Roadrunner έγραψε: ↑07 Ιαν 2018, 23:17
Vavous έγραψε: ↑07 Ιαν 2018, 10:44Σήμερα δούλεψα και το μέλι. Η μυρωδιά συμπαθητική, μένει αρκετά στο δέρμα αλλά και πάλι δεν μου άρεσε σαν σαπούνι. Έχει μέσα κάποιο συστατικό που μου προκαλεί αίσθημα καψίματος στο δέρμα. Σίγουρα δεν φταίει η μηχανή ή η λεπίδα ή η τεχνική.
Αυτό που λέει ο Vavous, το 'χω διαβάσει ως παράπονο και σε ξένα φόρουμ για το μέλι της Χάσλινγκερ, οπότε δεν είναι τυχαίο. Κάτι παίζει προφανώς με το εκχύλισμα μελιού, που ίσως ερεθίζει ευαίσθητες επιδερμίδες. Οταν θα 'ρθει η ώρα να το δοκιμάσω, θα το δω και στη δικιά μου μούρη, που έχει ιστορικό με το PAA Malbolge. Ελπίζω να μην με απογοητεύσει.
To ίδιο ακριβώς είχα πάθει κι εγώ και με το μέλι και το καλέντουλα. Μετά απο 1-2 λεπτά ξεκίναγε το κάψιμο στο πρόσωπο, αλλά μου άρεσαν τόσο πολύ, που το ανεχόμουν! Βέβαια 4-5 ξυρίσματα άντεξα με το καθένα και μετά τα έδωσα. Υποψιάζομαι οτι την ζημιά την κάνει το arachis hypogaea (peanut) που είναι γνωστό και αρκετά συχνό αλλεργιογόνο.
Ωστόσο, τελευταία δοκίμασα ξανά Haslinger, αλλά αυτή τη φορά το προβατάκι, μετά από ευγενική χορηγία του [mention]Dr.Takero[/mention].

Δόκτορα Τακέρο!!! Και το προβατάκι δεν με έκαψε. Παρα μόνο προς το τέλος του ξυρίσματος ένιωσα κάποια μικρά τσιμπηματάκια. Επίσης το ASL με έκαψε περισσότερο απ'οτι πρέπει. Οπότε και αυτό μου δημιουργεί κάποια ευαισθησία, αλλά σαφώς λιγότερη από τα μέλι και καλέντουλα. Ίσως το arachis hypogaea (εαν ευθύνεται αυτό) να βρίσκεται σε μικρότερη περιεκτικότητα στο συγκεκριμένο.
Όσον αφορά απόδοση κλπ., τα Haslinger είναι σαπουνάρες! Το είχα πει και τότε που τα πρωτοδοκίμασα και δοκιμάζοντας και το προβατάκι, η άποψή μου παραμένει η ίδια. Ωραία θα ήταν να φτιάξουν σειρά με πιο έντονα αρώματα και σειρά χωρίς αυτό το παλιοπίνατ!