Το ξύρισμα της ημέρας - Νοέμβριος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 18551 times
Been thanked: 15729 times

Καλησπέρα σας!
✔️ Parker 97R
✔️ Polsilver SI (5)
✔️ Yaqi space 26mm fan
✔️ Mike's Natural Barbershop ss
✔️ Denim Musk asl
✔️ Korres balm K&G

Πρώτη δοκιμή στην 97R που μου δάνεισε για δοκιμή ο φίλος @foxtrot στη Κυριακάτικη συγκέντρωση. Ομολογώ όταν την παρατήρησα με τρόμαξε όχι το γεγονός της φήμης της ως "δρεπάνι" αλλά το γεγονός ότι το base plate μοιάζει σχεδιαστικά με την Edwin Jagger, και νομίζω ότι όλοι γνωρίζετε την άποψη μου γιαυτήν. Αυτό με έκανε ιδιαίτερα προσεκτικό. Της φόρεσα λοιπόν ένα χρησιμοποιημένο Polsilver και προχώρησα. Ο Γιάννης μου είχε πει ότι η επιθετικότητα της γιαυτόν ειναι γύρω στο #3 της Variant, και νομίζω ότι είναι κάπου εκεί. Με ευλάβεια μου έδωσε σε 2 περάσματα (WTG & ATG) φοβερό αποτέλεσμα σε γενιά 48 ωρών, σχεδόν BBS και αν έκανα και ένα 3ο πέρασμα θα ήταν σίγουρο. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και μάλλον θα τα πάμε καλά μαζί και στα επόμενα ξυρίσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πειραματιστώ μαζί της με διάφορες λεπίδες.
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
ElGreco
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
7
Has thanked: 4443 times
Been thanked: 4706 times
Επικοινωνία:

Τα τρία τελευταία ξυρισματα έγιναν δοκιμάζοντας την RazoRock Black Hawk V1 χρησιμοποιώντας σε όλα το συνθετικο πινέλο της Maggard και λεπίδα
KAI Captain Titan Mild [PINK] στο 3ο ως 5ο ξύρισμα για αυτες.

Αποκάλυψη για εμένα το Hawk αφου ως τώρα σε SE είχα χρησιμοποιήσει μόνο το Ever Ready 1912. Ελαφρύ, το μανουβραρεις παρά πολύ εύκολα. Μπαίνει παντού με μεγάλη ευκολία και το πιο σημαντικό ξυρίζει πολύ βαθια και ευγενικά.
Μου έβγαλε μεγάλη ασφάλεια και στο δευτερο κιόλας ξύρισμα μπήκα κόντρα στο μουστάκι χωρίς φόβο και χωρίς ανεπιθύμητα αποτελεσματα. Αν βιάζεσαι στη χειτορερη θα σου δώσει ένα DFS, αν είσαι απλα ήρεμος και σχολαστικός το BBS δε το γλυτωνεις.. σε συνδυασμό πάντα με τη λεπίδα AC. Πιστεύω ότι αυτες οι λεπίδες ( όχι αναγκαστικά οι ΚΑΙ) ειναι ένα σκαλί πάνω απο τα DE ξυραφακια. Αψογη κοπή, αντοχή και μεγάλη γλυκύτητα. Τι αλλο να ζητήσει κανεις..

Τα σαπούνια (δειγματα) που χρησιμοποίησα (όλα για πρώτη φορά) ήταν:

Tabac. Τώρα καταλαβαίνω γιατι για χρόνια αποτελέσει ( και πιθανόν αποτελεί) σημείο αναφοράς. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που κάποιος ζητάει σε ένα σαπούνι. Αφρίζει εύκολα, δημιουργεί αφρό που γλυστραει αψογα και μυρίζει φανταστικά!
Το συνδύασα με ASL TFS Hercules λουλουδάτο, με τη γλυκοριζα του και με τα όλα του!
Δεν είναι η κλασική αντρέ μυρωδιά το Hercules. Είναι παιχνιδιάρικο και ταιριάζει αψογα με τις ωραίες μέρες που μας προσφέρει και ο Νοέμβρης χωρίς τις υψηλές θερμοκρασίες προηγούμενων μηνών. Πολύ μεγάλη διάρκεια.

Myrsol Formula C. Myrsolάρα ομαδάρα έλεγε μια ψυχή που προσωπικά μου λείπει απο αυτη τη παρέα εδώ και λίγο καιρό..Έχω καταλάβει ότι τα προϊόντα της Myrsol είναι ποιοτικά απο πολλά γραπτα φίλων εδώ μέσα. Ήρθε το Formula C να το επιβεβαιώσει. Αφρίζει εύκολα , γλυστραει και κάνει αψογα τη δουλειά. Το αρωμα του όμως δε μου έκανε το κλικ. Δε θα αγόραζα το συγκεκριμένο αλλα σιγουρα κάποιο αλλο Myrsol πιο κοντά στα γουστα μου θα με έβαζε σε μεγάλο πειρασμό.
Το συνδύασα με ASL Pitralon Polar. Παγωμαραααα! Το βαζεις στο πρόσωπο και βλεπεις αρκούδες! Άσπρες! Φανταστική αισθηση, ωραία μυρωδιά - μπλε και καλή διάρκεια.

Le Pere Lucien - Traditionnel Αλλο ένα καταπληκτικό σαπούνι. Γαλλια και σαπούνια είναι συνδυασμός τύπου Ελβετία και ρολόγια. Και όλα όντως δούλεψαν ρολόι με το LPL. Πολύ καλό γλυστριμα με πολύ ωραίο και ήπιο αρωμα είναι ένα σαπούνι που θα επαιρνα με κλειστά μάτια.
Το συνδύασα με ASL SIR Irish Moos που..εεεε δε θα σας τα πω εγώ, τα ξέρετε... Απόλαυση!
Τάσος
looʞ ɐʇ ʇɥıuƃs pıɟɟǝɹǝuʇlʎ
-----------------------------
https://metamatiakleista.wordpress.com
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Καλημέρα, εν πλώ γιά Μυτιλήνη .

Merkur Futur (1.5)
Rapirà super stainless (11)
Mens Only forum Shaving Brush
Vitos Extra Super Sapone da barba
Norina Eau de Cologne Fougere

:hellas3
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
10
Has thanked: 30764 times
Been thanked: 41683 times

The General alum / Stork Aristocrat handle
Schick P-30
Simpsons D3 Manchurian
MdC Rose
LPL Rose de Pushkar

Εικόνα

Αφιερωμένο στον @alexn :handgestures-salute:
Εικόνα
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17012 times

Wholly Kaw "chypre rose concerto"
Shavemac ATG 2016
RR Black Hawk + Ti Handle
KAI Captain titan mild (2)
Myrsol Blue asl + TF Grey Vetiver EdP

Αλητάκο Ανδρέα το τσίμπησες το LPL ε? αν έχει την ίδια ΘΕΙΚΗ μυρωδιά με το σαπούνι, θα αμαρτήσω κ εγώ...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
alexn
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 13271 times
Been thanked: 13558 times

ok Αντρέα, @Vavous
αποδέχομαι το <ρίξιμο του γαντιού>(κοινός τάπωμα) και ανέμενε την απάντηση μου στο επόμενο ΞΤΗ μου!
Την καλημέρα μου και στην νύφη του Θερμαϊκού με πολύ αγάπη!
Αλέξανδρος.
Άριστον υγιαίνειν, δεύτερον δε κάλλος, τρίτον δε πλούτος.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 32322 times
Been thanked: 34056 times

Εικόνα

Yaqi.24mm
LPL.Rose.de.Puskhar ss
Rex.Ambassador (@2.5, @2, @2)
Gillette.silver.blue
Myrsol.formula.C asl

Λουλουδάτα τα αρώματα σήμερα. :)
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
The Banker
Νήπιο
Νήπιο
7
Has thanked: 6 times
Been thanked: 710 times

herco έγραψε:Φιλε Τραπεζιτη αφαιρεσε σε παρακαλω την υπογραφη σου απο το Tapatalk ;)
Παιδιά το κάνω και μονίμως όταν κάνει update το βάζει by default. Απλά μια ερώτηση , γιατί ενοχλεί η υπογραφή ; Ρωτάω για να ξέρω .
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5740 times
Been thanked: 5633 times

Το χάσαμε το άρωμα πατριώτη !

✯ Maggards 26mm synth
Savon Mystere Aqua di Titania TFS Agrumella
✯ Gillette Mach3
✯ T&H Classic asb

Στράφι πήγε το σαπουνάκι :hb σπάσιμο θέλει το ξερό μου το κεφάλι !
Μετά από 9 μήνες που πήγα να το βρέξω διαπίστωσα πως το άρωμα είχε απλά βαρεθεί.. :violin: ..να με περιμένει.

Eπέστρεψα στο καθημερινό μου TFS αλλά το μάθημα, αυτή τη φορά, το πήρα. Εκεί που έλεγα πως θα τελειώσω κρέμες το '19 γράψτε λάθος.
Πρέπει να φύγουν κάποια σαπούνια πρώτα και το sample του euphoria θα είναι το πρώτο.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
8
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

Pre proraso red για τη μυρωδιά πιο πολύ.
Soc 2band badger
Κερκίνη Hellas
Colonial General
Schick proline
Asl Alt innsbruck

Εικόνα

Το σαπούνι του Γιώργου πολύ δυνατό με ένα άρωμα μεταξύ chypre και fougere.
Πολύ καλή προστασία και γλίστρημα και δυνατό post shave.
Η General... Μην τα ξαναλέμε! Άψογη
Μιχάλης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”