Τι ρολοϊ εχετε?

Το κόσμημα του άνδρα.
Απάντηση
NavalArchitect

Ταξιδιωτικά 'ημερολόγια' με φωτό και σχόλια, αφού η ιστοσελίδα μου είναι ανενεργή προς το παρόν, υπάρχουν εδώ: (δυστυχώς όμως είναι στα Αγγλικά).

http://www.sqtalk.com/forum/showthread.php?t=9600" onclick="window.open(this.href);return false; [Σαγκάη / Σιγκαπούρη, 2010]

http://www.sqtalk.com/forum/showthread.php?t=5388" onclick="window.open(this.href);return false; [Κων/λη / Βουδαπέστη, 2008 - εδώ μου λογόκριναν posts αφού είχα αρχίσει κι έγραφα για τα call girls που είχα κάθε βράδυ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου...]

http://www.sqtalk.com/forum/showthread.php?t=8897" onclick="window.open(this.href);return false; [Όσλο, 2010 - με την Canon 5D Mk II και μόνο έναν πενηντάρη φακό]

http://www.sqtalk.com/forum/showthread.php?t=6264" onclick="window.open(this.href);return false; [Dubai / Shanghai, 2009]

Να σημειώσω πως τα ταξιδιωτικά 'ημερολόγια' (ή στα Αγγλικά 'Trip Reports') καθότι δημοσιευμένα σε φόρουμ που είναι για ανθρώπους οι οποίοι τους αρέσει να πετούν (ως επιβάτες) αλλά και να ταξιδεύοουν σε ξένες χώρες, είναι αρκετά προσανατολισμένα και στο τι σέρβις υπάρχει στο αεροπλάνο, στο ξενοδοχείο, στο αεροδρόμιο, κλπ. Περιέχουν δηλαδή λεπτομέρειες οι οποίες για πολλούς είναι άχρηστες και ανούσιες. Κατά συνέπεια είναι καλό κάποιος να διαβάσει ή να ρίξει μια ματιά σε αυτά τα ημερολόγια κάτω από αυτό το πρίσμα.

Θα ήθελα πολύ να τα κάνω όλα στα Ελληνικά, και το έχω στα σκαριά, αλλά θα πάρει λίγο χρόνο...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Apostolos την 09 Ιαν 2012, 19:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Ζητήθηκε επεξεργασία από το μέλος.
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 630 times
Been thanked: 807 times

Αν μου επιτρέπεις φίλε Κωνσταντίνε μια μικρή "διόρθωση" σχετικά με τα Hamilton, τα οποία όπως σωστά ανέφερες ήταν Αμερικάνικα, αλλά πλέον είναι ελβετικά αφού ανήκουν στο Swatch Group.

Δηλώνω ευτυχής κάτοχος ενός Hamilton Jazzmaster Open Heart,
το οποίο αφού του φόρεσα το Rivetta έχει απογειωθεί πραγματικά!

υ.γ. Πώς είναι οι τιμές της Υ.Ω. στα καταστήματα που ανέφερες ?
Μια που κάνεις τις βόλτες προς τα εκεί και μας αρέσει και η ίδια εταιρεία, μήπως μας έφερνες και κανένα "Πορτογάλο" ! :dance
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Κωνσταντινε, το ΗΙΑ στο πρωτο λινκ, με σκλαβωσε σε λεω!...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Κωνσταντίνε, το ρολόι που φάινεται στη δεύτερη φωτό σου είναι το Br. SOH 42mm ?

Αν με αξιώσει ο Θεός, ίσως είναι η επόμενη αγορά μου στα 46mm... :cry
Δημόκριτος
NavalArchitect

donP έγραψε:Κωνσταντίνε, το ρολόι που φάινεται στη δεύτερη φωτό σου είναι το Br. SOH 42mm ?

Αν με αξιώσει ο Θεός, ίσως είναι η επόμενη αγορά μου στα 46mm... :cry
Συμφωνώ για τα Χάμιλτον, έχεις δίκιο.

Τώρα, θίγεις άλλα δύο θέματα:

Το πρώτο αναφορικά με την "Υ.Ω." - συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα, τι είναι αυτό? Εννοείς την IWC μάλλον. Τα συγκεκριμένα λοιπόν τα δοκίμασα, και μάλιστα οι τιμές ήταν duty free. Έβαλα 2-3 στο χέρι μου, ανάμεσά τους το Big Pilot αλλά και το Portuguese hand wound. Οι τιμές μου φάνηκαν ακριβές, ήταν σε δολλάρια, το Big Pilot μου το'δινε περίπου 14 χιλιάδες και κάτι, ενώ το Portuguese hand wound περίπου 7 χιλιάδες και κάτι αν θυμάμαι καλά.

Πιθανόν να έχει να κάνει με τις ισοτιμίες, το Won έπεσε πάλι τελευταία με το speculation για το Ευρώ, και το άλλο είναι ότι εδώ δεν μπορείς να παζαρέψεις εύκολα. Παζάρι δηλαδή σίγουρα γίνεται αλλά όταν έρθει η ώρα θα το δούμε κι αυτό. Αναφορικά με τις τιμές δεν ανησυχώ μιας και σε 2 μήνες περίπου θα είμαι Shanghai, οπότε θα το ψάξω κι εκεί, αλλά θα γίνει κι ένα ταξίδι Hong Kong μάλλον προς το καλοκαίρι.

Στο Hong Kong είχα πάρει το DeepSea που έχω, και η αγορά εκεί έχει τα πάντα και σε πάρα πολύ καλές τιμές. Συγκεκριμένα για ρολόγια ή φωτογραφικά, όταν δεν πάω να ψωνίσω από Αμερική, το Hong Kong είναι πάντα η δεύτερη επιλογή μου. Θα ενημερώσω με τιμές αν βρω σημαντικές διαφορές στην Ασία (για τα συγκεκριμένα ρολόγια πάντα).

Τώρα, στο δεύτερο που ρωτάς: Μιλάς για το Archimede? Το μοντέλο που αγόρασα είναι το Pilot XLH-TOP με το σπέσιαλ μηχανισμό. Πήρα και το clasp, και μαζί με το delivery (FedEx) ήρθε σύνολο 815 Ευρώ. Το ρολόι έφυγε από Γερμανία προχθές Πέμπτη 12 του μήνα και έφτασε/παρεδόθη Αθήνα εχθές το μεσημέρι...

Αναφορικά με το να φέρω πράγματα, και ειδικά μεγάλης αξίας, γενικά είναι κάτι που αποφεύγω για διαφόρους λόγους. Ταξιδεύω συνήθως σε short notice και ό,τι πάρω είναι προγραμματισμένο την τελευταία στιγμή, συν το ό,τι ποτέ εισερχόμενος στην Ελλάδα δεν έχω μαζί μου αντικείμενα αξίας (φωτ. μηχανές, ρολόγια κλπ.)... Όπως είδες και τον Αρχιμήδη τον αγόρασα από Ευρώπη κανονικά με ΦΠΑ κλπ. Είναι καλύτερα έτσι κι έχω και το κεφάλι μου ήσυχο (σέρβις, τελωνείο, κλπ.)
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Εγώ θέλω μια σεμνή φωτό απο τα "κορίτσιά", πειράζει?

Μπράβο Κωνσταντίνε ωραίες φωτό!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
NavalArchitect

Οι φωτό είναι όλες από την ιστοσελίδα της Archimede και επίσης από μία φωτό stock σε ένα IWC forum.

Το ρολόι είναι Ελλάδα, θα πάει στη θυρίδα στην τράπεζα τη Δευτέρα μέχρι να έρθω πίσω Αθήνα να το πάρω. Οπότε φωτό τότε.

Βγήκα σήμερα έξω και πήγα μια βολτούλα σε 1-2 μαγαζιά με ρολόγια. Κουβέντα να γίνεται δηλαδή, υποθέτω πως το θέμα μπορώ να το σχολιάσω εδώ, φυσικά. Αν όχι, απλά οι συντονιστές θα μου πουν να το μετακινήσω ή και να το σβήσω.

Δοκίμασα 6 ρολόγια IWC (σχεδόν ένα από κάθε μοντέλο της σειράς τους δηλαδή), 2 Ομέγα Seamaster και 3 Carrera - Tag Heuer. Σ'αυτά τα χρήματα (5-10,000+ Ευρώ) αν δεν δοκιμάσεις εκτενέστατα, τότε απλά δεν έχει νόημα. Επειδή δεν θέλω να πάρω κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι όνομα ή καλό μοντέλο, θα δοκιμάσω χωρίς προκαταλήψεις και όσα περισσότερα ρολόγια μπορώ.

Τα IWC είναι πολύ ωραία, αλλά τα Ομέγα φαίνονται κλασικά και πολύ πιό 'αληθινά' για τα χρήματά τους. Τα Carrera - Tag Heuer δεν δικαολογούν για εμένα (προς το παρόν) τα χρήματα που κοστίζουν, αφού μπορώ να βρω μερικούς από τους μηχανισμούς αυτούς σε Oris ή και Hamilton στα μισά και λογότερο χρήματα.

Όλοι ή οι περισσότεροι οι χρονογράφοι είναι σχετικά χοντρά και μεγάλα ρολόγια, πιστεύω το ιδανικό είναι κάπου στη μέση και κατά συνέπεια προς το παρόν πάμε προς ένα Seamaster (όχι το μεγάλο) ή IWC Ingineur. Τιμές έχω στο περίπου αλλά μόλις πέσω σε μαγαζί duty free (μπορεί και αύριο για να είμαι ειλικρινής) θα δώσω μοντέλα και τιμές αναλυτικά για να έχουν μια εικόνα κάποιοι που ίσως να ενδιαφέρονται.
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Καλημέρα φίλε Κωνσταντίνε και σε ευχαριστώ για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις.
Προσπαθώντας να εξοικονομήσω χρόνο πληκτρολόγησης άρχισα τις συντομογραφίες με αποτέλεσμα να γίνω ασαφής, οπότε ....οφείλω διευκρινίσεις....

Σε ρώτησα για τις τιμές της Υψηλής Ωρολογοποιίας γενικότερα (αλλά και ειδικότερα αφού αρέσει και στους 2 η IWC), αφού απ'ότι φαίνεται έχουμε μια κοινή συμπάθεια προς το "άθλημα".

Εσύ έχεις τη δυνατότητα να πηγαίνεις σε προορισμούς ασυνήθεις για εμάς και να επισκέπτεσαι καταστήματα που λειτουργούν με άλλο καθεστώς (φοροαπαλλαγές, εκπτώσεις, κλπ...), οπότε αναρωτήθηκα για πιθανόν καλύτερες τιμές σε κομμάτια ακριβότερα από το μέσο όρο.

Αναφέρθηκα πρίν στο ρολόι σου που φαίνεται στο http://www.sqtalk.com/forum/showthread.php?t=9600" onclick="window.open(this.href);return false; (πλάι στα μολύβια) και ρώτησα εάν πρόκειται για το Breitling SuperOcean Heritage 42 mm (να γιατί χρησιμοποιώ συντομογραφίες :megagrin ) το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ και ελπίζω να αποκτήσω σύντομα...

Όσον αφορά τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σχετικά με τα ρολόγια, τα οποία ακόμη και για μικρότερα ποσά πρέπει να τα βάλεις οπωσδήποτε στον καρπό σου πρίν αποφασίσεις.
Έχω βρεθεί πολλές φορές προ εκπλήξεως όταν αντίκρυσα τα ρολόγια στη βιτρίνα ή στον καρπό μου. Αναθεώρησα πολλές φορές άποψη για ρολόγια τα οποία μου άρεσαν στην οθόνη του υπολογιστή ή στο περιοδικό, αλλά ήταν σκέτη απογοήτευση ζωντανά (και το αντίστροφο).

Προσωπικά θα σου ήμουν υπόχρεος εάν μπορούσες μέσα σε αυτά τα 'Trip Reports' να κάνεις όπως αναφέρεις και ένα μίνι ρεπορτάζ σχετικά με τις τιμές και την ποικιλία των ρολογιών στα καταστήματα που επισκέπτεσαι.
Τα ρολόγια που μου αρέσουν είναι πάρα πολλά, τα χρήματα πολύ λίγα :cry , αλλά ....ποτέ δεν ξέρεις !

υ.γ. Δεν ξέρω τί καρπό έχεις, πάντως εάν προσανατολίζεσαι για το 42mm Seamaster, μήν απορήσεις εάν σου φανεί μικρό. Δοκίμασα το προηγούμενο στα 42mm και μου φάνηκε σχεδόν παιδικό (υπ'όψιν ο καρπός μου είναι μέσος (~17,5cm)
Δημόκριτος
NavalArchitect

donP έγραψε:...Αναφέρθηκα πρίν στο ρολόι σου που φαίνεται στο http://www.sqtalk.com/forum/showthread.php?t=9600" onclick="window.open(this.href);return false; (πλάι στα μολύβια) και ρώτησα εάν πρόκειται για το Breitling SuperOcean Heritage 42 mm (να γιατί χρησιμοποιώ συντομογραφίες :megagrin ) το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ και ελπίζω να αποκτήσω σύντομα...

...

Προσωπικά θα σου ήμουν υπόχρεος εάν μπορούσες μέσα σε αυτά τα 'Trip Reports' να κάνεις όπως αναφέρεις και ένα μίνι ρεπορτάζ σχετικά με τις τιμές και την ποικιλία των ρολογιών στα καταστήματα που επισκέπτεσαι.

...

υ.γ. Δεν ξέρω τί καρπό έχεις, πάντως εάν προσανατολίζεσαι για το 42mm Seamaster, μήν απορήσεις εάν σου φανεί μικρό. Δοκίμασα το προηγούμενο στα 42mm και μου φάνηκε σχεδόν παιδικό (υπ'όψιν ο καρπός μου είναι μέσος (~17,5cm)
Λοιπόν, φίλε Πάνο, έχουμε και λέμε:

Το ρολόι είναι όντως αυτό που λες, και είναι στην κυριολεξία καταπληκτικό, καλοκαιρινό ρολόι αρκετά βάβαια, αλλά πολύ ωραίο και πάντα αποσπά πολύ καλά σχόλια. Το έχω αγοράσει από το duty free στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης τον Σεπτέβριο του 2008. Αν δεν απατώμαι μου κόστισε κάπου 2,400 Ευρώ τότε.

Το αγόρασα στα γρήγορα γιατί είχα ένα Victorinox το οποίο μου έκλεψαν εκείνο τον ίδιο μήνα στη Βουδαπέστη (και την ιστορία του πώς μου το έκλεψαν πιστέψτε με δεν θέλετε να την ακούσετε, αρκεί που είμαι ζωντανός τώρα ή που έχω και τα 2 νεφρά μου...)

Το Victorinox το'χα πάρει από το Hong Kong γύρω στα 1,100 Ευρώ (απορώ πώς πήγα τότε και τα'δωσα, αυτά παθαίνεις άμα δεν ψάχνεις, υπάρχουν πολύ καλύτερα ρολόγια μ'αυτά τα χρήματα, όχι ότι βέβαια αυτό ήταν κακό, μια χαρά ήταν, ευτυχώς όμως που τότε δεν φορούσα το Ρόλεξ μου...)

Τώρα, πάμε παρακάτω: τα trip reports. Ναι, φυσικά, αυτό θα μου άρεσε πολύ να το κάνω. Έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα σε αυτά τα θέματα, και άνετα μπορώ να κοιτώ ρολόγια και να δίνω τιμές και σχόλια όταν ταξιδεύω. Οπότε αυτό θεώρησέ το ότι θα γίνεται. Φωτό να βγάλεις εκεί που πουλάνε τα ρολόγια είναι λίγο δύσκολο μόνο, αλλά αυτό είναι αυτονόητο νομίζω.

Τέλος, για το Ωμέγα. Έβαλα σήμερα το 231.10.42.21.02.001. Το βρήκα σήμερα περίπου 3,800 Ευρώ. Όμως η τιμή δεν είναι duty free (άρα σίγουρα θα το βρω φθηνότερα - απλά το θέμα είναι που).

Θα μάθω τιμές σε αεροδρόμια κλπ., και πιθανότατα να έχω τιμή αύριο από duty free πολυκατάστημα στο Πουσάν (αν πάω). Αν το βρω $4,400-$4,500 που το βλέπω ότι έχει στην Αμερική, το πήρα και μην τον είδατε. Μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ στο χέρι μου, πολύ διακριτικό και χαμηλών τόνων, όχι σαν το DeepSea που κάθε φορά που το βάζω προσπαθώ να το κρύβω για να μη με κοιτάνε, κι όταν δεν το φορώ είμαι υποχρεωμένος να το έχω στη θυρίδα. Επίσης γιατί να δώσω τα διπλά και βάλε για το Big Pilot το οποίο δύσκολα φοριέται και με κουστούμι.

Με εντυπωσίασε το Ωμέγα, αυτό το συγκεκριμένο (αν όντως αυτό που δοκίμασα ήταν το 231.10.42.21.02.001). Έχοντας ένα GMT II και το DeepSea, θέλω κάτι πιό ευκολοφόρετο με κουστούμι αλλά καλό ταυτόχρονα, όχι πάλι θηρίο που είναι πιό πολύ για σπόρ ντύσιμο... Επιλογές όμως υπάρχουν πολλές, όπως ας πούμε το IWC Ingenieur που κι αυτό το δοκίμασα σήμερα και μάλλον μου πάει πιό πολύ απ'τον Πορτογάλο...

Καλά τα μοντέλα που κάνουν πάταγο αλλά το τι πάει στο χέρι του καθενός είναι το θέμα. Να φοράω το Big Pilot μόνο και μόνο επειδή είναι ρολογάρα (γιατί όπως και να το κάνουμε είναι) δε λέει τίποτα. Ας φοράω ένα που έχει τα μισά αλλά και μου πάει και έχω ψάξει ότι έχει ένα πολύ καλό μηχανισμό...

Ό,τι βλέπω από 'δω και πέρα θα γράφω τιμές εδώ για να έχετε άποψη του τι παίζει έξω.
Άβαταρ μέλους
ΠΙΤΣΜΑΝ
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times

Εχω ενα Casio Mudman 9300-1ER για καθημερινο και ενα Seiko 5 του 1964 σε αριστη κατασταση το οποιο εχει συναισθηματικη αξια για μενα.Πριν το Casio το οποιο το πηρα λιγο πριν τις γιορτες ειχα ενα Riseman της ιδιας εταιριας.
ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ!
ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΕΙ!
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ@@@ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΠΕΙ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ρολόι”