Ξύρισμα και σπυριά!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Φώτη ο Δορυφέρων λέει οτι είναι πολύ δύσκολο να γίνει στις καινούργιες μηχανές.....Φεύγω τώρα για Αθήνα. Θα συνεχίσω απο εκεί αν μπορέσω.τα λέμε.....
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Αναλογα με την επικαλυψη.. Τα παιδια στο Razor Εmporium κατι ξερουν.. Δεν ειναι καινουριες οι μηχανες που κανουν revamp, αλλα ο χρυσος ειναι χρυσος, το νικελιο ειναι νικελιο και το χρωμιο, χρωμιο. IMHO παντα..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Παιδιά καλημέρα , μπήκα σήμερα λίγο κλεφτά απο το pc του πεθερού μου :megagrin .Πιστεύω παιδιά (εύχομαι )να μην με πειράζει το χρώμιο...Τα άλλα είναι βαθιά νερά για μένα(καινούργια επιμετάλωση κλπ κλπ)......Αμα τυχόν με πειράζει τελικά ,μάλλον και οι τρείς θα βγούν για πώληση (και είναι τσίλικες οι άτιμες :cry :cry :cry ) με σκοπό να τις αντικαταστήσω με καινούργιες (μάλλον με χρυσή επικάλυψη) αλλά ας μην προτρέχουμε...μπορεί να μην με πειράζει τελικά και να τα κρατήσω τα κουκλιά μου...Μην το γκαντεμιάσω αλλά είμαι σε γενικές γραμμές καλύτερα.Στα 2 τελευταία ξυρίσματα δεν έβγαλα κάτι καινούργιο, και τα παλιά είναι σε στάδιο αποθεραπείας .Φτύστε με! :megagrin Μακάρι να πανε ολα καλά......Περισσότερα οταν με το καλό γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη,γιατί μάλλον δεν θα μπορέσω να ξαναμπώ στο φόρουμ. Να περνατε όλοι καλά!! :megagrin

Υ.Γ Στέφανε τι ακριβώς σημαίνει το IMHO ?? Κάτι σαν προσωπική άποψη ? Για ξηγήστε το! :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29516 times
Been thanked: 29728 times

ΙΜΗΟ = In My Humble Opinion = κατά την ταπεινή μου άποψη
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ακριβως το αντιθετο απο αυτο που πραγματικα εννοω... (IMSO) χαχα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29516 times
Been thanked: 29728 times

Stefanos έγραψε:Αναλογα με την επικαλυψη.. Τα παιδια στο Razor Εmporium κατι ξερουν.. Δεν ειναι καινουριες οι μηχανες που κανουν revamp, αλλα ο χρυσος ειναι χρυσος, το νικελιο ειναι νικελιο και το χρωμιο, χρωμιο. IMHO παντα..

Και το σχετικό video βεβαίως βεβαίως...

[youtube][/youtube]
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Παιδιά καλημέρα!Επέστρεψα στα πάτρια εδάφη :megagrin Το θετικό είναι οτι εκανα κάποιες αγορές στην Αθήνα απο τον φίλο τον tze (θα τα παρουσιάσω στο τι ήρθε σήμερα).Το πολύ αρνητικό βέβαια είναι οτι εκει που έλεγα οτι πάω καλύτερα και οτι δεν έβγαλα κάτι στα δυο τελευταία ξυρίσματα,τα έβγαλα μαζεμένα στο τρίτο ξύρισμα :cry :cry Και οχι τίποτε άλο, μαζί με 4,5 καινούργια σπυριά και ερεθισμούς με έπιασε και ψιλοφαγούρα στην περιοχή :rainy Χθές που γυρίσαμε τα μπλάστρωσα με λίγο σπαθόλαδο μπας και δω κανα χαίρι...Τι να πω έχω σαλτάρει,θα σκάσω απο το κακό μου.Πως γίνεται αν σε πειράζει κάτι (πχ το χρώμιο) να μην σε πειράζει τις δυο φορές και να σε πειράζει την τρίτη :confused ,και πάντα στην περιοχή κάτω απο την κάτω γνάθο (ποτέ στα μάγουλα και στο σαγόνι)Το πόσο ευλαβικά τα παίρνω στην πάσχουσα περιοχή δεν φαντάζεστε...Σίγουρα κάτι με πειράζει,και αυτό δεν είναι η τεχνική,πλέον το θεωρώ σίγουρο...Γμτ αργεί και το ραντεβού με τον δερματολόγο (22/08).Πάντως οπως το βλέπω θα έχει μέλλον η υπόθεση ,εκτός και αν είμαι τυχερός(δεν το βλέπω με την γκαντεμιά που με δέρνει) η είναι γάτα ο γιατρός και βρούμε γρήγορα τι φταίει..Πιστεύω ομως οτι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα με το χρώμιο.Να δούμε μέσω τέστ αν με πειράζει η όχι,γιατί απο εκεί ξεκινούν όλα(3 μηχανές και ξυραφάκια) και εκεί στρέφονται οι υποψίες.Παλιά με τις μηχανές με τις 2 και 4 λεπίδες δεν με πείραζε τίποτα..Πάντως Στέφανε δεν την κατάλαβα την απάντηση σου.Τα παιδιά στο razor emporium φτιάχνουν και καινούργιες μηχανές η όχι??? Γιατί τις δικές μου με μονοψήφια ξυρίσματα τις θεωρώ καινούργιες...Και πάντα μιλάμε για επικάλυψη με χρυσό.Πάντως οπως είπα , αν φτάσουμε εκεί μάλλον με βαριά καρδιά θα τις πουλήσω για να πάρω καινούργιες με επικάλυψη χρυσού...Αλλά το θέμα είναι οτι κουτσά στραβά στις μηχανές βρίσκουμε άκρη (αν και το βλέπω να ξηλώνομαι πάλι) στα ξυραφάκια τι γίνεται??? Ολα οσα έχω βλέπω οτι έχουν χρώμιο...Υπάρχουν άραγε κάποια που να μην είναι επιχρωμιωμένα??? Ειπαμε οτι δεν το έδεσα κόμπο οτι με πειράζει το χρώμιο, αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν......
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Ετοιμη χρωμιωμενη απο το εργοστασιο να γινει απο πανω επιχρυσωση "Δεν"
Το εχω ξαναπει και καπου αλλου και για το Razor Emporium
Οσες ειναι επινικελωμενες θελουν παραπανω δουλεια απο οσες ειναι ηδη επιχρυσωμενες
Αυτο σημαινει και κοστος εξτρα
Στο Razor Emporium προσεξε πως αλλο η προετοιμασια και αλλο η καθ'εαυτου επιχρυσωση
Υπολογισε το συνολικο κοστος αν δεις αν σε συμφερει,για επιχρυσωση καλη δουλεια γινεται και σε Αγγλια.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Δορυφέρων αφου λές οτι σε μηχανές χρωμιωμένες απο το εργοστάσιο δεν γίνεται επιχρύσωση τελειώνει το θέμα εδώ.Ετσι και αλλιώς οπως είπα αν (αν λέω) με πειράζει το χρώμιο θα βγούν και οι τρείς για πούλημα :cry για να αντικατασταθούν με επιχρυσωμένες καινούργιες ( μια στην αρχή και μετά δεύτερη γιατί είναι και ακριβότερες)Με τις μηχανές θα βγάλουμε άκρη.Εκεί που θέλω την βοήθεια σου είναι οι λεπίδες, μιας και κατέχεις αρκετά το θέμα "μέταλλο".Θέλω να μου πείς κατρχήν αυτές που γράφουν platinum coated (βλέπε feather) platinum chrome (βλέπε persona). Τι παίζει?? Οταν αναφέρουν platinum το δέρμα δεν έρχεται σε επαφή με το χρώμιο?? Βασικά θέλω να αποκλείσω τις λεπίδες με το χρώμιο , και να πάω σε άλλα υλικά για να αρχίσω τα πειράματα.Οπότε ακούω υποδείξεις για λεπίδες που δεν έχουν χρώμιο.

Y.Γ. Παρεπιπτόντος με μια μηχανή μου είχαν στείλει και δυο λεπίδες iridium super.Αυτές δεν πρέπει να έχουν χρώμιο, έτσι δεν είναι??

:thnx :thnx
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις αλλα για λογους μαρκετινγκ εχουμε και διαφορους "ορους"
Το "πλατινωμα" εδω στην Ελλαδα ειναι κατι επιφανειακο,οχι βαθυ και οχι για βαρεια χρηση
Αρα κατι που ειναι χρωμιωμενο αρα γυαλιζει πολυ αντεχει σε πολλα
Το επιφανειακο ειναι για βιτρινα.
Το 950 και το 1000 βαβμοι καθαροτητας του μεταλλου ειναι καλυτερο στην επεξεργασια και το 950 οξειδώνεται αλλα πιο αργα............
Σε περιπτωση που θελεις να μην οξειδώνεται χρειαζεται το μεταλλο να γινει επιροδιοση(πλατινωμα)

Επιπλατίνωμα - επιροδίοση Το ασήμι είναι ένα υπέροχο λευκό πολύτιμο μέταλλο, που έχει την ιδιότητα να μαυρίζει με το χρόνο. Η αμαύρωση αυτή συμβαίνει όταν το ασήμι έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το φως.Λύση στο μαύρισμα του ασημιού έρχεται να δώσει η επιροδιοση. Το επιπλατίνωμα - επιροδίομα είναι μια χημική διεργασία, που γίνεται στο τελικό στάδιο κατασκευής. Το κόσμημα βυθίζεται μέσα σε ένα μπάνιο ροδίου επιμετάλλωσης, όπου "θωρακίζεται" με ένα στρώμα πλατίνας. Αυτό του δίνει ένα γκριζόλευκο χρώμα που το προστατεύει από τη φυσική του τάση να μαυρίζει και το διατηρεί λευκό για αρκετό καιρό. Το μπάνιο σε ρόδιο πλατίνας είναι μια αρκετά δύσκολη και ακριβή εργασία, λόγω του μεγάλου κόστους του ροδίου. Είναι τρεις φορές περίπου από το χρυσό. Αν και ανεβάζει την τελική τιμή του κοσμήματος, συνιστάται για την καλύτερη διατήρηση του λευκού χρώματος του ασημιού. Πέραν από τα ασημένια, επιπλατίνωση γίνεται και στα χρυσά κοσμήματα, κυρίως στο λευκόχρυσο για να αποκτήσουν αυτό το ωραίο γκρίζο-λευκό χρώμα.

http://www.hobby.gr/forum/showthread.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Εδω μιλαει για κοσμημα,τωρα στο θεμα λεπιδα-κοψιμο θα αλλαζουν μερικα πραγματα
Χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω η κοψη δεν εχει επανω "πολλα"
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”