Καιρό έχω να γράψω στο ξύρισμα της ημέρας, αλλά σήμερα είναι ειδική ημέρα, καθώς έκλεισα ένα χρόνο Παραδοσιακού Ξυρίσματος!

Γι' αυτό το λόγο, βγήκαν από το συρτάρι παλιοί γνώριμοι!
- Proraso άσπρο
- Semogue 830
- Merkur 34c
- Polsilver Super Iridium
- ΑSL Floid Suave
Γύρισα ένα χρόνο πίσω με το σημερινό ξύρισμα! Μετά από μήνες παραγκωνισμού, χρησιμοποίησα ξανά τη
Merkur 34c. Επίσης ηταν η πρώτη της με την Polsilver. Μπορεί να μην έκανα τόσο βαθύ ξύρισμα όσο με άλλες μηχανές, ωστόσο ήταν εξαιρετικά απαλό και γλυκό.
Επίσης μετά από αρκετό καιρό, χρησιμοποίησα το πρώτο μου σαπούνι, που δεν είναι άλλο από το
άσπρο Proraso. Πολύ τίμιο σαπούνι και φυσικά value for money. Μπορεί να μη φτάνει κάποια άλλα σε ιδιότητες, αλλά η διαφόρα δεν είναι και πολύ μεγάλη. Τη τελευταία φορά, το λαδεράρισα με το Plissoft με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί το δύσμοιρο σαπούνι. Mου το ξεκόλλησε από το μπολάκι του!
Το
Semogue 830 είναι ο πρώτος μου χοίρος και αποτελεί τη τελευταία προσθήκη στο ξυριστικό μου οπλοστάσιο. Δέκατοτρίτο λαδεράρισμα σήμερα και έχει ανοίξει και μαλακώσει αρκετά. Από αυτά που έχω διαβάσει όμως και ιδιαίτερα τις συγκρίσεις με silvertip, πιστεύω πως έχει ακόμα δρόμο. Στις πρώτες χρήσεις δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος με τον αφρό που έφτιαχνε γι'αυτό και δε το χρησιμοποίησα ξανά για ξύρισμα, μέχρι και σήμερα. Ωστόσο έκανα καθημερινώς test lathering. Εννοείται πως η απόδοση του έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και περιμένω να βελτιωθεί κι άλλο. Μπορώ να πω οτι τη γουστάρω την όλη φάση μέχρι να στρώσει! Είμαι και επίσημα Shaveaholic έτσι;
Υ.Γ Αρκετά σημαντικό υστερόγραφο...
Η ενασχόληση με πιο επιθετικά εργαλεία ξυρίσματος, σε αναγκάζει να βελτιώσεις τη τεχνική σου αισθητά!
Πάει ο πρώτος χρόνος παραδοσιακού ξυρίσματος... Εύχομαι σε όλους μας πολλά πολλά χρόνια απολαυστικών ξυρισμάτων!