Το ξύρισμα της ημέρας: Σεπτέμβριος 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Γένια 48 ωρών.
Μπάνιο και μετά ξύρισμα.
Edwin Jagger DE 89
ξυραφάκι Astra
πινέλο ασβού Muhle 81Κ
κρέμα ξυρίσματος ToOBS - Jermyn street & το αντίστοιχο AS.

Τρία περάσματα, ένα με τη φόρα, ένα από αυτί σε πηγούνι κι ένα από πηγούνι σε αυτί. Ικανοποιητικότατο ξύρισμα. Μαθαίνω βέβαια ακόμη και σιγά-σιγά το χέρι "θυμάται" και το δέρμα, μου "μιλάει" κι εκπαιδεύεται. 8)
Κώστας
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Αποτσίγαρα στα μούτρα

• κρέμα: Cyril Salter French Vetiver
• πινέλο: Custom Chinese Best Badger 23,5mm
• μηχανή: Muhle R89 head + Ikon handle
• λεπίδα: Astra #2
• ASL: μενούνος Νο 10 + 444 gel

Πρώτη δοκιμή της Cyril Salter French Vetiver.
Σοκ!
Ημουν φανατικός της γνωστής ανδρικής κολώνιας Vetiver της Guerlain, αλλά και του Carven. Eτσι, αψήφησα κάποιες νύξεις για την αλλόκοτη οσμή καμένων ξύλων ή τσιγαρίλας, που διάβασα σε φόρουμ, και παρήγγειλα στον Γιώργο.
Ε, λοιπόν, η κρέμα μυρίζει σαν τασάκι με αποτσίγαρα!

Η αλήθεια είναι ότι μυρίζει πιο άσχημα μες στο βάζο της παρά στο πρόσωπο.
Μηχανικά είναι άριστη όπως όλες οι Salter, κάπως πιο σκληρή από τις άλλες εγγλέζικες.
Δεν αφήνει τη μυρωδιά στο πρόσωπο.
Θα προσπαθήσω να επέμβω αρωματικά με αιθέριο έλαιο, σε μια μικροποσότητα.
...Ή θα τη συνηθίσω!
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
nikos.a

NikosX έγραψε:
Ε, λοιπόν, η κρέμα μυρίζει σαν τασάκι με αποτσίγαρα!
Δεν θα μπορούσες να το περιγράψεις καλύτερα!
Την είχα μυρίσει όταν τις είχε πρωτοφέρει ο Γιώργος. Από τις πιο άσχημες μυρωδιές του χώρου... :boeller
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

γενια 24 ωρων
muhle R41grande
bic chr.plat.1
omega11150
cyril r.salter sublime citrus
alumblock
proraso green post sc
proraso green asl
proraso white asc
Brut oceans edt
το σημερινο ξυρισμα ηταν πολυ καλο,αυτο μου το εδειξε και το alum που δεν το καταλαβα καθολου.η sublime citrus εδωσε τρομερη παρασταση και το αρωμα της δεν παιζεται λεμονι,κιτρο,περγαμοντο πολυ διακριτικο αλλα ακρως αναζωογονητικο.η proraso σταθερη αξια.
2 περασματα,1(XTG),1(ATG),BBS. ;)
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Καλησπερα σας

Ειπα να κρατηθω και σημερα - αλλα δεεεν. Παρελαβα πριν λιγη ωρα ενα MWF και μισο κιλο Cella απο τον Πετρο και ορμηξα.

- MWF ως preshave
- Merkur Futur @3 @2
- Polsilver Super Iridium
- Omega 10098
- MWF
- Lilac Vegetal

Πρωτη φορα ξυριστηκα με MWF - οκ ειναι το κατι αλλο...τι μυρωδια ? τι κρεμα ηταν αυτη ?... Ιδανικο για βαρια κολπα με επιθετικες μηχανες - θα το φαω ολο με τη Futur :-)

Τα Polsilver πολυ καλα στη Futur αλλα σαν τα Feather δεν ειναι. Θα ξαναδοκιμασω βεβαια.
Ευχαριστω τον Πετραν για τα δωρακια του! (εχω τιγκαρει στα σαπουνια)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29425 times
Been thanked: 29599 times

Καλησπέρα!

-TOBS Jermyn Street sc
-SOC bb
-Merkur 33C
-Bic Chrome Platinum [3]
-Thayers Original
-444
-Aqua Velva

Με γέννια 2 ημερών σήμερα, είπα να δοκιμάσω μια ήπια μηχανή. Το αποτέλεσμα καλό μεν, αλλά με κούρασε. Γ@μώ την ταλαιπώρια μου μέσα! Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Αντώνη με πολλά γένια οι ήπιες μηχανές κουράζουν, το έχω πάθει και εγώ. Και γενικά αν μάθεις στο επιθετικό (μηχανή + λεπίδα) το ήπιο το βαριέσαι μετά.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Χαίρετε χαίρετε!

Muhle R89 grande
Feather #5
Κρέμα St. James of London - cedarwood & clarysage (από το κελάρι του Διονύση)
Omega 48
Dapper Dan green ASL
Musgo Real ASB (επίσης από το κελάρι του Διονύση)

Η κρέμα ξυρίσματος απογείωσε το σημερινό ξύρισμα. Το άρωμά της απλά δεν υπάρχει. Το γυάλινο βαζάκι της σε προδιαθέτει για ένα εξαιρετικό προϊόν. Άψογες "μηχανικές" ιδιότητες. Άριστα 10'!!! Μακάρι να το ξαναφέρει γρήγορα ο Γιώργος. Και να φέρει όλες τις σειρές που κυκλοφορούν από τη St James. Είμαι βέβαιος οτι θα γίνουν ανάρπαστες.
Πρώτη φορά χρήσης του Dapper Dan green. Φανταστικό άρωμα. Το πρόσωπο μετά την εφαρμογή παγώνει και δημιουργεί μια υπέροχη αίσθηση.
Το Musgo Real balsam ενυδάτωσε το δέρμα χωρίς την παραμικρή αίσθηση λιπαρότητας. Στα υπόψην...
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
dpatiris
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 456 times
Been thanked: 490 times

Με γένια 48 ωρών

SOC 2-band
D.R. Harris Windsor SS
EJ 89 lbl + Personna Platinum (#1)
Floid ASL
Korres ASB (Vetiver root, green tea, cedarwood)

Πρώτη φορά χρησιμοποιώ το σαπούνι, με φόρτωμα που θεώρησα συντηρητικό πνίγηκα στον αφρό, εξαιρετική ποιότητα αφρού, το άρωμα του Windsor (το αγαπημένο μου της σειράς) δεν κατέκλυσε το χώρο, υπήρχε διακριτικά (ίσως λιγο περισσότερο διακριτικά από ότι θα επιθυμούσα), συνέχισα με 1WTG και 2 XTG, το δέρμα μου δεν σηκώνει ακόμα τα XTG, αποτέλεσμα ερεθισμός, με το που έπεσε η Floid βέλαξα, πολύ καλό balm αυτού του korres, ενυδάτωση και εξαιρετικό-διακριτικό άρωμα (desperado :thnx )

Καλό βράδυ σε όλους
shot_1409859740854_small.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
NavalArchitect

Παρασκευή 5/9, Σιγκαπούρη.

EJ DE87 RC14BL (rubber coated ivory) & Croma (#1)
Ω No. 48
Tabac
Denim

Η λεπίδα ok προς το παρόν, δεν θα πω πολλά μιας και άλλαξα τα πάντα σήμερα (ξυράφι, σαπούνι, after shave, όλα δηλαδή εκτός του πινέλου). Φαίνονται πιό κοφτερές, πιό λεπτομερείς και πιό ραφιναρισμένες από τις Merkur, αλλά δεν εμπνέουν πολλή εμπιστοσύνη σε αντοχή/διάρκεια.

Παρομοίως και για τη σύγκριση με τις Timor Solingen, οι οποίες συγκριτικά είναι πιό ποιοτικές αλλά πιθανώς λιγότερο ραφιναρισμένες από τις Croma. Επαναλαμβάνω ότι τα άνωθι είναι απλά μία πρώτη εντύπωση. Συγκρίνω μόνο με Γερμανικές προς το παρόν, αν και οι εμπειρίες που έχω από αυτές είναι με άλλα ξυράφια, σαπούνια κλπ.

Τα δύο 48-άρια Ω (ένα ασημί, ένα χρυσό) που δουλεύω σταθερά εναλλάξ ακόμη ανοίγουν, κι ο ρόλος του νερού για ένα καλό ξύρισμα ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάται. Το Tabac λιγάκι διαφορετικό από το Palmolive, όλα μιά συνήθεια είναι σε αυτή τη ζωή κι αν πας να αλλάξεις κάτι θες το χρόνο σου. Οι λεπίδες εντάξει, θα φέρω στους Γιάννηδες και τους λοιπούς εκεί μερικά πακετάκια, τις πήρα μπας και είναι τύπου Super Iridium αλλά πού τέτοια θαύματα.

Το Denim δεν είναι κακό αλλά αυτό το πατσουλί/bergamot που έχει μέσα δεν με τραβάει. Απλά πράγματα, AV, Mennen και Tabac, κι είναι κάποιος καλυμένος από όλες τις πλευρές (blue / green / musky scent με άριστη απόδοση βέβαια όλα ως after shave).

Καλή μέρα σε όλους και καλό σ/κ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”