λέω, που τα έχετε μέσα στα σκοτεινά ντουλάπια σας ξεχασμένα.
Μπράβο Νώντα, που μου το θύμισες σήμερα. Το ξέθαψα το stick σήμερα από μιά σκοτεινή γωνιά και έκανα ένα αυτοκρατορικό ξύρισμα.. :D

Εικόνα

SimFix.SF1
Palmolive.classic stick
Gillette.New.ShortComb
Gillette.7'oclock.SharpEdge
Alpa.Windsor asl
Γιάννης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”