Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Safety razor;
- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Λοιπον και εγω σημερα ξυριστικα πρωτη φορα με DE . Ολα πηγαν τελεια στο πρωτο περασμα ημουνα πολυ τρακαρισμενος, μολις το τελειωσα βλεπω λιγο αιμα στο δεξια κατω μερος του λαιμου και αριστερα στο τελος του σαγονιου μου. το θεμα ειναι οτι εκει κοβομουν τον τελευταιο καιρο με οτι ξυραφακι και αν χρησιμοποιουσα γιατι εχω κατι σαν μπιμπικακια τα οποια ειναι ψιλοκοκκινα και σχεδον ποτε δεν φευγουν (μπας και ειναι ingrown; γιατι οταν ξυριζομαι κοντρα εκει με πονανε), το αλλο στο σαγονι ηταν απλο σπυρακι (οταν σκουπησα και απο τις δυο ''πληγες'' το αιμα μετα δεν ξαναεμφανιστηκε οποτε δεν ειχα κανενα προβλημα και δεν νομιζω να ηταν και λαθος της τεχνικης μου). Στο δευτερο περασμα λεω θα τα παρω πλαγια και ολα οκ, στο τριτο παω για κοντρα και παλι κανενα προβλημα. Στο τελος βλεπω κατι τριχουλες στο πιγουνι και λεω παμε και για ενα 4ο μινι περασμα με οτι κρεμουλα ειχε μεινει. Λοιπον μπορω με σιγουρια να πω οτι το 70% του προσωπου μου ειναι σαν bb και το θεμα ειναι οτι στο τελος δεν ειχα κανεναν απολυτος ερεθισμο!!!! Ανυπομονω για το επομενο ξυρισμα!!!!! (για να δοκιμασω και την tabac)
Το Ιασονας με Ο
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29513 times
- Been thanked: 29728 times
Μπράβο Ιάσονα. Κάθε φορά όλο και καλύτερα θα είναι, θα βελτιώνεσαι.
- Arisk
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 790 times
Μπράβο Ιάσονα.
Οχι οτι η cella ειναι πολυ κατώτερη, αλλά με το tabac θα μεγαλουργήσεις.
Οχι οτι η cella ειναι πολυ κατώτερη, αλλά με το tabac θα μεγαλουργήσεις.
Άρης
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Well done Ιασων.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Ευχαριστω παιδια!!!!
Το Ιασονας με Ο
-
- Νήπιο
- 12
Χτες ξυριστικα για πρωτη φορα με safety razor.Μπορω να πω σε εσας τους πιο εμπειρους πως μπορει να μου γινει ψυχωση.Ξυριστικα και τωρα περιμενω ξανα πως και πως να ξαναξυριστω αυριο και να νιωσω παλι ολη την διαδικασια.Αγορασα ενα καλο πακετακι με κατι κρεμες και after shave ToBS απο luxe.H μηχανη ειναι η muhle r89.Ξυριστικα με ξυραφακι της derby.Ολα καλα πηγαν,πολυ ωραιο ξυρισμα για αρχη αν και πηρα σβαρνα κατι σπυρακια και ερεθιστικα σε 4-5 σημεια.Στα πολλα ++++ του παραδοσιακου ξυρισματος θα προσθεσω το πινελο και την κρεμα.Τετοια αισθηση..απεριγραπτη.Ποτε δεν το περιμενα να κολλησω τοσο,πιστευα οτι μπορει και να το βαρεθω λογο κοψιματων και βαρεμαρας της προετοιμασιας.Αλλα μπορω τωρα να πω με βεβαιοτητα πως ειμαι 21 χρονων και δεν εχω ξανανιωσει να κανω κατι για την παρτη μου και να το ευχαριστιεμαι τοσο πολυ.
Ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας και ελπιζω να ειστε παντα εδω για τις αποριες μου
Ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας και ελπιζω να ειστε παντα εδω για τις αποριες μου
- νικος
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 241 times
Να εισαι σιγουρος πως οποιες αποριες κι αν εχεις εδω παντα θα υπαρχει καποιος να σου δωση την καταλληλη συμβουλη οσο και μικρες να ειναι αυτες
Καλη συνεχεια στα ξυρισματα σου καθε φορα θα ειναι και καλυτερα
Καλη συνεχεια στα ξυρισματα σου καθε φορα θα ειναι και καλυτερα
Ολα ειναι δρομος
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29513 times
- Been thanked: 29728 times
Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα τελικά, αφιερώνεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου!kenpeiratis έγραψε:...
Αλλα μπορω τωρα να πω με βεβαιοτητα πως ειμαι 21 χρονων και δεν εχω ξανανιωσει να κανω κατι για την παρτη μου και να το ευχαριστιεμαι τοσο πολυ.
...
- nicholas
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 82 times
- Been thanked: 38 times
Πρώτο ξύρισμα με DE και για εμένα εχθές.Προετοιμασία με ζεστές πετσέτες στη συνέχεια face lathering με MWF με το οποιο μπορω να πω οτι κατενθουσιάστηκα,αν και είχα ακούσει τόσο καλα λόγια για αυτον τον σάπωνα δεν περίμενα οτι θα μου άρεσε τόσο πολύ.Έπειτα ακολούθησαν δυο περάσματα WTG με τον γνωστό μας ερμή 34 με ξυραφάκια treet.
Συνολικά η εμπειρία ήταν πολύ καλή με καθόλου ερεθισμούς και κοψίματα με μόνη εξαίρεση το όχι και τόσο βαθύ ξύρισμα αλλα λέω να αποφύγω καλύτερα το κόντρα για τις πρώτες εβδομάδες.Τελικά πάντως το δίαβασμα απέδωσε καρπούς. :winkcool
Συνολικά η εμπειρία ήταν πολύ καλή με καθόλου ερεθισμούς και κοψίματα με μόνη εξαίρεση το όχι και τόσο βαθύ ξύρισμα αλλα λέω να αποφύγω καλύτερα το κόντρα για τις πρώτες εβδομάδες.Τελικά πάντως το δίαβασμα απέδωσε καρπούς. :winkcool
- Vassilis
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
Να πω κι εγώ με τη σειρά μου..
Πρώτο ξύρισμα έκανα με ένα παλιό open comb (DRGM γράφει πάνω) που είχα αγοράσει από το μπίτ μπαζάρ σε μία εξόρμηση μου στη συμπρωτεύουσα. Το είχα πάρει για ομορφιά στο μπάνιο μου. Αφού όμως το καθάρισα μπήκα στον πειρασμό να δώ τί κάνει.
Μπανάκι, λοιπόν, για αρχή, για να μαλακώσουν τα γένια.. Είναι πολύ σκληρά και μπόλικα.
Έπειτα Nivea που δεν είχα χτυπήσει καλά και άπλωμα με ένα πινέλο της κακιάς ώρας από Hondos.
Αφού το άφησα λιγάκι να ''πιάσει'' άρχισα με μία λεπίδα Gillette platinum.
Στην αρχή πολύ δειλά μην κοπώ.. Με είχε τρομοκρατήσει ο πατέρας μου. Έπειτα ξεσάλωσα.. Νόμιζα ότι κρατάω αυτά τα Fusion που πιέζεις όσο θες και το πας όσο γρήγορα και όσο θες..
Το αποτέλεσμα.. Χμμμ..
Κοψιματάκια στο πιγούνι..
Τα σπυράκια και κάτι Ingrown τα πήρε όλα κι έφυγε...
Μετά λοσιόν του Κορρέ.
Συμπέρασμα.. Ίσως κάποιος άλλος να τρόμαζε από το αποτέλεσμα και να απογοητευόταν. Αλλά εγώ τουλάχιστον κατάλαβα την αξία του Ξυραφιού. Δεν είναι τυχαίο ότι με συντρόφευε στο στρατό.
Τα μετέπειτα ξυρίσματα ήταν σαφώς καλύτερα. Πήρα και διάφορες λεπίδες από ένα φίλο όλες Vintage και απέκτησα μια άποψη. Είδα και τα σχετικά βιντεάκια μου στο Youtube, οπότε σιγά σιγά βελτιώθηκα.
Λίγο θέλω για να βρω τι είναι αυτό στην τεχνική μου που με γεμίζει στο λαιμό σπυράκια και ingrown.
Πρώτο ξύρισμα έκανα με ένα παλιό open comb (DRGM γράφει πάνω) που είχα αγοράσει από το μπίτ μπαζάρ σε μία εξόρμηση μου στη συμπρωτεύουσα. Το είχα πάρει για ομορφιά στο μπάνιο μου. Αφού όμως το καθάρισα μπήκα στον πειρασμό να δώ τί κάνει.
Μπανάκι, λοιπόν, για αρχή, για να μαλακώσουν τα γένια.. Είναι πολύ σκληρά και μπόλικα.
Έπειτα Nivea που δεν είχα χτυπήσει καλά και άπλωμα με ένα πινέλο της κακιάς ώρας από Hondos.
Αφού το άφησα λιγάκι να ''πιάσει'' άρχισα με μία λεπίδα Gillette platinum.
Στην αρχή πολύ δειλά μην κοπώ.. Με είχε τρομοκρατήσει ο πατέρας μου. Έπειτα ξεσάλωσα.. Νόμιζα ότι κρατάω αυτά τα Fusion που πιέζεις όσο θες και το πας όσο γρήγορα και όσο θες..
Το αποτέλεσμα.. Χμμμ..
Κοψιματάκια στο πιγούνι..
Τα σπυράκια και κάτι Ingrown τα πήρε όλα κι έφυγε...
Μετά λοσιόν του Κορρέ.
Συμπέρασμα.. Ίσως κάποιος άλλος να τρόμαζε από το αποτέλεσμα και να απογοητευόταν. Αλλά εγώ τουλάχιστον κατάλαβα την αξία του Ξυραφιού. Δεν είναι τυχαίο ότι με συντρόφευε στο στρατό.
Τα μετέπειτα ξυρίσματα ήταν σαφώς καλύτερα. Πήρα και διάφορες λεπίδες από ένα φίλο όλες Vintage και απέκτησα μια άποψη. Είδα και τα σχετικά βιντεάκια μου στο Youtube, οπότε σιγά σιγά βελτιώθηκα.
Λίγο θέλω για να βρω τι είναι αυτό στην τεχνική μου που με γεμίζει στο λαιμό σπυράκια και ingrown.