Την γνώμη σας για πρώτο εξοπλισμό..

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Συμφωνώ κι εγώ, δεν είναι λίγα τα 58 γραμμάρια της Merkur 33c για έναν αρχάριο και η διαφορά θα είναι όντως αισθητή από τη Rubie (που, απ' ό,τι ξέρω, έχει πλαστική λαβή και Tech κεφαλή και ζυγίζει γύρω στα 30 γραμμάρια).

Ό,τι σου κάτσει καλύτερα στο μάτι. Και η Edwin Jagger και η Merkur 33c και η Muhle R89, είναι μηχανές που θα σου μείνουν. Και όταν θα πάρει το κολάι, θα κάνεις εξαιρετικά, βαθιά ξυρίσματα κι ας θεωρούνται (είναι) μέσης επιθετικότητας.
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6049 times

diliger έγραψε: Τα γένια μου είναι σκληρά, πυκνά και μεγαλώνουν γρήγορα,
...
Πολύ καλές οι τύπου "89" Jagger-Muhle, και οι Mercur με μπάρα, αλλά ίσως θάπρεπε
να πάς ένα σκαλί παραπάνω με μιά Πάρκερ με μπάρα, όποια σου αρέσει, ή Μία τύπου
Sabi/Pearl/Matador με μπάρα που είναι πιό "επιθετικές" (απο εξωτερικό μόνο αυτές).
Δεν ξέρω αν θα σε βόλευε και μιά Open Comb να δείς τις Πάρκερ όπως οι 24 ή 26.
Μετα από 2-3 ξυρίσματα που θα αρχίσεις να τις μαθαίνεις θα σου δίνουν πιό απολαυστικά
ξυρίσματα (IMHO πάντα, μπορεί και να βολευτείς με τις Jagger/Muhle/Mercur)
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

Aφού τωρα δοκιμάζεις και κανεις τον κόπο να μάθεις απ την αρχή το σωστό, βαθυ και απολαυστικό ξύρισμα...Δεν μαθαίνεις κατευθείαν σε κατι καλό; Τον ιδιο κόπο θα κάνεις και μάλιστα δεν θα μπερδευτεις με... πολύ επιθετικές, επιθετικές, μεσοεπιθετικές, μέσες, μεσοαμυντικές, αμυντικές, βαρειές, ελαφρές, σλαντ, οπεν κομπ, κλοζεντ κομπ, μακρυα λαβή, μέση λαβή, κοντή λαβή, χοντρη λαβή, λεπτη λαβή, λεπιδα α', λεπιδα β', λεπιδα γ' , λεπίδα δ'......λεπίδα ω' κλπ κλπ κλπ οπως και ολους τους συνδιασμούς που προκύπτουν μεταξύ αυτών ων ουκ εστιν αριθμός!
Για ριξε μια ματιά στην Feather Artist Club SS
Τόλμησε να κάνεις το βήμα και είμαι βέβαιος ότι δε θα μετανοιώσεις...
Γιάννης B.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

οι parker που αναφερε o Νωντας θεωρω οτι ειναι οι πιο καταλληλες για καποιον με σκληρα γενια που ξυριζεται καθημερινα και θελει να ανεβει ενα σκαλοπατι ακομα.
Άβαταρ μέλους
diliger
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Καλημέρα, χθες δοκίμασα την Gillette Rubie με τα Viking, τα ίδια αποτελέσματα, έβαλα λίγη πίεση παραπάνω άλλα επιφανειακό ξύρισμα με αρκετούς ερεθισμούς στον λαιμό. Ουσιαστικά ξυρίστηκα όταν πολύ προσεκτικά τα πήρα κόντρα στο 3ο πέρασμα αφήνοντας τα δύσκολα σημεία. Τις λεπτομέρειες τελικά τις έκανα με το πλαστικό ξυραφάκι. Βοήθησε πάρα πολύ η προετοιμασία και ο πλούσιος - πηκτός αφρός που είχα στην πινελάρα μου για 4 και βάλε περάσματα! Οπότε σκέφτομαι για open comb αρχάριου, μου έκανε κλικ η Merkur 15c, το κακό είμαι επαρχία και θα θελα να τα ζυγίσω στο χέρι μου πριν την αγορά.

@y.v Feather Artist Club SS = ΕΡΓΑΛΕΙΟ, το έβαλα στο μάτι!
Το άβαταρ θέλει ένα ξυρισματάκι...
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Δεν θέλει πίεση! Γενικά έχεις σκληρά γένια; Αν ναι, τότε χρειάζεσαι πιο επιθετική μηχανή.
Η πίεση είναι το τελεταίο που πρέπει να βάλεις και αυτό μόνο με σημαντική εμπειρία.
Πρώτα σωστή μηχανή, καλή λεπίδα, καλή προετοιμασία και σωστή γωνία. Η πίεση τελευταία και προεραιτική.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Δημήτρη αν ζυγίζει 30 γραμμάρια η μηχανή όπως ειπώθηκε που να μην την πιέσει για να ξυριστεί ? Είναι πολύ ελαφριά μηχανή και ακατάλληλη για τα γένια του .
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
diliger
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

dimitris έγραψε:Δεν θέλει πίεση! Γενικά έχεις σκληρά γένια; Αν ναι, τότε χρειάζεσαι πιο επιθετική μηχανή.
Η πίεση είναι το τελεταίο που πρέπει να βάλεις και αυτό μόνο με σημαντική εμπειρία.
Πρώτα σωστή μηχανή, καλή λεπίδα, καλή προετοιμασία και σωστή γωνία. Η πίεση τελευταία και προεραιτική.
Ναι σκληρά και πυκνά γένια, χρειάζονται κάθε μέρα ξύρισμα για να φαίνεται λεία επιδερμίδα, με την Gillette Rubie και με τα ξυραφάκια ( από τα απλά BIC μέχρι Gillette Fusion) για να φαίνεται λεία επιδερμίδα έπρεπε να τα παίρνω κόντρα, αλλιώς έμενε στο πρόσωπο και ειδικά στον λαιμό η σκούρη στρώση του ελαφρώς αξύριστου.
Το άβαταρ θέλει ένα ξυρισματάκι...
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Ξέχνα τη Rubie! Ο σίγουρος τρόπος να ερεθιστεί το δέρμα σου.
Χρειάζεσαι αποδοτικό εργαλείο θερίσματος, όχι απαλές μηχανές!

Added in 1 minute 9 seconds:
Άρη, απλά λέω ότι πίεση + απειρία (ιδιαίτερα σε ελαφριά μηχανή) είναι σίγουρος τρόπος για ερεθισμούς.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

φιλε diliger και η merkur 15c που αναφερες ειναι ηπια μηχανη.κοιτα για κατι πιο επιθετικο οπως parker`η καποια slant.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”