Whisky - Whiskey

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Γιατί οχι Χάρη? Αλλα εαν έχεις το original ειναι αλλιώς. Δεν χρειαζεται ποσότητα ποτηριών διότι το πολύ δυο απολαμβάνουν. Οπότε θέλεις τρία το ένα ρεζέρβα όταν σου σπάσει κάποιο.

Κωνσταντίνε οι τιμές ειναι απο 40 μέχρι δεν ξέρω και εγώ. Κάποια υπάρχουν και στον ΑΒ άλλα μονο σε πολύ εξιδικευμενες κάβες και άλλα μόνο στα duty free.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

vanm66 έγραψε:Χάρη, Δημήτρη και Νίκο, θέλετε παρέα στις δοκιμές; :megagrin
Με χαρά. Εγω έχω για εβδομαδιαίο rotation και τρία ρουμάκια για μετά. Θα βάλουν και τα παλικάρια τα δικά τους με σωλομο και χαμόν και θα κάνουμε tasting.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Απολαμβάνοντας ένα Highland Park Einar στο ποτήρι που του αρμόζει.

Εικόνα

Πραγματικά κάνει μεγάλη διαφορά και το καπάκι είναι μεν περιττό αλλά έχει πολύ γούστο!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Σήμερα δεν έχω διάθεση για γευσιγνωσία… και ξύδι πίνω.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Καθώς λοιπόν επηρεασμένος από διάφορα που διάβασα εδώ, θα ήθελα να δοκιμάσω ένα single malt και επειδή θεωρώ το καλύτερο τρόπο να το κάνω πρώτα σε ένα μαγαζί (που θα μπορέσω να πάρω ένα ποτήρι) θα ήθελα να μου πείτε, πόσες διαφορές υπάρχουνε.
Δηλαδή που ξέρω τι ουίσκι θα μου αρέσει? ΠΧ. πρόσφατα πήγα σε ένα μαγαζί και έτσι όπως κοίταζα τον κατάλογο, έπεσε το μάτι μου σε Single malt ουίσκια.
Τα εξής :
CARDHU
TALISKER
LAGAVULIN
OBAN

Τι διαφορές έχουνε μεταξύ τους και πως εγώ μπορώ να διαλέξω τι θα μου αρέσει (που δεν έχω ιδέα!)
Εννοείται ότι οι μάρκες είναι απλό παράδειγμα. Απλά θέλω να ακούσω μια γενική γνώμη...
Για να μην δοκιμάσω κάποιο και να μην απογοητευτώ βάση γεύσης του. Ελπίζω να έγινε κατανοητό το ερώτημα μου.

ΥΓ: Είπαμε, χωρίς πάγο και με λίγο εμφιαλωμένο νερό?
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις επι του θεματος προτεινω αυτο
aberfeldy 12 years single malt
aberfeldy_12_year_single_highland_malt_scotch_whisky.jpg
Κωνσταντινε cheers ,ασπρο πατο και στην υγεια σου!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Ουτε νερο ουτε πάγο. Σκετο.
Η σειρα για μενα ειναι με πρωτο το καλυτερο, L, T, O, C
Άρης
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις Μάχο και Άρη. Το ερώτημα όμως είναι οι διαφορές του καθένα.
Το λέω αυτό γιατί δεν είμαι πολύ fan του ουισκιού.
Επειδή δεν είναι σίγουρο ότι αν βγω έξω σε άλλο μαγαζί θα βρω τα ίδια, υπάρχει κάτι που μπορώ να κοιτάξω ή πολύ απλά όλα "σχεδόν" μοιάζουνε μεταξύ τους. Γιατί αν μοιάζουνε μεταξύ τους τότε δεν έχει και πολύ διαφορά πιο θα πιώ πρώτα. Αν όμως έχουνε τεράστιες διαφορές μεταξύ τους (όπως πχ οι μπίρες) τότε έχει σημασία τι θα διαλέξω.
Το aberfeldy που αναφέρεις Μάχο θα το δοκιμάσω αλλά ο σκοπός είναι να δοκιμάσω κάπου ένα single malt να δω αν μου αρέσει (γιατί το κανονικό δεν με συγκινεί καθόλου) και μετά άμα αξίζει να παώ να πάρω κάποιο μπουκάλι σαν αυτό που ανέφερες.
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Κωνσταντίνος 2015
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

To Talisker λογου χάρη επειδη γινεται κοντα στις ακτες Isle του Skye αυτο το καταλαβαινεις κ στην γευση του σου δινει την αίσθηση της θαλασσινής αλμύρας και του καπνιστου
Το lagavulin απο την αλλη ειναι μια κατηγορία από μόνο του, είναι για μενα ισως ο εκπροσωπος των καπνιστων whiskey
Το cardou ειναι στην βορεια πλευρα της Σκωτίας στο Speyside στην κοιλάδα του ποταμού Spey, ειναι απαλό γλυκο με χαρακτηριστικη γευση του μελιού της βανίλιας και φρούτων
Το Dalwhinnie που ειχα προτείνει στον Χάρη καποια στιγμη μοιάζει αρκετα με το Cardou εκει θα νιωσεις συμπληρωματικά κ λιγη κανελλα. Επειδη το αποστακτηριο ειναι σε ενα απο τα πιο κρυα ή το πιο κρυο σημειο της Σκωτίας το νερό που χρησιμοποιειται για την παρασκευη του προερχεται απο λυωμενο πάγο Ειναι έντονο αλλά ωραία έντονο. Απο τα αγαπημένα μου.
Και ούτω καθ'εξής...
Καθε λοιπόν whiskey κουβαλάει τα χαρακτηρηστικά της περιοχης που βρίσκεται το αποστακτήριο. Αυτό σημαινει ότι παιρνεις κ δοκιμάζεις και είναι εντελώς υποκειμενικό ποιό θα σου αρέσει.
Ρολο παιζει και με τι θα το συνοδευσεις. Εαν ειναι με λιγη σοκολάτα πικρή τότε θελει κατι απαλο και γλυκο να το ισορροπήσεις, εαν ειναι με θαλασσινα η αλμυρους ξηρους καρπους τοτε ενα Talisker ειναι ότι πρέπει.
Κλείνοντας να σου πω οτι με ενα ποτήρι μόνο δεν θα καταλάβεις και πολλά. Πρόσεξε επίσης που θα το πιείς εαν δεν δύνασαι οικονομικα να αγοραζεις μπουκάλια κ να το πίνεις στην ηρεμία του σπιτιου σου διάλεξε τουλάχιστον ενα χαλαρό μπαράκι και όχι ενα club. Εκεί πάρε ενα Jack Daniels και είσαι κομπλέ.

ΥΓ εαν σώνει και καλα για να το ελαφρυνεις απο το αλκοολ θελεις να βαλεις νερό τοτε ενα ποσοστο 10%αρκεί.
Άρης
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11

Μόλις διάβαζα αυτά που μου έγραψες Άρη ήμουν κάπως έτσι....
[spoiler="Ακριβώς έτσι"]Εικόνα[/spoiler]
Τι απίστευτες γνώσεις είναι αυτές??? Πραγματικά έπαθα πλάκα. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
Με κάλυψε πλήρως.
:thnx

Όταν δοκιμάσω, θα σας πω εντυπώσεις.
Κωνσταντίνος

Κωνσταντίνος 2015
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αφέψημα-Ποτό-Αλκοόλ”