Οmega 48 Pro

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Για να είμαστε σωστοί, πρέπει να έχουμε και το 48 αλλά και το 2000. :dance3
Είναι 2 αρκετά φτηνά πινέλα αλλά με υπερβολικά υψηλό δείκτη ποιότητας/τιμής.
Εγώ έχω και αρκετά Semogue αλλά το 48 έχει ξεχωριστή θέση, ιδιαίτερα όταν ένα σαπούνι δεν συμπεριφέρεται σωστά (δηλαδή εξολοθρευτής σαπουνιών).

Επίσης, αν δεν σου αρέσει το 48, κοίτα το 98 που έχει πιο μεγάλη και ενδιαφέρουσα βάση.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
NavalArchitect

Συμφωνώ με τον Γιάννη, αλλά η άποψή μου είναι πως για τα χρήματα που κοστίζει το Νο. 48 δεν το συζητάμε καν, θα έπρεπε να το έχεις ήδη στη λίστα. Από τη στιγμή που είσαι μερακλής και αγοράζεις διάφορα, για τέτοιο πινέλο με τόσους θαυμαστές και αντοχή στη χρήση και το χρόνο είθισται να το προσθέσεις κάποτε με το καλό στη συλλογή σου.

Το σχήμα της βάσης του είναι πάρα πολύ καλά μελετημένο, ο θύσανος είναι ούτε πάρα πολύ ούτε λίγο πυκνός, είναι σκυλί στην κυριολεξία σε αντοχή, κλπ. Μερικά Semogue (2000, 830, κλπ.) είναι όντως πιό 'μεταξένια' στην τρίχα αλλά και η Ωμέγα έχει το δικό της διαφορετικό στυλ και χάρη, ειδικά στα πολύ πετυχημένα και κλασικά Νο. 48, 98, κλπ.

Προσπάθησαν να το πάνε σε ποιότητα ('μεταξένια' τρίχα τύπου Semogue) στη σειρά Premium αλλά δεν τους βγαίνει τόσο καλά. Είναι πιό ακριβά πινέλα, η τρίχα είναι όντως πολύ πιό μεταξένια από την τραχειά και πολύ ανθεκτική τρίχα των Νο. 48, 98, 49, κλπ. αλλά ο θύσανος καταλήγει να είναι εμφανώς πιό αδύναμος (δηλαδή με χειρότερο backbone από ότι στα Semogue), οπότε στο τέλος δε βγαίνει η συνταγή όπως θα περίμενε κανείς με βάση τη θεωρία και μόνο.

Προσωπικές απόψεις όλα τα παραπάνω βέβαια.
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Αντώνη και λοποί το 48 και 49 θέλουν καλό στρώσιμο όπως και τα περισσότερα πινέλα!Θυμάμαι τη πρώτη φορά που το δοκίμασα ήταν σα να έβαζα μια ταβανόβουρτσα στη μούρη μου.Τώρα μου αρέσουν και τα δύο πάρα πολύ και τα χρησιμοποιώ όταν θέλω να εξοντώσω ένα σαπούνι!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29337 times
Been thanked: 29463 times

Σίγουρα θέλουν στρώσιμο Ηλία, με την διαφορά ότι δεν λέω ότι δεν μου αρέσει το πινέλο. Και μαλακό είναι και καλό αφρό μου κάνει και σαν αίσθηση στο πρόσωπο είναι οκ. Απλά δεν με εντυπωσίασε. Περίμενα να δω μεγάλη διαφορά και δεν την είδα. Ίσως αν το έπερνα στο 3-μηνο από τότε που ξεκίνησα το πξ να ήταν αλλιώς. Το πινέλο όμως είναι καλό, όπως όλα τα omega που τα θεωρώ από τα πιο value for money στην κατηγορία τους.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

εχω το 48 εδω και 5-6 μηνες και τολμω να πω οτι ειναι το μονο πινελο που γουσταρω απολυτα.το''θηριο''δεν κολλαει πουθενα,τι κρεμες, τι σαπουνια τα φορτωνει ολα και συμφερει.πολλες φορες ξεχνιεμαι και φορτωνω τοσο πολυ σαπουνι που μπορει να ξυριστει ενα συνταγμα πεζικου.εδω και 2 μηνες περιπου εχει ανοιξει σαν βενταλια και εχει γινει πιο μαλακο ακομη και απο τους ασβους που εχω(pure και best). εχω την εντυπωση οτι οσο παιρναει ο καιρος γινεται ακομα καλυτερο.για μενα αυτο το πινελο ειναι το vfm. ;)
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Μάχο, θα ήθελα να δω φωτογραφία του ανοιγμένου σαν βεντάλια πινέλου σου (αν υπάρχει η δυνατότητα), για να ξέρω πως θα γίνει και το δικό μου. :thnx
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Μάχο πιό μαλακό απο best ασβό το 48άρι ? Λίγο υπερβολικό δεν είναι ? Ίσως αυτή τη ψευδαίσθηση τη δημιουργεί το loft του.
Τέλος πάντων, ymmv εννοείται.

Λοιπόν, λίγο αντίλογος. Συγγνώμη που θα σας τα κάνω χαλάστρα, μα τί να πώ ? Καλοξύριστα και να τα χαρείτε αφού τα έχετε και σας αρέσουν αλλά εγώ προσωπικά δε θα το αγόραζα που να μου λέγανε πως είναι το καλύτερο πινέλο του κόσμου και μόνο μ'αυτό θα κάνω το τέλειο ξύρισμα.
Δε μου αρέσει !!! Μα καθόλου λέμε !!! :xp1
Το βλέπω και μόνο ξύρισμα δε σκέφτομαι. Σκέφτομαι σοβάντισμα, ταβανόβουρτσες, μερεμέτια και αν έχει μείνει καθόλου χρώμα για να βάψω την αποθήκη ( Ά! το ξέχασα, και ασβέστης για το φράχτη ! )
Το ίδιο και για το 98άρι που συν τοις άλλοις, μου θυμίζει το κουδούνι που χτύπαγε ο επιστάτης στο δημοτικό για να βγούμε διάλειμμα.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Ηλίας έγραψε:Το ίδιο και για το 98άρι που συν τοις άλλοις, μου θυμίζει το κουδούνι που χτύπαγε ο επιστάτης στο δημοτικό για να βγούμε διάλειμμα
:hystericalbs1 :lachtot :lachtot

Οχι εγω δεν το βλέπω σε καμιά περίπτωση έτσι , αλλά σίγουρα προτιμώ το Νο 49 λόγω πιο κοντού loft σε σχέση με το Νο 48 . Τώρα για το αν έχει γίνει πιο μαλακό απο τα best badger θα πω οτι ολα τα πινέλα χοίρου μου έχουν μαλακώσει πάρα πολύ και κανένα μα κανένα δεν με τσιμπάει στο πρόσωπο εδω και πάρα πολύ καιρό .Απεναντίας έχουν φοβερή αίσθηση στο πρόσωπο . Αυτό εμένα μου αρκεί χωρίς να μπαίνω σε συγκρίσεις με τα ασβοπίνελα .. :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Ηλίας έγραψε: Το βλέπω και μόνο ξύρισμα δε σκέφτομαι. Σκέφτομαι σοβάντισμα, ταβανόβουρτσες, μερεμέτια και αν έχει μείνει καθόλου χρώμα για να βάψω την αποθήκη ( Ά! το ξέχασα, και ασβέστης για το φράχτη ! )
:lachtot
Εντάξει, χαριτωμένο δεν το λες :xp1 αλλά κάνει καλά τη δουλειά του. Επίσης, με αυτό το θεριό περιμένεις πως και πως να έρθει η σειρά των μικρότερων στο rotation. Είναι ωραία η ποικιλία στη ζωή βρε Ηλία!
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
giobi
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 327 times
Been thanked: 152 times

Επειδη και εγω δεν εχω παρει με καλο ματι το 48, λογω μεγεθους, να ρωτησω κατι που πραγματικα το εχω απορια.
Σε τι μπωλ το φορτωνετε αυτο το τεραστιο πινελο;

Στα ιδια που βαζετε και τα κανονικα σε μεγεθος;
Αντωνης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”