Σημερα ηρθε η ωρα να ασχοληθω με το TI . Με μια εκτιμηση ηθελα να κανω ελαφρια παρεμβαση.
Εκανα λασπη στην βελγικη αρα ειχα περιπου 6000 grit σε εναλαγη με την NANIWA 8000 grit πυραμιδα κατα
Lyn Επειτα σχετα 8000 με την βελγικη . Δεν περασα διαμαντοπαστα απλα μονο οδοντοκρεμα με 50 rda .
και καμια 60 περασματα στο κουπι και 60 σε λουρι .
Το ξυρισμα που ακολουθησε ηταν απαλο και βαθυ . Η αποφαση που εχω παρει ειναι οτι πλεον δεν θελω
ενα baby face σε καθε ξυρισμα ετσι σταματαω πλεον σε 2 περασματα και ισως λιγες διορθωτικες οπου υπαρχει προβλημα .
Εργασίες στα ξυράφια μου
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Χαίρομαι που με χρησιμοποίησες για να ακονίσεις το ξυράφι σου (Slur=Λάσπη) :megagrinhero έγραψε:Εκανα λασπη στην βελγικη αρα ειχα περιπου 6000 grit σε εναλαγη με την NANIWA 8000 grit
Και εγώ ακριβώς το ίδιο κάνω εδώ και καιρό.hero έγραψε: Η αποφαση που εχω παρει ειναι οτι πλεον δεν θελω ενα baby face σε καθε ξυρισμα ετσι σταματαω πλεον σε 2 περασματα και ισως λιγες διορθωτικες οπου υπαρχει προβλημα .
Για αυτό λέω ότι κάνω 2,5 περάσματα. Ένα από πάνω προς τα κάτω, ένα από κάτω προς τα πάνω, και ένα τελευταίο μισό, στο λαιμό δηλαδή και στο πηγούνι που διορθώνω κάποια υπολείμματα.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Να ρωτήσω κάτι, πως ακονίζετε , με δύο χέρια η με το ένα?Αν μπορείτε τεκμηριώστε την απαντήσή σας!
Σε μια συζήτηση με τον αμερικάνο που έχω αγοράσει 2 ξυράφια μου ανέφερε ότι ακονίζει με το ένα χέρι και ήταν κατηγορηματικός για το ακόνισμα με τα δύο χέρια!
Σε μια συζήτηση με τον αμερικάνο που έχω αγοράσει 2 ξυράφια μου ανέφερε ότι ακονίζει με το ένα χέρι και ήταν κατηγορηματικός για το ακόνισμα με τα δύο χέρια!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Ηλίας
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 249 times
To περασμα με τα δυο χερια κατα κανονα ειναι λαθος γιατι το μαχαιρι πρεπει να περναει απο τις πετρες μονο με το βαρος του (οπως και στο ξυρισμα δεν θελει πιεση) . Εαν χρησιμοποιουμε και τα δυο χερια η
πιεση που ασκηται δεν ισα κατανεμημενη με αποτελεσμα στην ακρη και ιδιαιτερα στην μυτη του ξυραφιου
να εχουμε θεμα υπερ ακονισματος και επισης ενδεχεται ο αθερας να εχει διαφορετικο πλατος στις ακρες απο οτι στο κεντρο .Ακομα εαν χρεισημοποιουμε τα δυο χερια εχουμε περιορισμενες κινησεις μια παραλληλα
με την πετρα και μια ξεκινοντας απο την μια ακρη και τελειωνουμε με την μυτη ,δυσκολια θα εχουμε στις
κυκλικες κινησεις που αρκετοι χρησιμοποιουν .
Εγω νομιζω οτι ειναι καλυτερα περισσοτερες και μαλακοτερες κινησεις παρα λιγες και με πιεση .Ο μονος
λογος που βρισκω οτι θα βοηθουσαν τα 2 χερια ειναι σε μαχαιρια που προκειται να ανακατασκευασουμε και
στα χαμηλα grit βαζουμε λιγη πιεση παραπανω και οσο παμε σε λεπτοτερες πετρες μονο ενα χερι .
Η αλλη λυση με τα δυο χερια ειναι το δευτερο να ειναι μονο οδηγος σπρωχνοντας την ραχη και οχι
πιεση απο πανω.
πιεση που ασκηται δεν ισα κατανεμημενη με αποτελεσμα στην ακρη και ιδιαιτερα στην μυτη του ξυραφιου
να εχουμε θεμα υπερ ακονισματος και επισης ενδεχεται ο αθερας να εχει διαφορετικο πλατος στις ακρες απο οτι στο κεντρο .Ακομα εαν χρεισημοποιουμε τα δυο χερια εχουμε περιορισμενες κινησεις μια παραλληλα
με την πετρα και μια ξεκινοντας απο την μια ακρη και τελειωνουμε με την μυτη ,δυσκολια θα εχουμε στις
κυκλικες κινησεις που αρκετοι χρησιμοποιουν .
Εγω νομιζω οτι ειναι καλυτερα περισσοτερες και μαλακοτερες κινησεις παρα λιγες και με πιεση .Ο μονος
λογος που βρισκω οτι θα βοηθουσαν τα 2 χερια ειναι σε μαχαιρια που προκειται να ανακατασκευασουμε και
στα χαμηλα grit βαζουμε λιγη πιεση παραπανω και οσο παμε σε λεπτοτερες πετρες μονο ενα χερι .
Η αλλη λυση με τα δυο χερια ειναι το δευτερο να ειναι μονο οδηγος σπρωχνοντας την ραχη και οχι
πιεση απο πανω.
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Λέω αυτές τις μέρες να ανανεώσω λίγο το Spartacus, λέω να το περάσω μερικά περάσματα απο την πέτρα 8000grit και μετά απο την κινέζικη τελείωματος.To ξυράφι αυτό δεν είναι τελείως ίσιο , έτσι όπως το έβαλα σε ίσιο επίπεδο είναι λίγο καμπύλο , σαν το Globusmen του forum μας επάνω.Λέω να του εφαρμόσω την "The 45 degree X-Stroke" τεχνική που αναφέρεται σε αυτό το ink http://straightrazorplace.com/srpwiki/i ... ng_a_razor" onclick="window.open(this.href);return false;.Εσείς τι λέτε , να εφαρμόσω τη παραπάνω ,την "The Swooping X-Stroke" η την κανονική "The regular"?
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Ηλίας
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
Ηλία δεν ήξερα ότι το Σπάρτακος έχει χαμογελαστή άκρη και από τις φωτογραφίες δεν μπορώ να καταλάβω.
Αν έχει πάντως είναι καλή επιλογή το 45 degree που λες.
Δεν είναι και πολύ εύκολη όμως. Αν το χέρι σου έχει εκπαιδευτεί και έχεις αναπτύξει τεχνική μνήμη τότε θα σου έρθει εύκολα. Αν όχι, τότε καλύτερα στην αρχή να έχεις εξασκηθεί σε κάποιο πιο απλό ξυράφι με απλά περάσματα πάνω στις πέτρες ώστε να μην πας τελείως απροετοίμαστος στο 45 degree.
Αν παρόλα αυτά γουστάρεις να ξεκινήσεις έτσι, επειδή ακριβώς δεν έχεις την τεχνική μνήμη ώστε να έρχονται από μόνα τους τα περάσματα, κάνε το κάθε πέρασμα αργά και σκεπτόμενος συνεχώς, μην χαλαρώσεις. Και μόλις πάρεις θάρρος πας και πιο γρήγορα.
Επίσης κάνεις πολύ καλά και πειραματίζεσαι από τις 8000 και όχι χαμηλότερα, έτσι ώστε τα λαθάκια που σίγουρα θα κάνεις να μην επηρεάσουν ουσιαστικά την κόψη. Ακόμα καλύτερα ίσως να δουλέψεις μόνο στη 12000 μέχρι να μάθεις τις κινήσεις.
Όπως και να ‘χει προχώρα και πάρε του τον αέρα. Θα το ευχαριστηθείς πολύ πιστεύω!
Εγώ στη θέση σου πάντως θα άρχιζα από λιγότερο καλά ξυράφια.
Αν έχει πάντως είναι καλή επιλογή το 45 degree που λες.
Δεν είναι και πολύ εύκολη όμως. Αν το χέρι σου έχει εκπαιδευτεί και έχεις αναπτύξει τεχνική μνήμη τότε θα σου έρθει εύκολα. Αν όχι, τότε καλύτερα στην αρχή να έχεις εξασκηθεί σε κάποιο πιο απλό ξυράφι με απλά περάσματα πάνω στις πέτρες ώστε να μην πας τελείως απροετοίμαστος στο 45 degree.
Αν παρόλα αυτά γουστάρεις να ξεκινήσεις έτσι, επειδή ακριβώς δεν έχεις την τεχνική μνήμη ώστε να έρχονται από μόνα τους τα περάσματα, κάνε το κάθε πέρασμα αργά και σκεπτόμενος συνεχώς, μην χαλαρώσεις. Και μόλις πάρεις θάρρος πας και πιο γρήγορα.
Επίσης κάνεις πολύ καλά και πειραματίζεσαι από τις 8000 και όχι χαμηλότερα, έτσι ώστε τα λαθάκια που σίγουρα θα κάνεις να μην επηρεάσουν ουσιαστικά την κόψη. Ακόμα καλύτερα ίσως να δουλέψεις μόνο στη 12000 μέχρι να μάθεις τις κινήσεις.
Όπως και να ‘χει προχώρα και πάρε του τον αέρα. Θα το ευχαριστηθείς πολύ πιστεύω!
Εγώ στη θέση σου πάντως θα άρχιζα από λιγότερο καλά ξυράφια.
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Slur θα προσπαθήσω αύριο να ανεβάσω φωτό για να δείτε πόσο χαμογελαστό είναι, να μου πείτε τη γνώμη σας.Δυστυχώς τα αγαπάω όλα τα ξυράφια μου και εκτός αυτού, χαμογελαστά είναι το spartacus και το Joseph μου, τα υπόλοιπα είναι ίσια και δε νομίζω ότι πρέπει να σκήσω πάνω τους αυτή τη τεχνική.Είχα ένα κινέζικο αλλά το πούλησα σε ένα φίλο μου :megagrin .
Αυτό που σκέφτομαι είναι όταν θα ξεκινήσω το ακόνισμά του να έχω δίπλα μου το netbook να μου δείχνει εκείνη την ώρα το συγκεκριμένο βίντεο.Καλή επικάλυψη της ράχης τους και σιγά σιγά όπως είπες να ξεκινήσω.
Αυτό που σκέφτομαι είναι όταν θα ξεκινήσω το ακόνισμά του να έχω δίπλα μου το netbook να μου δείχνει εκείνη την ώρα το συγκεκριμένο βίντεο.Καλή επικάλυψη της ράχης τους και σιγά σιγά όπως είπες να ξεκινήσω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος boltsis την 21 Σεπ 2011, 20:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ηλίας
Ηλίας
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 249 times
Ηλια προτεινω The 45 degree X-Stroke απλα επειδη ξεκινας απο 8000 θα χρειαστεις πολλα περασματα,
κανε ενα τεστ στην αρχη με μια τριχα απο πινελο χοιρου που κοβεται ευκολα και μετα απο μερικα περασμα
δοκιμασε το αποτελεσμα εκ νεου . Προσεξε επισης την πιεση , παντου ιδια πιεση .
κανε ενα τεστ στην αρχη με μια τριχα απο πινελο χοιρου που κοβεται ευκολα και μετα απο μερικα περασμα
δοκιμασε το αποτελεσμα εκ νεου . Προσεξε επισης την πιεση , παντου ιδια πιεση .
Νίκος
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Nίκο τη τρίχα τη κόβει για πλάκα, το θέμα είναι ότι τη τελευταία φορά το ένιωθα λίγο ξηρό πάνω στο δέρμα μου και επίσης δε ξέρω προηγουμένως πως έχει χρησιμοποιηθεί.Ο πρώην ιδιοκτήτης μου είπε ότι το χρησιμοποίησε μια φορά, εγώ δε το πιστεύω αυτό.Αν το περάσω απο την 8000 θα το περάσω λίγες φορές ,ύστερα θα το περάσω απο τη πέτρα τελειώματος και βλέπουμε, έτσι λέω.
Ηλίας
Ηλίας
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
Ξεκινώντας από την 8000 πρακτικά δεν μπορείς να προκαλέσεις over-honing άρα μην σε αγχώνει να κάνεις περισσότερα περάσματα. Η 8000 γυαλίζει την κόψη και κάποιοι την έχουν και για πέτρα τελειώματος.
Από ότι κατάλαβα θέλεις να «μαλακώσει» κάπως η κόψη. Δεν είναι λάθος η σκέψη σου, η κόψη μαλακώνει στις πέτρες τελειώματος.
Από ότι κατάλαβα θέλεις να «μαλακώσει» κάπως η κόψη. Δεν είναι λάθος η σκέψη σου, η κόψη μαλακώνει στις πέτρες τελειώματος.