Οmega 48 Pro
- coccolino
- Γυμνάσιο
- 13
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 206 times
Μπράβο Κωνσταντίνε για άλλο ένα ωραίο βίντεο. Σ´ ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέτεις για να τα ετοιμάσεις και να τα ανεβάσεις στο youtube.
Γιώργος
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Μπράβο Κωνσταντίνε! Τι θα κάναμε αν δεν είχαμε και σένα :confused :megagrin ...Πάντως εκτός απο τις διαστάσεις περιμένω να μας πεις και κανα δυό λογάκια οσον αφορά τις εντυπώσεις σου απο την χρήση των δυο πινέλων( 48 & 2000).Αν υπάρχουν αισθητές διαφορές βέβαια, και δεν ψειρίζουμε την μαιμού... :bigsmilie
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
To No. 48 έχει πολύ μεγάλο/ψηλό loft, αλλά αν αυτό δεν ενοχλεί (π.χ. για face lathering) τότε είναι πάρα πολύ δυνατό πινέλο. Εγώ προσωπικά με αυτό το στυλ το χρησιμοποιώ, φορτώνω το πινέλο στο σαπούνι και μετά κατευθείαν στο πρόσωπο. Είναι συν τοις άλλοις σκέτο σκυλί, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Η βάση του είναι ελάχιστα ελαφριά, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μένει στο μυαλό, το πινέλο συνηθίζεται.
Το 2000 είναι άλλο πράγμα, πιό μαλακή τρίχα, πιό γλυκό συνολικά, κάνει αυτή τη μοναδική βεντάλια που αγκαλιάζει όλο το πρόσωπο. Πιό μικρή βάση, αλλά πολύ δυνατό και πυκνό knot.
Το 2000 είναι άλλο πράγμα, πιό μαλακή τρίχα, πιό γλυκό συνολικά, κάνει αυτή τη μοναδική βεντάλια που αγκαλιάζει όλο το πρόσωπο. Πιό μικρή βάση, αλλά πολύ δυνατό και πυκνό knot.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε για τις πληροφορίες. :thnx Μάλλον απο αυτά που λές στο 2000, με τον καιρό μαλακώνει περισσότερο η τρίχα του απο το 48.Διότι στο σχετικό άρθρο αναφέρει οτι το 2000 έχει πιο σκληρή τρίχα απο το 48.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Έχω βάλει στο μάτι το 2000 αλλά τον Αύγουστο , όχι τώρα :ninja_hide !
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Ομοιως.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Πάντως σε δυο πλυσίματα που έχω κάνει μέχρι τώρα στο 48 και στο 49, βρίσκω πιο μαλακό το 48. Ο θύσανος του 48 είναι λίγο πιο σκληρός.Εννοείται οτι θα μαλακώσουν και τα δυο, απλά αναφέρω αυτό που παρατήρησα στην αρχή. :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29337 times
- Been thanked: 29463 times
Δοκίμασα σήμερα για πρώτη φορά το εν λόγω πινέλο, γνωστό και ως θηρίο. Οι προσδοκίες ήταν αυξημένες, με τα τόσα καλά που έχουν ακουστεί παντού. Οι εντυπώσεις μου; Τα πήγε αρκετά καλά μπορώ να πώ, δεν ήταν όμως κάτι το εξαιρετικό.
Το ξύρισμα ήταν καλό, το πινέλο μαλακό, μεγάλο μήκος που για αρκετές περιπτώσεις είναι ατού, αλλά την ίδια καλή δουλειά μου κάνει και το 11137! Ίσως να φταίει το γεγονός ότι το πήρα σχετικά αργά, σε σχέση με την ενασχόλησή μου με το πξ, μετά από 1 χρόνο και βάλε, δεν ξέρω. Ίσως εγώ να ανέβασα τις απαιτήσεις μου από αυτό; Μπορεί. Πάντως δεν αποκόμισα κάτι το ξεχωριστό. Στο μόνο που έκανε διαφορά, είναι στην παραπάνω ποσότητα σαπουνιού που παίρνεις στις ίδιες στροφές στο σαπούνι (λογικό). Κατά τα άλλα, είναι άλλη μια πολύ καλή γουρούνα της Omega (σε αίσθηση, σε δούλεμα κλπ).
Με τις παραπάνω απόψεις, δεν εννοώ φυσικά ότι είναι ένα κακό πινέλο. Λατρεύω τους χοίρους, ίσως να μου αρέσουν και λίγο παραπάνω από τους ασβούς και την Omega γενικότερα, που είναι γνωστή για την ποιότητά της. Απλά δεν ξετρελάθηκα, δεν μου έδωσε το κάτι παραπάνω που περιμένεις από την σειρά "Pro". Επειδή όλα αυτά όμως είναι σχετικά και οι εμπειρίες μας αλλάζουν πολλές φορές με τον χρόνο, θα συνεχίσω να παίζω μαζί της και βλέπουμε.
Το ξύρισμα ήταν καλό, το πινέλο μαλακό, μεγάλο μήκος που για αρκετές περιπτώσεις είναι ατού, αλλά την ίδια καλή δουλειά μου κάνει και το 11137! Ίσως να φταίει το γεγονός ότι το πήρα σχετικά αργά, σε σχέση με την ενασχόλησή μου με το πξ, μετά από 1 χρόνο και βάλε, δεν ξέρω. Ίσως εγώ να ανέβασα τις απαιτήσεις μου από αυτό; Μπορεί. Πάντως δεν αποκόμισα κάτι το ξεχωριστό. Στο μόνο που έκανε διαφορά, είναι στην παραπάνω ποσότητα σαπουνιού που παίρνεις στις ίδιες στροφές στο σαπούνι (λογικό). Κατά τα άλλα, είναι άλλη μια πολύ καλή γουρούνα της Omega (σε αίσθηση, σε δούλεμα κλπ).
Με τις παραπάνω απόψεις, δεν εννοώ φυσικά ότι είναι ένα κακό πινέλο. Λατρεύω τους χοίρους, ίσως να μου αρέσουν και λίγο παραπάνω από τους ασβούς και την Omega γενικότερα, που είναι γνωστή για την ποιότητά της. Απλά δεν ξετρελάθηκα, δεν μου έδωσε το κάτι παραπάνω που περιμένεις από την σειρά "Pro". Επειδή όλα αυτά όμως είναι σχετικά και οι εμπειρίες μας αλλάζουν πολλές φορές με τον χρόνο, θα συνεχίσω να παίζω μαζί της και βλέπουμε.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Καταρχήν όσο το χρησιμοποιείς αυτό το πινέλο "ωριμάζει" και γίνεται καλύτερο. Τα φοβερά εγκώμια βέβαια δεν έχουν τόσο να κάνουν με την απόδωση του (που είναι καλή) αυτό κάθε αυτό αλλά σε σχέση με το κόστος. Με 10 € για εμένα είναι το πιο "value for money" πινέλο που υπάρχει.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Στο συγκεκριμένο πινέλο έχω πέσει επάνω αρκετές φορές και έτοιμος να το πάρω, κάτι όμως με χαλάει και το πιο πιθανό είναι η βάση που μου βγάζει μια φτήνια.
Δεν μου κάθεται αισθητικά με τα υπόλοιπα και δεν νοιώθω ότι μου λείπει.
Πρόσφατα αγόρασα το 2000 με το ποίο έχω κάνει δύο ξυρίσματα. Το έχω ξαναπεί η semogue βγάζει μια φινέτσα , μία ευχάριστη πινελιά που σε φτιάχνει ακόμα και στο πιο φθηνό της πινέλο των 9Ευρώ. Έχω την αίσθηση ( θα το διαβάσετε και στα ξένα Forums) ότι η μία βγάζει εργαλεία για να κάνεις τη δουλειά σου (εξ ου και οι αναφορές για Μπαρμπέρη) και η άλλη, έστω και λίγο υπερβολικά ,μικρά και προσιτά εργάκια τέχνης.
Για την ποιότητα στο θύσανο δεν το συζητάμε ότι είναι σαφώς καλύτερο το 2000 και υπάρχει και αντίστοιχο review με φωτογραφία της τρίχας. Η βάση είναι όντως μικρή όπως λέει και ο Κωνσταντίνος αλλά εμένα δεν μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Φαντάζομαι ότι μετά από 10 ξυρίσματα θα γίνει υπέροχο.
Η άποψη μου λοιπόν, αν και μονόπλευρη αφού δεν έχω το 48, είναι ότι αποκλείεται κάποιος να πάρει το 2000 και να μην το ευχαριστηθεί. Εξαίρεση, αν λόγω μεγάλου μεγέθους στα δάχτυλα ή το χέρι ,πέσει σε κάποιον πολύ μικρό.
Δεν μου κάθεται αισθητικά με τα υπόλοιπα και δεν νοιώθω ότι μου λείπει.
Πρόσφατα αγόρασα το 2000 με το ποίο έχω κάνει δύο ξυρίσματα. Το έχω ξαναπεί η semogue βγάζει μια φινέτσα , μία ευχάριστη πινελιά που σε φτιάχνει ακόμα και στο πιο φθηνό της πινέλο των 9Ευρώ. Έχω την αίσθηση ( θα το διαβάσετε και στα ξένα Forums) ότι η μία βγάζει εργαλεία για να κάνεις τη δουλειά σου (εξ ου και οι αναφορές για Μπαρμπέρη) και η άλλη, έστω και λίγο υπερβολικά ,μικρά και προσιτά εργάκια τέχνης.
Για την ποιότητα στο θύσανο δεν το συζητάμε ότι είναι σαφώς καλύτερο το 2000 και υπάρχει και αντίστοιχο review με φωτογραφία της τρίχας. Η βάση είναι όντως μικρή όπως λέει και ο Κωνσταντίνος αλλά εμένα δεν μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Φαντάζομαι ότι μετά από 10 ξυρίσματα θα γίνει υπέροχο.
Η άποψη μου λοιπόν, αν και μονόπλευρη αφού δεν έχω το 48, είναι ότι αποκλείεται κάποιος να πάρει το 2000 και να μην το ευχαριστηθεί. Εξαίρεση, αν λόγω μεγάλου μεγέθους στα δάχτυλα ή το χέρι ,πέσει σε κάποιον πολύ μικρό.
if you have a great shave you have a great day