Το ξύρισμα της ημέρας: Ιούνιος 2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Καλημέρα !

Merkur Progress
Astra sp (2)
Omega No 49
Saponificio Varesino Tundra Artica ss
Saponificio Varesino Tundra Artica asb

Έκανα αφρό στο μπόλ αφού φόρτωσα καλά με το 49άρι. Αφρός για 4-5 περάσματα που δεν στέγνωνε καθόλου μέχρι το τέλος . Τελικά οταν χρησιμοποιείς το 49άρι δεν νομίζω να υπάρχει σαπούνι που να μπορεί να αντισταθεί όποιο και να είναι αυτό , σκληρό , μαλακό , δύστροπο , περίεργο , Luxury , cheap κλπ κλπ :D

Και κάτι που θέλω να εκμυστηρευτώ
Το τελευταίο διάστημα περνάω μια φάση στην οποία ψιλοβαριέμαι και δεν έχω πολύ όρεξη να μπαίνω στο φόρουμ και να συμετέχω όπως παλαιότερα .Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο απλά κάπου κουράστηκα και δεν εχω το ενδιαφέρον που είχα παλαιότερα . Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος που είχα απο παλιά για τα ρολόγια και για αυτό φταίχτης είναι ποιός άλλος , ο συνονόματος ... :whistle: O:) Άλλωστε θα παρατηρησατε οτι έκοψα τα like και το έκανα σε όλους βέβαια για αποφυγή παρεξηγήσεων .Στο τέλος απο την στιγμή που δεν έμπαινα κάθε μέρα στο φόρουμ το θεωρούσα ψυχαναγκαστικό να μπαίνω και να κάνω like στα ξυρίσματα της ημέρας........ Όλους σας εκτιμώ και με τους περισσότερους πλέον είμαστε φίλοι και στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα , πίνουμε και τα καφεδάκια μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε βέβαια.
Απλά θεώρησα σωστό να πω δυο τρείς κουβέντες προς αποφυγή παρεξηγήσεων . ;)
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Καλημέρα και καλή βδομάδα,

- RazoRock Plissoft
- The Fat
- Feather Artist Club SS
- Feather Super Professional (8)
- Floid Vigoroso Mentolado

Εικόνα
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bill3377
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 21906 times
Been thanked: 4048 times

Χθεσινοβραδινό ξύρισμα με τα παρακάτω:
Πινέλο: muhle 41P31
Σαπούνι: Don Donato Shaving Soap
Straight Razor: Crown & Sword ERN 1166 (στο πρώτο πέρασμα)
Μηχανή: Gillette Pocket Edition (στα επόμενα 2+ περάσματα)
Ξυράφι: Schick injector platinum
After shave: Don Donato After Shave

Μετά από 3ήμερο χωρίς ξύρισμα, σκέφτηκα να ξεκινήσω με το μαχαίρι. Το σαπούνι όμως μου τα χάλασε. Αν και αρχικά είχε καλή ποιότητα, στέγνωνε σχετικά γρήγορα και σιγά σιγά χανότανε. Αποτέλεσμα να με δυσκολέψει στο αργό ξύρισμα με το μαχαίρι. Παρ' όλα αυτά, έκανα ένα βαθύ πρώτο πέρασμα με το μαχαίρι. Εξαίρεση και πάλι το σαγόνι στο οποίο δεν έχω βρει τον τρόπο να τεντώσω το δέρμα και να το ξυρίσω με άνεση. Στη συνέχεια πέρασμα της πολύ καλής και κοφτερής λεπίδας Schick injector platinum (που δυστυχώς δεν παράγεται πλέων :( ) στην πολύ όμορφη μηχανούλα της Gillette. Εκεί γίνανε ωραία πράγματα :clap: Τέλειος συνδυασμός από 2 εξαιρετικά εργαλεία. Μηχανή και λεπίδα. Αποτέλεσμα ένα πολύ βαθύ ξύρισμα που ακόμα και τώρα δεν βρίσκω εύκολα τρίχα στο πρόσωπό μου. Το After shave πολύ καλό σε όλα αλλά θα ήθελα να κρατά η μυροδιά του λίγο παραπάνω.
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31425 times
Been thanked: 32970 times

aris22 έγραψε: Και κάτι που θέλω να εκμυστηρευτώ
Το τελευταίο διάστημα περνάω μια φάση στην οποία ψιλοβαριέμαι και δεν έχω πολύ όρεξη να μπαίνω στο φόρουμ και να συμετέχω όπως παλαιότερα .Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο απλά κάπου κουράστηκα και δεν εχω το ενδιαφέρον που είχα παλαιότερα . Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος που είχα απο παλιά για τα ρολόγια και για αυτό φταίχτης είναι ποιός άλλος , ο συνονόματος ... :whistle: O:) Άλλωστε θα παρατηρησατε οτι έκοψα τα like και το έκανα σε όλους βέβαια για αποφυγή παρεξηγήσεων .Στο τέλος απο την στιγμή που δεν έμπαινα κάθε μέρα στο φόρουμ το θεωρούσα ψυχαναγκαστικό να μπαίνω και να κάνω like στα ξυρίσματα της ημέρας........ Όλους σας εκτιμώ και με τους περισσότερους πλέον είμαστε φίλοι και στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα , πίνουμε και τα καφεδάκια μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε βέβαια.
Απλά θεώρησα σωστό να πω δυο τρείς κουβέντες προς αποφυγή παρεξηγήσεων . ;)
Αρη καλησπέρα,
Εύχομαι να συνεχίσεις να μπαίνεις στο forum, μιά και είσαι από τα παλιά κα έμπειρα μέλη.
Είναι δεδομένο ότι μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης, έρχεται η βαρεμάρα, αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι καινούργιο να ασχοληθείς.
Οσον αφορά τα "like", δεν είναι υποχρεωτικά και ώρες, ώρες σκέφτομαι ότι δεν σημαίνουν και τίποτε σημαντικό.
Οσοι σε έχουν γνωρίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να σε παρεξηγήσουν, γιά τον λόγο αυτό. ;)

Και γιά να είμαι on topic:
Σήμερα δεν έχω χρόνο να ξυριστώ όπως θα ήθελα, χρειάζεται και το δέρμα κάποια ξεκούραση... :)
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Να είσαι καλά φίλε Γιάννη !
Σίγουρα θα συνεχίσω να μπαίνω στο φόρουμ και σίγουρα θα πίνουμε τα καφεδάκια μας οταν έρχομαι Αθήνα. Και ποιός ξέρει , μπορεί αργότερα να μου την βαρέσει πάλι και να συμετέχω στο φόρουμ όπως στην αρχή , πάντως το να ξεκόψω τελείως δεν παίζει ως σενάριο... ;)
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Spiros
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 3899 times
Been thanked: 3837 times

Σετ εκστρατείας...αλλά τέλειο ξύρισμα!!!

Καλό απόγευμα αγαπητοί φίλοι,

Ξύρισμα εκτός έδρας (Λεμεσσός Κύπρου) με γένια 2 ημερών προ 2 ημερών:

Proraso White Preshave Cream
Tabac Soap Shaving Stick
Semogue 1460 - Face Lathering
Merkur 34C - Gillette Blue
Proraso ASB

Ένα καταπληκτικό ξύρισμα με συντελεστές που ταίριαξαν όλοι τέλεια μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα απλά καταπληκτικό.
Τι σαπουνάρα το Tabac ρε παιδιά.... :hellas3
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Σπύρο καλώς όρισες στα μέρη μου. Η Λεμεσός είναι φτωχή σε ξυριστικά αλλά καφετέριες υπάρχουν αρκετές. Αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση για συνάντηση στείλε μήνυμα.
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Spiros
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 3899 times
Been thanked: 3837 times

Ηλία σε ευχαριστώ, δεν ήξερα οτι είσαι Λεμεσό, βέβαια την ανάρτηση την έκανα εφού επέστρεψα.. Να είσαι πάντα καλά. Εύχομαι την επόμενη φορά να συναντηθούμε
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Omega S-18
Tabac stick
34C & AKP #2
Floid Vigoroso

2 περάσματα,χωρίς πολλά πολλά.Μπορεί να έμεινε και καμιά τριχούλα κάπου κάπου,αλλά το πρόσωπο καθάρισε.
Αυτό είναι και το ζητούμενο.
ΥΓ.Οι Ισπανοί ξέρουν να φτιάχνουν aftershaves.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Link.2
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1411 times

"Ουκ εν τωι πολλώι το ευ...."
Εικόνα

`Πινέλλον χοίρου εκ περιπτέρου (σάματις στρώνει σ'γα-σ'γα....)
`Un savon au lait d'ânesse, grâce à maitre Andres [*]
`Parker oc head on executive shaving ss handle
`Gillette 7o'clock SharpEdge yellow (2)
` Locion La Toja "HidroTermal" con Sales Minerales

Θα συμφωνήσω με τον Παράταιρο τον Εχθρο: οι Ισπανοί ξέρουν να φκιάνουν after shave...

[* Ευπρόσδεκτος, καίτοι μη σκόπιμος η ομοιοκαταληξία, Αντρέα!]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”