Το ξυρισμα στο στρατο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Καλύτερα ένα balm, να σε ενυδατωνει κάπως.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Αναλογα και με το δερμα σου αν ειναι λιπαρο lotion αν οχι balm θα προτεινα και εγω
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
g90
Νήπιο
Νήπιο
12

Είναι μεικτό/λιπαρό. Γλυκοκοιτάζω το speik lotion αν είναι να επιλέξω lotion. Από hondos και αυτό??
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Το speick είναι πολύ καλό προϊόν και θα το βρεις σε κάποια φαρμακεία. Θα σου συνιστούσα να δεις και το Avene after shave fluid που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου και χαίρει της εκτίμησης όλων.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29533 times
Been thanked: 29741 times

Petros.Mp έγραψε:Καλημέρα,

Η Musgo είναι κρέμα που μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα αφρό και για αυτό σου προτείνω να πάρεις ένα φτηνό πινέλο και να κάνεις το ξυρισμά σου στο στρατό. Θα ξυπνάς 5-10 λεπτά νωρίτερα και τι έγινε; Το πρόσωπο σου αξίζει αυτήν την περιποίηση και προσωπικά εγώ έχω μετανιώσει που δεν ήξερα για το παραδοσιακό ξύρισμα στο στρατό γιατί με το καθημερινό ξύρισμα είχα ερεθισμούς με τους αφρούς και τα 800λεπίδια μηχανή, πιστεύω θα τα καταφέρεις και θα διατηρείς το πρόσωπο σου σε άψογη κατάσταση. Μετά το στρατό μου είχε γίνει τόσο απεχθές το καθημερινό ξύρισμα που είχα αφήσει γένια για πολλά χρόνια και όταν έπρεπε να ξυριστώ λόγω υποχρεώσεων μου ερχόταν η άθλια εικόνα ξυρίσματος στον στρατό με ερεθισμούς, τραβηγματα και αμέσως έβρισκα τρόπους-δικαιολογία όπως trimmer ή αξύρισια τελείως για να μην ξυριστώ και θυμηθώ τι τράβαγα.

Πέτρος
Δυστυχώς Πέτρο θα πρέπει να διαφωνήσω μαζί σου.

Αν έχεις προσέξει, ο φίλος μας δεν είμαι σίγουρος καν ότι ξυρίζεται με τον παραδοσιακό τρόπο, οπότε το να του προτείνουμε να το ξεκινήσει στον στρατό, χωρίς πείρα, χωρίς χρόνο, χωρίς ζεστό νερό, χωρίς προετοιμασία και υπό ψυχολογική πίεση (δεν θα το αναλύσω παραπάνω αυτήν την στιγμή) μάλλον δεν είναι καλή ιδέα. Οπότε θα πρότεινα είτε να δοκιμάσεις την κρέμα brushless αν σε βολεύει (πριν μπεις όμως η δοκιμή) είτε να συνεχίσεις με αφρό και ένα πλαστικο gillette και να ασκηθείς στο πξ όταν με το καλό απολυθείς. Με 9 μήνες θητεία, πίστεψέ με δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή.
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Έχεις δίκιο τώρα που το ξαναδιάβασα το ποστ του είδα ότι δεν έχει ξεκινήσει οπότε λίγο δύσκολο υπό την πίεση χρόνου και άλλων να μάθει να ξυρίζεται σωστά και αναίμακτα και να αναπτύσσει την τεχνική του. Η συμβουλή μου ήταν στην περίπτωση που ξυριζόταν παραδοσιακά (το θεώρησα δεδομένο) να το συνεχίσει, τώρα απλά θα συμφωνήσω μαζί σου. Μετά τους 9 μήνες θα ανακαλύψει το πραγματικό ξύρισμα....
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Και πάλι Πέτρο, δε βολεύει. Στο κέντρο σαν νεοσύλλεκτος είχα πάρει πινέλο και κρέμα, και τελικά κατέληξα να χρησιμοποιώ το Gel της Gillette που μοίραζαν απ'έξω! Μετά σταθερά Gillette sensor και Noxzema κόκκινο!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Γιατί ρε παιδιά; Την ποιότητα που δίνει ο έτοιμος αφρός εγώ με μια εύκολα αφρίζουσα κρέμα την φτιάχνω σε δύο λεπτά...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

απόστολε, αυτό το κάνεις εσύ με εμπειρία, με μπόλ, ζεστό νερό, πινέλο.
στο στρατό, αρκετές φορές όλο το ξύρισμα πρέπει να είναι 2 λεπτά.

εξάλλου θα διακινδύνευές να κάνεις έναν κακό αφρό μονο και μόνο εξαιτίας της πίεσης του χρόνου? συν το ότι το να κουβαλάς τον απαραίτητο εξοπλισμό α)τον καθιστά επισφαλή να χαθεί, να κλαπεί κτλπ β)κάνει τους άλλους να σε κοιτάν κάπως παράξενα στους νιπτήρες.

μακάρι να υπήρχε χρόνος για σωστό και ζεστό αφρό, πολλά περάσματα, μασάζ στο δέρμα κτλπ. μόνο αν το κάνει κανείς από το προηγούμενο βράδυ έχει χρόνο αλλά και πάλι αν οι τρίχες του μεγαλώνουν γρήγορα, την άλλη μέρα το πρωί ποιος εγγυάται ότι θα είναι φρέσκο-ξυρισμένος?
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Σε ότι αφορά την εμπειρία έχεις δίκιο. Δίκιο έχεις και για το ότι θα σε κοιτάνε παράξενα, όμως για την πιθανότητα κλοπής είναι πιο πιθανό να σου κλέψουν την mach 3 παρά την NPV μη σου πω και την Merkur. Άσε ένα Ομεγα 48 έξω από την πόρτα σου και να είσαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα το πάρει, ας μη γελιόμαστε κανείς δεν γνωρίζει την αξία αυτών των πραγμάτων, εκτός αν πέσεις σε άλλον wet shaver δίπλα. Επίσης το ζεστό νερό δεν παίζει ρόλο κατά την γνώμη (εκτός απο την απόλαυση) μου το έχω πεί και αλλού ότι 8 μήνες χρησιμοποιώ κρύοι νερό.

Τώρα σε ότι αφορά τον χρόνο ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί είναι 2 λεπτά. Υπηρέτησα πριν απο 18 χρόνια χωρίς μέσον στον Στρατό Ξηράς και πάντα υπήρχε χρόνος. Τώρα βέβαια αν κάποιος δεν σηκώνεται απο το κρεββάτι με τίποτα τότε ναι, αλλά απο την ώρα του εγερτήριου μέχρι την ώρα της αναφοράς υπάρχει χρόνος για τα πάντα, μην συντηρούμε μύθους τουλάχιστον όχι για τον κανονικό στρατό, δεν ξέρω για ειδικές δυνάμεις κ.λπ.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”