Kolynos - κρέμα ξυρίσματος
Έχει στα Hondos. Για άνθος που λες και βουνό, γρασίδι, δεν νομίζω. Την είχα πάρει παλιά, ακόμα την έχω κάπου, αλλά ότι μυρίζει ζιζανιοκτόνο, μυρίζει 100%. Δεν την αντέχει άνθρωπος. Με τόσα πράγματα που έχω, σχεδόν αποκλείεται να την ξαναχρησιμοποιήσω.
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6048 times
Αν θυμάμαι σωστά το άρωμά της, όχι ζιζανιοκτόνο. Τα ζιζανιοκτόνα τύπου Roundup - Gramoxone δεν μυρίζουν έτσι.
Ίσως θυμίζει ελαφρά το παλιό "FLIT" , και τα τωρινά ελαφρά εντομοκτόνα για το σπίτι, για κουνούπια κλπ.

Ίσως θυμίζει ελαφρά το παλιό "FLIT" , και τα τωρινά ελαφρά εντομοκτόνα για το σπίτι, για κουνούπια κλπ.

- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Εμενα μου αρεσει το αρωμα της Κολυνος!
Το Ιασονας με Ο
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Έχει πάρει το μάτι σας τελευταία την Kolynos (απλή & sensitive)?
Δεν τις βρίσκω πουθενά... :confused
Δεν τις βρίσκω πουθενά... :confused
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times
Τωρα που το λες Φωτη, παει κανα διμηνο που δεν εχω δει στο Βασιλοπουλο κolynos - μονο nivea. Να ετοιμαστουμε για καταδρομικη ?

- rhtoras
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 2711 times
- Been thanked: 1754 times
Μάλλον διακόπηκε η παραγωγή της γιατί και η οδοντόκρεμα αλλαξε και συσταση πλεον..(τουλάχιστον δεν εχει πια σιλικόνη).Εντάξει ήταν ψιλοαναμενόμενο να συμβει.Πάντως και ενα μαρκετ εδώ κόντα δεν την εφερε,ενώ έφερε κανονικά νιβέα κ.λ.π Για να πώ και 2 λόγια να μη βγώ εκτός.Είναι μια φτωχή πλην τίμια κρεμα.Δεν είχε σιλικόνες ή parabens.Εκανε πλούσιο αφρό και φυσικά είχε ιδιαίτερο αρωμα.Θα το χαρακτήριζα παλιακό lilac.Πολύ χαρακτηριστικό αλλά κάποιοι δεν το άντεχαν.Δέν είχε ομως την προστασία της palmolive όμως ούτε και την καλυπτικότητα που θα ξετρελαινε κάποιον.Αυτα για μας τους παραδοσιακούς,γιατί όσοι νεοι πάνε προς κρεμα τρέχουν προς νιβεα.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
- newinhere
- Γυμνάσιο
- 11
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 180 times
Αν κάποιος την ψάχνει και δεν την βρίσκει, ας ρίξει ένα π.μ. 

Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
- Roadrunner
- Γυμνάσιο
- 10
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
Δορυφέρων έγραψε:Η κρεμα του πατερα μας και των πρωτων μας ξυρισματων !
Νομίζω πως όλοι όσοι είμαστε 35 και άνω, κάναμε το πρώτο μας ξύρισμα με την Kolynos του μπαμπά.Antonis έγραψε:Το έχω ξαναπεί, ο πατέρας μου την χρησιμοποιεί συνεχώς εδώ και 45 χρόνια. Για τον λόγο αυτό μου είναι πολύ "οικεία". Στην κυριολεξία το πρώτο μου ξύρισμα το έχω κάνει με αυτήν.
Θυμάμαι ακόμα πολύ έντονα εκείνη τη μέρα. Ήταν ένα πρωινό γύρω στο ’93-’94 και ο πατέρας μου με είχε από κοντά και μου έλεγε τι να κάνω. Πώς να βάλω την Kolynos στο πινέλο, πώς να απλώσω τον αφρό στο πρόσωπο (πού να φανταζόμουν τότε, ότι κάποτε θα μάθαινα τον όρο “face lathering”) πώς να κρατήσω το κλασικό άσπρο bic ξυραφάκι που εκείνος προτιμούσε. Συγκίνηση…
Χρησιμοποίησα την Kolynos για 7-8 ξυρίσματα ακόμη. Μετά ήθελα να ‘χω το δικό μου kit και η μόδα με παρέσυρε και πήγα στο κόκκινο Noxzema, που έκανε θραύση τότε. Αργότερα ακολούθησαν δεκάδες άλλοι συμπιεσμένοι αφροί και χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να διορθώσω το λάθος μου.
Ο δικός μου δεν πήγαινε ποτέ για ψώνια, αυτά ήταν δουλειά της μαμάς. Μια μέρα λοιπόν, η μαμά προφανώς δεν βρήκε Kolynos και του πήγε κρέμα άλλης μάρκας (δεν θυμάμαι ποια, ίσως Nivea). Η γκρίνια που άκουγε κάθε μέρα από τον πατέρα μου δεν περιγράφεται. Κάποια στιγμή, ύστερα από λίγες μέρες, η μαμά βρήκε την Kolynos και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αντίδραση του πατέρα μου μόλις του την έφερε. Χωρίς να πει κουβέντα, έπιασε το κουτί στοργικά και έφυγε με γοργό βήμα για να το εναποθέσει στο ράφι του στο μπάνιο.JohnnyBlade έγραψε:για νεο δεν ξερω,αλλα ο πατερας μου δεν την αλλαζει με τιποτα.
Όσο καλύτερες κι αν είναι οι σύγχρονες κρέμες, λοιπόν, δεν νομίζω καμία να «σφραγίσει» μία ολόκληρη εποχή, όπως κατάφερε η Kolynos.
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
φιλε Roadrunner ειναι ακριβως οπως τα λες.οσες κρεμες και σαπουνια να περασουν κανενα δεν προκειται να αποτυπωθει τοσο εντονα οσο η kolynos.ηταν η κρεμα με την οποια ξυριστηκαν γενιες και γενιες ελληνων.φτηνη και ταπεινη εκανε στο ακεραιο τη δουλεια της.
-
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 208 times
- Been thanked: 895 times
- Επικοινωνία:
Τη χρησιμοποιησα για πολλά χρόνια, παρέα με χοίρο Ωμέγα.
Την απατούσα μόνο για την Noxzema, με την έντονη μυρωδιά καμφοράς και την πιο υγρή υφή, και σπανίως για Adelco, Nivea.
Αν περνούσε καιρός αχρησιμοποίητη, η κρέμα σκλήραινε μες στο σωληνάριο και σχεδόν δεν έβγαινε. Τότε γινόταν επέμβαση με κοπτικό, διάνοιξη του μετάλλου κ.λπ.
Την εγκατέλειψα νόμιζω όταν γνώρισα τις πρώτες κρέμες "πολυτελείας", νομίζω ήταν το βάζο της Body Shop, και τα πολυτελή πινέλα ασβού. Υστερα ήρθε η νόσος της συλλογής...
Την απατούσα μόνο για την Noxzema, με την έντονη μυρωδιά καμφοράς και την πιο υγρή υφή, και σπανίως για Adelco, Nivea.
Αν περνούσε καιρός αχρησιμοποίητη, η κρέμα σκλήραινε μες στο σωληνάριο και σχεδόν δεν έβγαινε. Τότε γινόταν επέμβαση με κοπτικό, διάνοιξη του μετάλλου κ.λπ.
Την εγκατέλειψα νόμιζω όταν γνώρισα τις πρώτες κρέμες "πολυτελείας", νομίζω ήταν το βάζο της Body Shop, και τα πολυτελή πινέλα ασβού. Υστερα ήρθε η νόσος της συλλογής...
He shaved evenly and with care, in silence, seriously. ― James Joyce