Το ξύρισμα της ημέρας: Ιανουάριος 2017
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
A ok - ειναι το γνωστο Institut Karite. Ρωτησα γιατι παντα ψαχνω για νεα balm με καριτε. Ευχαριστω Δημητρη.

-
petros3110
- Νήπιο

- 9
- Has thanked: 360 times
- Been thanked: 221 times
καλημέρα κ χρόνια πολλά στους Γιάννηδες της παρέας!
σήμερα είπα να ξαναδοκιμάσω με ξυραφάκι ( Vidyut Super Max) που τις προάλλες με είχε ταλαιπωρήσει κ ενδιάμεσα του ξυρίσματος το πέταξα και συνέχισα με persona platinum.
lord l6
Vidyut Super Max
proraso cream sapone da barba
omega 65
nivea soft
str8 red
τελικά αν η προετοιμασία είναι σωστή και η διάθεση για το καλό αποτέλεσμα υπαρκτή θα πετύχεις! Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται οι συγκεκριμένες λεπίδες με τις αγαπημένες μου astra sp,bic cp και persona λόγω τραχύτητας και βάθους κοπής. Τη δουλειά τους όμως την έκαναν, ά ρε π....να ψυχολογία τι κάνεις...(όσο η πείρα διευρύνεται βέβαια)
σήμερα είπα να ξαναδοκιμάσω με ξυραφάκι ( Vidyut Super Max) που τις προάλλες με είχε ταλαιπωρήσει κ ενδιάμεσα του ξυρίσματος το πέταξα και συνέχισα με persona platinum.
lord l6
Vidyut Super Max
proraso cream sapone da barba
omega 65
nivea soft
str8 red
τελικά αν η προετοιμασία είναι σωστή και η διάθεση για το καλό αποτέλεσμα υπαρκτή θα πετύχεις! Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται οι συγκεκριμένες λεπίδες με τις αγαπημένες μου astra sp,bic cp και persona λόγω τραχύτητας και βάθους κοπής. Τη δουλειά τους όμως την έκαναν, ά ρε π....να ψυχολογία τι κάνεις...(όσο η πείρα διευρύνεται βέβαια)
- bill3377
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 21906 times
- Been thanked: 4048 times
Καλημέρα από τα χιονισμένα Τρίκαλα ❄❄❄. Από το πρωί ξεκίνησε να ρίχνει ένα απαλό χιόνι και έχει ασπρίσει ο τόπος! Άντε να δούμε καμιά άσπρη μέρα! Στα δικά μας τώρα. Χθεσινοβραδινό ξύρισμα με δοκιμή (μετά από καιρό που την έχω στην κατοχή μου αλλά δεν αξιωνόμουνα να πάρω ξυραφάκια) της GEM micromatic.
Μηχανή: GEM micromatic
Ξυραφάκι: GEM stainless (από το Connaught Shaving)
Πινέλο: Omega 11126
Κρέμα: Δείγμα OSP Chypre
After shave: Denim Original

Λάθος μου που δεν είχα δοκιμάσει νωρίτερα την GEM. Μαζί με το συγκεκριμένο ξυραφάκι μου έδωσε ένα πολύ καλό ξύρισμα. Νόμιζα ότι δεν είχα ξυράφι στη μηχανή. Η γωνία βρίσκετε πανεύκολα και δεν μου δημιούργησε τον παραμικρό ερεθισμό. Άριστα 10 στην GEM! Μπορεί να βοήθησε και η κρέμα που ήταν αρκετά καλή. Από μυρωδιά μου έφερε στο νου άνθη από πορτοκαλιές και λεμονιές. Πολύ ωραία και έντονη μυρωδιά. Στην δημιουργία αφρού με δυσκόλεψε στην αρχή γιατί έβαλα μικρή ποσότητα. Όταν πρόσθεσα λίγο κρέμα ακόμη, έκανε έναν πολύ καλό αφρό με πολύ καλές ιδιότητες. Το Denim μετά το ξύρισμα δεν ήταν αναγκαία αλλά μπήκε μόνο και μόνο γιατί το άρωμά του μου θυμίζει τα νιάτα μου.
Ας ελπίσουμε να ρίξει καμιά 20αριά πόντους χιόνι να φτιάξουμε και κανένα χιονάνθρωπο
με τα παιδιά που περιμένουν πως και πως. Καλή και χιονισμένη μέρα να έχουμε!
Μηχανή: GEM micromatic
Ξυραφάκι: GEM stainless (από το Connaught Shaving)
Πινέλο: Omega 11126
Κρέμα: Δείγμα OSP Chypre
After shave: Denim Original

Λάθος μου που δεν είχα δοκιμάσει νωρίτερα την GEM. Μαζί με το συγκεκριμένο ξυραφάκι μου έδωσε ένα πολύ καλό ξύρισμα. Νόμιζα ότι δεν είχα ξυράφι στη μηχανή. Η γωνία βρίσκετε πανεύκολα και δεν μου δημιούργησε τον παραμικρό ερεθισμό. Άριστα 10 στην GEM! Μπορεί να βοήθησε και η κρέμα που ήταν αρκετά καλή. Από μυρωδιά μου έφερε στο νου άνθη από πορτοκαλιές και λεμονιές. Πολύ ωραία και έντονη μυρωδιά. Στην δημιουργία αφρού με δυσκόλεψε στην αρχή γιατί έβαλα μικρή ποσότητα. Όταν πρόσθεσα λίγο κρέμα ακόμη, έκανε έναν πολύ καλό αφρό με πολύ καλές ιδιότητες. Το Denim μετά το ξύρισμα δεν ήταν αναγκαία αλλά μπήκε μόνο και μόνο γιατί το άρωμά του μου θυμίζει τα νιάτα μου.
Ας ελπίσουμε να ρίξει καμιά 20αριά πόντους χιόνι να φτιάξουμε και κανένα χιονάνθρωπο
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
- akis_peiraias
- Εξειδίκευση

- 10
- Has thanked: 18551 times
- Been thanked: 15729 times
Σήμερα του Αϊ Γιάννη οπότε το ξύρισμα είναι in memory of...

✔ La Toja sc (υπέροχο άρωμα)
✔ Semogue 1438
✔ Muhle R41 + Maggard MR 11 handle
✔ Polsilver SI ( 4 )
✔ Denim Black
Το ίδιο σετάκι θα ξαναβγεί τον Ιούνιο και του χρόνου τέτοια μέρα...
Καλημέρα σε όλους καλό ΣΚ και χρόνια πολλά στους Γιαννηδες!

✔ La Toja sc (υπέροχο άρωμα)
✔ Semogue 1438
✔ Muhle R41 + Maggard MR 11 handle
✔ Polsilver SI ( 4 )
✔ Denim Black
Το ίδιο σετάκι θα ξαναβγεί τον Ιούνιο και του χρόνου τέτοια μέρα...
Καλημέρα σε όλους καλό ΣΚ και χρόνια πολλά στους Γιαννηδες!
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
-
NavalArchitect
Πρώτη με το R95.

Mühle R95 & PolSilver Super Iridium.
Shavemac ATG 2016 two-band.
Meißner Tremonia 'Pots of Milk' shaving paste.
Klar 'Klassik' after shave.
Επιβεβαιώνω τα early reports για το R95. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό, έκανα ένα βαθύ 3-pass ξύρισμα σήμερα. Ελαφρύ ακουστικό feedback και χαρακτηρηστικό βεντουζάρισμα σαν από tentacle χταποδιού στο πρόσωπο. Ελαφρά κατανομή βάρους προς την κεφαλή, με το handle από birch wood να το αισθάνεται κανείς στο χέρι ως μαλακό και ιδιαίτερα φυσικό. Η λεπίδα προεξέχει λίγο εκατέρωθεν της κεφαλής αλλά δεν βλέπω αυτό να δημιουργεί κάποιο θέμα.
Ιδιαίτερα προτεινόμενο για όσους δουλεύουν DE safety razors λοιπόν, και θέλουν βαθιά αλλά και ταυτόχρονα smooth ξυρίσματα. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρώτη μου εντύπωση, και προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που έκανα το βήμα και παρήγγειλα το R95.

Mühle R95 & PolSilver Super Iridium.
Shavemac ATG 2016 two-band.
Meißner Tremonia 'Pots of Milk' shaving paste.
Klar 'Klassik' after shave.
Επιβεβαιώνω τα early reports για το R95. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό, έκανα ένα βαθύ 3-pass ξύρισμα σήμερα. Ελαφρύ ακουστικό feedback και χαρακτηρηστικό βεντουζάρισμα σαν από tentacle χταποδιού στο πρόσωπο. Ελαφρά κατανομή βάρους προς την κεφαλή, με το handle από birch wood να το αισθάνεται κανείς στο χέρι ως μαλακό και ιδιαίτερα φυσικό. Η λεπίδα προεξέχει λίγο εκατέρωθεν της κεφαλής αλλά δεν βλέπω αυτό να δημιουργεί κάποιο θέμα.
Ιδιαίτερα προτεινόμενο για όσους δουλεύουν DE safety razors λοιπόν, και θέλουν βαθιά αλλά και ταυτόχρονα smooth ξυρίσματα. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρώτη μου εντύπωση, και προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που έκανα το βήμα και παρήγγειλα το R95.
- Vavous
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 10
- Has thanked: 30765 times
- Been thanked: 41683 times
Συμφωνώ απόλυτα. Από τις καλύτερες DE μηχανές. Με την ανάλογη λεπίδα κάνει για όλους τους τύπους μουσιών. Εγώ τώρα με τα κρύα τη δουλεύω με Personna και Treet Platinum.
Ελπίζω όμως κοτζάμ Muhle να μην ακολουθήσει την απεχθή μαρκετίστικη τακτική της τεχνητής έλλειψης. Είναι μεγάλη φίρμα και εν έχει ανάγκη να μετέλθει τέτοιων κόλπων. Μάλλον δεν υπολόγιζαν σε τέτοια ζήτηση και έβγαλαν λίγα κομμάτια.
Ελπίζω όμως κοτζάμ Muhle να μην ακολουθήσει την απεχθή μαρκετίστικη τακτική της τεχνητής έλλειψης. Είναι μεγάλη φίρμα και εν έχει ανάγκη να μετέλθει τέτοιων κόλπων. Μάλλον δεν υπολόγιζαν σε τέτοια ζήτηση και έβγαλαν λίγα κομμάτια.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- foxtrot
- Συντονιστής

- 10
- Has thanked: 32345 times
- Been thanked: 34068 times
Zenith.506U
D.R.Harris.Windsor ss
Parker.26c
Trig.silver.edge
D.R.Harris.Windsor asl
Εορταστικό setup σήμερα.
Αν εξαιρέσουμε το πινέλο, μιλάμε γιά Βρετανική Κοινοπολιτεία..
Γιάννης
- blade2668
- Νήπιο

- 9
- Has thanked: 6041 times
- Been thanked: 1604 times

Καλησπέρα στην παρέα.
Πριν από λίγα λεπτά και με 48 ώρες από το προηγούμενο ξύρισμα:
Σαπούνι proraso sandalo.
Πινέλο Semogue 830.
Merkur 34 με λεπίδα Bolzano.
Proraso Red After Shave Lotion with Sandalwood Oil and Shea Butter.
Κάτι (καλό) έχει αυτό το σαπούνι που ταίριαξε με το δέρμα μου. Δεν έχω άλλη εξήγηση
Καλή συνέχεια και καλές ξούρες σε όλους σας.
Κώστας
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17339 times
Υγεια εις ολους.-
to everybody(ελληνικως`η νικος απλος...
-parker 94r
-croma diamant#7
-proraso omega
-pino silvestre shave master ss
-lea asb
-dark night jean marc asl/edt( fahrenheit cd clone/για την ακριβεια μπορει και το αντιστροφο)
h λεπιδα ξυριζει το ιδιο οπως την 1η φορα γλυκα και βαθεα. Added in 5 minutes 42 seconds:

to everybody(ελληνικως`η νικος απλος...
-parker 94r
-croma diamant#7
-proraso omega
-pino silvestre shave master ss
-lea asb
-dark night jean marc asl/edt( fahrenheit cd clone/για την ακριβεια μπορει και το αντιστροφο)
h λεπιδα ξυριζει το ιδιο οπως την 1η φορα γλυκα και βαθεα. Added in 5 minutes 42 seconds:
νταξει την ινδια δεν την λες και βρεττανικη.την βρετανια μαλλον μπορεις να πεις και ως ινδοπακιστανικη...foxtrot έγραψε:
Αν εξαιρέσουμε το πινέλο, μιλάμε γιά Βρετανική Κοινοπολιτεία..
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- captain_hx
- Εξειδίκευση

- 10
- Has thanked: 16281 times
- Been thanked: 16450 times
- Επικοινωνία:
Καλώς ήρθες στον υπέροχο κόσμο των SE ! ! !bill3377 έγραψε:Άριστα 10 στην GEM!