ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οπτικες οδηγιες ξυρισματος!

Απάντηση
Alexis_3
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 23 times
Been thanked: 9 times

Σχετικά με το βίντεο του y.v αυτό ισχύει??

[youtube][/youtube]

Δεν θέλω να δημιουργήσω αντιπαραθέσεις απλά σας αρχάριος είδα τον μπαρμπέρη και μετα τον mantic και μπερδεύτικα... :confused :confused :confused :confused
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Ισχύει 100% κατά την γνώμη μου, αλλά όχι όταν ξυρίζεσαι με straight. Εκεί το τέντωμα (και πάλι όχι υπερβολικό) είναι απαραίτητο και δεν δημιουργεί ingrown.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Alexis_3
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 23 times
Been thanked: 9 times

Οκ κατάλαβα σε ευχαριστώ Απόστολε!!
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

καλός ο Mantic και ο Geofatboy, αλλά εγώ συμπαθώ αυτόν τον τύπο... Απλός και αντισυμβατικός.
Το παρακάτω βίντεο είναι ότι πιο απλό και ξε-αγχωτικό έχω δει σε σχέση με την χρήση του straight razor για αρχάριους:
[youtube][/youtube]

(ελπίζω να μην το έχει αναρτήσει κάποιος άλλος και μου ξέφυγε...)
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Οντως καλός ο τύπος, δεν τον ήξερα.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29513 times
Been thanked: 29728 times

Τον έχω παρακολουθήσει σε αρκετά βίντεο, αρκετά καλός μπορώ να πω. Αυτό που έχω τσακίσει στην κυριολεξία να βλέπω είναι ξυρίσματα από μπαρμπέρηδες στην Τουρκία. Μάλιστα έχω παρατηρήσει ότι όλοι ανεξεραίτως χρησιμοποιούν την σαβέτα sedef, στην οποία η λεπίδα (μισή) μπαίνει συρταρωτή και με ιδιαίτερη δυσκολία, αφού πρώτα κόψουν τα αυτιά της λεπίδας από την πλευρά της λεπίδας απέναντι από την κόψη. Η σαβέτα αυτή μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον, την έχω βρει σε λίγα e-shop και το σκέφτομαι για αγορά, αν και δεν φαίνεται να είναι κάτι το ιδιαίτερα ποιοτικό.
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Ευγενικο παιδι και επεξηγηματικος,τι εθνικοτητος ειναι;
Παντως ετσι κοντρα στο 1ο χερι δεν θα εκανα
Ουτε και χωρις προετοιμασια + πινελο φυσικα.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

Δανός αν δεν κάνω λάθος

.
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Καλός είναι αλλά δε μου πολυ αρέσουν κάποια πραγματάκια.Πρώτον δε κρατάει σωστά τη φλατσέτα, τουλάχιστον απο τη πλευρά που τον βολεύει, είναι κρίμα να τη κρατάς έτσι ,γι αυτό υπάρχει η ουρά πίσω και η όλη χάρη του είναι να τη πιάνεις σωστά.Επίσης δε μου αρέσει ο τρόπος που περνάει και ξαναπερνάει τόοσες φορές τη φαλτσέτα στο ίδιο σημείο, πιστεύω όταν η φαλτσέτα κόβει/γ@μεί καλά δε χρειάζεται τέτοιες άσκοπες κινήσεις, γνώμη μου πάντα.
Κατα τα άλλα συμπαθητικός είναι :megagrin !
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

Ναι, είναι από την Δανία.
Και εγώ θεωρώ απαράδεκτο το ότι δεν χρησιμοποιεί πινέλο. Και ο ίδιος προφανώς αφού στο παρακάτω βίντεο λέει ότι θεωρεί απαραίτητη τη χρήση πινέλου, και ότι αυτό που έκανε στο προηγούμενο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική δημιουργία αφρού. Κοιτάξτε ειδικά μετά από το 13ο λεπτό. Πολύ ενδιαφέρον κόλπο για στροπάρισμα, αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσματικό ή ασφαλές για την κόψη της φαλτσέτας:
[youtube][/youtube]
Πάντως κυρίως χάρη στις οδηγίες σας και στο προηγούμενο βίντεο του που κατάφερε να με ξεαγχώσει, σήμερα κατάφερα να ολοκληρώσω όλο το ξύρισμα με το Dovo μου!!!
Η βλακεία είναι ότι πήγα στο δεύτερο πέρασμα για κόντρα και επειδή είχε μείνει πολύ τρίχα σκάλωνε το μαχαίρι. Πάντως αν εξαιρέσουμε δύο μικροκοψιματάκια (δεν είχα τεντώσει καλά το δέρμα μου) και κάτι σπυράκια που ήταν αναμενόμενο να ματώσουν τα πήγα μια χαρά. Παρόλο που χρησιμοποίησα μόνο το δεξί μου χέρι, αφού στο αριστερό δεν έχω εμπιστοσύνη ότι θα είναι ιδιαίτερα σταθερό. Φυσικά το ξύρισμα δεν συγκρίνεται με το ξύρισμα που κάνω με τις DE, αλλά ήταν ισάξιο με αυτό που έκανα με την sensor που φοβόμουνα να κάνω ακόμα και πλάγιο πέρασμα (γέμιζα ερεθισμούς), και είχα πολύ λιγότερα κοψίματα από την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα την gillette super slim twist (με bic astor φυσικά και αφρό nivea gel... είχα ψιλοσφαχτεί :lachtot ).
Το ότι κατάφερα να κάνω ένα συμπαθητικό ξύρισμα στην δεύτερη μου προσπάθεια με straight razor (τρίτη αν υπολογίσουμε και το μάζεμα του αφρού με το gold dollar) με γεμίζει ικανοποίηση.
Ακόμα κρατώντας το ξυράφι σε λίγο μεγαλύτερη γωνία από την πρώτη φορά και κάνοντας μικρές και κοφτές κινήσεις, κατάφερα να μειώσω τα τραβήγματα στις τρίχες αισθητά (σε σημείο που δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα). Φυσικά το τεστ της τρίχας που πέφτει απαλά πάνω του το ξυράφι δεν το περνά ούτε κατά διάνοια, αλλά αν κρατάω μία τρίχα στον αέρα και ακουμπήσω με φόρα το ξυράφι πάνω της, την κόβει. Οπότε συνεχίζω ως έχει και βλέπουμε...
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”