Καλημέρα,
Δεν είχε ξύρισμα με straight σήμερα, λόγω έλειψης χρόνου:
-EJ 89 & ASP
-Omega 98
-Dimitri's Bergramont
-Penhaligon's Endymion ASB & Cologne
Το ξύρισμα της ημέρας: Ιανουάριος 2015
- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Χάρης
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25410 times
- Been thanked: 7886 times
- SB Vie-Long 16510 Silvertip
- SS MWF
- SR Feather AS-D1
- RB Feather (2)
- ASL Alt Innsbruck
- SS MWF
- SR Feather AS-D1
- RB Feather (2)
- ASL Alt Innsbruck
Γιάννης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Καλημέρα
Χθεσινοβραδυνό..
Weber stainless with bulldog handle
Iridium super
Al's Jubilee shaving cream
Simpsons Polo 8 best
Aqua Velva asl
Korres asb

Tελικά δεν βλέπω να μένω μόνο σε μια κρέμα στο rotation απο τον Al , θα πάρω και δεύτερη........
Πάλι απο τον Al εννοείται....
Χθεσινοβραδυνό..
Weber stainless with bulldog handle
Iridium super
Al's Jubilee shaving cream
Simpsons Polo 8 best
Aqua Velva asl
Korres asb

Tελικά δεν βλέπω να μένω μόνο σε μια κρέμα στο rotation απο τον Al , θα πάρω και δεύτερη........
Πάλι απο τον Al εννοείται....
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- ch2700
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
New Forest Finest
Cella
Merkur 35c , Feather
Pashana
Myrsol Emulsion
Cella
Merkur 35c , Feather
Pashana
Myrsol Emulsion
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17338 times
merkur 35c,ποια ειναι? :confused ειναι slant?ch2700 έγραψε:
Merkur 35c
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος macho την 07 Ιαν 2015, 09:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- SharpRazor
- Δημοτικό

- 11
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 192 times
- Επικοινωνία:
Λοιπόν, χθες το βράδυ το ξανασκέφτηκα το ζήτημα και αποφάσισα ότι το να μείνω αξύριστος μέχρι την Κυριακή για να βρει γένια η R41 δεν παίζει. Πολλές οι μέρες...
Έφτιαξα το ακόλουθο setup:
Gillette Aristocrat
Pesonna Platinum Chrome (δεύτερη χρήση)
Proraso κόκκινο
Kent Infinity Silvertex synthetic brush
Aqua Velva Ice Blue
Ξυρίζω, που λέτε, ξαναξυρίζω, κάνω τρία χέρια, τίποτε. Η Aristocrat, την οποία σημειωτέον δοκίμασα για πρώτη φορά από τότε που μου την έδωσε ο Άρης (άγιος άνθρωπος!) , αποδείχθηκε πολύ mild για το μούτρο μου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το προηγούμενο ξύρισμα ήταν δύο μέρες πριν (βράδυ Κυριακής), θεώρησα ότι κάτι χαλαρό και μαλακό θα με απάλλασσε από ερεθισμούς και κοψίματα. Όντως δεν είχα τίποτε από αυτά, αλλά πιάνοντας τα μάγουλα, και ιδιαίτερα το σαγόνι, ένιωθα αξύριστος...
Είδα κι απόειδα, παίρνω τη μεγάλη απόφαση και κάνω το απονενοημένο διάβημα. Βγάζω το ξυράφι από την Aristocrat και το βάζω στη Fatip Retro. Και είδα το φως το αληθινό... Κάνω ένα χέρι (το τέταρτο) με τη σαπουνάδα που είχε απομείνει και που ήταν μπόλικη και παχουλή και το Φατιπάκι παίρνει όλα όσα άφησε η Αριστοκράτισσα και σώζει την κατάσταση. Ούτε ένας ερεθισμός, ούτε υποψία αίματος.
Κάνω και ένα τελευταίο χέρι σαπουνάδα μετά το πέρασμα με το Φατίπιο, έτσι για να τη βλέπω στο μούτρο μου άσπρη και μπαμπακερή, ξεβγάζω και ρίχνω την Άκουα Βέλβα. Μόλις και μετά βίας έτσουξε (ίσως να οφείλεται στην τελευταία σαπουνάδα που πήρε κάποια ένταση από το δέρμα). Μοσχοβόλησε, είχα να τη μυρίσω πολλά χρόνια και με προδιέθεσε πολύ θετικά για το υπόλοιπο της βραδιάς.
Αυτά γίνονται κατά τις 11 χθες το βράδυ. σήμερα, στις 10:45 το πρωί που γράφω αυτό το κείμενο, περνάω το δάχτυλό μου από το μάγουλο και είναι σα να είμαι σπανός. Πωπός βρέφους. Δε μου έχει συμβεί αυτό ποτέ στη ζωή μου με δύο ξυρίσματα με απόσταση δύο ημερών το ένα από το άλλο. Δε θέλετε να ξέρετε πώς έβγαινα από το δεύτερο...
Πάει, τελείωσε, καλές οι mild αλλά για πραγματικό ξύρισμα, τα μάγουλά μου φωνάζουν για επιθετική μηχανή σαν οπαδοί ποδοσφαίρου μετά από γκολ που έβαλε η ομάδα τους!
Και από αυτή τη θέση χρόνια πολλά σε όλα τα καλά παιδιά του forum. Είναι απόλαυση να είμαι μαζί σας...
Έφτιαξα το ακόλουθο setup:
Gillette Aristocrat
Pesonna Platinum Chrome (δεύτερη χρήση)
Proraso κόκκινο
Kent Infinity Silvertex synthetic brush
Aqua Velva Ice Blue
Ξυρίζω, που λέτε, ξαναξυρίζω, κάνω τρία χέρια, τίποτε. Η Aristocrat, την οποία σημειωτέον δοκίμασα για πρώτη φορά από τότε που μου την έδωσε ο Άρης (άγιος άνθρωπος!) , αποδείχθηκε πολύ mild για το μούτρο μου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το προηγούμενο ξύρισμα ήταν δύο μέρες πριν (βράδυ Κυριακής), θεώρησα ότι κάτι χαλαρό και μαλακό θα με απάλλασσε από ερεθισμούς και κοψίματα. Όντως δεν είχα τίποτε από αυτά, αλλά πιάνοντας τα μάγουλα, και ιδιαίτερα το σαγόνι, ένιωθα αξύριστος...
Είδα κι απόειδα, παίρνω τη μεγάλη απόφαση και κάνω το απονενοημένο διάβημα. Βγάζω το ξυράφι από την Aristocrat και το βάζω στη Fatip Retro. Και είδα το φως το αληθινό... Κάνω ένα χέρι (το τέταρτο) με τη σαπουνάδα που είχε απομείνει και που ήταν μπόλικη και παχουλή και το Φατιπάκι παίρνει όλα όσα άφησε η Αριστοκράτισσα και σώζει την κατάσταση. Ούτε ένας ερεθισμός, ούτε υποψία αίματος.
Κάνω και ένα τελευταίο χέρι σαπουνάδα μετά το πέρασμα με το Φατίπιο, έτσι για να τη βλέπω στο μούτρο μου άσπρη και μπαμπακερή, ξεβγάζω και ρίχνω την Άκουα Βέλβα. Μόλις και μετά βίας έτσουξε (ίσως να οφείλεται στην τελευταία σαπουνάδα που πήρε κάποια ένταση από το δέρμα). Μοσχοβόλησε, είχα να τη μυρίσω πολλά χρόνια και με προδιέθεσε πολύ θετικά για το υπόλοιπο της βραδιάς.
Αυτά γίνονται κατά τις 11 χθες το βράδυ. σήμερα, στις 10:45 το πρωί που γράφω αυτό το κείμενο, περνάω το δάχτυλό μου από το μάγουλο και είναι σα να είμαι σπανός. Πωπός βρέφους. Δε μου έχει συμβεί αυτό ποτέ στη ζωή μου με δύο ξυρίσματα με απόσταση δύο ημερών το ένα από το άλλο. Δε θέλετε να ξέρετε πώς έβγαινα από το δεύτερο...
Πάει, τελείωσε, καλές οι mild αλλά για πραγματικό ξύρισμα, τα μάγουλά μου φωνάζουν για επιθετική μηχανή σαν οπαδοί ποδοσφαίρου μετά από γκολ που έβαλε η ομάδα τους!
Και από αυτή τη θέση χρόνια πολλά σε όλα τα καλά παιδιά του forum. Είναι απόλαυση να είμαι μαζί σας...
Αποστόλης
- Νώντας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Καλημέρα,yakoumis έγραψε:... με μόνο παρατράγουδο τον αφρό του λα τόχα που ώρες-ώρες στεγνώνει στο πρόσωπο μου και γίνεται ταλκ.. το θέλει το νερό του. ...
τα ίδια και γώ χθές αργά το βράδυ, έγινε πολύ πηχτός ο αφρός και "στεγνός" δεν γλυστρούσε
η μηχανή όσο άλλες φορές :cry :confused
Κάτι που συχνά μου κάνει το ΚΕΝΤ...
Weber PH Bulldog Handle
Polsilver SI #2
La Toja σε μπολάκι
Semogue SE 2012
Bowl Lathering
ASL Aqua Velva US
** Μάχο την 34άρα νομίζω έχει ο Νίκος, μάλλον απο το κρύο αντί για 4 πήγε το δάχτυλο στο 5 :megagrin
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Βρε Αποστόλη δεν σε είχα κόψει να έχεις τόσο σκληρά γένια.... :bigsmilie Οκ , η Aristocrat εννοείται οτι δεν μπορεί να συγκριθεί σε επιθετικότητα με μια μηχανή Open comp όπως είναι η Fatip . Αλλά σίγουρα είναι πιο επιθετική απο την 34άρα . Παίξε λίγο με την γωνία ξυρίσματος και πιστεύω θα έχεις σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα . Οι Vintage Gillette έχουν λίγο διαφορετική γωνία ξυρίσματος απο οτι έχουν οι σύγχρονες De.SharpRazor έγραψε:
αποδείχθηκε πολύ mild για το μούτρο μου. .
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- ch2700
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Καλα 34, Προσθεσα και κατι για αλλαγη.macho έγραψε:merkur 35c,ποια ειναι? :confused ειναι slant?ch2700 έγραψε:
Merkur 35c
Nikos
- SharpRazor
- Δημοτικό

- 11
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 192 times
- Επικοινωνία:
@ aris22: Ίσως να φταίει το γεγονός ότι δε βγαίνω από το μπάνιο αν δεν είμαι απόλυτα και τέλεια ξυρισμένος. Αυτό με κάνει να μην αφήνομαι σε χαλαρά ή, καλύτερα, μη βαθιά ξυρίσματα. Ίσως πάλι να ήθελε περισσότερη προσοχή η γωνία. Όπως και να 'χει, η Aristocrat είναι πολύ κυρία, πολύ μαλακή μηχανή με έντονη διάθεση συγχώρεσης λαθών. Ασφαλώς και δε θα το βάλω κάτω με την πρώτη, μέχρι να πετύχω σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.
Αποστόλης